به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، زنی جوانی با مراجعه به کلانتری 101 تجریش در 30 اردیبهشتماه امسال، به مأموران اعلام کرد توسط فردی به نام «علیرضا» به بهانه تهیه وام مورد کلاهبرداری قرار گرفته است. با تشکیل پرونده مقدماتی با موضوع «کلاهبرداری» و به دستور بازپرس شعبه یکم بازپرسی دادسرای ناحیه یک تهران، پرونده برای رسیدگی در اختیار پایگاه یکم پلیسآگاهی تهرانبزرگ قرار گرفت.
زن جوان در اظهاراتش به کارآگاهان گفت: چندی پیش به عنوان مسافرسوار یک دستگاه خودرو پژو پارس نقرهای رنگ شدم. راننده جوانی چاق و نسبتا قد کوتاه بود که پس از طی مسافتی کوتاه و مطرح شدن مشکلات اقتصادی مدعی شد که به واسطه یکی از بستگان نزدیکش که رئیس یکی از شعبات بانکی در محدوده بازار تجریش است، میتواند مبالغ چند ده میلیون تومانی وام تهیه کند.
مالباخته در ادامه اظهاراتش به کارآگاهان گفت: با مطرحشدن ادعای جوان راننده، وی درباره شرایط تهیه وام عنوان داشت که در شرایطی عادی فرد متقاضی باید مبلغی در حدود 20 – 10 میلیون تومان را به مدت حداقل 6 ماه در بانک سپردهگذاری و پس از طی چندماه وام را دریافت کند، در حالی که او قادر است با مبالغی بسیار کمتر از این میزان و در فاصله یک هفتهای اقدام به گرفتن وام کند.
مالباخته درباره نحوه کلاهبرداری و سرقت وجوه نقد خود نیز به کارآگاهان گفت: با طرح این ادعا از سوی جوان راننده، بلافاصله با وی درباره تهیه وام صحبت کرده و قرار شد تا مبلغی در حدود پنج میلیون تومان تهیه با یکدیگر به شعبه بانک در محدوده بازار تجریش مراجعه این مبلغ را سپردهگذاری و در کمتر از چند روز یک وام 20 میلیون تومانی تحویل بگیرم و هر دو از داخل بازار تجریش در حال رفتن به سمت شعبه بانک بودیم که ناگهان در شلوغی بازار متوجه شدم که جوان راننده در کنارم حضور ندارد. آن زمان بود که متوجه شدم بسته پولی را که به امانت در اختیارش گذاشته بودم تا داخل بازار مورد سرقت قرار نگیرد، توسط همین شخص به سرقت رفته است.
با آغاز رسیدگی به پرونده، کارآگاهان موفق به شناسایی تعداد دیگری از مالباختگانی شدند که به همین شیوه یا به شیوه «طرح پیشنهاد ازدواج» از سوی راننده یک دستگاه خودرو پژو پارس نقره یا رنگ، مورد کلاهبرداری و سرقت وجوهنقد و طلاجات قرار گرفته بودند که یکی از مالباختگان در اظهاراتش به کارآگاهان گفت: از شخصی به نام «علیرضا رضایی» شکایت دارم و این شخص ابتدا به عنوان خواستگار و طرح پیشنهاد ازدواج با من آشنا شد و در ادامه اقدام به کلاهبرداری کرد.
مالباخته درباره نحوه آشنایی خود با «علیرضا رضایی» به کارآگاهان گفت: در منطقه زندگی خانوادهام واقع در بلوار اصلی تهرانسر، به عنوان مسافر به مقصد میدان آزادی سوار یک دستگاه خودرو پژو پارس نقرهای شدم که در بین راه ناگهان راننده با طرح این موضوع که از من خوشش آمده و قصد ازدواج دارد و به من شماره تلفن داد که هنوز چند ساعت از ماشین این جوان پیاده نشده بودم که وی با من تماس گرفت و ارتباط تلفنی ما به مدت یک هفته ادامه داشت تا این که یک روز علیرضا در مابین صحبتهایش مدعی شد که از طریق یکی از بستگان نزدیکش امکان دریافت وام در مبالغ چند ده میلیون تومانی را دارد.
من نیز با همین پیشزمینه یک روز درباره مشکلات اقتصادی خود و خانواده با او صحبت کرده و او نیز بلافاصله عنوان داشت: هر قدر میتوانی پول و طلا تهیه کن؛ من در کوتاهترین مدت چند برابر ارزش پول و طلاها برایت وام تهیه و پول و طلاها را نیز به همراه وام به تو باز میگردانم. با کلی تلاش نزدیک به هفت میلیون تومان پول و طلا تهیه و با «علیرضارضایی» در میدان تجریش قرار ملاقات گذاشتم. داخل بازار تجریش «علیرضا» به بهانه شلوغی بازار اقدام به گرفتن طلاها و پولها کرد و به همراه یکدیگر به سمت شعبه بانک داخل بازار حرکت کردیم اما ناگهان در شلوغی بازار متوجه شدم که «علیرضا» در کنارم حضور ندارد. بلافاصله با تلفنهمراهش تماس گرفته اما تلفن خاموش بود و آن زمان بود که با مراجعه به کلانتری متوجه شدم، افراد دیگری نیز همانند من و به همین شیوه مورد سرقت و کلاهبرداری قرار گرفتند.
با توجه به شیوه و شگرد متهم در کلاهبرداری و سرقت اموال مالباختگان، کارآگاهان به چهرهنگاری از مالباختگان و بررسی بانک اطلاعات مجرمان سابقهدار پرداخته و موفق به شناسایی یکی از مجرمان سابقهدار به نام «علیرضا» شدند که با هویت مجعول «علیرضا رضایی» اقدام به طرح آشنایی با مالباختگان و کلاهبرداری از آنها کرده بود. با بررسی سوابق علیرضا مشخص شد که وی پیش از این نیز هشت بار به اتهام ارتکاب کلاهبرداری (دقیقا به همین شیوه و شگرد) دستگیر و روانه زندان شده و آخرین سابقه دستگیری وی نیز به سال 90 باز میگردد.
با شناسایی "علیرضا" به عنوان متهم تحت تعقیب پرونده و در ادامه تحقیقات مشخص شد که او متأهل بوده و همسر اولش با توجه به تکرار جرایم، از وی متارکه کرده و علیرضا پس از مدتی مجددا ازدواج کرده اما با این وجود و پس از آزادی از زندان اقدامات مجرمانه خود و کلاهبرداری از زنان و دختران جوان را به همان شیوه و شگرد گذشته، از سر گرفته است که با توجه به شیوه و شگرد متهم که با استفاده از شلوغی داخل بازار تجریش اقدام به سرقت وجود نقد و طلاجات مالباختگان کرده و احتمال ارتکاب دوباره جرایم از سوی وی، هماهنگیهای لازم با کلانتری 101 انجام و بازار سرپوشیده تجریش تحت مراقبت کارآگاهان و مأموران کلانتری قرار گرفت.
علیرضا به همراه خانم جوانی که قصد داشت تا به همان شیوه و شگرد اقدام به سرقت و کلاهبرداری از وی کند توسط تیم تجسس کلانتری 101 شناسایی و دستگیر و در اختیار پایگاه یکم پلیسآگاهی تهرانبزرگ قرار گرفت.
سرهنگ کارآگاه رحیم فرزام، رییس پایگاه یکم پلیسآگاهی تهرانبزرگ با اعلام این خبر گفت: با بررسی پروندههای مشابه و مراجعه تعدادی از شکات، تاکنون هشت مالباخته متهم را مورد شناسایی قرار دادند که برابر اظهارات مالباختگان ارزش اموال و وجوه کلاهبرداری شده از آنها بالغ بر 50 میلیون تومان شده که با توجه به سوابق متهم در ارتکاب این گونه از کلاهبرداری، کماکان احتمال افزایش تعداد مالباختگان و همچنین ارزش مالی پرونده وجود دارد.
وی از کلیه شکات پرونده که بدین شیوه و شگرد و توسط راننده یک دستگاه خودرو پژو پارس نقرهای مورد کلاهبرداری قرار گرفتند خواست تا برای شناسایی متهم و طرح شکایات خود به پایگاه یکم پلیسآگاهی تهرانبزرگ واقع در خیابان نیاوران - سه راه یاسر مراجعه کنند.
کارآگاهان پلیستهران مرد هزارچهره را که با اغفال دختران به بهانه ازدواج از آنها کلاهبرداری میکرد را دستگیر کردند.