کد خبر 234272
تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۲ - ۱۸:۲۶

بنیاد برکت با مشارکت گسترده در طرح های مختلف اقتصادی، تلاش دارد در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته استان کردستان کارآفرینی کند، این بنیاد مجری تعهدات ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)‌ در محرومیت زدایی از استان کردستان است.

 

به گزارش روابط عمومی بنیاد برکت، حسین شیرزاد، معاون امور اقتصادی و سرمایه گذاری مؤسسه بنیاد برکت اعلام کرد: بنیاد برکت در استان کردستان 16 طرح رابا حجم کل سرمایه گذاری 1530 میلیارد ریال عملیاتی کرده است که تعهد بنیاد برکت 208 میلیارد ریال بوده و تا کنون مبلغی معادل 183 میلیارد ریال از سوی این بنیاد پرداخت شده است.

وی گفت: با عملیاتی شدن این طرح ها حدود 16 هزار فرصت شغلی برای جوانان مناطق محروم این استان ایجاد خواهد شد.

معاون امور اقتصادی و سرمایه گذاری مؤسسه بنیاد برکت گفت: تفاهم نامه پروژه هایی که بنیاد برکت در استان کــردستان با کارآفرین بومی توشیح و مبادله کرده به قصد توسعه مناطق محروم روستایی و حاشیه شهرهای استان و ایجاد اشتغال مولد و تقویت کارآفرینان و کارفرمایان اقتصادی بوده و به تفکیک در سه حوزه صنایع تبدیلی، کشاورزی و صنعتی، معدنی قرار می گیرند.

وی افزود: بنیاد برکت در طرح راه اندازی خطوط تولید فرآورده های منجمد به روش IQF (انجماد سلولی) به ظرفیت 6900 تن با شرکت کشت و صنعت سیب زمینی کردستان(سهامی خاص)، در شهرستان دهگلان در 35 کیلومتری سنندج مشارکت کرده است.

خط تولید شامل سیب زمینی به صورت فرنج فرایز به ظرفیت 4600 تن، هویج فرآوری شده به ظرفیت 400 تن، نخود فرنگی به ظرفیت 600 تن، باقلا سبز به ظرفیت 500 تن، توت فرنگی منجمد به ظرفیت 800 تن و تولید بذر سیب زمینی از انواع آگریا به ظرفیت 960 تن در سال در زمینی به مساحت 32 هکتار است و اشتغال زایی62 نفر را به دنبال دارد.

به گفته شیرزاد، در این طرح در حدود 30 هکتار از زمین های شرکت به کشت بذر سیب زمینی اصلاح شده (آگریا) اختصاص خواهد یافت. این طرح به منظور کاهش ضایعات سیب زمینی در استان کردستان، افزایش فرآورده های مربوط به سیب زمینی، تولید بذور پرمحصول و سازگاری بومی با خاصیت انباری و ماندگاری بیشتر و جلوگیری از بحران های مقطعی ناشی از افزایش تولید سیب زمینی در فصول زراعی کمک شایانی خواهد کرد.

وی ادامه داد: همچنین، مشارکت در طرح تکمیل، راه اندازی و بهره برداری خطوط تولید انواع پوره توت فرنگی و میوه جــات و رب گوجه فرنگی با شرکت مجتمع کشت و صنعت خرم دشت کردستان (سهامی خاص) در شهرک صنعتی دهگلان، عملیاتی شد.

در استان کردستان سالیانه 24 هزار تن توت فرنگی تولید می شود (تناژ ملی 40هزارتن) که سطح 2100هکتار از اراضی استان را به خود اختصاص داده است. 85% از این محصول به صورت تازه خوری و 15% آن خوراک کارخانه صنایع تبدیلی و تکمیلی فرآوری است. مشکل اصلی مسئله توت فرنگی ضایعات بالای این محصول است که با تولید فراورده های جنبی و تبدیلی توت فرنگی می توان این مشکل را تقلیل و تعدیل کرد. از جمله تولیدات شرکت می توان به رب گوجه فرنگی، پوره سیب، پوره هلو،پوره آلو توت فرنگی اشاره کرد.

شیرزاد با اشاره به دیگر طرح های بنیاد برکت در استان کردستان گفت: مشارکت این بنیاد در راه اندازی واحد 1000راسی گاو شیری، با شرکت کشت و صنعت برکت کردستان، در زمینی به مساحت 70 هکتار عملیاتی خواهد شد. درحال حاضر عملیات خاک برداری و آماده سازی سایت و تجهیز کارگاه و عملیات فیزیکی در حال انجام است و پیشرفت فیزیکی 51٪ دارد.

این شرکت یکی از بزرگترین واحد های پرورش دام در استان کردستان است که اشتغالی در حدود 200 نفر به طور مستقیم خواهد داشت. همجنین با توجه به اینکه دهگلان از مراکز مهم تامین علوفه در استان است ، اجرای طرح در این منطقه منجر به ایجاد صرفه اقتصادی قابل توجه خواهد شد و نظام بهره‌برداری دام را در منطقه غرب کشور تحت تأثیر قرار خواهد داد.

به گفته معاون امور اقتصادی و سرمایه گذاری مؤسسه بنیاد برکت، مشارکت در راه اندازی و تولید کلیه فراورده های طیور، با مجتمع ایمان طیور کردستان (سهامی خاص) شهرستان سنندج به ظرفیت 122000 تن، در روستای کلیک-خشک عملیاتی خواهد شد. در این واحد صنعتی از دستگاه های صنعتی اتومانیک و نیمه اتوماتیک استفاده خواهد شد. همچنین فرایند تولید خوراک دام در داخل مجتمع ایمان طیور کردستان صورت خواهد گرفت.

این مجتمع مرکب از چند واحد تولیدی شامل کارخانه جوجه کشی، کشتارگاه، واحد تخم گذار و واحد مرغ مادر است و تکمیل فرایند چرخه تولید در این مجتمع در ایجاد صرفه اقتصادی موثر خواهد بود.

وی افزود: مشارکت در راه اندازی خطوط تصفیه و بسته بندی کشمش و انگور با شرکت صنایع غذایی و بسته بندی تاک ثمر کردستان، که در شهرستان قروه، روستای مظفر آباد قرار دارد ، از دیگر فعالیت های بنیاد برکت است.

شیرزاد در خصوص مشارکت بنیاد برکت در طرح های تبدیلی، تکمیلی، فرآوری و نگهداری محصولات لبنی افزود، این استان با وجود دارا بودن مقادیر قابل توجهی شیر و واحدهای دامی موجود، پتانسیل قابل توجهی در صنایع لبنی در آینده خواهد داشت و بنیاد برکت با درک این ظرفیت مشارکت در طرح توسعه و تکمیل خطوط تولید انواع بستنی و بستنی یخی را با شرکت تعاونی 1900 تولید بستنی کیم عسل، در شهرستان سنندج، شهرک صنعتی شماره 1، عملیاتی کرد.

وی گفت: در حال حاضر این طرح برای 100 نفر ایجاد اشتغال کرده که با شروع طرح توسعه به 470 نفر افزایش خواهد یافت. همچنین در حال حاضر شرکت صادرات گسترده ای به کشور عراق دارد و حجم قابل توجهی از بازار این کشور را در اختیار دارد.

همچنین طرح تولید و بسته بندی انواع سوسیس و کالباس شرکت آریا سروش غرب با ظرفیت 3050 تن در سال و با ظرفیت اشتغال زایی 45 نفر از صنایع تبدیلی این استان است.
معاون بنیاد برکت در خصوص توجه موسسه بنیاد برکت به فعالیت در حوزه تولید داروهای کمیاب و نایاب کشور گفت: مشارکت در راه اندازی و تولید 900 میلیون عدد قرص یا کپسول و محصولات تزریقی غیر آنتی بیوتیک و فرآورده های استنشاقی، با شرکت بهین دارو پارتیان (سهامی خاص) در شهرستان سنندج، شهرک صنعتی دهگلان (شهرک صنعتی شماره 2) از مهمترین طرح های بنیاد برکت محسوب می شود.

وی خاطر نشان کرد: از نقطه نظر ظرفیت تولیدی، این شرکت بزرگترین واحد محصولات داروئی در منطقه غرب کشور محسوب شده و توان بالایی را در جذب جوانان تحصیل کرده در رشته های شیمی، بیوشیمی و داروسازی در منطقه کردستان دارد.

شیرزاد افزود: در زمینه تولید البسه بیمارستانی یکبار مصرف و پک استریل اتاق عمل نیز تفاهم نامه ای با شرکت الداد مهر پارس امضاء شده که این طرح ظرفیت اشتغال زایی 200 نفر را ایجاد کرده است.

وی همچنین در ارتباط با طرح های صنعتی– معدنی که بنیاد برکت در آن سرمایه گذاری و مشارکت کرده است گفت : مشارکت در راه اندازی و تولید بتن سبک (وایتونگ، هبل، سیلیکا) در شهرستان سنندج، ناحیه دیواندره، بواسطه تاسیس شرکت آرارات بتن غرب عملیاتی خواهد شد.

وی ادامه داد: مشارکت در راه اندازی خطوط تولید کامیون و کامیونت با شرکت اسب آهنین آریا (سهامی خاص) در شهرستان بیجار مجاور روستای تخت نیز به زودی عملیاتی خواهد شد. این طرح یکی از بزرگترین خوشه های صنعتی در استان کردستان است که با هدف دست یابی به بازار هدف عراق و منطقه غرب کشور احداث شده است و دو طرح تولید و برش کاغذهای اداری و پلی کپی با شرکت های یاس سفید سنندج با ظرفیت سالیانه 800 تن و کاغذ تحریر فام با ظرفیت 2000 تن، در شهرستان دهگلان، (شهرک صنعتی)، مجاور روستای کانی پهن عملیاتی شده است، همچنین مشارکت با شرکت پارس شیمی زاگرس با موضوع تولید مرکب چاپ با اشتغالزایی بالای 120 نفر نیز در همان شهرستان عملیاتی شد.