کد خبر 245823
تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۸

ترکیب کنونی تیم کشتی فرنگی کشورمان جهت حضور در مسابقات جهانی بوداپست، بیانگر اتفاقات ناخوشایند برای این تیم در این رویداد مهم بین‌المللی است.

به گزارش مشرق و به نقل از تسنیم، در شرایطی اسامی 7 ملی پوش و یک ذخیره تیم ملی کشتی فرنگی کشورمان جهت حضور در مسابقات جهانی بوداپست اعلام شده اما با نگاهی به ترکیب کنونی تیم کشتی فرنگی می توان به راحتی اتفاقات مسابقات جهانی پیشرو در رشته فرنگی را پیش بینی کرد.

نتایج خوب و البته دور از انتظار کشتی فرنگی که طی سالیان گذشته تبدیل به یک روال برای ورزش اول کشور شده بود به نظر می‌رسد در مسابقات جهانی بوداپست متوقف خواهد شد. شاید در وهله اول بسیاری از بیان چنین جملاتی متعجب شوند اما پرواضح است که با ترکیب کنونی تیم کشتی فرنگی که نه تنها جوانگرایی خاصی در آن رخ نداده بلکه میانگین سنی این تیم شاید از تیم های سالیان گذشته نیز بیشتر باشد!

بسیاری از اهالی کشتی طی این سال ها به نتایج خوب کشتی فرنگی در مسابقات جهانی و البته دیگر مسابقات بین المللی عادت کرده بودند، تیم محمد بنا که با خون دل توانسته بود عنوان هایی در خور را به دست آورد به نوعی جورکش ورزش کشور شده بود. اما با رفتن «بنا»، بنای کشتی فرنگی نیز به هم ریخت و تمام داشته های فرنگی کاران از هم پاشید و در یک چشم بر هم زدن چنان اوضاع آشفته ای در کشتی فرنگی به وجود آمد که شاید حضور مجدد بنا نیز نمی توانست این شرایط را تغییر دهد.

در چنین شرایطی تمامی ملی پوشان المپیکی و البته جهانی ترجیح دادند تا دیگر با فدراسیون و مدیریت جدید کشتی کاری نداشته باشند و همچون مسئولان، دیگر حالی از ورزش اول کشور نپرسند.

با آمدن عبدالله چمن گلی هرچند برخی ها فکر می کردند که شرایط کشتی فرنگی شاید رو به راه شود اما بازهم اینگونه نشد و جدا از رده های پایه که تنزلی شدید داشتند، در بزرگسالان نیز در غیاب مهره های اصلی، پای برخی از کشتی گیران قدیمی و البته نه چندان کارساز به کشتی باز شد. کشتی گیرانی که سال هاست در کشتی حضور دارند و تاکنون هم نتوانسته اند افتخاری برای ورزش اول کشور بیافرینند.

دلزدگی سوریان، ناراحتی نوروزی، قهر عبدولی، مصدومیت علیزاده، فرار اخلاقی، ناز رضایی و آشفتگی باباجان زاده تمام امیدهای فرنگی را در یک سال مانده تا مسابقات جهانی بر باد داد. از سوی دیگر آماده نبودن حاجی پور، ضعف پاپی، مصدومیت محمدی، غیب شدن اخباری و البته عابدین زاده در کنار بد شانسی قربانی‌ها دست به دست هم داد تا تمام شاکله تیم بنا از هم پاشیده شود.

در این بین، تنها ستاره تیم کنونی چمن گلی که شاید شانسی برای حضور روی سکو داشته باشد، امیرعلی اکبری است، کشتی گیری که 2 سالی را به دلیل محرومیت دوپینگش خانه نشین شده بود.

با وجود این، محمد فقیری که سال ها در کشتی فرنگی حضور داشته و تاکنون نتوانسته عنوانی بین المللی را دشت کند باید در وزن اول برای تیم ایران روی تشک حاضر شود. فقیری پر سن و سال هرچند در ایران بی رقیب است اما سبک کشتی او بارها توسط محمد بنا در پیکارهای بین المللی مورد سنجش قرار گرفت و متاسفانه نتیجه نیز نداد. در چنین شرایطی باید منتظر ماند و دید که آیا فقیری این بار می تواند در آزمونش موفق ظاهر شود یا خیر؟

در وزن دوم محمد نوربخش پس از کش و قوس های فراوان سرانجام در ترکیب تیم ملی حاضر می شود تا شاید پا در جای پای امید نوروزی بگذارد. مهمترین رقیب نوربخش، جوانی و البته کم تجربگی اوست. با این حال، شاید نوربخش بتواند یکی از اتفاقات غیرمنتظره مسابقات جهانی را رقم بزند.

در وزن 66 کیلوگرم افشین بیابانگرد بار دیگر توانسته صاحب دوبنده تیم ملی شود. بیابانگرد نیز طی سالیان گذشته نوسانات زیادی داشته اما آمادگی او به نحوی است که امید می رود کشتی های بهتری را از وی شاهد باشیم. هر چند در وزن سعید عبدولی (66 کیلو) بعید است که کسی به جز او بتواند روی سکو برود.

در وزن 74 کیلوگرم هرچند نام علیزاده پورنیا رد شده اما مصدومیت دور از انتظار وی سبب شد که کادر فنی نیم نگاهی هم به حسین نوری کشتی گیر 84 کیلو داشته باشد و نام او را هم به عنوان ذخیره وزن 84 کیلو رد کند. علیزاده که در گرفتن سهمیه المپیک ناکام مانده بود با نیروی جوانی خود می تواند نیم نگاهی به سکوی جهانی هم داشته باشد.

در 84 کیلوگرم، کاپیتان تیم ایران یعنی طالب نعمت پور یکی از آخرین بازمانده های نسل طلایی تیم بنا در مسابقات جهانی بوداپست مجارستان است. نعمت پور هم پس از طلای بازی های آسیایی دیگر نتوانسته آن گونه که باید و شاید ظاهر شود. با وجود این، کادر فنی حساب ویژه ای روی نعمت پور باز کرده است.

در وزن ششم (96 کیلوگرم) مهدی علیاری جایگزین نفراتی شده که طی سالیان گذشته افتخارات زیادی را برای تیم ایران رقم زده اند. علی اکبری و رضایی در مسابقات جهانی و المپیک 2 طلایی تیم ایران بودند اما به نظر می رسد که علیاری کار سختی برای تکرار موفقیت این دو نفر داشته باشد.

اما در سنگین وزن شاید به جرات بتوان گفت که کسب یک مدال از سوی تیم ایران حتمی است. هر چند عیارش چندان مهم نیست اما امیر علی اکبری با کشتی های خوب و البته آمادگی فراوانش نشان داده که می تواند در وزن 120 کیلوگرم نیز مدعی باشد. کایالپ و لوپز بی شک دو حریف اصلی علی اکبری هستند و گذشتن از این دو سد مستحکم، برابر است با طلایی شدن دوباره این کشتی گیر تهرانی.

رقابت‌های کشتی فرنگی قهرمانی جهان طی روزهای 29 تا 31 شهریورماه در شهر بوداپست مجارستان برگزار می‌شود.