کد خبر 231926
تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۷

در چند ماه گذشته افزایش آمار خودکشی ماموران پلیس ترکیه به ویژه در پی بروز خشونت‌های‌ ناشی از تظاهرات استانبول، توجه دولتمردان آنکارا را به شرایط سخت و طاقت‌فرسای کاری آن‌ها جلب کرده است.

به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، از ژوئن سال جاری میلادی، 17 مامور پلیس در ترکیه دست به خودکشی زدند. در آخرین رویداد، یک افسر پلیس 37 ساله پس از انتشار مطلبی در مورد خودکشی خود از طریق رسانه‌های اجتماعی، در ازمیر دست به خودکشی زد.

وی در مطلب خود نوشته بود: امیدوارم که هم قطارانم حق خود را بگیرند و قادر باشند تا تحت شرایط انسانی کار کنند.

بر اساس آمار سازمان ملی پلیس ترکیه، از سال 2000 میلادی 340 افسر پلیس دست به خودکشی زده‌اند؛ اگر چه اتحادیه پلیس ترکیه مدعی است تعداد خودکشی‌ها 600 مورد بوده است.

تظاهرات پارک "گزی" در استانبول نیز که به ناآرامی و خشونت کشیده شد، یکی از رویدادهای ناگوار در تاریخ ترکیه محسوب می‌شود که تعداد زیادی از افسران و ماموران پلیس در آن دخیل بودند. شرایط سخت و طاقت‌فرسای کاری یکی از علل مهم خودکشی افسران پلیس ترکیه محسوب می‌شود.

از همان روزهای آغاز تظاهرات، پلیس ضد شورش ترکیه به شدت به دلیل استفاده از اسپری فلفل، گاز اشک‌آور و آب پر فشار علیه معترضان مورد انتقاد قرار گرفت.

در جریان این تظاهرات، بسیاری از افسران پلیس ضد شورش ترکیه مجبور بودند دو یا سه روز کامل در خدمت باشند. به طوری که بر اساس نظر روان‌شناسان، فردی که تحت چنین شرایطی کار کند، نمی‌تواند به خوبی پاسخگوی تهدیدهایی که علیه وی یا اطرافیانش صورت می‌گیرد، باشد.

رئیس اتحادیه پلیس ترکیه در گفت‌وگو با روزنامه تودی زمان که امروز (یکشنبه) صورت گرفت، گفت: تظاهرات پارک گزی باید به عنوان یک نقطه نظر در رسیدگی و توجه به نحوه آموزش نیروهای پلیس دیده شود. ماموران پلیس در جریان این تظاهرات تنها مسلح بوده و به مقابله با تظاهرکنندگان پرداختند. بدون آنکه حمایت‌های لجستیکی چون مکانی برای استراحت یا تامین مواد غذایی و افزایش دستمزد و پاداش برای این افراد در نظر گرفته شود.

وی با اشاره به اینکه سازمان پلیس ترکیه تحت قوانین مربوط به سال‌های 1930 میلادی فعالیت می‌کند و گفت: ما در مورد کشوری صحبت می‌کنیم که دو کودتای نظامی را تجربه کرده و سال‌های 1930 میلادی را از سر گذرانده اما همچنان همچون گذشته رفتار می‌کند. پلیس پس از تدوین مجدد قانون اساسی در سال 1961 و 1980 میلادی به تغییر قانون خود نپرداخت.

این مقام مسئول گفت: پلیس ترکیه همواره فرمان بردار دولت‌های حاکم کشور بدون توجه به ایدئولوژی یا موضع سیاسی‌شان بوده است. بنابراین، با چنین رویکردی پلیس ترکیه نتوانسته هیچگاه یک پلیس واقعی باشد و عملکرد حقیقی خود را بروز دهد.

یکی از افسران پلیس در استانبول گفت که بسیاری از ماموران پلیس ضد شورش ترکیه 60 ساعت در پست‌های خود هستند که این میزان در جریان تظاهرات پارک گزی به 90 ساعت افزایش یافت.

وی در پاسخ به این سوال که آیا شایعه عدم پرداخت هزینه‌های اضافی به این افسران پلیس صحت دارد یا خیر گفت: چنین اتفاقی صحت دارد و شرایط نامساعد کاری همچنان ادامه دارد.

این افسر پلیس افزود: ما خواهان دریافت حقوق بیشتر نیستیم اما می‌خواهیم اوضاع و شرایط کاری مساعد و انسانی باشد. من از این موضوع مطلعم که بسیاری از هم قطارانم در تامین معاش خانواده خود با مشکل مواجه هستند. من نمی‌توانم فرزند بیمارم را برای درمان به بیمارستان ببرم.

رئیس اتحادیه پلیس ترکیه با تاکید بر ساعات زیاد و متزلزل کاری برای ماموران پلیس گفت: اصل برابری قانون اساسی در مورد فعالیت نیروهای پلیس ترکیه در حال نقض شدن است. ماموران پلیس باید همانند کارمندان تنها 40 ساعت فعالیت کنند و در صورت فعالیت بیش از حد نظر، دستمزدشان افزایش یابد.