به گزارش خبرنگار ديپلماسي عمومي مشرق، 80 دانشگاه آمريکا در نظر دارند به شيوه مجاز ي به مبادله دانشجو و يا بورس اينترنتي بپردازند. بورس دانشجو و ارتباط دانشجويان ساير کشور ها با دانشجويان آمريکايي، پلي است که از طريق آن بخشي از ديپلماسي عمومي آمريکا محقق مي گردد و از اين طريق، آمريکا علاوه بر جذب نخبگان و ترويج "استيل زندگي آمريکايي" در ميان خواص، به کاهش نفرت عمومي از آمريکا در جهان مي پردازد. موضوعات در نظر گرفته شده که رسما در برنامه دانشگاه ها گنجانده شده است، حکايت از ترويج "سبک زندگي آمريکايي" دارد.
طبق گزارش کرونيکل در مورد برنامههاي آموزش عالي ايالات متحده، برنامه اينترنتي موسسه غيرانتفاعي سوليا اين امکان را فراهم ميآورد تا دانشجويان دانشگاههاي غربي به صورت آنلاين و به حالت مجازي با همتايان خود در کشورهاي مسلمان جابجا شوند.
بنا بر اظهارات کرونيکل از زمان آغاز اجراي اين طرح از سال 2003 تاکنون 3000 دانشجو از 80 دانشگاه در 25 کشور اقدام به جابجايي کردهاند.
از طريق ويدئو کنفرانسهاي گروهي دانشجويان در مورد مسائل گوناگون از قبيل تروريسم، همجنسگرايي و آداب و رسوم اجتماعي به بحث و گفتوگو پرداخته و با ديدگاههاي ديگران آشنا ميشوند.
به گفته "مايکل کازلند"، هماهنگ کننده ارشد سوليا، يک برنامه به مدت 10هفته براي دانشجويان کارشناسي و کارشناسي ارشد در نظر گرفته شده است که علاوه بر داشتن مزاياي برنامههاي تبادل سنتي دانشجو، بسيار مقرون به صرفهتر و کم هزينهتر نيز هست.
با وجود چالشهاي متعدد در اجراي برنامه، از جمله مشکلات مربوط به زبان و فنآوري و همچنين پشتيباني برنامهريزي به علت اختلاف زماني در مناطق مختلف، دهها دانشگاه غربي از آمريکا و هلند و همچنين دانشگاههاي کشورهاي مسلمان از جمله اندونزي و امارات متحده عربي از اين برنامه استفاده ميکنند.
تاکنون اين برنامه از طريق کمکهاي مالي نهادهايي مانند وزارت امور خارجه نروژ و بنياد فورد اجرا ميشد. ولي در اکتبر 2010 وزارت امور خارجه آمريکا 1.25 ميليون دلار براي اجراي اين طرح در خاورميانه اختصاص داد.
بنا به اظهار کرونيکل، سوليا اميدوار است تا در صورت مشارکت سازمانهاي بزرگي از قبيل موسسه بينالمللي آموزش، شوراي بريتانيا و شبکه دانشگاهها، طرح تبادل دانشجو و آموزشهاي فرهنگي خود را بر پايه برنامههاي اينترنتي مشابه گسترش دهد.
کد خبر 23313
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۸۹ - ۰۰:۰۱
در راستاي ديپلماسي عمومي از طريق بورس، 80 دانشگاه آمريکا با مسلمانان 25 کشور به صورت مجازي در خصوص موضوعاتي از قبيل تروريسم، همجنسگرايي و آداب و رسوم اجتماعي به گفتوگو مي پردازند.