در این مراسم که به همت بخش «برقلههای تهذیب» بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم تهیه شده بود ازچهار لوح فشرده با محتوای آموزههای دینی اخلاقی، «حضرت امام خمینی(ره)»، «حضرت آیت الله بهجت»، «آیت الله سیدعلی قاضی» و همچنین «آموزههای اساتید بزرگ اخلاق» رونمایی شد.
همچنین کتاب «عزیز خدا» محصول دیگری بود که در این مراسم رونمایی شد و حاوی نکات اخلاقی از حضرت آیت الله خوشوقت است.
در ابتدای این مراسم حجت الاسلام حسینخانی معاون تهذیب حوزههای علمیه، به تأکیدات مقام معظم رهبری بر استفاده از آموزههای بزرگان اخلاق و آموزش آن اشاره و تاکید کرد: ما در این مجموعهها به دنبال استفاده از آموزهها بزرگانی هستیم که طی چند سال اخیر ایران و علی الخصوص شهر تهران از نعمت وجود آنان بیبهره شد.
در بخش دیگر این مراسم حجت الاسلام خاتمی فضای نمایشگاه قرآن را فضایی نورانی و قابل استفاده دانست و افزود: ما باید خدارا شاکر باشیم که در کشور ما چنین موقعیتی برای ورود و حضور قرآن به خانواده فراهم شده است.
اسوههای عملی اخلاق؛ رهروان موفق سیر و سلوکاند
امام جمعه موقت تهران در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به دیدار اعضای عالی رتبه حوزههای علمیه با رهبر انقلاب عنوان کرد: مقام معظم رهبری تاکید بسیاری بر بحث اخلاق داشتند و در آن جلسه عنوان کردند که به دنبال اسوههای عملی اخلاق بروید زیرا آن ها رهروان موفق راه سیر و سلوک هستند.
وی در ادامه از بزرگانی چون آیت الله سید علی قاضی، آیت الله بهجت، آیت الله خوشوقت و... به عنوان اسوههای اخلاق یاد کرد و گفت: کسانی که همواره در زندگی خود از فرمایشات اهل بیت و رهنمودهای ایشان استفاده میکنند اسوههای اخلاقی هستند و اگر کسی نسخهای برای زندگی خود از آنان میگیرد مطمئن میشود که نسخه شفا بخش است.
تعبد؛ تفاوت میان عرفان اسلامی و عرفانهای کاذب است
حجت الاسلام خاتمی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به رهنمودهای امام راحل در راه رسیدن به سیر و سلوک الی الله راه رسیدن به این مقام را تعبد دانست و تشریح کرد: تفاوت میان عرفان اسلامی و عرفانهای کاذب همین بحث تعبد است که تجلی آن در زندگی پیامبران و ائمه و نحوه ارتباط آنان با خداوند متعال به چشم میخورد.
عرفانی که با محراب بیگانه باشد؛ علوی نیست
امام جمعه موقت تهران در پایان سخنان خود ویژگیهای عرفان اسلامی را برشمرد و گفت: عرفان اسلامی، عرفان محراب و حرب است.کسی که صرفا عرفان محراب را مطرح کند و از عرفان حرب بیگانه باشد عرفانش علوی نیست.