کد خبر 238993
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۱

خبرگزاری شین هوا در گزارشی از پکن به تحلیل انتشار خبر ساخت ناو جنگی جدید در ژاپن و پیامدهای منفی آن در منطقه پرداخت.

به گزارش مشرق به نقل از شین‌هوا، همزمان با شصت و هشتمین سالگرد بمباران اتمی هیروشیما که تلفات جانی گسترده و خسارات مالی فراوانی به همراه داشت ژاپن دیروز سه شنبه مراسم یادبود صلح برگزار کرد.

همان دیروز ژاپن در مراسمی که چندان هم صلح طلبانه نبود در بندری نزدیک توکیو از بزرگترین ناو جنگی نیروی دفاع از خود پرده برداری کرد.

این ناو غول پیکر که نام ایزومو برای آن برگزیده شده است هم نام رزمناوی است که ژاپن در قرن 20 با آن به چین یورش برد.

این ناو جدید که در توصیف آن آمده است که ناوشکنی مجهز به یک فروند بالگرد با طول 248 متر و وزنی بالغ بر 19 هزار و 500 تن است بسیار به ناوهواپیمابر شباهت دارد.

چهارده فروند بالگرد قادر به جاگیری بر روی عرشه این ناو هستند. این ناو به علاوه توان پذیرش هواپیماهای آمریکایی اوسپری را داراست.

ناو ایزومو با تغییرات کوچکی می تواند به یک ناو هواپیمابر کاملاً کاربردی تغییر ماهیت بدهد؛ ناو هواپیما بر معمولاً به عنوان سلاحی تهاجمی شناخته می شود که بر اساس قانون اساسی ژاپن دسترسی به آن ممنوع است.

به موجب ماده نه قانون اساسی ژاپن این کشور هرگز نباید نیروی زمینی، دریایی و هوایی تشکیل بدهد و هر گونه نیروی بالقوه جنگی برای این کشور ممنوع است.

بر همین اساس، پرده برداری از این ناو هواپیمابر نشانه آشکار تخطی از ماده صلح طلبانه قانون اساسی ژاپن و علامت خطری برای منطقه به شمار می آید چون دولت ژاپن سرگرم بررسی این مسئله است که قانون اساسی صلح طلبانه را کنار بگذارد و از وجود نیروهای مسلح کشور حمایت کند.

به موازات این مسئله، تارو آسو معاون نخست وزیر ژاپن هفته پیش اظهار داشت ژاپن قادر است فنونی را که آلمان نازی برای تغییر قانون اساسی وایمار به کار برد بیاموزد. این اظهار نظر با اعتراض های شدیدی در ژاپن و کشورهای همسایه همراه بود.

به نظر می رسد این سیاستمدار ژاپنی که تا به حال خطاهای زیادی در گفتارش کشف شده است قصد داشت بگوید همان طور که رژیم نازی پنهانی ارتش فوق العاده تشکیل داد ژاپن نیز می تواند به آرامی و بی آن که توجه اذهان عمومی یا منتقدان را به خود جلب کند ارتش خود را تقویت کند.

به اعتقاد بسیاری از افراد حاضر در منطقه پرده برداری از ناو ایزومو ، پیشنهاد آسو برای از سرگیری تاکتیک های نازی نشانه احیای گذشته نظامی گری و نه چندان باشکوه ژاپن است.

به اعتقاد تحلیلگران، مسلح شدن پنهانی و دوباره ژاپن تحت نام دفاع از خود کشورهای آسیایی را وارد مسابقه تسلیحاتی می کند و ثبات منطقه را به مخاطره خواهد افکند.

شینزو آبه نخست وزیر ژاپن در مراسم یادبود صلح هیروشیما گفت مراقب است بیم و وحشت و ویرانی ناشی از سلاح های هسته ای دوباره تکرار نشود.

برای چنین کاری ژاپن باید در تاریخ تهاجمی خود تجدید نظر کند و مسلح شدن دوباره را متوقف سازد و به مسیر صلح بازگردد.