گروه سیاسی مشرق - روزنامههای کشور، در لابهلای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی اشاره میکنند که انتخاب و بازنشر آنها میتواند مورد علاقه مخاطبان یک رسانه باشد. آنچه که در ادامه میخوانید گزیدهای از مطالب امروز روزنامههای کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.
***
موضوع مذاکره با آمریکا در صدر اخبار روزنامه اصلاح طلب
روزنامه اعتماد امروز درخواست تازه آمریکا برای مذاکره با آمریکا را در صدر اخبار صفحه اول خود جا داد و نوشت: روزنامه والاستريتژورنال، به نقل از يك مقام ارشد كاخ سفيد گزارش داد دولت باراك اوباما به دنبال برقراري ارتباط با رييسجمهور جديد ايران است و هماهنگيهاي آن از طريق كاترين اشتون انجام خواهد شد. والاستريت ژورنال نوشت: حسن روحاني از زمان انتخابش به عنوان رييسجمهور منتخب ايران در ماه ژوئن سيگنالهاي مثبتي به جامعه بينالمللي ارسال كرده است.
اظهارات اين مقام امريكايي در حالي ابراز شده كه قرار است نمايندگان كشورهاي 1+5 سهشنبه هفته جاري در بروكسل با يكديگر ملاقات و درباره برنامه هستهيي ايران گفتوگو و برنامههاي خود را در قبال دولت جديد ايران هماهنگ كنند. به گفته اين مقام ارشد كاخ سفيد، دولت اوباما مايل است هر چه سريعتر آقاي روحاني را ارزيابي كند و روندهاي ديپلماتيك با اين روحاني و سياستمدار ايراني را تست كند.
براساس اين گزارش و به گفته اين مقام امريكايي، ارتباطات لازم از طرف واشنگتن از طريق كاترين اشتون مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا كه رييس تيم مذاكرهكننده گروه 1+5 با ايران نيز است در زمان مقتضي انجام خواهد شد. يك مقام امريكايي ديگر كه قرار است در نشست بروكسل شركت كند هم گفت: ما براي مذاكرات مستقيم آماده هستيم و اين مساله را از راههاي مختلف پيگيري ميكنيم. وي افزود: ما به دنبال حرفهاي تازهيي از طرف ايران هستيم اما هنوز مشخص نيست كه چه پاسخي دريافت خواهيم كرد.
تدوین مصادیق جرم سیاسی در «بهارستان»
روزنامه شرق نوشت: 35سال از پیروزی انقلاب گذشته و جرم سیاسی هنوز در ایران مصداقی ندارد. مجرمان سیاسی در همه این سالها از امکان برگزاری دادگاه، با حضور هیاتمنصفه محروم بودهاند و از تخفیف و ارفاقی که همیشه شامل حال زندانیان سیاسی میشود، بیبهره بودند. همزمان با نگارش قانون برنامه چهارم توسعه، قوهقضاییه موظف به تدوین لایحه جرم سیاسی شد، آنچه حتی با پایانیافتن قانون برنامه چهارم نیز به نتیجه نرسید. حالا چندی است کمیسیون قضایی مجلس تلاش منسجمی برای تدوین و تعیین مصادیق جرم سیاسی آغاز کرده است. چهار منبع مختلف، مبنای کار کمیسیون است: یکی از این منابع را گروهی از استادان حقوق دانشگاههای کشور در اختیار کمیسیون قرار دادهاند و منبع دیگر، دستاورد تلاش مرکز پژوهشهای مجلس است. طرح دیگری نیز از سوی مرکز مطالعات حقوق بشر اسلامی قوهقضاییه برای کمیسیون فرستاده شده و دیگر منبع مورد ارجاع نیز همان طرح قدیمی تعیین مصادیق جرم سیاسی است که از سال 84 تا به امروز در مجمع تشخیص مصلحت نظام بلاتکلیف مانده.
نقشه اصحاب فتنه برای وزارت کشور و پاسخ پیشاپیش روحانی
تعیین تکلیف اعضای حزب منحله مشارکت برای دولت جدید ادامه دارد.
بر اساس گزارش روزنامه کیهان ، اخیرا نجفقلی حبیبی در مصاحبه با شرق مدعی شد اصولگرایان تجربه مدیریتی ندارند و اگر نسبت آنها به اصلاحطلبان در کابینه جدید 5 به 100 شد، فرقی ندارد و باید تحمل کرد. پس از حبیبی اکنون رضا خاتمی که تا هفتههای آخر قبل از انتخابات از تحریم دفاع میکرد، مدعی شده اصولگرایی نمیشناسد که شایستگی وزارت کشور را داشته باشد و این وزارتخانه را باید به یک اصلاحطلب شناخته شده سپرد.
او در مصاحبه با سایت اینترنتی جماران که توسط برخی عناصر نزدیک به فتنه 88 اداره میشود، گفته است: آقای روحانی به توسعه سیاسی پایبند است. اما اینکه اولویت به چه بخشی داده شود، هنوز مشخص نیست. حوزه مرتبط با توسعه سیاسی وزارت کشور است اگر کسی موافق بگیر و ببند باشد موافق توسعه سیاسی نیست یا اگر کسی بر مطبوعات فشار وارد میکرد یا از اعمال فشار بر مطبوعات حمایت میکرد این افراد کسانی هستند که به توسعه سیاسی پایبند نیستند.
وزیر کشور باید کسی باشد که توسعه سیاسی را قبول داشته و به تحزب باور داشته باشد و انتخابات را آزاد برگزار کند. من در بین اصولگرایان کسی را نمیشناسم که این صفت را داشته باشد مگر اینکه خود را نشان نداده و سکوت کرده باشد. بنابراین انتظار ما این است که یک اصلاحطلب شناخته شده و مومن به توسعه سیاسی در رأس وزارتخانه قرار بگیرد.
اظهارات این عنصر افراطی مدعی خروج از حاکمیت در مجلس ششم در حالی است که جریان متبوع وی در وزارت کشور اصلاحات - به واسطه حضور عناصری مانند عبدالله نوری و تاجزاده و... - در پوشش عبارت بیتعریف «توسعه سیاسی»، هم به انواع بحرانها و تنشها و تشنجات نظیر فتنه تیر 78 دامن زدند و هم به تصریح محسن هاشمی در انتخابات مجلس ششم (زمستان 78) تقلب کرده و مانع از ورود هاشمی رفسنجانی به مجلس شدند.
مشارکتیها همچنین پای ثابت فتنه و آشوب سال 88 بودند. بنابراین میتوان مراد رضا خاتمی از «یک اصلاحطلب شناخته شده و مومن به توسعه سیاسی» را فردی تندرو، فتنهانگیز، قانونشکن، تشنجآفرین و اهل تقلب در انتخابات و معتقد به انحصارطلبی از جنس حزب پدرخوانده مشارکت ترجمه کرد.
جشن پیروزی روحانی تمسخر جنبشسبز بود
گاردین در گزارشی تصریح کرد: جمهوریاسلامی نهتنها مردم را پای صندوقهای رای آورد، بلکه موجب شد تصور کنند که بخشی از تاریخ را ساختهاند. به گزارش خبرگزاری فارس، روزنامه بریتانیایی گاردین، گزارشی را از جشنهای پیروزی حسن روحانی، رئیسجمهور منتخب کشورمان تهیه کرده که عنوان آن چنین است: «جشن پیروزی روحانی در ایران، تمسخر جنبش سبز بود».
بر اساس گزارش روزنامه وطن امروز، این گزارش گاردین ظاهرا در تهران و توسط یکی از هواداران فتنه 88 بهرشته تحریر درآمده است و طبعا با ادبیاتی خصمانه و علیهنظام جمهوریاسلامی ایران نگاشته شده است. نویسنده گزارش تصریح میکند که وقتی صدای شادی مردم را از پیروزی حسن روحانی شنیده، احساس کرده که در اقلیت است، اقلیتی که بهزعم وی، رای ندادهاند زیرا به اصلاحات تدریجی در یک نظام «تئوکراتیک نظامی» معتقد نیستند! در بخش دیگری از گزارش گاردین این سوال مطرح شده است که آیا انتخابات خرداد 92 با مشروعیتی که برای جمهوری اسلامی بهوجود آورد، بهمعنی تمسخر جنبش سبز نبود؟ آیا شادی کردن در پیش چشم نیروهای امنیتی که با جنبش سبز درگیر شده بودند، بهمعنای تسمخر جنبش سبز نیست؟
مهمترین مسئله برای احمدی نژاد شکست اصولگرایان بود
روزنامه شرق در گفت و گویی با عباس سلیمی نمین نوشت: برای آقای احمدینژاد مهمترین مساله این بود که هیچیک از اصولگرایان رای نیاورند. چرا آقای احمدینژاد در دولت دهم با اصولگرایان تعارضی جدی پیدا کرد؟ جبهه پایداری ایجاد شد تا اصولگرایان تجزیه شوند. اقدامات مختلف او باعث تخریب اصولگرایان شد. آقای احمدینژاد در مسیری است که با معیارهای اصولگرایی همخوانی ندارد و آنها را علیه خود میبیند. زمانی آقای احمدینژاد قهرمان نجاتبخش یا معیار سادهزیستی میشود یا کاپشن او در حراج به فلان قیمت گزاف فروخته میشود که معیارهای اصولی کمرنگ شود.
ماجرای توقیف روزنامه جهان اسلام در دولت سازندگی
تحمل آقای هاشمی در دوران ریاست جمهوری کم بود و به همین دلیل روزنامه جهان اسلام در دولت وی توقیف شد.
روزنامه کیهان نوشت: دبیر کل مجمع نیروهای خط امام با بیان این مطلب گفته است: داستان توقیف روزنامه جهان اسلام آن بود که روزنامه ما بهویژه در حوزه اقتصاد، انتقادهای زیادی به آقای هاشمی داشت و من از طریق یک راوی معتبر، خبر داشتم که آقای هاشمی به کرات از روزنامه «جهان اسلام»اظهار نارضایتی کرده بود که بالاخره هم، منجر به تعطیلی روزنامه شد.
البته، ما هنوز هم با وجود گذشت زمان منتظر بوده و هستیم که آقای هاشمی آن کملطفی را جبران کند. هنوز هم ناامید نیستیم! ولی جریان روزنامه که تا آن زمان هم اولین روزنامهای هم بود که توقیف میشد، نشان داد تحمل ایشان به انتقاد در دوران ریاست جمهوری مقداری کم بود اما به نظر میرسد گذشت زمان، تحمل آقای هاشمی را خیلی بالا برده است.سید هادی خامنهای در ادامه مصاحبه با نشریه آسمان میگوید که همه ما تغییر کردهایم و اصلاحطلبان اکنون به ائتلاف راهبردی رسیدهاند.
واکنش جلیلی به سوال درباره قالیباف
شنیده شد که سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در حاشیه مراسم تجلیل از حدادعادل به سوالی درباره قالیباف جواب قانعکنندهای نداد. آرمان روابط عمومی نوشت؛ وی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در دیداری که بعد از انتخابات، با مقام معظم رهبری داشتید ایشان توصیهای درخصوص آقای قالیباف به شما داشتند، سکوت کرد. وی در پاسخ به همان سوال که مجدد از سوی خبرنگار پرسیده شد اظهار کرد: قصد مصاحبه ندارم.
هديه رمضان يک وزير به همه کارمندان وزارتخانه
بر اساس گزارش روزنامه خراسان، گفته مي شود بر اساس بررسي هاي يک نهاد نظارتي يکي از وزراي اقتصادي دولت با ارسال ابلاغيه اي به همه ادارات و بخشهاي زير مجموعه خود اعلام کرده مبلغ يک ميليون ريال به عنوان پاداش رفاهي فرا رسيدن ماه مبارک رمضان به حساب همه کارمندان اين وزارتخانه ها و سازمانهاي تابعه واريز شده است .اين موضوع ضمن وارد کردن هزينه اي قابل توجه به بيت المال باعث بروز تبعيض بين دستگاههاي مختلف مي شود.
عدهاي حساب شده پوست خربزه زير پاي حركت دولت انداختند
تهران امروز نوشت: حبيبالله عسگراولادي دبيركل جبهه پيروان خط امام(ره) و رهبري در پاسخ به سوالي كه به رابطه دولت احمدينژاد با علما اشاره داشت،به خبرآنلاين گفته: دولت دهم در رابطه با علما و مراجع برنامه حساب شدهاي نداشت البته برخي هم در اين ارتباط اخلال ميكردند كه گهگاه دولت با هوشمندي جلوي اين اخلال را ميگرفت ولي توفيق خوبي بهدست نيامد.
انحراف، طرح مكتب ايراني و باستانگرايي آسيبي جدي به حيثيت دولت در ميان علما و مراجع و نخبگان زد و در دنياي اسلام هم از تعصب منفي به گذشته حكايت داشت. طرح اين مسئله گفتمان دولت دهم را از گفتمان امام(ره) و انقلاب دور كرد. عدهاي حساب شده اين پوست خربزه را زير پاي حركت دولت انداختند متاسفانه رئيس دولت متوجه خطر داخلي و خارجي آن نبود و بههمين دليل هم آسيب ناخواستهاي ديد.
تشکيل سازمان اموال دولتي با تصويب دولت
خراسان نوشت: شنيده شده است بر اساس ابلاغيه اخير يکي از مديران ارشد اجرايي کشور به همه وزرا و مسئولان مهم دولتي، عنوان سازمان جمع آوري و فروش اموال تمليکي به سازمان اموال دولتي تغيير نام يافته و مواردي مانند ايجاد بانک اطلاعاتي جامع از اراضي و املاک دولتي و وصول مطالبات وزارتخانه ها و موسسات دولتي از اشخاصي که به موجب اسناد انتقال اموال از آنها به مرحله قطعيت رسيده را بر عهده خواهد داشت.
تاييد حكم منع حجاب در مدارس روسیه
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: دادگاه عالي روسيه حكم صادره از دادگاه فدراسيون "استاوروپول" درباره منع حجاب در مدارس اين منطقه را تاييد كرد. اين حكم دادگاه عالي روسيه كه به نوعي ميتواند آغازي بر منع حجاب در بيشتر مناطق روسيه شود درحالي صادر ميشود كه پدراني كه نسبت به اين حكم در اين فدراسيون در شمال قفقاز شكايت داشتهاند تاكيد كردهاند كه چنين حكمي مخالف قانون اساسي فدراسيون روسيه مبني بر آزادي عقيده و ايمان است.
حكم دادگاه عالي روسيه درحالي حكم دادگاه محلي مبني بر "حق دولت در مطالبه از دانش آموزان براي پوشيدن لباس عادي" در جهت "تضمين حقوق مساوي براي همگان" را تاييد كرده كه "مراد موسايف" وكيل شاكيان اعلام كرده است به اين حكم اعتراض خواهد كرد.
اين حكم دادگاه عالي روسيه درحالي صادر ميشود كه در فدراسيونهايي چون "چچن" و "تاتارستان" كه اكثريت مسلمان دارند دختران در مدارس در پوشش حجاب آزاد هستند اما در فدراسيونهايي با اكثريت مسيحي چون "استاوروپول" تلاشهايي براي منع حجاب صورت ميگيرد. در همين حال ولاديمير پوتين رئيسجمهور مورد حمايت كليساي ارتدوكس روسيه در ارديبهشت امسال ممنوعيت حجاب در مدارس را نادرست خوانده و گفته بود ترجيح ميدهد لباس رسمي مدارس مشكلي اين چنيني را حل كند.
مرعشی:از تعامل با اصولگرایان استقبال میکنیم
حسین مرعشی در گفت و گو با روزنامه بهار با بیان اینکه اصلاحطلبان در انتخابات برنده شدهاند، عنوان کرد: اصلاح طلبان در کابینه حسن روحانی حضور خواهند داشت.
وی در این باره می گوید: اصلاحطلبها این انتخابات را برنده شدند، چه دلیلی دارد که در کابینه نباشند؟ اگر اصولگرایان انتظار دارند که اصلاحطلبی در کابینه نباشد، انتظار نابجایی دارد. اساسا مگر ممکن است جناحی در پیروزی در انتخابات نقش داشته است در کابینه نماینده نداشته باشد؟ روحانی به صراحت در بعضی از مصاحبههای خود پس از پیروزی در انتخابات گفت آن اکثریتی که برنده انتخابات است کابینه تشکیل خواهد داد. اصلاحطلبها نیز جزیی از جناحهای سیاسی هستند که در این انتخابات پیروز شدند. چه دلیلی دارد در کابینه نباشند؟
وی در ادامه می افزاید: ما مشکلی با اصولگرایان نداریم. از تعامل با آنها استقبال میکنیم اما حاضر نیستیم برای حفظ تعامل از ارزشهای که به آنها باور داریم عقبنشینی کنیم.
روزنامه اعتماد امروز درخواست تازه آمریکا برای مذاکره با آمریکا را در صدر اخبار صفحه اول خود جا داد و نوشت: روزنامه والاستريتژورنال، به نقل از يك مقام ارشد كاخ سفيد گزارش داد دولت باراك اوباما به دنبال برقراري ارتباط با رييسجمهور جديد ايران است و هماهنگيهاي آن از طريق كاترين اشتون انجام خواهد شد. والاستريت ژورنال نوشت: حسن روحاني از زمان انتخابش به عنوان رييسجمهور منتخب ايران در ماه ژوئن سيگنالهاي مثبتي به جامعه بينالمللي ارسال كرده است.
اظهارات اين مقام امريكايي در حالي ابراز شده كه قرار است نمايندگان كشورهاي 1+5 سهشنبه هفته جاري در بروكسل با يكديگر ملاقات و درباره برنامه هستهيي ايران گفتوگو و برنامههاي خود را در قبال دولت جديد ايران هماهنگ كنند. به گفته اين مقام ارشد كاخ سفيد، دولت اوباما مايل است هر چه سريعتر آقاي روحاني را ارزيابي كند و روندهاي ديپلماتيك با اين روحاني و سياستمدار ايراني را تست كند.
براساس اين گزارش و به گفته اين مقام امريكايي، ارتباطات لازم از طرف واشنگتن از طريق كاترين اشتون مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا كه رييس تيم مذاكرهكننده گروه 1+5 با ايران نيز است در زمان مقتضي انجام خواهد شد. يك مقام امريكايي ديگر كه قرار است در نشست بروكسل شركت كند هم گفت: ما براي مذاكرات مستقيم آماده هستيم و اين مساله را از راههاي مختلف پيگيري ميكنيم. وي افزود: ما به دنبال حرفهاي تازهيي از طرف ايران هستيم اما هنوز مشخص نيست كه چه پاسخي دريافت خواهيم كرد.
تدوین مصادیق جرم سیاسی در «بهارستان»
روزنامه شرق نوشت: 35سال از پیروزی انقلاب گذشته و جرم سیاسی هنوز در ایران مصداقی ندارد. مجرمان سیاسی در همه این سالها از امکان برگزاری دادگاه، با حضور هیاتمنصفه محروم بودهاند و از تخفیف و ارفاقی که همیشه شامل حال زندانیان سیاسی میشود، بیبهره بودند. همزمان با نگارش قانون برنامه چهارم توسعه، قوهقضاییه موظف به تدوین لایحه جرم سیاسی شد، آنچه حتی با پایانیافتن قانون برنامه چهارم نیز به نتیجه نرسید. حالا چندی است کمیسیون قضایی مجلس تلاش منسجمی برای تدوین و تعیین مصادیق جرم سیاسی آغاز کرده است. چهار منبع مختلف، مبنای کار کمیسیون است: یکی از این منابع را گروهی از استادان حقوق دانشگاههای کشور در اختیار کمیسیون قرار دادهاند و منبع دیگر، دستاورد تلاش مرکز پژوهشهای مجلس است. طرح دیگری نیز از سوی مرکز مطالعات حقوق بشر اسلامی قوهقضاییه برای کمیسیون فرستاده شده و دیگر منبع مورد ارجاع نیز همان طرح قدیمی تعیین مصادیق جرم سیاسی است که از سال 84 تا به امروز در مجمع تشخیص مصلحت نظام بلاتکلیف مانده.
نقشه اصحاب فتنه برای وزارت کشور و پاسخ پیشاپیش روحانی
تعیین تکلیف اعضای حزب منحله مشارکت برای دولت جدید ادامه دارد.
بر اساس گزارش روزنامه کیهان ، اخیرا نجفقلی حبیبی در مصاحبه با شرق مدعی شد اصولگرایان تجربه مدیریتی ندارند و اگر نسبت آنها به اصلاحطلبان در کابینه جدید 5 به 100 شد، فرقی ندارد و باید تحمل کرد. پس از حبیبی اکنون رضا خاتمی که تا هفتههای آخر قبل از انتخابات از تحریم دفاع میکرد، مدعی شده اصولگرایی نمیشناسد که شایستگی وزارت کشور را داشته باشد و این وزارتخانه را باید به یک اصلاحطلب شناخته شده سپرد.
او در مصاحبه با سایت اینترنتی جماران که توسط برخی عناصر نزدیک به فتنه 88 اداره میشود، گفته است: آقای روحانی به توسعه سیاسی پایبند است. اما اینکه اولویت به چه بخشی داده شود، هنوز مشخص نیست. حوزه مرتبط با توسعه سیاسی وزارت کشور است اگر کسی موافق بگیر و ببند باشد موافق توسعه سیاسی نیست یا اگر کسی بر مطبوعات فشار وارد میکرد یا از اعمال فشار بر مطبوعات حمایت میکرد این افراد کسانی هستند که به توسعه سیاسی پایبند نیستند.
وزیر کشور باید کسی باشد که توسعه سیاسی را قبول داشته و به تحزب باور داشته باشد و انتخابات را آزاد برگزار کند. من در بین اصولگرایان کسی را نمیشناسم که این صفت را داشته باشد مگر اینکه خود را نشان نداده و سکوت کرده باشد. بنابراین انتظار ما این است که یک اصلاحطلب شناخته شده و مومن به توسعه سیاسی در رأس وزارتخانه قرار بگیرد.
اظهارات این عنصر افراطی مدعی خروج از حاکمیت در مجلس ششم در حالی است که جریان متبوع وی در وزارت کشور اصلاحات - به واسطه حضور عناصری مانند عبدالله نوری و تاجزاده و... - در پوشش عبارت بیتعریف «توسعه سیاسی»، هم به انواع بحرانها و تنشها و تشنجات نظیر فتنه تیر 78 دامن زدند و هم به تصریح محسن هاشمی در انتخابات مجلس ششم (زمستان 78) تقلب کرده و مانع از ورود هاشمی رفسنجانی به مجلس شدند.
مشارکتیها همچنین پای ثابت فتنه و آشوب سال 88 بودند. بنابراین میتوان مراد رضا خاتمی از «یک اصلاحطلب شناخته شده و مومن به توسعه سیاسی» را فردی تندرو، فتنهانگیز، قانونشکن، تشنجآفرین و اهل تقلب در انتخابات و معتقد به انحصارطلبی از جنس حزب پدرخوانده مشارکت ترجمه کرد.
جشن پیروزی روحانی تمسخر جنبشسبز بود
گاردین در گزارشی تصریح کرد: جمهوریاسلامی نهتنها مردم را پای صندوقهای رای آورد، بلکه موجب شد تصور کنند که بخشی از تاریخ را ساختهاند. به گزارش خبرگزاری فارس، روزنامه بریتانیایی گاردین، گزارشی را از جشنهای پیروزی حسن روحانی، رئیسجمهور منتخب کشورمان تهیه کرده که عنوان آن چنین است: «جشن پیروزی روحانی در ایران، تمسخر جنبش سبز بود».
بر اساس گزارش روزنامه وطن امروز، این گزارش گاردین ظاهرا در تهران و توسط یکی از هواداران فتنه 88 بهرشته تحریر درآمده است و طبعا با ادبیاتی خصمانه و علیهنظام جمهوریاسلامی ایران نگاشته شده است. نویسنده گزارش تصریح میکند که وقتی صدای شادی مردم را از پیروزی حسن روحانی شنیده، احساس کرده که در اقلیت است، اقلیتی که بهزعم وی، رای ندادهاند زیرا به اصلاحات تدریجی در یک نظام «تئوکراتیک نظامی» معتقد نیستند! در بخش دیگری از گزارش گاردین این سوال مطرح شده است که آیا انتخابات خرداد 92 با مشروعیتی که برای جمهوری اسلامی بهوجود آورد، بهمعنی تمسخر جنبش سبز نبود؟ آیا شادی کردن در پیش چشم نیروهای امنیتی که با جنبش سبز درگیر شده بودند، بهمعنای تسمخر جنبش سبز نیست؟
مهمترین مسئله برای احمدی نژاد شکست اصولگرایان بود
روزنامه شرق در گفت و گویی با عباس سلیمی نمین نوشت: برای آقای احمدینژاد مهمترین مساله این بود که هیچیک از اصولگرایان رای نیاورند. چرا آقای احمدینژاد در دولت دهم با اصولگرایان تعارضی جدی پیدا کرد؟ جبهه پایداری ایجاد شد تا اصولگرایان تجزیه شوند. اقدامات مختلف او باعث تخریب اصولگرایان شد. آقای احمدینژاد در مسیری است که با معیارهای اصولگرایی همخوانی ندارد و آنها را علیه خود میبیند. زمانی آقای احمدینژاد قهرمان نجاتبخش یا معیار سادهزیستی میشود یا کاپشن او در حراج به فلان قیمت گزاف فروخته میشود که معیارهای اصولی کمرنگ شود.
ماجرای توقیف روزنامه جهان اسلام در دولت سازندگی
تحمل آقای هاشمی در دوران ریاست جمهوری کم بود و به همین دلیل روزنامه جهان اسلام در دولت وی توقیف شد.
روزنامه کیهان نوشت: دبیر کل مجمع نیروهای خط امام با بیان این مطلب گفته است: داستان توقیف روزنامه جهان اسلام آن بود که روزنامه ما بهویژه در حوزه اقتصاد، انتقادهای زیادی به آقای هاشمی داشت و من از طریق یک راوی معتبر، خبر داشتم که آقای هاشمی به کرات از روزنامه «جهان اسلام»اظهار نارضایتی کرده بود که بالاخره هم، منجر به تعطیلی روزنامه شد.
البته، ما هنوز هم با وجود گذشت زمان منتظر بوده و هستیم که آقای هاشمی آن کملطفی را جبران کند. هنوز هم ناامید نیستیم! ولی جریان روزنامه که تا آن زمان هم اولین روزنامهای هم بود که توقیف میشد، نشان داد تحمل ایشان به انتقاد در دوران ریاست جمهوری مقداری کم بود اما به نظر میرسد گذشت زمان، تحمل آقای هاشمی را خیلی بالا برده است.سید هادی خامنهای در ادامه مصاحبه با نشریه آسمان میگوید که همه ما تغییر کردهایم و اصلاحطلبان اکنون به ائتلاف راهبردی رسیدهاند.
واکنش جلیلی به سوال درباره قالیباف
شنیده شد که سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در حاشیه مراسم تجلیل از حدادعادل به سوالی درباره قالیباف جواب قانعکنندهای نداد. آرمان روابط عمومی نوشت؛ وی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در دیداری که بعد از انتخابات، با مقام معظم رهبری داشتید ایشان توصیهای درخصوص آقای قالیباف به شما داشتند، سکوت کرد. وی در پاسخ به همان سوال که مجدد از سوی خبرنگار پرسیده شد اظهار کرد: قصد مصاحبه ندارم.
هديه رمضان يک وزير به همه کارمندان وزارتخانه
بر اساس گزارش روزنامه خراسان، گفته مي شود بر اساس بررسي هاي يک نهاد نظارتي يکي از وزراي اقتصادي دولت با ارسال ابلاغيه اي به همه ادارات و بخشهاي زير مجموعه خود اعلام کرده مبلغ يک ميليون ريال به عنوان پاداش رفاهي فرا رسيدن ماه مبارک رمضان به حساب همه کارمندان اين وزارتخانه ها و سازمانهاي تابعه واريز شده است .اين موضوع ضمن وارد کردن هزينه اي قابل توجه به بيت المال باعث بروز تبعيض بين دستگاههاي مختلف مي شود.
عدهاي حساب شده پوست خربزه زير پاي حركت دولت انداختند
تهران امروز نوشت: حبيبالله عسگراولادي دبيركل جبهه پيروان خط امام(ره) و رهبري در پاسخ به سوالي كه به رابطه دولت احمدينژاد با علما اشاره داشت،به خبرآنلاين گفته: دولت دهم در رابطه با علما و مراجع برنامه حساب شدهاي نداشت البته برخي هم در اين ارتباط اخلال ميكردند كه گهگاه دولت با هوشمندي جلوي اين اخلال را ميگرفت ولي توفيق خوبي بهدست نيامد.
انحراف، طرح مكتب ايراني و باستانگرايي آسيبي جدي به حيثيت دولت در ميان علما و مراجع و نخبگان زد و در دنياي اسلام هم از تعصب منفي به گذشته حكايت داشت. طرح اين مسئله گفتمان دولت دهم را از گفتمان امام(ره) و انقلاب دور كرد. عدهاي حساب شده اين پوست خربزه را زير پاي حركت دولت انداختند متاسفانه رئيس دولت متوجه خطر داخلي و خارجي آن نبود و بههمين دليل هم آسيب ناخواستهاي ديد.
تشکيل سازمان اموال دولتي با تصويب دولت
خراسان نوشت: شنيده شده است بر اساس ابلاغيه اخير يکي از مديران ارشد اجرايي کشور به همه وزرا و مسئولان مهم دولتي، عنوان سازمان جمع آوري و فروش اموال تمليکي به سازمان اموال دولتي تغيير نام يافته و مواردي مانند ايجاد بانک اطلاعاتي جامع از اراضي و املاک دولتي و وصول مطالبات وزارتخانه ها و موسسات دولتي از اشخاصي که به موجب اسناد انتقال اموال از آنها به مرحله قطعيت رسيده را بر عهده خواهد داشت.
تاييد حكم منع حجاب در مدارس روسیه
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: دادگاه عالي روسيه حكم صادره از دادگاه فدراسيون "استاوروپول" درباره منع حجاب در مدارس اين منطقه را تاييد كرد. اين حكم دادگاه عالي روسيه كه به نوعي ميتواند آغازي بر منع حجاب در بيشتر مناطق روسيه شود درحالي صادر ميشود كه پدراني كه نسبت به اين حكم در اين فدراسيون در شمال قفقاز شكايت داشتهاند تاكيد كردهاند كه چنين حكمي مخالف قانون اساسي فدراسيون روسيه مبني بر آزادي عقيده و ايمان است.
حكم دادگاه عالي روسيه درحالي حكم دادگاه محلي مبني بر "حق دولت در مطالبه از دانش آموزان براي پوشيدن لباس عادي" در جهت "تضمين حقوق مساوي براي همگان" را تاييد كرده كه "مراد موسايف" وكيل شاكيان اعلام كرده است به اين حكم اعتراض خواهد كرد.
اين حكم دادگاه عالي روسيه درحالي صادر ميشود كه در فدراسيونهايي چون "چچن" و "تاتارستان" كه اكثريت مسلمان دارند دختران در مدارس در پوشش حجاب آزاد هستند اما در فدراسيونهايي با اكثريت مسيحي چون "استاوروپول" تلاشهايي براي منع حجاب صورت ميگيرد. در همين حال ولاديمير پوتين رئيسجمهور مورد حمايت كليساي ارتدوكس روسيه در ارديبهشت امسال ممنوعيت حجاب در مدارس را نادرست خوانده و گفته بود ترجيح ميدهد لباس رسمي مدارس مشكلي اين چنيني را حل كند.
مرعشی:از تعامل با اصولگرایان استقبال میکنیم
حسین مرعشی در گفت و گو با روزنامه بهار با بیان اینکه اصلاحطلبان در انتخابات برنده شدهاند، عنوان کرد: اصلاح طلبان در کابینه حسن روحانی حضور خواهند داشت.
وی در این باره می گوید: اصلاحطلبها این انتخابات را برنده شدند، چه دلیلی دارد که در کابینه نباشند؟ اگر اصولگرایان انتظار دارند که اصلاحطلبی در کابینه نباشد، انتظار نابجایی دارد. اساسا مگر ممکن است جناحی در پیروزی در انتخابات نقش داشته است در کابینه نماینده نداشته باشد؟ روحانی به صراحت در بعضی از مصاحبههای خود پس از پیروزی در انتخابات گفت آن اکثریتی که برنده انتخابات است کابینه تشکیل خواهد داد. اصلاحطلبها نیز جزیی از جناحهای سیاسی هستند که در این انتخابات پیروز شدند. چه دلیلی دارد در کابینه نباشند؟
وی در ادامه می افزاید: ما مشکلی با اصولگرایان نداریم. از تعامل با آنها استقبال میکنیم اما حاضر نیستیم برای حفظ تعامل از ارزشهای که به آنها باور داریم عقبنشینی کنیم.