به گزارش سرويس جامعه مشرق، نظام الدين برزگري در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، افزود: مسئله آلودگي برنجهاي وارداتي از زماني که در مجلس بررسي ميشود، ديگر موسسه استاندارد در آن دخالتي ندارد و ما فقط با کميته بررسي کننده همکاري داريم اما دخالتي در آزمايش نمونهها نداشتهايم.
وي ادامه داد: با وجود اين بر اساس آخرين گزارش کميته بررسي کننده آلودگي برنجهاي وارداتي پس از نمونهگيري و آزمايش 62 نمونه برنج وارداتي هيچ يک از برنجهاي وارداتي به آرسنيک آلودگي ندارند و فقط 8 نمونه از اين برنجها سرب بيش از حد مجاز داشتهاند که اسامي آنها نيز اعلام شده است.
برزگري گفت: بنابراين آلودگي برنجهاي وارداتي به آرسنيک به طور کلي منتفي است به خصوص اينکه کميته بررسي کننده کميسيون بهداشت و درمان مجلس علاوه بر 13 نمونه بررسي شده از سوي موسسه استاندارد 49 نمونه برنج وارداتي ديگر را نيز آزمايش کرد.
رئيس موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي افزود: با توجه به اينکه موسسه استاندارد هيچ دخالتي در آزمايش اين نمونههاي برنج نداشته است. نميتوانيم هيچ اظهار نظر جديدي در اين مورد داشته باشيم و اگر خودمان آزمايش ميکرديم حتماً اظهار نظر ميکرديم.
وي ادامه داد: اکنون موسسه استاندارد کل برنجهاي وارداتي را از نظر باقيمانده سموم مانند افلاتوکسين آزمايش ميکند اما بررسي برنجها از نظر فلزات سنگين به عهده وزارت بهداشت است و از قديم نيز اين مسئوليت با وزارت بهداشت بود.
وي گفت: از نظر باقيمانده سموم آفات نباتي هيچ يک از برنجهاي وارداتي موجود در کشور مشکلي ندارند و رعايت استاندارد 127 براي تمام برنجهاي موجود در کشور که به مسئله سموم آفات نباتي اشاره دارد اجباري است.
برزگري اضافه کرد: آخرين گزارش کميته بررسي کننده برنجهاي حاکي است 8 نوع از برنجهاي وارداتي سرب بيش از حد مجاز دارند و آخرين گزارش معاونت غذا و داروي وزارت بهداشت نيز حاکي از اين است که هيچ مشکلي از نظر فلزات سنگين در برنجهاي وارداتي وجود ندارد و موسسه استاندارد هم، چون هيچ مسئوليتي در قبال فلزات سنگين برنجها ندارد در اين مورد اظهار نظري نميکند.
وي گفت: گر چه در گزارش اوليه اداره کل استاندارد استان تهران اعلام شده که برخي برنجهاي وارداتي آرسنيک بيش از حد مجاز داشتهاند اما اين اعلام به اين دليل بود که ميزان حد مجاز آرسنيک در برنج صفر تلقي شده بود در حالي که بعد از آن کميتهاي متشکل از 17استاد از رشتههاي مختلف شامل سم شناسي، تغذيه و رشتههاي ديگر حد مجاز آرسنيک در برنج را 200ppb اعلام کردند.
وي اضافه کرد: آرسنيک از مواد غذايي مختلف وارد بدن ميشود به همين علت مثلاً در انگلستان با آزمايش خون افراد مشخص ميکنند که ميزان آرسنيک در بدن افراد جامعه در حد مجاز هست يا نه. در اين کشور حد مجاز آرسنيک در خون را 600ppb اعلام کردهاند و اگر بيش از اين باشد خطرناک است.
رئسي موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران افزود: تقريباً تمام مواد غذايي و کشاورزي که از زمين حاصل ميشوند ميزاني از آرسنيک دارند و اين مسئله مربوط به ميزان آرسنيک خاک آن منطقه دارد و اينکه بگوييم آرسنيک اصلاً نبايد در غلات يا برنج باشد و خطرناک است حرف درستي نيست.
برزگري در پاسخ به اين پرسش که چرا خود هنديها هم پذيرفتند که برنجهاي آنها آرسنيک بيش از حد مجاز دارد، گفت: آنها هم آرسنيک زمين را گفتهاند از کجا معلوم که اين برنجي که اکنون وارد کشور شده مربوط به همان زمين و مزرعهاي باشد که هنديها اعلام کردهاند. همين الان اگر آزمايش کنيم آرسنيک و مواد معدني زمينهاي شرق تهران با غرب تهران ممکن است تفاوت داشته باشد.
رئيس موسسه استاندارد گفت: آلودگي برنجهاي وارداتي به آرسنيک منتفي است و فقط 8 نمونه آنها سرب بيش از حد مجاز داشتهاند با اين وجود بررسي آلودگي برنجهاي وارداتي از نظر فلزات سنگين به طور کلي به وزارت بهداشت واگذار شده است و فقط سموم آنها در موسسه استاندارد