کد خبر 23365
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۸۹ - ۱۸:۲۳

مديرعامل انتشارات سوره مهر گفت: مجمع ناشران انقلاب اسلامي «منا» تشکيل شده تا بتواند اتاق فکري براي نشر جبهه فرهنگي انقلاب اسلامي باشد.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، چندي پيش نشست رسانه‌اي مجمع ناشران انقلاب اسلامي «منا» همزمان با هجدهمين دوره هفته کتاب جمهوري اسلامي ايران در 24 آبانماه با حضور محمد‌حمزه زاده مديرعامل انتشارات سوره مهر، غلامرضا حسيني مدير عامل انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي، ميثم نيلي مدير‌عامل انتشارات ايران، محمد‌علي فقيه مدير نشر شاهد در ساختمان جديد انتشارات سوره مهر برگزار شد.
با برگزاري اين نشست رسانه‌اي مجمع ناشران انقلاب اسلامي «منا» رسما فعاليت خود را آغاز کرد، اما در اين مدت اخبار اندکي از فعاليت اين مجمع منتشر مي‌شد، از اين رو به گفت‌وگو با محمد حمزه‌زاده مدير عامل انتشارات سوره مهر پرداختيم تا درباره فعاليت‌هاي مجمع ناشران انقلاب اسلامي «منا» اطلاعاتي بدست آوريم.


* هدف از تشکيل منا استفاده از ظرفيت ناشران مذهبي است

محمد حمزه‌زاده مديرعامل انتشارات سوره مهر درباره فعاليت‌هاي مجمع ناشران انقلاب اسلامي «منا» گفت: مجمع ناشران انقلاب اسلامي «منا» براي تجميع فعاليت‌هاي ناشراني که با موضوع انقلاب و دين و دفاع مقدس فعاليت مي‌کنند، تشکيل شده است و مشخصا موضوع انقلاب را در چارچوب زماني بهمن 57 به بعد بررسي نمي‌کند، بلکه منظور مجمع، از واژه انقلاب اسلامي در نام خود، تفکر انقلابي، تفکر امام خميني(ره) و تفکر اسلامي است.
به گفته حمزه‌زاده، بر اين اساس ناشراني که در حوزه اين نام قرار مي‌گيرند، ناشراني گسترده هستند يعني لزوما ناشراني نيستند که به تاريخ انقلاب پرداخته باشند.
وي تصريح کرد: ناشران فعال در حوزه دين و دفاع مقدس مشخص‌اند، عده اين افراد هم در جامعه نشر کشور زياد و هم آثار متنوعي در اين زمينه دارند، اما به دليل اينکه فعاليت اين گروه منسجم نبوده و فعاليت‌هاي خود را هم جهت نکردند، نتوانسته‌اند از تمام ظرفيت‌هايي که اين مجموعه مي‌توانند در بازار کتاب و کتابخواني ايجاد کنند استفاده شود؛ اما يکي از اهداف تشکيل مجمع ناشران انقلاب اسلامي «منا» محقق شدن اين امر است.
مدير عامل انتشارات سوره مهر اظهار داشت: کارگروه‌ها و دفاتري در زير مجموعه خود دارد که در حوزه اطلاع رساني بين الملل، طرح و برنامه، تشکل‌ها کار مي‌کند و شايد بطور کلي بتوان گفت مجمع ناشران انقلاب اسلامي «منا» تشکيل شده تا بتوان اتاق فکري براي نشر جبهه فرهنگي انقلاب اسلامي باشد.

 

* 45 ناشر عضو منا هستند

وي در پاسخ به سوال خبرنگار فارس مبني بر عضوگيري اين مجمع عنوان کرد: تا يکي دو هفته پيش با برگزاري 25 جلسه مستندات مربوط به مجمع را در هيات مديره تصويب کرديم، از جمله آنها شرايط عضويت و تکميل فرم‌هاي عضوگيري و ساير مستنداتي که مجمع نياز به فعاليت داشت، بود.
وي ادامه داد: از 20 روز پيش شروع به عضوگيري کرديم و حدود 45 ناشر در حال سپري کردن مراحل عضويت هستند؛ اما گمان مي‌کنم تا هفته اول اسفند که مراسم افتتاحيه مجمع ناشران انقلاب اسلامي «منا» را خواهيم داشت تعداد ناشران عضو بيش از 60 ناشر باشد.
به گفته مديرعامل انتشارات سوره مهر، در تدارک هستيم تا در چارچوب فعاليت‌هاي اطلاع رساني و نمايشگاهي کار مشترکي را انجام دهيم، مهمترين موضوعي که در موضوع کتاب و کتابخواني در حوزه انقلاب اسلامي وجود دارد به جز بحث‌هاي دسترسي که با نمايشگاه ها قابل حل است؛ بحث‌هاي ترويجي است؛ چرا که ما معتقديم درباره کتاب‌هايي که در حوزه فعاليت ما قرار دارد به اندازه کافي اطلاع‌رساني و امور ترويجي انجام نشده است.
حمزه زاده خاطر نشان کرد: در اين مسير هم کتاب‌ها به نحو خوبي معرفي نشده‌اند و هم از ظرفيت گروه‌هاي توزيع کننده و تبليغاتي در استان‌ها استفاده نشده، بنابراين از فرصت‌هايي همانند دهه فجر قصد استفاده داريم.
وي درباره معرفي و توسعه اطلاع رساني درباره کتاب‌ها هم اظهار داشت: قطعا اين فعاليت‌ها منجر به توزيع و فروش کتاب‌ها هم خواهد شد، اما وظيفه اصلي خود را برگزاري نمايشگاه‌ها نمي‌دانيم، بلکه اين روش‌ها را ابزاري براي فعاليت‌ها ترويجي در حوزه کتاب برمي‌شمريم.

 

* مجمع ناشران انقلاب اسلامي يک تشکل صنفي نيست

وي درباره مجمع افزود: مجمع ناشران انقلاب اسلامي «منا» تشکلي نيست که لزوما براي پاسخگويي به نيازهاي صنفي ناشران تشکيل شده باشد، هرچند در اين زمينه هم تا حد توان تلاش خواهد کرد، اما عمدتا به کارهاي نرم افزاري خواهيم پرداخت و سعي مي‌کنيم مسائل زيرساختي نشر کشور را در اين موضوع حل کنيم.
وي با اشاره به اين فعاليت افزود: قطعا وقتي در اين موضوعات خاص توانستيم مسائل زير ساختي را طراحي و حل کنيم با رونق نشر در کشور روبرو خواهيم شد.
وي اضافه کرد: براي اين امر چند دليلي وجود دارد، اول اينکه طبق آمار مهمترين نقش مطالعه در کشور در حوزه ادبيات و تاريخ است؛ يعني 80 درصد مطالعه در کشور در اين دو موضوع اتفاق مي‌افتد و عمده ناشران ما که عضو مجمع ناشران انقلاب اسلامي «منا» هستند و يا خواهند شد حوزه کاريشان دين و تاريخ خواهد بود، بنابراين هر فعاليتي براي رونق اين بخش‌ها طبعا سهم قابل اعتنايي است که به رونق کلي نشر کشور مي‌انجامد.

 

* تاسيس منا عکس‌العملي ديرهنگام براي تحقق انديشه‌اي امام و رهبري است

مديرعامل انتشارات سوره مهر درباره مجمع ناشران انقلاب اسلامي «منا» گفت: تاسيس تشکلي از ناشران جبهه انقلاب اسلامي، عکس‌العملي دير هنگام به تقاضاي متراکم و گاه زمين مانده جامعه مخاطبان و متقاضيان آگاهي از انديشه‌هاي ملهم از انقلاب و امام و رهبري معظم انقلاب است.
وي در ادامه خاطر نشان کرد: انقلاب اسلامي در تعريف ما، صرفا يک فصل تاريخي يا اشاره به رويداد بزرگ بهمن پنجاه و هفت نيست، بلکه توجه به تحولي عميق است که در دل و جان مردم حق‌جوي ايران و جهان به وقوع پيوست و موجب تولد نسلي شد که حضرت امام(ره) از آن به عنوان «فتح الفتوح انقلاب» ياد کردند.
به گفته مديرعامل انتشارات سوره مهر، «فتح الفتوح انقلاب» همان نسلي است که امام(ره) آن را انسان انقلاب اسلامي مي‌نامند، انسان انقلاب اسلامي پيشينه، حال و آينده‌اي دارد که دامنه آن از تاريخ بعثت انبياي الهي و خاتم پيامبران و ولايت امامان و عاشوراي حسيني تا انقلاب اسلامي و دفاع مقدس و جنبش بيداري اسلامي در جاي جاي جهان امروز را در بر مي‌گيرد و تا ظهور امام عصر ادامه مي‌يابد.

وي در ادامه ضمن اشاره به سايت اطلاع‌رساني مجمع ناشران انقلاب اسلامي «منا»، گفت: اطلاعات مربوط به اين مجمع از طريق پايگاه اينترنتي www.menanashr.ir در اختيار همگان قرار مي‌گيرد، ضمن اينکه فاز اول يک پرتابل براي مجمع ناشران انقلاب اسلامي راه‌اندازي شده است؛ اين سايت پايگاه اطلاع‌رساني محسوب مي‌شود، چرا که از طريق سايت به عضوگيري مي‌پردازيم، همچنين در حال حاضر پيوند اينترنتي ميان اين سايت و سايت‌هاي ديگر برقرار است، اميدواريم اين پايگاه مرکزي براي ارتباط دو طرف ميان ناشران و مخاطبان؛ کارشناسان و اصحاب رسانه باشد.