کد خبر 236369
تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۶

گروه ناشناخته انصارالمجاهدین در حالی مسئولیت حمله خونین هفته گذشته به شیعیان پاکستان را بر عهده گرفت که گزارش‌های محرمانه‌ای از پشت پرده‌ فعالیت‌های این گروه منتشر شده است.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، تعداد قربانیان انفجارهای جمعه شب در منطقه شیعه‌نشین «پاراچنار» پاکستان به بیش از 57 تن رسید.

هنگام خاکسپاری قربانیان حادثه، شهر پاراچنار به طور کامل تعطیل بود و 3 روز عزای عمومی اعلام شد. این در حالی است که برخی از اجساد بر اثر شدت جراحات غیر قابل شناسایی هستند.

گزارش‌ها نشان می‌دهد یکی از انفجارها یک حمله انتحاری بود و در انفجار دوم نیز از یک موتور‌سیکلت بمب‌گذاری شده استفاده شده است. گروه «انصارالمجاهدین» که شهرت چندانی ندارد و به تازگی فعالیت خود را آغاز کرده است مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته است.

این گروه در اولین عملیات خود با حمله به یک پست مرزی در «وزیرستان شمالی» 20 سرباز را کشت و در حمله دوم نیز سربازان ارتش را در منطقه مرزی «رزمک» هدف قرار داد. انفجارهای پاراچنار سومین عملیات گروه انصارالمجاهدین است.

تاکنون به جز «ابوبصیر» سخنگوی گروه انصار المجاهدین هیچ یک از اعضای این گروه شناخته شده نیستند و جالب اینجاست که طالبان نیز ارتباط قوی با این گروه ندارند و فقط به علت شهرت سعی دارند ثابت کنند که انصارالمجاهدین یکی از شاخه‌های طالبان است.

به نوشته روزنامه «امت» پاکستان، یکی از اعضای طالبان که روابط نزدیکی با گروه انصار المجاهدین دارد عنوان کرد که وب سایت گروه انصارالمجاهدین اولین بار در سال 2008 فعالیت خود را آغاز کرد و در سال 2010 آمریکا این وب سایت را مسدود کرد.

اما در حال حاضر، این وب سایت با نام ansar. org فعال است و فعالیت‌های القاعده را پوشش می‌دهد اما جالب اینجاست که آمریکا دیگر علاقه‌ای به مسدود کردن این وب سایت ندارد.

سازمان سیا از این وب‌سایت حمایت می‌کند و اخباری را که خواسته باشد بین کشورهای اسلامی منتشر کند از طریق آن منتشر می‌کند. جالب اینجاست که گروه انصار المجاهدین ترور شیعیان را در رأس فعالیت‌های خود قرار داده و سایت اینترنتی این گروه نیز مسلمانان را علیه شیعیان تحریک می‌کند.

این گروه بیش از پاکستان در عراق فعال است و برعکس آنچه تصور می‌شود ارتباط چندانی با طالبان ندارد بلکه زیر‌مجموعه القاعده محسوب می‌شود.

طبق گزارش محرمانه سازمان اطلاعات پاکستان، جنگجویان خارجی مانند ازبک‌ها و چچنی‌ها که تحت سرپرستی «صادق نور» فعالیت می‌کردند نیز از طریق گروه انصارالمجاهدین در حال پیوستن به القاعده هستند.

* قدرت شیعه و صلح با طالبان؛ 2 دغدغه بزرگ آمریکایی‌ها

به نوشته این منبع، در حال حاضر، خطر‌ بزرگی جامعه مسلمانان را تهدید می‌کند و القاعده به پشتوانه آمریکا در حال تحریک گروه‌های ضد شیعی به ویژه در عراق هستند که این فعالیت‌ها در پاکستان نیز آغاز شده است.

سازمان‌های مبارزه با تروریسم معتقدند که اوضاع به سمتی پیش می‌رود که ممکن است پاکستان به وضعیتی مانند عراق دچار شود و شیعیان و اهل تسنن نتوانند تحت هیچ شرایطی با هم کنار بیایند.

تضعیف شیعه به معنای ضعیف شدن دولت سوریه و حامیان آن یعنی ایران و حزب‌الله است و بنابراین آمریکا از گروه‌های ضد شیعی حمایت می‌کند.

این در حالی است که پیشنهاد صلح طالبان با دولت پاکستان به یک دغدغه برای عناصر خارجی به ویژه آمریکا تبدیل شده است؛ زیرا در صورتی که طالبان پاکستان با دولت این کشور صلح کنند شبه‌نظامیان خارجی مانند ازبک‌ها و جگجویان ترکستانی نمی‌توانند به اسم طالبان فعالیت خود را گسترش دهند و همچنان در مناطق قبایلی پاکستان حضور داشته باشند.

بنابراین، بهترین راه برای ادامه حضور جنگجویان خارجی در منطقه این است که به القاعده بپیوندند که آمریکا مقدمات این کار را فراهم کرده است.

سازمان اطلاعات پاکستان هشدار داده است که ممکن است کراچی و بلوچستان در آینده به مرکز درگیری‌های فرقه‌ای بین شیعه و سنی تبدیل شود که کراچی از حساسیت زیادی در این زمینه برخوردار است.

طبق این گزارش، جنگجویان خارجی از یک سو مقرهای نظامی را هدف حملات خود قرار می‌دهند از طرف دیگر شیعیان را قتل عام خواهند کرد و اگر اقدامی در این زمینه انجام نشود صلح با طالبان نیز غیرممکن می‌شود و این امر موجب تقویت شبه نظامیان خارجی خواهد شد.

ظرف چند ماه گذشته ورود جنگجویان خارجی به پاکستان افزایش داشته است و این موضوع مبارزه با تروریسم را که رنگ فرقه‌ای نیز  به خود گرفته پیچیده‌تر می‌کند.

گزارشات حاکی از آن است که «سپاه محمد» و «لشکر جهنگوی» با نام‌های مختلف، مانند «لشکر فاروق»، دوباره فعالیت خود را از سر گرفته‌اند و گروه انصارالمجاهدین نیز در مناطق قبایلی فعال شده است.

اگر به موقع اقدامی برای جلوگیری از جنگ فرقه‌ای انجام نشود و جنگجویان عرب، ازبک و ترکستانی با هم متحد شوند جنگ فرقه‌ای خونینی در پاکستان به راه می‌افتد.

تأخیر در سرکوبی گروه‌های تروریستی باعث رخنه این گروه‌ها در شهرهای بزرگ و تبدیل این پدیده به یک مشکل غیرقابل حل برای این کشور می‌شود.