کد خبر 242899
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۰

اغلب افراد با اصول نگهداری نان در منزل آشنا نیستند و همواره دغدغه کپک زدن و کهنه شدن نان را دارند ما بیست نکته کلیدی برای نگهداری و ماندگاری بهتر نان به شما ارائه می‌کنیم.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، کپک زدن و یا کهنه شدن از دلایل اصلی دور ریختن نان است. بسیاری از خانواده‌ها به ویژه خانواده‌های کارمند برای آنکه مدت زیادی را در صف‌های طولانی نان صرف نکنند، حجم زیادی نان را در منزل نگهداری می‌کنند اما نگهداری نان هم فوت و فن‌های خاص خود را دارد.

1- چیدن نان‌های داغ بر روی هم، کپک زدگی را تسریع، فساد زدگی را تسهیل و ضایعات نان را تشدید می‌کند.

2- قبل از سرد شدن کامل نان‌ها، آنها را نباید دسته کرد. نان سرد شده را نیز باید در پلاستیک در بسته گذاشت.

3- حرارت نان باعث کپک زدگی زودرس آن می‌گردد. از دسته کردن نان داغ می باید جداً پرهیز نمود.

4- نان خوب مستلزم داشتن آرد با کیفیت، نانوای خوب و نگهداری صحیح است.

5- همان گونه که بعضی از برنج‌ها پخت خوبی ندارند، آرد نامرغوب نیز پخت خوبی نخواهد داشت.

6- دادن نان کپک زده به گاوها مضر و سرطان زا است. در ضمن موجب آلوده شدن شیر آنها می شود.

7- در ایجاد ضایعات نان، مردم 20 درصد، نانوایان 30 درصد و آرد مصرفی 50 درصد تاثیر گذارند.

8- خرید نان مازاد بر نیاز روزانه، یکی از علل افزایش ضایعات نان است. بایستی از خرید نان اضافی خودداری نمود.

9- از خوردن نان سبوس دار در وعده های غذای خود غافل نشوید؛ مصرف نان سبوس دار در هر وعده غذایی 30 تا 40 درصد خطر ابتلا به بیماری های قلبی و گوارشی را کاهش می دهد.

10- خوردن نان سبوس دار مانع از جذب سریع قند و چربی در خون می‌گردد.

11- نان‌های تیره (حاوی سبوس بیشتر) ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان های سفید و روشن دارند.

12- قرار دادن نان در یخچال، کهنه شدن نان را تسریع می‌نماید.

13- انباشته شدن نان داغ قبل از سرد شدن، باعث تغییر حالت ظاهری، کهنه شدگی زودرس، تسریع در کپک زدگی، تشدید ضایعات و ایجاد بیماری گوارشی می گردد.

14- قبل از سرد شدن کامل، نباید نان را دسته کرد. نان سرد شده را نیز باید در سفره در بسته نگهداری نمود.

15- هنگام خرید نان حتماً یک سفره ی پارچه ای یا پلاستیکی به همراه داشت.

16- نانی که پس از سرد شدن با سفره حمل و نگهداری شود، مطبوع تر و ماندگارتر خواهد بود.

17- هر چه سبوس آرد بیشتر، ارزش غذایی آن نیز افزون تر و هرچه سبوس آرد کمتر، ارزش غذایی آن نیز کمتر و کیفیت نان نیز پایین تر خواهد بود.

18- بین حرارت، رطوبت و کپک زدگی رابطه ی مستقیم وجود دارد؛ در نتیجه نان‌هایی که به صورت داغ بر روی هم دسته شوند، محیط مناسبی را برای فساد میکروبی و کپک زدگی فراهم می سازد.

19- آرد حاصل از گندم تازه و نارس، باعث تولید نان‌های سفت و بدهضم خواهد شد.

20- نان خوب نانی است که آرد آن خوب، خمیر آن تخمیر شده، نانوایش ماهر و مصرف کننده آن واقف به اصول نگهداری صحیح باشد.