کد خبر 240475
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۶:۴۶

قیمت جهانی نفت امروز بر اثر نگرانی بازارها از اختلال در عرضه نفت ناشی از تنش‌های لیبی به ۱۰۹.۷۹ دلار در هر بشکه رسید.

به گزارش مشرق، فارس به نقل از بلومبرگ نوشت: قیمت نفت در بازارهای جهانی به علت توقف تولید نفت در دریای شمال و بسته شدن بزرگ‌ترین ترمینال صادرات نفت لیبی افزایش یافت.

در لحظه انتشار این خبر، نفت برنت دریای شمال با ۸۲ سنت افزایش، بشکه‌ای ۱۰۹.۷۹ دلار فروخته شد. هر بشکه نفت سبک آمریکا با ۹۰ سنت افزایش بشکه‌ای ۱۰۷.۰۱ دلار معامله شد.

به گزارش رویترز، قیمت نفت برنت پس از اینکه، صادرات نفت لیبی به کمترین میزان در ۲ سال گذشته رسید و سبب افزایش نگرانی‌ها در مورد اختلال در عرضه این کالاهای اساسی در آستانه کاهش برنامه‌ریزی شده صادرات نفت عراق شد، به بالای ۱۰۹ دلار در هر بشکه افزایش یافت.

حمله به نیروهای امنیتی، چند ساعت پس از بازگشایی دو ترمینال بزرگ نفتی لیبی موجب تعطیلی مجدد این ترمینال‌ها در روز دوشنبه شد و میادین نفتی بیشتری با به راه افتادن موج اعتراضات در این کشور بسته شدند.

معاون وزیر نفت لیبی گفت: صادرات، احتمالا روز پنجشنبه پس از به توافق رسیدن کارگران و مقامات بر سر پایان دادن به اعتصاب از سرگرفته خواهد شد.

اما این نگرانی در بازارها وجود دارد که عرضه نفت برای تامین تقاضا، به علت آغاز ذخیره سازی در آستانه فرارسیدن فصل زمستان در نیمکره شمالی کافی نباشد.

به نوشته بلومبرگ، بیل باروچ یک استراتژیست ارشد بازار در شیکاگو گفت: ما با مسائلی در مورد عرضه نفت در لیبی و دریای شمال روبرو هستیم. سرعت حرکت بازار بالا است. ۱۰۵ دلار در هر بشکه سطح پشتیبانی مهمی است.

فیل فلاین تحلیلگر ارشد بازار در شیکاگو گفت: بیش از هرچیز، اختلال در عرضه نفت، قیمت نفت را افزایش داده است. علاوه بر اینها، ما با مسائلی در لیبی روبرو هستیم.

بلومبرگ در پایان آورده است، بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت پیشین ایران که به عنوان وزیر مورد نظر حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران به مجلس این کشور معرفی شده، گفته است که نخستین اقدام وی در صورت کسب این پست، بازگرداندن تولید نفت ایران به سطح ۲۰۰۵ خواهد بود.

ایران که دومین تولیدکننده نفت اوپک بوده است، در سال ۲۰۰۵ تقریبا روزانه ۴ میلیون بشکه نفت تولید می‌کرد و اکنون در جایگاه ششم اوپک قرار دارد.

بیل او گردی تحلیلگر ارشد بازارهای نفتی گفت: روحانی به دنبال برطرف کردن تنش‌ها است تا افزودن بر آنها.

وی افزود: برای افزایش قیمت نفت، به برخی کاتالیزورهای خارجی مانند تنش‌های ژئوپلیتیکی بیشتر نیاز است.