کد خبر 24450
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۸۹ - ۱۴:۵۹

وزير علوم گفت: بنا داريم دانشگاه‌هاي دنيا را در فضايي علمي و روحاني رتبه‌بندي کنيم و مطمئنيم مردم و قاطبه دانشمندان دنيا از آن استقبال خواهند کرد.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، کامران دانشجو وزير علوم، تحقيقات و فناوري صبح امروز شنبه طي سخناني در مراسم تجليل از دانشجويان نمونه کشور که در محل سالن شهيد بهشتي نهاد رياست جمهوري و با حضور رئيس جمهور برگزار شد، با بيان اينکه شناسايي و معرفي برترين‌ها علاوه بر آثاري که مي‌تواند در پي‌داشته باشد از نظر تربيتي و الگوسازي براي سايرين اهميت خاصي دارد، گفت: بنابراين انتخاب و معرفي دانشجويان نمونه براساس مباني تعليم و تربيت اسلامي و در جهت تشويق و ترغيب، برنامه‌ريزي و اجرايي شده است.

وي تشريح گزارشي از فرآيند انتخاب و معرفي دانشجويان نمونه کشوري در سال 89 يادآور شد: آيين‌نامه انتخاب و معرفي دانشجويان نمونه کشور در سال جاري با همکاري مشترک وزارتين علوم و بهداشت با 4 ويژگي پويايي، روزآمدي، کارآيي و خردورزي تدوين گرديده است.

وزير علوم افزود: اين آيين‌نامه از بدو فعاليت دولت نهم هرساله بازنگري و با بهره‌گيري از تجارب و نظرات اساتيد و دانشجوبان تجديد وضعيت يافته تا بتوان براساس نياز سنجي‌هاي جديد الگوهاي جامع و برتري را از تمام جهات معرفي کرد.

دانشجو توجه به المپيادهاي علمي، وضعيت تحصيلي، تاليفات و تصنيفات، فعاليت‌هاي ديني و اجتماعي و مشارکت در کرسي‌هاي نظريه‌پردازي و آزاد انديشي را از جمله ملاک‌هاي گزينش دانشجوي نمونه برشمرد و تصريح کرد: بنابراين توجه به شاخص‌هاي مختلف در انتخاب دانشجويان نمونه وجه تمايز آن از ساير رقابت‌هاي صرفا علمي است.

وي با بيان اينکه در سال جاري تعداد 383 پرونده از 65 دانشگاه و موسسه آموزش عالي وابسته به وزارت علوم ارسال گرديد که با توجه به محدود ظرفيت 50 نفر به عنوان دانشجوي نمونه معرفي شده‌اند، گفت: در وزارت بهداشت نيز 292 پرونده در مقاطع مختلف تحصيلي واصل شد که 32 نفر به عنوان دانشجوي نمونه کشوري انتخاب شدند

وزير علوم در خصوص مباني فکري و جهت‌گيري‌هاي نظري فعاليت‌هاي اخير در سطح دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالي نيز خاطرنشان کرد: شاکله علوم انساني مبتني بر نظريه پردازي است برهمين مبنا شاخص‌هاي رتبه بندي دانشگاه‌ها در غرب با شاخص‌هاي مدنظر ما که مبتني بر نگرش اسلامي ايراني است تفاوت‌هاي بنيادي دارد.

دانشجو با بيان اينکه بنا داريم دانشگاه‌ها را براساس شاخص‌هاي کيفي مبتني بر انديشه‌ اسلامي رتبه‌بندي کنيم، گفت: دانشگاه براي انسان‌سازي است نه براي انسان سوزي. از هيمن‌رو بنابر تاکيدات شخص رئيس جمهور و با تکيه بر فرهنگ غني اسلامي ايراني يعني بر اساس علم و دانش واقعي و تکيه بر تمامي خوبي‌ها و زيبايي‌ها، مهر و محبت و فطرت انساني شاخص‌هايي را تعريف و سپس نه تنها دانشگاه‌هاي خودمان بلکه دانشگاه‌هاي دنيا را در فضايي علمي و روحاني رتبه‌بندي خواهيم کرد و مطمئنيم مردم همه دنيا و قاطبه دانشمندان دنيا از آن استقبال خواهند کرد و در اين راه از همه تجارب بشري که منافات با باورهاي ديني و کرامت انساني نداشته باشد استفاده خواهيم کرد.

وي با اشاره به جهت‌گيري‌هاي آموزش عالي يادآور شد: در يک سال و نيم گذشته جهت‌گيري پژوهشي دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشي عمدتا با نگاه حوزه کاربرد و در مسير ايجاد اعتماد بين دانشگاه و حوزه کاربرد بوده است. که ثمرات اين اعتماد پربرکت رشد جهشي فناوري‌هاي نوين همچون هوافضا،نانو و هسته‌اي بوده است که اقتدار و سربلندي بيش از پيش را به ارمغان آورده است.

وزير علوم يادآور شد: آئين‌نامه ارتقاء اعضاي هيئت علمي پس از حدود 1500 نفر ساعت کار کارشناسي و با تاکيد بر تعادل بخشي به تحقيقات بنيادي و کاربردي و فعاليت‌هاي فرهنگي و تربيتي به عنوان يک اصل در کنار تلاش‌هاي علمي اخيرا به تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي رسيد که مي‌تواند موجب انگيزه بيشتر و پويايي و تحرک افزونتر اين بخش از جامعه دانشگاهي کشور باشد.

دانشجو ادامه داد: ‌تاکيد بر کيفيت و توجه به تحصيلات تکميلي محور سمت و سوي فعاليت‌ها در دانشگاه‌هاي کشور بوده است. به نحوي که در وضعيت جديد و با توجه به تعداد داوطلبين متقاضي و ورود تحصيلات تکميلي دانشگاه‌هاي مادر مي‌بايست ظرفيت خود را افزايش دهند.

وي با بيان اينکه آزمون نيمه متمرکز دوره‌هاي دکتراي تخصصي در دانشگاه‌هاي وزارت علوم در فروردين ماه 90 براي اولين بار برگزار خواهد شد گفت: اميدواريم در سا‌ل‌هاي بعد بتوانيم آزمون را بهينه کنيم.

وزير علوم با اشاره به برنامه وزارت علوم در افزايش اعضاي هيئت علمي خاطرنشان کرد: 34 هزار نفر متقاضي براي عضويت در هيئت‌هاي علمي دانشگاه‌ها ثبت نام نموده‌اند که کار معرفي آنها به مراکز آموزش عالي در حال پيگيري مي‌باشد.