کد خبر 242013
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۱

بر خلاف تصور عموم مردم مبنی بر اینکه بیشتر تصادفات شهری در بزرگراه‌ها و خیابان‌های اصلی شهر رخ می‌دهد، باید گفت بر اساس آمار رسمی راهنمایی و رانندگی 69 درصد تصادفات درون شهری تیرماه، در محورهای فرعی رخ داده‌اند.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، راهنمایی و رانندگی کشور آمار تحلیلی تصادفات درون شهری کشور در تیرماه گذشته را اعلام کرد. آماری که در خود نکات جالب توجهی را در خود جای داده است.

مطابق این آمار در 64 درصد سوانح رانندگی خودروی سواری عامل بروز حوادث بوده است و موتورسواران نیز در 45 درصد موارد عامل این تصادفات محسوب می‌شوند.

البته با توجه به تعداد روز افزون و رشد قارچ گونه اینگونه وسایل نقلیه در شهرهای کشور، این آمار قابل پیش بینی است.

نکته قابل توجه و هشدار دهنده به مسئولان در این گزارش، می‌تواند «محل وقوع تصادفات» رانندگی باشد. با توجه به این نکته که بیشترین آمار تصادفات با 69 درصد موارد در محورهای فرعی رخ می‌دهند.

می‌توان نتیجه گرفت که حضور کمرنگ مأموران راهنمایی و رانندگی در این محورها و فرهنگ پایین اتومبیل سواری در کشور به این امر ختم شده است.

 

این آمار هشداری است به مسئولان تا در تصمیم‌گیری های خود به این نکته هم توجه کنند و برای کاهش آمار تصادفات در محورهای فرعی طرحی نو دراندازند. چرا که قاعدتا تردد کم و ترافیک روان محورهای فرعی سبب می‌شود که رانندگان با حداکثر سرعت در این محورها حرکت کنند و این مسئله در صورت بروز حادثه‌ای، خسارت سنگینی به بار خواهد آورد. این نکات دلایلی است برای اینکه مسئولان توجه بیشتری را به محورهای فرعی مبذول دارند و برای حل معضلات آن فکری کنند.

در گزارش مذکور که از سوی پلیس راهور منتشر شده مشخص شده است که 31 درصد تصادفات در محورهای اصلی و تنها 13 درصد آن در بزرگراهها به وقوع پیوسته است. این آمار پایین تصادفات در بزرگراهها نشان از به ثمر نشستن تلاشهای شبانه روزی ماموران راهنمایی و رانندگی دارد.

البته نگاهی دقیق‌تر به این آمار مشخص می کند که همچنان عدم توجه به جلو از سوی رانندگان مهمترین عامل بروز سوانح رانندگی به شمار می‌رود.

به این آمار باید تخطی از سرعت ممنوعه و عدم رعایت حق تقدم را نیز افزود. مواردی که همگی بر نبود فرهنگ اتومبیل سواری و لزوم تحقق آن در جامعه صحنه می‌گذارند.

در بخش دیگر این گزارش به ساعات وقوع سوانح رانندگی نیز اشاره شده است که نشان می دهد ساعت بامدادی و صبح زود در مجموع پایین‌ترین درصد تعداد تصادفات را به خود اختصاص داده است.

در زیر می توانید جدول آماری منتشر شده از سوی پلیس راهور را مشاهده کنید:

 

آمار تصادفات درون شهری کشور در تیر ماه سال92
درصد عوامل شکل گیری حوادث
سواری 64 درصد
وانت 15 درصد
موتور سیکلت 45 درصد
کامیون 28 درصد
عابر پیاده 35 درصد
مسافربری عمومی 4 درصد
علل وقوع تصادفات
عدم توجه به جلو 37 درصد
تخطی از سرعت مطمئنه 14 درصد
تغییر مسیر ناگهانی 4 درصد
عدم رعایت حق تقدم 11 درصد
عبور از محل ممنوع 2 درصد
عدم توانایی در کنترل وسیله 2 درصد
حرکت در جهت خلاف مسیر 2 درصد
انحراف به چپ 1 درصد
سایر تخلفات 27 درصد
تصادفات برحسب زمان
از ساعت یک دقیقه بامداد الی چهار 9 درصد
از ساعت چهار الی هشت 6 درصد
از ساعت هشت الی دوازده 18 درصد
از ساعت دوازده الی شانزده 20 درصد
از ساعت شانزده الی بیست 19 درصد
از ساعت بیست الی ۲۴ 27 درصد
تصادفات برحسب نوع محور
اصلی 31 درصد
فرعی 69 درصد
بزرگراه 13 درصد