کد خبر 23626
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۸۹ - ۱۱:۱۲

اجراي قانون هدفمند سازي يارانه و اعلام نرخ هاي جديد انواع سوخت موجب شد که مصرف بنزين به ميزان قابل توجهي در کشور کاهش يابد و بدين ترتيب، طرح ضربتي توليد بنزين در مجتمع هاي پتروشيمي کشور متوقف شد.

به گزارش مشرق به نقل از برنا، پس از اجراي طرح ضربتي توليد بنزين به منظور مقابله با توطئه کشورهاي غرب براي اعمال تحريم هاي اقتصادي و خودکفايي کشور در رابطه با اين محصول استرتژيک، علاوه بر 9 پالايشگاه نفتي که به توليد روزانه 44 ميليون ليتر بنزين مي پرداختند، مجتمع هاي پتروشيمي نظير بندر امام و برزويه نيز دست به کار شدند تا مصرف 67 ميليون ليتري بنزين کشور را پوشش دهي کنند.

پس از اجراي اين طرح ضربتي بود که ميزان واردات اين فرآورده از ابتداي سال جاري کاهش يافت تا جايي که در ابتداي پاييز امسال، وزير نفت از قطع کامل واردات اين فرآورده و خودکفايي کشور در توليد بنزين خبر داد.

حال با گذشت 4 ماه از توليد بنزين در اين مجتمع ها، قانون هدفمند سازي يارانه ها به مرحله اجرا در آمد که بر اساس آن نرخ هاي جديدي براي بنزين معمولي و سوپر اعلام شد، اين اعلام قيمت ها کاهش چشمگير مصرف بنزين را در پي داشت، همچنين طرح هاي افزايش ظرفيت بنزين در پالايشگاه ها نيز از ديگر عواملي هستند که ميزان نياز به توليد اين فرآورده با ارزش در پتروشيمي ها را کاهش داده اند.

پالايش و پخش نسبت به توليد بنزين اعلام عدم نياز کرده است

حميد رضا رستمي، مديرعامل مجتمع پتروشيمي برزويه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي برنا از توقف توليد بنزين در اين مجتمع خبر داد و گفت: با توجه به آنکه شرکت ملي پخش نسبت به توليد بنزين در مجتمع هاي پتروشيمي اعلام عدم نياز کرده، پتروشيمي برزويه و برخي ديگر از مجتمع هاي پتروشيمي، توليد بنزين خود را کاهش داده و متوقف کرده اند.

وي افزود: در ابتداي اجراي طرح توليد بنزين در پتروشيمي برزويه، روزانه 5 ميليون ليتر بنزين توليد مي شد که پس از مدتي اين حجم توليدي را تا 50 درصد يعني 2 ميليون و 500 هزار ليتر کاهش داديم و اکنون نيز اعلام شده که بايد در روال عادي توليد پتروشيمي قرار بگيريم، به همين دليل توليد بنزين به صفر رسيده است.

مديرعامل مجتمع پتروشيمي برزويه دليل قطع توليد بنزين در اين مجتمع را اعلام عدم نياز شرکت پالايش و پخش عنوان کرد و اظهار داشت: در ظاهر طرح هايي در دست اقدام بوده اند که به مرحله اجرا در آمده اند و همچنين کاهش مصرف بنزين در کشور موجب شده که ديگر نيازي به توليد اين سوخت در پتروشيمي ها وجود نداشته باشد.

ساير پتروشيمي ها وضعيتي همانند برزويه دارند

رستمي، درباره توليد بنزين در ساير مجتمع هاي پتروشيمي کشور، توضيح داد: بنزين در چند مجتمع پتروشيمي از جمله برزويه، بندر امام(ره)، بوعلي سينا، اراک، اميرکبير و جم توليد مي شد اما از مدت ها قبل ديگر بنزيني از سه مجتمع اراک، اميرکبير و جم دريافت نشده است.

وي افزود: پتروشيمي بوعلي سينا نيز تنها براي 3 هفته در مدار توليد بنزين قرار گرفت و در همان روزهاي نخستين به وضعيت عادي توليد پتروشيمي بازگشت؛ واحد آروماتيک پتروشيمي بندر امام نيز به احتمال 90 درصد همانند برزويه روال توليد را طي کرده و اکنون توليد بنزين در اين پتروشيمي نيز قطع شده است.

مديرعامل مجتمع پتروشيمي برزويه با تاکيد بر اينکه توليد بنزين در اين مجتمع، آفريننده مشکلي براي توليد ساير محصولات پتروشيمي نبوده است، تصريح کرد: مجتمع هاي پتروشيمي ماهيتي شبيه به پالايشگاه هاي نفتي دارند به همين خاطر به راحتي قادر به توليد بنزين بوديم؛ علاوه بر اين، توليد بنزين سبب شد تا بتوانيم خوراک بيشتري را براي پتروشيمي برزويه دريافت کنيم.

رستمي ادامه داد: پيش از آغاز توليد بنزين به دليل محدوديت هايي که در مخازن داشتيم خوراک کمتري را براي توليد محصولات پتروشيمي دريافت مي کرديم اما با اجراي اين طرح، خوراک بيشتري را جذب کرديم.