کد خبر 242088
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۸

رئیس‌جمهور گفت: دولت تدبیر و امید دولت فراجناحی است، خیلی‌ها به من گفتند فقط از یک جناح در کابینه استفاده کن اما من به این معتقد نیستم چون حزب و جناحی در کشور ما وجود ندارد.

به گزارش مشرق به نقل از فارس،‌ حسن روحانی رئیس‌جمهور در مراسم تودیع و معارفه مصطفی محمدنجار وزریر سابق وزارت کشور و عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر جدید کشور که در وزارت کشور برگزار شد طی سخنانی اظهار داشت: وزارت کشور وزارتخانه مادر است افزود: این وزارت تنها یک بخش نیست؛ استانداران به عنوان مدیر معمول در یک استان نیستند بلکه نمایندگان عالی سیاسی نظام جمهوری اسلامی ایران هستند که مسئولیت امنیتی، اجتماعی،‌اقتصادی،‌عمرانی و اداری را در سطح استان بر عهده دارند.

رئیس‌جمهور یادآور شد: وزیر کشور یک تنه بار سنگینی در کشور بردوش دارد و قدردانی از زحمات وزیر قبلی کار آسانی نیست؛ اگر تعبیر کنیم مشروعیت سیاسی نظام از طریق تلاش و برنامه‌ریزی به دست مدیران همین وزارتخانه محقق می‌شود، سخنی به گزاف نگفته‌ایم.

وی افزود: در کشور ما مشروعیت سیاسی همه از طریق آراء مردم است و صاحبان کشور مردم هستند و بقیه خادمان ملت به شمار می‌روند. از این رو مشروعیت سیاسی همه با آراء‌ سیاسی مردم به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به وجود می‌آید و بار این مسئولیت بر دوش این وزارتخانه است تا بتواند اعتماد مردم را جلب کند تا آنها پای صندوق رای بیایند.

روحانی اضافه کرد: همچنین این وزارتخانه باید اعتماد مردم را جلب کند که امانتدار واقعی است و قانون و مقررات را با دقت عمل کرده است البته هر مقدار شفافیت بیشتر باشد این اعتماد بیشتر است.

وی تاکید کرد: البته اعتماد جزو امرهای نسبی است و کسی نمی‌تواند بگوید اعتماد صد در صد به وجود آوردم و افزایش اعتماد عمومی که به مفهوم افزایش سرمایه اجتماعی است یک وظیفه همگانی برای ما به ویژه وزارت کشور به شمار می‌رود.

روحانی با تاکید بر اینکه دولت تدبیر و امید دولت فراجناحی است، افزود: خیلی‌ها با بنده بعد از انتخابات صحبت کردند و گفتند کابینه فراجناحی درست نکن و تنها از یک جناح استفاده کن. اما بنده به این امر معتقد نیستم چرا که حزب و جناحی در کشور ما وجود ندارد و این بحث‌ها قبیله‌ای است که مطرح می‌شود؛ کرکره‌ها را دم انتخابات بالا می‌برند و بعد از آن پایین می‌آورند.

رئیس‌جمهور ادامه داد: در ابتدای انقلاب حزب جمهوری اسلامی حرکتی را آغاز کرد اما به دلایلی پایدار نماند.

وی بر همین اساس افزود: دولت بنده فراجناحی است و اینکه کسی در کنار من اصولگرا یا اصلاح‌طلب باشد خیلی مهم نیست بلکه وصولگرایی مهم است. وصول به آرمان‌ها اهمیت دارد چرا که همه اصول را قبول داریم از این رو ایثار، فداکاری،‌تعهد به نظام و داشتن برنامه اهمیت دارد وگرنه سوابق گذشته مهم نیست چه می‌گوید.

روحانی یادآور شد: از نظر این دولت معتدل بودن مهم است من افراط را نمی‌پسندم و از اول هم مخالف بودم و این موضوع را نمایندگان مجلس و کسانی که در مجمع و مرکز تحقیقات استراتژیک با آنها بودم، می‌دانند. چرا که افراط‌گرایی را برای کشور و منافع ملی مضر می‌دانم و نه تنها در سطح داخلی بلکه برای امت اسلامی و امنیت جهانی مضر می‌دانم. حال اینکه چرا عده‌ای افراط گرا هستند بحث دیگری است.

رئیس‌جمهور گفت: کسانی که بلند داد می‌زنند یک مشکلی دارند و در واقع داد یک پوشش است برای مخفی کردن؛ شعار اعتدال که عمومی است اگر قدری در آن تامل کنیم خواهیم دید که ما به دنبال اعتدال سیاسی، تدبیر اقتصادی و امید اجتماعی هستیم.

روحانی یادآور شد: البته باید گفت منبع جوشان اعتدال حسن روحانی نیست بلکه ملت است که فرقی با دیگران ندارد؛ حسن روحانی معجزه‌گر نیست و معجزه قرن و دهه هم نیست اتصالی ویژه هم به آسمان ندارد و با پشت پرده‌ها هم اتصال ندارد؛ حسن تدبیر معجزه می‌کند و وحدت ملی معجزه به وجود می‌آورد.

وی اظهار داشت: انتخابات معجزه ملت است اینکه صندوق‌های رای‌گیری در مراکز تهران با روستاهای شمال غرب ماکو همه به یک شکل حرف می‌زنند معجزه است و این ناشی از هوشمندی ملت به شمار می‌رود و اینکه ملت بیدار است.

روحانی با بیان اینکه برخی در زمان انتخابات به بنده می‌گفتند مخاطب خود را شهرهای بزرگ قرار بده، تصریح کرد: ممکن است روستائیان از برخی نعمات مادی کمتر بهره ببرند اما فکر و اندیشه و عزم‌شان از شهرنشین‌ها کمتر نیست و همه دارای حقوق شهروندی برابر هستند.

وی تاکید کرد: در دولت تدبیر و امید و بویژه در وزارت کشور نباید بین اقوام و مذاهب مختلف و حتی ادیان رسمی که به عنوان اقلیت مطرح هستند، تفاوتی وجود داشته باشد؛ ترک، ترکمن، لر، بلوچ و عرب همه برابرند ما دولت فارس، دولت ترک و دولت عرب نداریم بلکه دولت ایران داریم؛ نظام واحدی به نام جمهوری اسلامی داریم و زیر چتر دولت جمهوری اسلامی ایران و یک ولی امر و ولایت فقیه و قانون هستیم.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: زیر چتر پرافتخار ایرانیت و نظام جمهوری اسلامی قرار داریم و افتخار می‌کنیم ستون خیمه این انقلاب ولایت فقیه است.

روحانی یادآور شد: باید استفاده از نیروهای بومی و محلی در وزارت کشور به وجود آید هر چند ممکن است در برخی جاها به دلیل اختلافاتی که هست خیلی نتوان از نیروهای بومی استفاده کرد اما باید دانست استفاده از نیروهای بومی احساس آرامش بیشتری به مردم می‌دهد.

وی افزود: ترک، لر، کرد، بلوچ اینها همه گل هستند و در واقع رنگ‌هایشان فرق می‌کند و در واقع گل‌های متنوع گلستان ایران هستند البته آنهایی که آن چتر واحد را قبول دارند.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: اگر امنیت داخلی می‌خواهیم و شورای امنیت کشور مسئولیت آن را بر عهده دارد باید فرصت برابر به زنان بدهیم و باید فرصت‌های اجتماعی زنان را بالا برد؛ بنده دیروز در اولین جلسه هیئت وزیران تاکید کردم که از بانوان و جوانان بیشتر استفاده شود.

وی گفت: ما در سطح وزرا به دلیل شرایط ویژه کشور که به تدریج گزارش واقعی آن را به مردم ارائه خواهیم داد،از زنان استفاده نشد اما در سطح دولت از بانوان استفاده می‌کنم.

روحانی یادآور شد: هیچ فرقی بین زن و مرد در علم،‌ درک، ‌تقوا و خلقت و نزدیکی به خداوند و خدمت به مردم وجود ندارد.

رئیس‌جمهور در ادامه سخنان خود تاکید کرد: از وظایف مهم وزارت کشور امنیت داخلی است، گرچه ایران سرزمین باثباتی است اما توطئه‌ها بسیار زیاد است. صحبت‌های زیادی شد اما به این نتیجه نرسیدند که کسی با سوابق امنیتی قوی است برای این وزارتخانه انتخاب کند بلکه خواستم کسی با سوابق اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی این مسئولیت را بر عهده بگیرد تا پیام داشته باشد.

روحانی افزود: ما به دنبال استاندارهایی هستیم که در پی توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی باشند چرا که این توسعه می‌تواند توسعه سیاسی و امنیتی را در کشور به همراه داشته باشد.

وی با بیان اینکه خوشحالم یکی از تصمیمات ما در هیئت دولت تصمیم زیست‌محیطی در خصوص دریاچه ارومیه بود، اظهار داشت: نگران دریاچه اورمیه هستم چرا که از خشک شدن آن حداقل 14 میلیون جمعیت متاثر می‌شوند.

رئیس جمهور گفت: در سفر تبلیغاتی به ارومیه به مردم این شهر قول دادم در اولین جلسه دولت آن را مطرح کنم و دیروز این کار انجام شد و کارگروهی زیر نظر وزیر نیرو تشکیل دادیم تا ظرف مدت 2 الی سه ماه اولین گزارشات را ارائه دهند. البته طرح‌های مقدماتی بود که باید برای آنها برنامه‌ریزی صورت گیرد.

روحانی در ادامه سخنان خود به انتخاب رحمانی‌فضلی به عنوان وزیر کشور اشاره کرد و اظهار داشت: آقای رحمانی‌فضلی فرد خوش‌سیمایی است که وقتی به وی نزدیک می‌شویم افکار وی بیشتر شما را جذب می‌کند و نزدیک‌تر که می‌شوید مجذوب اعمال و برنامه‌های وی خواهید شد.

وی همچنین گفت: رحمانی فضلی به دو زبان ترکی و کردی هم مسلط است، در بررسی‌های ژنتیکی مخلوط است  و مادرشان ترک است، اما خودش فارس به شمار می‌رود.

روحانی در ادامه خطاب به محمدنجار یادآور شد: ما در طول این 8 سال آقای محمدنجار را در شورای امنیت ملی بسیار دیده‌ایم و در واقع این مصرع که «صد شکر که این آمد و صد حیف که آن رفت» درباره همه تودیع‌ و معارفه‌ها صدق می‌کند و از بابت برگزاری انتخابات خوب از وزارت کشور تشکر می‌کنم و آقای نجار بسیار مخلصانه تلاش کرد و توانست امنیت را برقرار کند؛ و خدمت زیادی کرد و از همه رسانه‌ها بویژه رسانه ملی تشکر می‌کنم.

وی همچنین نیروی انتظامی را نیروی خدومی دانست و گفت: ناجا همواره تلاش کرده در همه جا از مرزها حراست کند و این کار سختی است.

رئیس‌جمهور همچنین به دو سرمایه بزرگ اعتماد و امید اشاره کرد و گفت: این امر بسیار ارزشمند است. هدف ما در دولت تدبیر و امید جز نشاندن لبخند بر لبان مردم چیز دیگری نیست.