کد خبر 232128
تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۲ - ۱۷:۲۶

جان زیمرمن که یک سال و نیم پیش یک جوان سیاهپوست آمریکایی را به ضرب گلوله به قتل رسانده بود، در دادگاه فلوریدا از اتهام قتل عمدی تبرئه شد.

گروه بین‌الملل مشرق - شنبه شب هیات منصفه دادگاهی در فلوریدا «جان زیمرمن» متهم به قتل «ترایوان مارتین» نوجوان 17 ساله سیاهپوست آمریکایی را بیگناه شناخت.

زیمرمن سال گذشته در مقابل مجموعه مسکونی خود با این نوجوان درگیر شد و وی را به ضرب گلوله کشت. وی مدعی شد که جانش در خطر بوده و از جان خود دفاع کرده است. طرفداران مارتین زیمرمن را متهم کرده اند که وی به دلایل نژادی به مارتین حمله کرده و نه دفاع از خویش.

بنابر این گزارش، هیات منصفه دادگاه که زیمرمن را بی‌گناه تشخیص داد، از شش زن سفید پوست تشکیل شده بود.

بلافاصله بعد از اعلام رای خانواده و طرفداران مارتین ناخشنودی خود را از رای اعلام کردند و جمعیتی در خارج از دادگاه علیه نتیجه دادگاه تظاهرات کردند.

تظاهرات پراکنده‌ای نیز در برخی دیگر از شهرهای امریکا از جمله سانفرانسیسکو علیه این رای برگزار شد. این تظاهرات عمدتاً آرام بود‌، اگرچه چند پنجره شکسته شد و چند آتش سوزی کوچک نیز صورت گرفت.

زیمرمن در اواخر فوریه سال گذشته در حالی که در منطقه مسکونی خود در حال حرکت بود مارتین را دید و به پلیس تلفن کرد، بعد از اتومبیل خود خارج شد و پس از تعقیب مارتین با او درگیر شد که به کشته شدن جوان 17 ساله سیاهپوست انجامید.

توجه رسانه ها به این موضوع موقعی جلب شد که ادعای وی از طرف پلیس بدون چالش پذیرفته شد و وی آزاد گردید.

دادستانان و وکلای مدافع زیمرمن روز جمعه به ارائه مدارک و شواهد و دفاع خود پایان دادند و هیات منصفه بعد از 16 ساعت بررسی رای به بی‌گناهی زیمرمن داد.

دادستانان معتقد بودند زیمرمن با توجه به سیاهپوست بودن مارتین و فرض بر این که وی قصد مشکل آفرینی دارد به وی حمله کرده است و زیمرمن نیز گفته است او در دفاع از خودش به مارتین حمله کرده و وی را کشته است. زیمرمن همچنین گفته است در درگیری که با مارتین داشته او سر وی را بر سطح بتونی پیاده رو کوبیده و وی را زخمی کرده بود.

در فلوریدا قانونی وجود دارد که براساس آن به هرکس که جان خود را در خطر احساس کند اجازه می‌دهد با سلاح از خود دفاع کند.

قانون آزادی حمل سلاح در آمریکا از جمله قوانین جنجالی است که تا کنون بارها بدلیل فشارهای محافظه‌کاران و لابی‌های اسلحه در این کشور، طرح اصلاح این قانون با شکست مواجه شده و جنایات فجیعی را رقم زده است.