کد خبر 234637
تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۲ - ۱۹:۱۰

میشل عون از شخصیت‌های سیاسی برجسته مسیحی لبنان با تأکید بر ادامه هم‌پیمانی با حزب‌الله، باقی ماندن این جنبش را به‌عنوان نیروی بازدارنده قدرتمند در برابر رژیم صهیونیستی که همچنان به تهدید لبنان ادامه می‌دهد، ضروری دانست.

به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، میشل عون رئیس فراکسیون تغییر و اصلاح در پارلمان لبنان برای اولین بار اعلام کرد که چند روز پیش با سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان دیدار کرده است.

میشل عون در عین حال حال مکان دیدار خود با سیدحسن نصرالله و زمان و محتوای مذاکرات خود را مشخص نکرد.

عون در گفت‌وگو با روزنامه لبنانی "النهار" اظهار داشت: چه دیدار داشته باشیم چه دیدار نکنیم، انجام مذاکرات دوجانبه و عدم افشای تصمیمات یا طرحهای سیاسی‌مان را حق خود می‌دانیم، ما رقبایی داریم و ضرورتی ندارد که برگهای برنده خود را در زمان نامناسب افشا کنیم، دوستان گاهی ممکن است با هم اختلاف داشته باشند و زمینه‌ای برای صلح و آشتی باقی می‌گذارند و دلایل اختلاف خود را به مردم نمی‌گویند، اما در حقیقت، بله ما (میشل عون و سیدحسن نصرالله) با یکدیگر دیدار کردیم و با هم حرف زدیم و اوضاع را به‌طور کلی و به‌طور خاص با یکدیگر مورد بحث و تبادل نظر قرار دادیم و توضیح بیشتری دراین‌باره نخواهم داد.

روابط دوستانه جریان مسیحی ملی آزاد با حزب‌الله

میشل عون در پاسخ به سؤالی درباره وجه تمایز رابطه جریان ملی آزاد لبنان به‌رهبری وی با حزب‌الله نسبت به دیگر هم‌پیمانان گفت: ابهامات زیادی در روابط با دیگران وجود دارد. اما با حزب‌الله رابطه دوستانه و موضع مشترکی داریم. مادامی که اسرائیل هرروز ما را تهدید می‌کند، با مقاومت و در کنار آن خواهیم ماند.

مقاومت نیروی بازدارنده قوی در برابر رژیم صهیونیستی

عون افزود: ما خواسته‌های دیگری داریم که مرزهای دریایی و آبها، آخرین آنها نیستند. نیروهای مسلح برای به‌عهده گرفتن این مأموریت‌ها آماده نیستند، چرا که آنها بیشتر از آنکه به خارج توجه داشته باشند مشغول داخل (رسیدگی به اوضاع داخلی لبنان) هستند به همین سبب، مقاومت باید به‌عنوان یک قدرت بازدارنده در برابر اسرائیل باقی بماند و تجاوز به لبنان را پرهزینه کند. این نقطه اساسی در تفاهم ما با حزب‌الله است.

شایعه اختلاف با حزب‌الله بی‌اساس است

وی درباره شایعه وجود اختلافاتی که پیش از دیدارش با نصرالله مطرح می‌شد، خاطرنشان کرد: هرگز، ما اختلافی نداشتیم، برخی مسائل پیچیده مربوط به برخی مسائل سیاسی داخلی که مربوط به آنها نبود، وجود داشت که البته اکنون به پایان رسیده است و دیداری که انجام شد به‌سبب مسائلی بود که ربطی به آن موضوعات (مسائل سیاسی داخلی) نداشت.

حمایت از حضور رزمندگان حزب‌الله در منطقه القصیر سوریه

میشل عون در پاسخ به سؤالی درباره اینکه آیا توافقنامه‌ای مبنی بر نادیده گرفتن نقش منطقه‌ای حزب‌الله در مقابل باز گذاشتن دست این جنبش در صحنه داخلی لبنان وجود دارد، اظهار داشت: واقعیت اوضاع لبنان به‌سبب خلأ موجود در مرزهای لبنان (باز بودن مرزها و عبور راحت گروه‌های مسلح از آن) و عملیات مسلحانه‌ای که از داخل خاک لبنان در داخل خاک سوریه رخ می‌داد و بالعکس که این وضع نزدیک بود منجر به جنگ داخلی در منطقه عرسال پس از آدم‌ربایی شود، از نظر بسیاری از لبنانی‌ها که من هم یکی از آنها هستم، ورود به القصیر (مداخله رزمندگان حزب‌الله برای نجات مردم القصیر سوریه از شر تروریست‌های مسلح خارجی) برای جلوگیری از وقوع جنگ داخلی، ضروری بود.

حزب‌الله حتی یک گلوله هم به‌سمت ارتش شلیک نکرده است

خبرنگار این روزنامه که به جریان 14 مارس گرایش دارد از میشل عون پرسید که چرا همواره بر اقدامات حزب‌الله سرپوش می‌گذارد، که وی پاسخ داد: من هیچ‌کسی را پوشش نمی‌دهم (حمایت نمی‌کنم) من واقعیت را می‌گویم و آنچه را می‌دانم بیان می‌کنم. از هنگامی که حوادث سوریه آغاز شد، دولت و دستگاه‌های امنیتی لبنان به مسئولیت خود در مناطق عکار و طرابلس و عرسال عمل نکردند و نزدیک بود به‌سبب فعالیت‌های برخی افراد در صیدا، آتش جنگ داخلی شعله‌ور شود. وقتی ارتش مأموریت خود را انجام ندهد در معرض ضرباتی قرار می‌گیرد که تأثیر منفی بر آن می‌گذارد. پس از حوادثی که رخ داد و طی چندین سال بر ارتش لبنان سنگینی کرد، امور برای همه خطرناک شد. حزب‌الله از زمان وقوع حادثه فرودگاه و مرحله حضور ارتش سوریه در لبنان با وجودی که قربانیانی از این جنبش به‌جا ماند و آخرین آن حادثه مار میخائیل بود تا زمان ورودش به منطقه القصیر (در سوریه)، حتی یک گلوله هم به‌سمت ارتش لبنان شلیک نکرده است و این اولین بار است که حزب‌الله در خارج از مرزها دست به تحرک می‌زند که علت ورود حزب‌الله این بود که هیچ‌کس نتوانست اوضاع عرسال و هرمل را مهار کند و ارتش هم آنجا حضور نداشت.

رابطه میشل عون با سعودی‌ها

میشل عون درباره دیدارش با سفیر عربستان سعودی در لبنان گفت: ما در مرحله گشایش در روابط هستیم. جلسه گفت‌وگو با سفیر برگزار نشد، بلکه صرفاً درباره اوضاع خاورمیانه و لبنان بحث و تبادل نظر شد و سفیر عربستان از قصد کشورش برای کمک به ثبات و تحکیم امنیت در لبنان سخن گفت. من و سفیر سعودی درباره ادامه تماس‌ها و رایزنی‌ها برای تکرار دیدار با یکدیگر به توافق دست یافتیم.

به ریاست‌جمهوری لبنان هم فکر می‌کنم

رئیس جریان ملی آزاد لبنان درباره شایعه نگرانی حزب‌الله از گشایش در روابط وی و عربستان که در چارچوب بلندپروازی‌هایش برای ریاست جمهوری قرار دارد، اظهار داشت: این حرف روزنامه‌هاست. بقای لبنان مسئله اساسی برای من است. ما در مرحله بسیار خطرناکی به‌سر می‌بریم. ما برای ثبات لبنان تلاش می‌کنیم و پس از آن به ریاست جمهوری فکر می‌کنیم.

تمام سلام بهانه‌تراشی نکند/ اگر نمی‌تواند انصراف دهد

میشل عون درباره موضوع تشکیل دولت جدید لبنان که همچنان با بن‌بست روبه‌روست، تأکید کرد، خواهان تشکیل دولت جدید بر اساس رایزنی‌هایی است که انجام شده است.

وی این سؤال را مطرح کرد که آیا تمام سلام (مأمور تشکیل دولت جدید لبنان) خواهان تشکیل دولت لبنان است یا دولت اندونزی؟ به‌چه‌حقی می‌گوید فلان فرد را نمی‌خواهم و ... ما با آنچه وی می‌گوید موافق نیستیم. اگر وضع به همین منوال باقی بماند، تمام سلام عذرخواهی کند و برود (انصراف بدهد).

رئیس جریان ملی آزاد لبنان هشدار داد: اگر تفاهم در داخل و خارج دولت به دست نیاید، ما در وضع امنیتی خطرناکی خواهیم بود.

میشل عون خواستار آغاز گفت‌وگوهای محدود و نشست‌های دوجانبه که بعداً فراگیرتر شود، به‌منظور دستیابی به تفاهم شد تا پس از آن دستگاه‌های امنیتی با پشتیبانی خود اوضاع را کنترل کنند.

وی افزود: بیانیه بعبدا (کاخ ریاست جمهوری لبنان) همچنان مناسب است و ما با آن موافقت کردیم.