کد خبر 242860
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۲ - ۲۰:۴۲

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه خیلی تلاش کردم رویکرد دانشگاه آزاد را از سیاسی به علمی تغییر بدهم، گفت: دوره سختی را گذراندم، برخی اهانت‌های سنگین را دیدم و احساس کردم که نباید آنها را بگویم.

به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، فرهاد دانشجو در شصت و هفتمین اجلاس سراسری شورای مرکزی دانشگاه آزاد در واحد نجف‌آباد دانشگاه آزاد اسلامی در جمع روسای واحدها، معاونین و برخی از مسئولان دانشگاه آزاد، با تاکید بر اینکه دانشگاه آزاد با کمک مسئولین و خیرین و دعای رهبر انقلاب و امام(ره) به یک پروژه موفق در کشور تبدیل شده است، گفت: امیدواریم مشکلات موجود در این دانشگاه اصلاح و به توفیقات آن روز به روز افزوده شود.
 
دانشجو با بیان اینکه در رئوس ماموریت دانشگاه‌های آزاد باید به هویت اسلامی آن توجه شود، ادامه داد: مرجعیت علمی و تولید و ترویج علم و پاسخگوی نیازهای علمی جامعه بودن از جمله مواردی است که در تعیین خط مشی‌ها و رئوس سیاست‌های دانشگاه آزاد باید به آن توجه شود.  
 
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: باید کاری کنیم پایداری دانشمندان و نخبگان در کشور بیشتر شود و در این راستا باید روابط دوستانه و صمیمی و قانونی بین دانشگاه و مسئولین به خصوص اعضای هیئت علمی وجود داشته باشد تا بتوانیم از نیروی نخبه به خوبی در کشور استفاده کنیم.
 
دانشجو با بیان اینکه دانشگاه آزاد طی سال‌های گذشته رشد کمی خود را داشته است، گفت: در این مدت زمان باید بر شاخص‌های کیفی آن توجه کرد و در این زمینه کاربردی کردن دستاوردهای علمی و پژوهشی و کسب فناوری‌های نوین از جمله مواردی است که در موارد استراتژی کلان دانشگاه متناسب با چشم‌انداز و ماموریت و اهداف راهبردی آن تعریف شود.  
 
وی ارتقای کیفی فعالیت‌های پژوهشی و علمی به خصوص در دوره تحصیلات تکمیلی را از موارد مهم برای رسیدن به جایگاه واقعی دانشگاه‌ آزاد در فضای علمی کشور دانست و تاکید کرد: فعالیت‌های دانشجویی و فرهنگی باید متناسب با نیازهای کشور تعریف شود و در این بین نظام روابط عمومی دانشگاه باید اطلاع‌رسانی صحیح، به موقع و جذاب از دستاوردها و توفیقات دانشگاه آزاد را ارائه دهد.  
 
دانشجو تصریح کرد: اخبار دانشگاه آزاد باید از اخبار حاشیه‌‌ای و سیاسی خارج شود، البته طی سال‌های گذشته اخبار دانشگاه آزاد کمتر سیاسی و بیشتر در موارد علمی مطرح می‌شود که تا رسیدن به جای مطلوب نیز باید این سیاست دنبال شود.
 
وی خطاب به روسای واحدهای مختلف دانشگاه آزاد در این اجلاس گفت: اخبار پژوهشی، علمی و فرهنگی دانشگاه‌های خود را در اختیار مراکز خبری قرار دهید تا آن را به جامعه علمی مخابره کنند.  
 
رئیس دانشگاه آزاد با اشاره به برخی از مشکلات مالی واحدهای دانشگاه آزاد گفت: طی چند وقت گذشته، حدود 400 واحد دانشگاه آزاد مشکل نقدینگی‌شان رفع شده است و بنده با اطلاع از حساب‌های بانکی واحدهای مختلف که هر هفته چک می‌شود، متوجه شدم شرایط مالی واحدها تقریبا در حد مناسبی است. البته باید به فکر ایجاد منابع جدید در شهریه بود و آن را به عنوان استراتژی کلان به کار برد.  
 
وی با بیان اینکه امروز 25 منطقه در دانشگاه آزاد وجود دارد، گفت: با استقلال چند استان دیگر، تعداد مناطق به 31 منطقه می‌رسد و ایجاد هیئت‌های استانی به توسعه و کنترل دانشگاه‌ها کمک می‌کند. این استقلال باعث بین رفتن ضعف‌هایی که در دانشگاه‌ها وجود دارد مانند کمبود آزمایشگاه‌ها و مشکلات برخی از مراکز تحصیلات نیز خواهد شد.
 
دانشجو خاطرنشان کرد: ارزش‌های محوری دانشگاه باید در سیاستگذاری‌ها مورد توجه قرار گیرد که در این بین ارزش‌های دانشگاه در راستای اعتلای فرهنگ اسلامی، انقلابی، اخلاق‌محوری، عدالت‌محوری در راستای تقویت نظام جمهوری اسلامی ایران و اصل مترقی ولایت فقیه جهت حفظ کرامت و منزلت دانشجویان، اساتید و کارکنان و بصیرت‌افزایی آنها تعریف شده است.  
 
وی مرجعیت و مقبولیت علمی از دیگر برنامه‌های دانشگاه‌های آزاد در سیاستگذاری‌ها دانست و گفت:‌ تقویت روحیه علمی و پاسخگویی به نیازهای علمی کشور از موارد مهمی است که می‌تواند دانشگاه‌‌ آزاد را به مرجعیت علمی در کشور تبدیل کند و ایجاد رقابت علمی در داخل دانشگاه آزاد بین واحدهای مختلف می‌تواند هم به نفع دانشگاه و هم به نفع دانشجویان باشد.
 
رئیس دانشگاه آزاد خواستار تعامل فعال علمی و توسعه همکاری‌های بین‌المللی واحدهای دانشگاه آزاد شد و گفت:‌ این مسئله به دور زدن تحریم‌ها می‌انجامد و باعث می‌‌شود دانشگاه آزاد نیز در این بین سهم خود را در این مقوله انجام دهد.  
 
دانشجو سند جامع فرهنگی دانشگاه آزاد را از دیگر رئوس برنامه‌ها و سیاستگذاری این دانشگاه دانست و افزود: در این زمینه باید از مراکزی چون دفاتر نمایندگی نهاد دانشگاه‌‌ها بهره برد، زیرا آنها مجموعه‌ای هستند که به خوبی با مسائل فرهنگی دانشگاه‌ آشنا هستند و می‌توانند کمک کنند.
 
وی به بحث ارتقای کیفی دانشگاه نیز اشاره کرد و گفت: دانشگاه آزاد پیش از اینکه نهادهای مربوطه اعلام کنند، آزمونهای خود راحذف کرد و توفیقاتی در این زمینه به دست آورد که طبق گفته رئیس مرکز آزمون دانشجویان جذب شده در این سال نسبت به سال گذشته از کیفیت مناسب‌تری برخوردارند.
 
وی در همین زمینه خاطرنشان کرد: البته نقصی به این طرح وارد است که در کنار همه نکات مثبت حضور فرزندان ما در 5 سال امتحانات نهایی و تاثیرگذاری نتایج آن می‌تواند آنها را دچار اضطراب کند.  
 
رییس دانشگاه آزاد با اشاره به برخی از اقدامات صورت گرفته در دانشگاه آزاد طی سال‌های گذشته ادامه داد: باید با یک نگاه سازمان یافته مدیریتی به مجموعه دانشگاه آزاد نگاه کرد، زیرا این مجموعه در حال حاضر به جایگاه مناسبی دست یافته است و تا حدودی رضایتمندی دانشجویان، کارکنان و اساتید و اعضای هیئت علمی را داشته است.  
 
دانشجو افزود: طی دوران حضور خود در دانشگاه آزاد خیلی تلاش کردم تغییر رویکردی در دانشگاه آزاد ایجاد کنم و آن را از رویکرد سیاسی به سمت رویکرد علمی هدایت کنم که تا حدودی توانستیم این مسئله را جا بیندازیم و شما اساتید دانشگاه و روسای دانشگاه نیز در این زمینه به ما کمک کردیم.  
 
وی با بیان این که طی چندوقت گذشته دوره سختی را گذراندم، گفت: برخی اهانت‌های سنگین را دیدم و احساس کردم که نباید آنها را بگویم و به شکلی گفتن آنها نیز به ضررمان خواهد بود که انشاءالله با مدیریت قانونمند در آینده به توفیقات مناسبی و بیشتری در این زمینه دست یابیم.  
 
دانشجو خطاب به حاضران اضافه کرد: روسای دانشگاه‌ها آئین‌نامه‌ها را به خوبی مطالعه کنند و بخشنامه‌های مختلفی مانند بخشنامه نقل و انتقال ایثارگران و هیئت امنا که تاکنون در دانشگاه آزاد وجود نداشته را به خوبی بررسی و امکان تحصیل را برای کارکنان دانشگاه فراهم نمایند تا زمینه رشد و توسعه دانشگاه آزاد به خوبی در کشور فراهم شود.