سردار نقدي گفت: از سال گذشته تصميم گرفتيم که در زمينه اشتغال، همايشي داشته باشيم و از انديشمندان، اساتيد و هر فردي که مي‌تواند کمک کند دعوت کنيم تا ببينيم بسيج در اين خصوص چه اقدامي مي‌ تواند انجام دهد.

به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از فارس، سردار محمدرضا نقدي رئيس سازمان بسيج مستضعفين در همايش بسيج، توسعه اشتغال و کارآفريني که امروز دوشنبه در دانشگاه شهيد بهشتي برگزار شد، اظهار داشت: امروز بزرگترين معضلمان در کشور، بيکاري است و باتوجه به اينکه همه ما ارزش و جايگاه کار را مي‌دانيم بايد از اهل فکر و دانشمندان کشورمان پرسيد، که چرا شرايط به اين گونه است و چگونه بايد اين مشکل حل شود؟

وي افزود: اگر اين سؤال را از يکي از مديران بپرسيم ليستي از نيازها و امکانات مورد نياز را ارائه مي‌دهد ولي ما با همين امکانات موجود بايد اين مشکل را حل کنيم و به همين خاطر فکر يک مدير به تنهايي نمي‌تواند راهگشا باشد و بايد همه انديشمندان و متوليان اين امر در اين زمينه بيانديشند.

نقدي در ادامه با بيان اينکه دغدغه عمده عالي کشور اشتغال است، خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبري نيز در سخنانشان اشاره کردند که گروهي که مسئول رفع اين مشکل هستند بايد مانند يک اتاق هدايت جنگ همواره در حال فعاليت و برنامه ريزي باشند.

رئيس سازمان بسيج مستضعفين در بخش ديگري از سخنانش اظهار داشت: دولت براي رفع اين مشکل يک شوراي عالي تشکيل داده است و در اين خصوص تلاش‌ هم کرده است و از سازمان بسيج نيز دعوت کردند تا در جلسات اين شورا شرکت کند که اين امر صورت گرفت.

نقدي با بيان اينکه دولت مي‌خواهد از هر فرصتي براي رفع مشکل بيکاري استفاده کند، گفت: چندي پيش سخني از بنده درباره مشکل بيکاري در يکي از روزنامه‌هاي درجه دو چاپ شده بود که معاون اول رئيس جمهور آن بريده روزنامه را تهيه کرده بود و به من اعلام کرد که شما چه کمکي مي‌توانيد در حل مشکل بيکاري کنيد؟

رئيس سازمان بسيج مستضعفين در ادامه خاطرنشان کرد: از سال گذشته تصميم گرفتيم که در زمينه اشتغال، همايشي داشته باشيم و از انديشمندان، اساتيد و هر فردي که مي‌تواند کمک کند دعوت کنيم تا ببينيم بسيج در اين خصوص چه اقدامي مي‌تواند انجام دهد.

وي در بخش ديگري از سخنانش اظهار داشت: يکي از مشکلات ما در مسئله بيکاري و اشتغال ضعف نظام آموزشي است. نظام آموزشي ما بيشتر بر پايه مسائل نظري بنا شده و لذا پيوند دوره‌هاي آموزشي با ميدان کار بسيار کم است و شايد بايد نظام آموزشي ما در حوزه صنعتي و کشاورزي به سمت علمي کاربردي برود.

نقدي افزود: ما در سياست‌هاي توسعه صنعتي و کشاورزي نيز اشکال داريم و از اينکه به سمت مکانيزه شدن مي‌رويم خوشحاليم در حاليکه از نيروي کار غافل شده‌ايم. همچنين در پيوستگي چرخه کار نيز مشکل داريم.

رئيس سازمان بسيج مستضعفين در ادامه با بيان اينکه ما در فرهنگ کار نيز مشکل داريم، گفت: در اغلب جامعه ما تصور از کار، استخدام در شرکت دولتي و پشت ميز نشيني است در حاليکه اين درست نيست. ما همچنين در بازارمان نيز مشکل داريم. بازار ما تجربه و تمرينش واردات است و اساس تجارت ما بر پايه واردات مي‌چرخد که البته در دولت هم به همين اساس است و دستگاه‌هاي دولتي هم واردات محور هستند و پذيرش محصولات داخلي قدري برايشان سخت است.

وي ادامه داد:‌ اگر 15درصد وارداتمان را کم کنيم يک ميليون فرصت شغلي ايجاد مي‌شود و اينها نياز به تصميم و فرهنگ سازي دارد.

نقدي با بيان اينکه يکي ديگر از مشکلات جامعه ما مصرف کالاهاي خارجي در بستر جامعه عمومي است، افزود: ميوه ايران در جهان نظير ندارد ولي مي‌بينيم که چه ميزان ميوه وارد کشور مي‌شود که در خصوص شيريني‌جات و نوشيدني‌ها نيز به همين صورت است. مردمي که از بيکاري فرزندانشان مي‌نالند، بايد بدانند خودشان هم در اين موضوع نقش دارند زيرا با خريد کالاهاي خارجي به کارگران خارجي کمک مي‌کنند.

رئيس سازمان بسيج مستضعفين در پايان در خصوص اقدامات بسيج در حوزه اشتغال و کارآفريني اظهار داشت: سازمان بسيج سازندگي با مهارت‌آموزي در روستاهاي دورافتاده نقش بسزايي در آموزش افراد براي کسب شغل‌هاي مختلف ايفا کرده و در زمينه فرهنگسازي اشتغال نيز کارهايي صورت گرفته است.