کد خبر 24361
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۸۹ - ۰۹:۳۰

استان همدان بيشترين و استان مرکزي کمترين ميزان تأخيرات و استان فارس بيشترين و استان قزوين کمترين ميزان غيبت‌ها را طي يک ماه بررسي اوليه لايحه مهم و سرنوشت ساز برنامه پنجم توسعه در صحن مجلس داشته‌اند.

به گزارش مشرق به نقل از فارس،‌ نمايندگان مجلس شوراي اسلامي بعد از گذشت 2 ماه و برگزاري جلسات فشرده در 2 شيفت کاري و صرف وقت بسيار مهر تأييد خود را بر لايحه برنامه پنجم توسعه زدند.

عليرغم حضور به موقع و منظم برخي نمايندگان در صحن علني مجلس براي بررسي سياست‌هاي پنج سال آينده کشور و تدابير هيئت رئيسه براي حضور به موقع و جلوگيري از غيبت آنها بازهم برخي غيبت‌ها و تأخير‌ها مبناي تذکرات نمايندگان و توجه رسانه‌ها قرار گرفت.

علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به تذکرات برخي نمايندگان مبني برانتقاد آنها از عدم حضور تعدادي از نمايندگان در جلسات علني بررسي برنامه پنجم و مرخصي نمايندگان، اعلام کرد که با توجه به اهميت موضوع برنامه پنجم ما همه مرخصي‌ها را لغو کرديم و فقط مرخصي براي حج واجب را قبول داريم.

تاکيدات پي در پي رهبر انقلاب و فرمايشات ايشان بر حفظ نظم و ضرورت حضور موثر نمايندگان در صحن علني مجلس و فرمايشات معظم له در جلسات متعدد با نمايندگان مبني بر اينکه "به نظر من چيزي که در مجلس مهم است، حضور نمايندگان محترم سر پست‌ها است. " حضور بايد منضبط، سروقت و با رعايت دقيقه و ثانيه باشد؛ هم در داخل صحن مجلس و هم در داخل کميسيون‌ها " و اينکه "يکي از مسائل مربوط به بايدها و نبايدهاي اين مجلس اين است که ذره ذره وقت آن قيمت دارد. وقت نبايد هدر برود. شغل نمايندگان اعز از مشاغل ديگر و قيمت وقت مجلس، حتي از تحصيل علم بالاتر است، چه رسد به تحصيل مال يا تامين آتيه، در داخل مجلس همه اهتمام بايد به کار باشد که در صحن مجلس يا در داخل کميسيون‌ها مي‌گذرد، اين اساس قضيه است. حضور بايد تامين باشد و حتما همه در مجلس حاضر باشند مگر اينکه اضطراري باشد " ما را آن داشت تا با صرف وقت بسيار آمار‌هايي از حضور نمايندگان در صحن علني مجلس طي يک ماه از بررسي اوليه لايحه مهم و سرنوشت ساز برنامه پنجم توسعه را جمع آوري و ارائه دهيم.

بر اين اساس و با استناد به اسامي قرائت شده در پايان جلسات علني از سوي هيئت رئيسه مجلس طي برگزاري جلسات علني قوه مقننه از هشتم آبان ماه تا نهم آذر ماه مهدي سنايي نماينده نهاوند با 1097 دقيقه تأخير بيشترين و شاهرخ رامين نماينده دماوند با 20 جلسه غيبت بيشترين غيبت‌ها را در طول يک ماه بررسي اوليه برنامه پنجم داشته است.

بر پايه اين گزارش در طول برگزاري جلسات علني اين يک ماه مجلس در مجموع 24794 دقيقه معادل 413 ساعت تأخير و 459 جلسه غيبت براي وکلاي ملت به ثبت رسيده است.

در ذيل آماري اجمالي از غيبت‌ها و تأخيرات نمايندگان ملت هنگام بررسي اوليه برنامه پنجم در صحن علني مجلس به تفکيک مجمع‌هاي استاني ارائه مي‌شود:

* استان آذربايجان شرقي با 19 نماينده: 1618 دقيقه تاخير و 26 جلسه غيبت.

* استان آذربايجان غربي با 12 نماينده: 764 دقيقه تاخير و 9 جلسه غيبت.

* استان اردبيل با 7 نماينده: 1734 دقيقه تاخير و 13 جلسه غيبت.

* استان اصفهان با 19 نماينده: 1361 دقيقه تاخير و 16 جلسه غيبت.

* استان ايلام با 3 نماينده: 98 دقيقه تاخير و 2 جلسه غيبت.

* استان بوشهر با 4 نماينده: 524 دقيقه تاخير و 8 جلسه غيبت.

* استان تهران با 38 نماينده: 2802دقيقه تاخير و 69 جلسه غيبت.

* استان چهار محال و بختياري با 4 نماينده: 405 دقيقه تاخير و 6 جلسه غيبت.

* استان خراسان جنوبي با 4 نماينده: 395 دقيقه تاخير.

* استان خراسان رضوي با 17 نماينده: 784 دقيقه تاخير و 26 جلسه غيبت.

* استان خراسان شمالي با 4 نماينده: 443 دقيقه تاخير و 9 جلسه غيبت.

* استان خورستان با 18 نماينده: 1366 دقيقه تاخير و 29 جلسه غيبت.

* استان زنجان با 5 نماينده: 643 دقيقه تاخير و 10 جلسه غيبت.

* استان سمنان با 4 نماينده: 312 دقيقه تاخير و 11 جلسه غيبت.

* استان سيستان و بلوچستان با 8 نماينده: 600 دقيقه تاخير و 9 جلسه غيبت.

* استان فارس با 18 نماينده: 1734 دقيقه تاخير و 56 جلسه غيبت.

* استان قزوين با 4 نماينده: 302 دقيقه تاخير و يک جلسه غيبت.

* استان قم با 3 نماينده: يک جلسه غيبت.

* استان کردستان با 6 نماينده: 748 دقيقه تاخير و 12 جلسه غيبت.

* استان کرمان با 10 نماينده: 346 دقيقه تاخير و 15 جلسه غيبت.

* استان کرمانشاه با 8 نماينده: 556 دقيقه تاخير و 13 جلسه غيبت.

* استان کهگيلويه و بوير احمد با 3 نماينده: 296 دقيقه تاخير و 8 جلسه غيبت.

* استان گلستان با 7 نماينده: 548 دقيقه تاخير و 21 جلسه غيبت.

* استان گيلان با 13 نماينده: 1645 دقيقه تاخير و 10 جلسه غيبت.

* استان لرستان با 9 نماينده: 891 دقيقه تاخير و 13 جلسه غيبت.

* استان مازندران با 12 نماينده: 668 دقيقه تاخير و 29 جلسه غيبت.

* استان مرکزي با 7 نماينده: 143 دقيقه تاخير و 11 جلسه غيبت.

* استان هرمزگان با 5 نماينده: 2 جلسه غيبت.

* استان همدان با 9 نماينده: 1774 دقيقه تاخير و 7 جلسه غيبت.

* استان يزد با 4 نماينده: 105 دقيقه تاخير.

* اقليت‌هاي ديني با 5 نماينده: 172 دقيقه تاخير و 7 جلسه غيبت.

** طبق آمار ارائه شده و نسبت جمع تأخيرات و غيبت‌هاي نمايندگان هر مجمع استاني به تعداد نمايندگان هر استان، استان همدان بيشترين و استان مرکزي کمترين ميزان تأخيرات و استان فارس بيشترين و استان قزوين کمترين ميزان غيبت‌ها را در بين استان‌هاي کشور داشته‌اند.

بر اساس آئين نامه داخلي مجلس شوراي اسلامي در ماده 85 آئين نامه آمده است که نمايندگان يک ماه در سال حق استفاده از مرخصي با حقوق را دارند. استفاده از مرخصي ضروري نيز با موافقت هيئت رئيسه، حداکثر يک ماه در سال خواهد بود و در صورت عدم استفاده مي‌توانند در سال‌هاي بعد استفاده کنند.

همچنين در ماده 87 آئين نامه آمده است: هيچ يک از نمايندگان قبل از تحصيل مرخصي نمي‌توانند غيبت کنند، مگر با عذر موجه از قبيل بيماري و حوادث غير مترقبه.

ماده 88 آئين نامه داخلي مجلس نيز تاکيد مي‌کند: نماينده‌اي که بيش از يکصد ساعت متوالي يا 250 ساعت غير متوالي از اوقات رسمي جلسات مجلس و کميسيون‌ها را بدون عذر موجه در يک سال غيبت کند، مستعفي شناخته خواهد شد.