وی با بیان اینکه اراده شخص در انجام یک فعل چه مثبت و چه منفی نقش دارد، تصریح کرد: وقتی سرپرست وزارت علوم برای تغییری اراده کند، لابد به خود چنین اجازهای میدهد که در دوران سرپرستی چنین اقدامی انجام دهد.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی درخصوص اینکه تغییرات روئسای دانشگاهها را در آستانه سال تحصیلی چگونه میبینید، گفت: به علت اینکه بنده در این مورد ذینفع هستم، هر حرفی بزنم به نوعی به نفع خودم تلقی میشود اما به نظر میرسد در آستانه سال تحصیلی که در حال حاضر ثبتنام دانشجویان را داریم و از شنبه نیز کلاسهای درس دانشگاه آغاز میشود و حدود ۱۸ هزار دانشجوی جدید وارد دانشگاه علامه میشود؛ اینکه چنین اقدامی در چنین بازه زمانی چقدر ضرورت داشته باشد، نمیدانم.
شریعتی در پاسخ به این سوال که علت مخالفت اصلاحطلبان و تجدیدنظرطلبان با خود را چه میدانید، خاطر نشان کرد: این مسئله علل مختلفی دارد. اولین دلیل این است که بنده یک روحانی هستم و آنها از کار کردن با یک روحانی چندان راضی نیستند.
وی افزود: دومین دلیل مخالفت با بنده این است که همانطور که خودشان گفتهاند جداسازی کلاسهای درس دخترها و پسرها بوده است و آنها از این مسئله به شدت عصبی هستند و حتی در شعارهای انتخاباتی خود همین موارد را مطرح میکردند.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی درباره سومین دلیل مخالفت با خودش گفت: در جریان سال ۸۸ که بخشی از اصحاب فتنه در دانشگاه علامه حضور داشتند و اسامی آنها مشخص است و اگر لازم باشد اسامی آنها را در اختیار جراید میگذارم، قصد داشتند مانند سالهای ۷۸، ۷۹ و حتی ۸۰ و ۸۱ این دانشگاه را مرکز فرماندهی فتنه قرار دهند و جنگی علیه نظام و رهبری راه بیاندازند اما ما جلوی این فتنه را در دانشگاه گرفتیم و امتحانات دانشگاه را پیش بردیم؛ فکر میکنم آقایان قصد دارند انتقام آن را از بنده بگیرند.
شریعتی با بیان اینکه تا زمانی که مسئول هستم با قدرت سر کار حاضر میشوم، تصریح کرد: این مسئولیت تکلیف شرعی بنده است و تا زمان مسئولیت با قدرت و جدیت کار خود را ادامه میدهم؛ بنده که سرباز حسن و حسین نیستم، سرباز نظام و ولایت هستم لذا تا جان دارم انجام وظیفه خواهم کرد.