کد خبر 23683
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۸۹ - ۱۵:۱۲

عضو شوراي مرکزي اتحاديه جامعه اسلامي دانشجويان سراسر کشور با بيان اينکه برنامه "ديروز، امروز، فردا "ي هفته گذشته طرحي نو و آغازي خوب براي مبارزه با "مفاسد اقتصادي " بود، تاکيد کرد: صداوسيما بايد موضوع مبارزه با مفاسد اقتصادي را با جديت پيگيري کند.

به گزارش مشرق، ابراهيم کمالي عضو شوراي مرکزي اتحاديه جامعه اسلامي دانشجويان سراسر کشور در گفت‌وگو با فارس، با بيان اينکه درباره مفاسد اقتصادي و ضرورت برخورد با آن بهترين شاهد و مدعا سخنان مقام معظم رهبري است، اظهار داشت: ايشان در سخنان متعدد بر اين موضوع تاکيد کرده‌اند که اوج آن فرمان هشت ماده‌اي بود که در آن ضرورت برخورد با مفاسد اقتصادي از سوي رهبر فرزانه انقلاب عنوان شد.

* مبارزه با مفاسد اقتصادي از ضروريات اصلي مسئولان اجرايي و قضايي باشد

کمالي با اشاره به اينکه ضرورت برخورد با مفاسد اقتصادي بايد از ضروريات اصلي مسئولان اجرايي و قضايي کشور باشد، تصريح کرد: اينکه چرا مفاسد به وجود آمده و نقش آن در معادلات سياسي چه طور است نکته بسيا قابل تاملي است که نياز به کار کارشناسي گسترده دارد.

* مفاسد اقتصادي موجب بدبيني مردم به نظام مي‌شود

عضو شوراي مرکزي اتحاديه جامعه اسلامي دانشجويان ادامه داد: مسئله‌اي که در سال‌هاي پس از انقلاب موجب نارضايتي مردم شده است و موجب بدبيني آنها نسبت به بعضي از مسئولان نظام شده همين مسئله «مفاسد اقتصادي» است.

وي با بيان اينکه ما مدعي نظام اسلامي و حکومت علوي هستيم و عدالت علوي به عنوان شاخص‌ترين، شاخص نظام ما است، افزود: مشاهده برخي از مفاسد همچون سياسي، اجتماعي و مخصوصا اقتصادي در چارچوب مديريتي نه تنها براي مردم دين‌مدار ما بلکه براي خود نظام غيرقابل تحمل است.

عضو شوراي مرکزي اتحاديه جامعه اسلامي دانشجويان اضافه کرد: برخورد با مفاسد اقتصادي بارها و بارها در دولت‌هاي قبل مطرح شده بود اما در طول عمر آن دولت‌ها با مسائل سياسي به حاشيه رانده شد و به طرز مطلوب پيگيري نشد.

کمالي ادامه داد: با اينکه در طول دولت‌‌هاي گذشته برخورد قاطع با اين مسئله صورت نگرفت اما در دولت نهم و دهم آقاي احمدي‌نژاد يکي از شعارهاي اصلي‌اش را برخورد با مفاسد اقتصادي عنوان کرد که اين مسئله با همراهي مردم روبرو شد.

* مطالبه با مفاسد اقتصادي مطالبه عمومي است

وي افزود: با همراهي بدنه جامعه با شعارهاي رئيس جمهور همه متوجه شدند که اين مطالبه در مردم نيز وجود دارد و مردم خواستار برخورد قاطع دولت با مفاسد اقتصادي هستند.

عضو شوراي مرکزي اتحاديه جامعه اسلامي دانشجويان با بين اينکه يکي از دلائل انتخاب احمدي‌نژاد به عنوان رئيس جمهور دولت نهم و دهم همين شعار «مبارزه با مفاسد اقتصادي» بود، گفت: دليل عمده‌ استقبال مردم از سخنان رئيس‌جمهور و اقبال عمومي به وي همين مسئله مبارزه با مفاسد و عدالتخواهي است.

کمالي در ادامه تاکيد کرد: البته دولت تاکنون با بسياري از باندهاي مافياي اقتصادي که ريشه در برخي از مسئوليت‌هاي دولتي دوانده‌اند برخورد کرده است که اثر مثبتي نيز در جامعه داشته است.

* «هدفمند کردن يارانه‌ها» تاثير مثبتي در برخورد با مفاسد اقتصادي دارد

وي بيان اينکه با اجراي طرح‌هايي مانند «سهام عدالت» و «هدفمند کردن يارانه‌ها» به نحو ديگري به مبارزه با مفاسد اقتصادي کمک مي‌کند، خاطرنشان کرد: اجراي اين طرح‌ها توانست راهکارهاي قانوني و ميانبرهاي قانوني که اين باندهاي مفاسد اقتصادي از آن استفاده مي‌کردند محدود شود و باعث رضايت عموم و تسلي خاطر مستضعفين جامعه شد.

* برخورد با مفاسد اقتصادي بايد دائمي باشد نه مقطعي

اين فعال دانشجويي ادامه داد: آن مسئله‌اي که هم‌اکنون مهم است و نبايد از آن غفلت کنيم اين است که مبارزه با مفاسد اقتصادي يک مبارزه دائمي است و محدود به زمان خاصي نمي‌شود و نمي‌توان با بعضي برخوردهاي مقطعي ريشه‌هاي اين مفاسد را کند و جامعه را از لوث وجود آنها پاک کرد.

کمالي در ادامه با اشاره به اينکه البته با آغاز به کار دولت نهم و دهم بسياري از اين مفاسد کم شده اما هنوز ريشه‌کن نشده است، گفت: دولت بايد به صورت جدي اين مسئله را در سرلوحه کار خود قرار دهد.

* قوه قضائيه با برخورد قاطعانه با مفاسد اقتصادي جرات سوء استفاده از بيت‌المال را به کسي ندهد

وي در بخش ديگري از صحبت‌‌هاي خود با اشاره نقش قوه قضائيه در مبارزه با مفاسد اقتصادي، افزود: يک جنبه برخورد با مفاسد اقتصادي بر عهده دولت و بخش ديگر آن متوجه دستگاه قضا و قوه قضائيه است که نقش دستگاه قضا در اين مورد بسيار مهم است.

اين فعال دانشجويي ادامه داد: قوه قضائيه بايد با برخورد قاطعانه با مفسدان اقتصادي شرايطي را مهيا کند که کسي جرات نکند از حقوق مردم و بيت‌المال سوء استفاده کند و سودهاي کلان را به جيب بزند.

کمالي با اشاره به اينکه در سال‌هاي گذشته شاهد بوده‌ايم که برخي افراد با جسارت تمام عنوان کردند که از مفسدان اقتصادي هديه و پول دريافت کرده‌اند، افزود: همانطور که ملت ايران مشاهده کردند، در جريان انتخابات يکي از اين سران فتنه در مناظره‌ انتخاباتي خود اعلام کرد که من از يک مفسد اقتصادي پول گرفتم که گرفتم!

وي ادامه داد: اين مسئله نشان مي‌دهد که اين افراد چقدر جسور و پررو شده‌اند که رسما پول حرام را هديه خطاب مي‌کنند و جالب آن بود که استناده مي‌کردند که ما نماينده امام(ره) هستيم که اين مسئله بناي ضعيف اعتقادي آنها را مي‌رساند.

* مديريت سران فتنه در گذشته موجب به وجود آمدن مفاسد اقتصادي شد

عضو شوراي مرکزي اتحاديه جامعه اسلامي دانشجويان با بيان اينکه مديريت سران فتنه طي ساليان گذشته در دولت‌هاي اصلاحات و سازندگي بناي به وجود آمدن مفاسد کلان اقتصادي شده است، تاکيد کرد: اما در دولت نهم و دهم با مديريت انقلابي رئيس‌جمهور راه حل‌هاي قانوني سوء استفاده از بيت‌المال در حال از بين رفتن است.

* آقازاده لندن نشين يکي از متهمين مفاسد اقتصادي‌‌است؛ با وي برخورد شود

کمالي با بيان اينکه بايد با سرشاخه‌ها و مهره‌هاي اصلي مفاسد اقتصادي در کشور و مخصوصا با آقازاده فراري خارج از کشور که هنوز که هنوزه چشم به راه برگشتن وي هستيم نيز برخورد قاطع شود،.

وي با بيان اينکه برخورد با برخي مفسدان ممکن است هزينه‌هايي را براي مسئولان داشته باشد، تاکيد کرد: تيغ عدالت نبايد مصلحت را به رسميت بشناسد و "عنوان " و نسبت خانوادگي هيچ کس نبايد حصاري را براي مصون ماندن وي از مجازات شود.

عضو شوراي مرکزي اتحاديه جامعه اسلامي دانشجويان ادامه داد: اگر برخورد دستگاه قضائيه قاطعانه و بدون در نظر گرفتن پست و مقام و نسبت فاميلي اشخاص باشد قطعا اثرات مثبتي در جامعه خواهد داشت و رضايت افکار عمومي را به دنبال دارد.

* ثروت‌هاي بادآورده برخي آقازاده‌ها موجب نارضايتي مردم شده است

وي ادامه داد: مطمئن باشيد بسياري از نارضايتي‌هايي که در جامعه ما وجود دارد به خاطر مشاهده بعضي از بي‌عدالتي‌ها و مفاسد اقتصادي عيان و ديدن ثروت‌هاي بادآورده برخي از آقازاده‌ها است.

عضو شوراي مرکزي اتحاديه جامعه اسلامي دانشجويان با بيان اينکه سيستم قضائي که با آمدن آيت‌الله لاريجاني در برخورد با مفاسد اقتصادي جدي‌تر شده است بايد اين مسئله مهم را قاطعانه دنبال کند، گفت: اميدواريم از اين به بعد گام‌هاي مثبت اين دستگاه را در برخورد با مفاسد اقتصادي شاهد باشيم.

کمالي در ادمه تاکيد کرد: درخواستي که از مسئولان داريم اين است که از پرداختن به مفاسد اقتصادي ابايي نداشته باشند.

* «ديروز، امروز، فردا» فتح باب خوبي براي مبارزه با مفاسد اقتصاي است

وي در بخش ديگري از صحبت‌‌هاي خود با بيان اينکه کار خوبي که در رسانه ملي در آخرين برنامه «ديروز امروز فردا» آغاز شد، فتح باب بسيار خوبي براي مبارزه با مفاسد اقتصادي است.

اين فعال دانشجويي ادامه داد: يکي از راهکارهايي که ما مي‌توانيم براي جلوگيري از اشاعه مفاسد اقتصادي در کشور هيمنه ايجاد کنيم اين است که اين مفاسد را به صورت علني عنوان کنيم.

کمالي ادامه داد: بايد توجه داشت که افکار عمومي بهترين محکمه براي قضاوت درباره مفاسد اقتصادي هستند، چراکه ما ابا داريم که بعضي از مسئولان که مفسده آنها اثبات شده است را در ملاء عام معرفي کنيم.

* بايد اسامي کساني که حق مردم را پايمال کرده‌اند را به آنها معرفي کنيم

وي افزود: عدم معرفي مفاسد اقتصادي به مردم حق الناس است؛ بايد اسامي کساني که حق مردم را پايمال کرده‌اند را به آنها معرفي کنيم.

عضو شوراي مرکزي اتحاديه جامعه اسلامي دانشجويان در ادامه با اشاره به بررسي مفاسد اقتصادي در برنامه ديروز امروز فردا گفت: به نظر من اين فتح باب بسيار خوبي است در رسانه ملي و بايد ادامه پيدا کند و البته مسئولاني که خاطي هستند و مفاسدشان در مراجع ذيصلاح اثبات شده است بايد با آنها در هر پست و فعلي برخورد شود؛ چه آنهايي که سمت کلان در دولت دارند و چه کساني که در مجلس و در دستگاه‌هاي ديگر مسئوليت دارند.

کمالي تاکيد کرد: برخورد با مفاسد زمينه‌اي را براي رضايت‌مندي عمومي مردم از نظام فراهم مي‌کند.

* سيري که در برنامه «ديروز، امروز، فردا» پيش گرفته شده بايد با قدرت ادامه پيدا کند

وي با بيان اينکه عدالت مهم‌ترين مطالبه عمومي مردم ايران و شعار اصلي دولت است، ادامه داد: به هر حال يکي از راهکارهاي اصلي تحقق عدالت برخورد با مفاسد اقتصادي است که هم‌اکنون از سوي سيستم اجرايي، سيستم قضايي و هم در نهادهايي مانند صدا و سيما به صورت ويژه‌اي دنبال مي‌شود

عضو شوراي مرکزي اتحاديه جامعه اسلامي دانشجويان ادامه داد: مسئولاني که حرکات انقلاب را در برخورد با مفاسد اقتصادي انجام مي‌دهند بايد اين نکته را بدانند که همانطور که مقام معظم رهبري فرمودند به محض برخورد با مفاسد اقتصادي صداي بسياري درمي‌آيد که اين مسئله نشان مي‌دهد که اين اين افراد با مفسدان ارتباطي داشته‌اند.

کمالي همچنين ادامه داد: سيري که در برنامه «ديروز، امروز، فردا» پيش گرفته شده بايد با قدرت ادامه پيدا کند.

وي افزود: اگر در مسئولان فعلي دولت و دستگاه قضا کسي وجود دارد که در مفاسد اقتصادي ذي‌نفع است بايد با آنها برخورد شود زيرا که برخورد با اين افراد سرآغاز ايجاد اطمينان ميان مردم است و آن موقع خواهند ديد که مراحل بعدي سريع‌تر پيش خواهد رفت.

* «ديروز، امروز، فردا» موضع منفعلانه بعد از انتخابات را تغيير داد

اين فعال دانشجويي با بيان اينکه برنامه‌ «ديروز، امروز، فردا» که بعد از انتخابات سال گذشته آغاز شد برنامه بسيار خوب و جالبي است، اضافه کرد: در فضاي رسانه‌اي بعد از انتخابات که با حرکات "منفعلانه " پاسخ جريان رسانه‌اي غرب را مي‌داديم و بسياري از اخباري که مظلوميت ما و حکومت‌ را نشان مي‌داد منعکس مي‌کرديم و موجب شد تا بوق‌هاي دروغ‌پراکني BBC و VOA و ديگر شبکه‌ها روي اين موج‌ها، سواري کنند، برنامه‌اي مانند «ديروز، امروز، فردا» بسيار موثر بود و توانست با دعوت از فعالان سياسي،‌فرهنگي و غيره روشنگري و شفاف‌گري در جامعه را افزايش بدهد که اين روشنگري بهترين راه برخورد با فتنه است.

کمالي افزود: در يک مقطعي اين برنامه به دلايل نامعلوم متوقف شد اما سرآغاز مجدد اين برنامه و پرداختن آن به مسائل اساسي نشان داد که اين برنامه با يک عزم جدي‌تر و محتواي بهتر ادامه خواه داشت.

* مسئولان صدا و سيما بايد اجازه دهند که اين برنامه کار خود را ادامه دهد

وي ادامه داد: اين يک حقيقت است که برخورد با مفاسد اقتصادي مطالبه همه مردم با هر سليقه سياسي است و هر فردي که چارچوب نظام و انقلاب را قبول داشته باشد و هر فرد ايراني آزاده خواستار برقراري عدالت و برخورد با مفاسد است.

عضو شوراي مرکزي اتحاديه جامعه اسلامي دانشجويان تاکيد کرد: اگر اين برنامه ادامه پيدا کند قطعا اثرات مثبت آن را بيش از پيش خواهيم ديد.

وي اظهار داشت: مسئولان صدا و سيما بايد اجازه دهند که اين برنامه کار خود را ادامه دهد و اجازه ندهد کساني با حواشي سياسي آن را به حاشيه برده و مسير اصلي برنامه را منحرف کنند.

کمالي در پايان با بيان اينکه ما از اين برنامه و روندي که در پيش گرفته حمايت مي‌کنيم، تصريح کرد: مطمئنا با ادامه بررسي مفاسد اقتصادي توسط اين برنامه صداي عده‌اي در خواهد آمد اما نبايد موضع منفعلانه‌اي در مقابل آنها بگيريم.