کد خبر 235965
تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۳:۰۲

چند روزی است که مسؤولان مدام هشدار می‌دهند که مصرف آب در تهران و دیگر شهرهای بزرگ کشور افزایش یافته است و همین امر باعث افت فشار آب در بسیاری از مناطق این شهرها شده است امکان دارد که آب این شهرهای بزرگ جیره‌بندی شود.

به گزارش مشرق به نقل از خبرنامه دانشجویان، جیره‌بندی و قطع آب قطعاً می‌تواند مشکلات زیادی را برای خانواده ها به بار آورد و مسلما تحمل گرمای طاقت فرسای تابستان را نیز سخت تر از آن چیزی که هست می کند و مطمئنا وقتی کار به جیره بندی برسد دیگر برگشتن به حالت اولیه و معمولی بعلت کاهش منابع به کمتر از حداقل ها کار خیلی سخت و بعضا ناممکنی خواهد شد که جز تاسف خوردن و غر زدن و مسئولیت ها را به دوش این و آن انداختن و ریاضت کشیدن کاری از دست کسی بر نمی آید.

در حالی که درجه حرارت و دمای هوای تهران طی 60 سال گذشته بی سابقه بوده است مصرف آب مردم هم برای کم اثر کردن این هوای گرم بیشتر شده است و رکورد جدیدی را به ثبت رسانده است، علیرضا نوذری‌پور معاون نظارت بر بهره‌برداری شرکت آب و فاضلاب استان تهران درباره میزان مصرف آب در شهر تهران گفت: میانگین مصرف آب در تهران روزانه 2 میلیون و 750 هزار متر مکعب است، اما تداوم گرمای هوا موجب شد، تا پنجشنبه مصرف آب تهران با 3 میلیون و 420 هزار مترمکعب رکورد مصرف آب در تهران را بزندو این افزایش مصرف باعث می شود ظرفیت ذخایر استراتژیک آب کاهش پیدا کند.

دایمی، سرپرست معاونت آب و آبفای وزارت نیرو نیز دهمین رابطه گفته است که با توجه به بالا رفتن مصرف آب فعلا برنامه ای برای جیره بندی آب نداریم ولی با افزایش مصرف کاهش فشار خواهیم داشت.

با توجه به تذکرهای مسئولین در زمینه کاهش سطح ذخایر آبی کشور و افزایش مصرف آب بهتر است که علاوه بر توجه لازم برای مصرف صحیح آب در محیط مختلف تدابیر ویژه ای من جمله تبلیغات تلوزیونی برای صرفه جویی در مصرف آب سنجیده شود.

در ادامه چند مورد از روشهای مصرف بهینه آب در منزل آمده است که می تواند در صرفه جویی آب شرب و تصفیه شده کمک فراوانی نماید.

1- با هر دقیقه دوش گرفتن بین 20 الی 40 لیتر آب مصرف می شود. بنابراین بهتر است زمان مورد نیاز برای دوش گرفتن را کاهش دهیم و حدالمقدور از وان استفاده نکنیم.

2- می توانیم تنها با استفاده از یک لیوان آب، دندان های خود را مسواک بزنیم و هنگام مسواک زدن جریان آب را قطع کنیم.

3- هنگام وضو گرفتن شیر آب را بدون استفاده باز نگذاریم.

4- مواظب خرابی سیفون توالت ها باشیم چون در صورت خرابی حدود 150 لیتر در شبانه روز آب هدر می رود.

5- چکه کردن و نشت آب از شیر و لوله ها موجب هدر رفتن مقدار زیادی آب در هر 24 ساعت می شود. پس همواره شیرها را بررسی کرده و در صورت خرابی در مورد رفع این مشکل و تعویض واشر آن ها اقدام نماییم.

6- هنگام شستن میوه و سبزی راه خروجی ظرفشویی را ببندیم و آن را تا نیمه پر از آب کنیم . سپس سبزی و میوه را در آن بخیسانیم و ضد عفونی کنیم و در پایان سبزی ها را با دوش مخصوص آب کشی کنیم.

7- ماشین لباسشویی را با حداکثر ظرفیت مورد استفاده قرار دهیم، هنگامی از آن استفاده کنیم که لباس به اندازه کافی جمع شده باشد و در نتیجه ماشین با ظرفیت کامل کار کند.

8- چند بطری آب آشامیدنی در یخچال بگذاریم تا ناچار نشویم شیر آب را برای خنک شدن باز بگذاریم و مقادیر قابل توجهی آب را هدر دهیم. استفاده از یخ نیز مفید خواهد بود.

9- باغچه را تنها در ساعات خنک روز آبیاری کنیم. این کار از رشد گیاهان انگلی جلوگیری کرده و تبخیر آب را به حداقل می رساند.

10- گذرگاه و پله ها را با جارو پاکیزه نگه داریم، اگر این کار با شیلنگ انجام دهیم، مقدار زیادی آب به هدر خواهد رفت.

11- برای شستن اتومبیل از چند سطل آب به جای شیلنگ استفاده کنیم.

12- کولر آبی را بازدید کنیم و در صورت اتلاف آب از شیرهای شناور بادوام و محکم به کار ببریم.

13- معمولا کودکان بازی با آب را دوست دارند و مقدار زیادی آب را هدر می دهند. بنابراین توصیه می شود مواظب کودکان خود باشیم.

14- در فصل تابستان و بخصوص در گرمترین ساعات روز که مصرف آب بیشترین حد خود را دارد، سعی کنید مصارف غیر ضروری را کاهش دهید تا آب به همه تعلق گیرد و فشار آن کاسته نشود و یا قطع نگردد.

15- با استفاده از یک آجر و یا بطری، ظرفیت سیفون و یا فلاش تانک توالت را کاهش دهیم.

16- در مواردی که امکان پذیر است از وسایل کاهش دهنده مصرف نظیر شیرهای قطع  و  وصل، سر شیرهای پودر کننده و شیرهای فشارشکن استفاده کنیم.

17- آب را دور نریزید مگر اینکه مطمئن شوید دیگر نمی توان آن را مصرف کرد.