مرکز آمار ایران در بخش دیگری از این گزارش خاطرنشان کرده است که نرخ تورم کلی اگرچه در مردادماه 1/35 درصد بوده، اما چنانچه این نرخ بدون احتساب نرخ تورم مسکن محاسبه میشد، به 40 درصد افزایش مییافت. به اعتقاد مرکز آمار، نرخ تورم در بخش مسکن حدود 20 درصد بوده است که با احتساب آن در شاخص کل، نرخ تورم کلی از 40 درصد به 1/35 درصد تنزل مییابد.
مرکز آمار ایران از افزایش تورم مرداد ماه به 1/35 درصد خبر داد
مركز آمار ايران در تازهترین گزارش خود، نرخ تورم در مرداد ماه سال جاری را 1/35 درصد اعلام کرد. گزارش مرکز آمار، همچنین حاکی از رسیدن نرخ تورم نقطه به نقطه (مرداد ماه امسال نسبت به مرداد سال گذشته) به 4/38 درصد است.
این در حالی است که نرخ تورم مرداد ماه در مقیاس ماهانه نیز نزدیک به 2 درصد رشد کرده است. رقم تورم اعلام شده برای مرداد ماه امسال، بالاترین میزان رشد نرخ تورم (بر اساس ارقام منتشر شده از سوی مرکز آمار) ازسال 1375 تاكنون است.
پیش از این مرکز آمار ایران نرخ تورم تیر ماه را 9/33 درصد اعلام کرده بود و با این حساب تورم مرداد نسبت به تیر ماه 2/1 درصد رشد داشته است. البته شاخص کل تورم در مرداد ماه امسال 7/168 واحد بوده که نسبت به عدد شاخص در تیر ماه 8/1 واحد رشد کرده است. در گزارش مرکز آمار، نرخ تورم مربوط به گروه اصلی کالاهای خوراکی و آشامیدنی و دخانیات در 12 ماه منتهی به مردادماه سال جاری 3/53 درصد بوده است.
کالاهای غیر خوراکی نیز نرخ رشدی معادل 3/28 درصد در 12 ماه منتهی به مردادماه سال 1392 داشته است. با این همه، هنوز شاخص قیمت گروه دخانیات، رکورددار افزایش تورم در زیرگروههای کالایی مورد بررسی مرکز آمار ایران است.گروه کالایی دخانیات طی مرداد ماه امسال تورم قیمتی معادل 104 درصد را پشت سرگذاشته است؛ شاخص قیمت گروه دخانيات در پنج ماهه اول امسال نسبت به دوره مشابه در سال قبل 102 درصد رشد کرده است. در بازار سبزیجات نیز تورم 2/76 درصدی اعلام شده است.
البته پایینترین نرخ تورم مربوط به هزینههای آموزشی است که نرخ تورم 3/10 درصد برای آن اعلام شده است.
20 درصد تورم در اجاره بها
در گزارش مرکز آمار به شاخص قیمت مسكن و اجاره بها نیز اشاره شده که به ترتيب 2/20 و حدود 20 درصد تورم در 12 ماه منتهي به مرداد ماه سال ۱۳۹۲ نسبت به دوره مشابه سال قبل افزایش داشته است. همچنين شاخص قیمت مسكن به طور میانگین 6/21 درصد و شاخص اجاره بها نيز 3/21 درصد افزایش یافته است.
تورم بهداشت و درمان؛ 39 درصد
بررسي جزئيات اين گزارش نشان ميدهد شاخص قیمت بهداشت و درمان در پنج ماهه اول امسال نسبت به دوره مشابه سال قبل 7/38 درصد افزايش داشته و در 12 ماه منتهي به مرداد ماه سال ۱۳۹۲ نسبت به دوره مشابه سال قبل داراي تورم 3/31 درصدي است.
همچنين شاخص حمل و نقل با افزايش 2/44درصدي در پنج ماهه اول امسال نسبت به دوره مشابه سال گذشته، در 12 ماه منتهي به مرداد ماه سال ۱۳۹۲ نسبت به دوره مشابه سال قبل 36 درصد تورم را نشان ميدهد.
اين گزارش نشان ميدهد شاخص قیمت نان و غلات با افزايش 1/48 درصدي در پنج ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، داراي تورم 44 درصدي در 12 ماه منتهي به مرداد ماه جاري نسبت به دوره مشابه سال گذشته است.
شاخص قیمت گوشت قرمز، سفيد و فرآوردههاي آن هم 7/39درصد در پنج ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل افزايش داشته و در 12 ماه منتهي به مرداد ماه جاري نسبت به دوره مشابه سال گذشته افزايش بیش از 48 درصد را نشان ميدهد.
گزارش مرکز آمار همچنین نشان میدهد شاخص قيمتها در 12 ماه منتهي به مرداد ماه جاري نسبت به دوره مشابه سال گذشته در گروه شير، پنير و تخم مرغ 2/53 درصد، روغنها و چربيها 4/55 درصد، قند و شكر و شيرينيها 4/35 درصد، پوشاك و كفش 1/46درصد و ميوهها و خشكبار 5/55 درصد افزايش قيمت داشتهاند.