کد خبر 24659
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۸۹ - ۱۴:۱۱

سايت احمد توکلي در واکنش به سخنان ديروز رئيس جمهور که گفته بود:چشم انداز را افراد بي اطلاع نوشتند، با ارائه بيانات مختلف رهبر انقلاب در خصوص چشم انداز، از وي انتقاد کرد و به نقل از رهبري نوشت:سند چشم‏انداز محصول يک کار فشرده و متراکم است، کارشناسى شده است

به گزارش مشرق، سايت احمد توکلي در واکنش به سخنان ديروز رئيس جمهور که گفته بود:چشم انداز را افراد بي اطلاع نوشتند، با ارائه بيانات مختلف رهبر انقلاب در خصوص چشم انداز، از وي انتقاد کرد و به نقل از رهبري نوشت:سند چشم‏انداز محصول يک کار فشرده و متراکم است، کارشناسى شده است و درست هم هست.

رهبر انقلاب هرسال در ديدار با هيات دولت نسبت به توجه بر سندچشم انداز 20 ساله تاکيدات فراوان داشته اند.

آنچه در ادامه مي آيد بخشي از سخنان رهبر انقلاب در خصوص توجه به اجراي سند چشم انداز، اهميت ارائه گزارش درباره ميزان تحقق شاخص هاي آن و تاکيد بر زحمات کارشناسي و فشرده اي است که براي تهيه اين سند کشيده شده است.

اين سند محصول کار کارشناسي و متراکم است
سفارش اول ما مسأله‏ ى «سند چشم‏انداز» است. در گزارش آقاى رئيس‏جمهور يک جمله‏ى کوتاهى گفته شد و اسم سند چشم‏انداز آمد؛ لکن اين کافى نيست. سند چشم‏انداز، يک مسأله‏ى فرادولتى است؛ مال اين دولت و آن دولت و اين سياست و آن سياست و اين جريان و آن جريان نيست؛ محصول يک کار فشرده و متراکم است؛ کارِ کارشناسى شده است؛ و درست هم هست. اين سند، در واقع برنامه‏ى کلان بيست‏ساله‏ى ماست و يک سند به معناى حقيقى کلمه است. آنچه که در اين سند گفته شده، تعارف نشده. بايد در همه‏ى برنامه‏ريزيها - چه در قانون‏گذارى که قانون‏گذارها مسؤولش هستند، چه در اجرا و مقررات اجرائى که شماها مسؤولش هستيد - سند چشم‏انداز را مورد ملاحظه قرار بدهيد؛ بسنجيد و ببينيد کجاها در جهت سند چشم‏انداز نيست، آن‏جا را تصحيح کنيد و نگذاريد زاويه بخورد. اين فقط مسؤوليت رئيس‏جمهور نيست - اگرچه رئيس‏جمهور، بيشترين مسؤوليت را در اين زمينه دارد - بلکه مسؤوليت يکايک شما آقايانى است که در رأس دستگاههاى اجرائى قرار داريد. يعنى واقعاً سند چشم‏انداز را بعنوان يک ميثاق، مبناى عمل قرار بدهيد. اين يک نکته و سفارش مؤکد من است.
ديدار رئيس جمهور و اعضاى هيأت دولت-4/6/1386

اين سند يک کار اساسي بود؛ شعار نيست
اين سند چشم‌انداز يک کار اساسى بود که در کشور انجام گرفت؛ بررسى شد، مطالعه شد، جوانبش سنجيده شد. آنچه که در اين سند هم آمده، شعار نيست. با توجه به امکانات و واقعيات، اين سند تنظيم شده. اين سند در واقع نقشه‌ى راه بيست ساله‌ى ماست. خوب، از اين بيست سال، پنج سالش گذشت. يک وقت مى‌بينيم اين بيست سال با يک چشم به هم زدنى تمام شد. بايد ببينيم چقدر جلو رفتيم. يکى از کارهائى که بايد انجام بگيرد، همين است؛ بايد ببينيم چقدر ما توانستيم از اين نقشه را به سمت آن هدفها طى کنيم. والّا اگر چنانچه اين توجه و اين ذُکر را نداشته باشيم، يک وقت چشم باز ميکنيم، مى‌بينيم فرضاً ده سال يا دوازده سال از اين زمان گذشت، ما هنوز آن راهى را که بايد در اين مدت طى کنيم، طى نکرديم؛ در بقيه‌ى اين مدت هم طى کردن آن راه امکان ندارد. بنابراين بايستى يک تقسيم‌بندى صحيحى انجام بگيرد بين تلاشها و فعاليتهائى که بايد بشود، و بين اين مسيرى که ما تا آن اهداف داريم، تا در هر برهه‌اى از زمان، به تناسب امکان آن برهه، پيشرفت کرده باشيم. به نظر من بايستى اين را يک جا بررسى کرد. اين کار هم برعهده‌ى دولت است؛ اين را بررسى کنيد.
ديدار رئيس جمهور و اعضاى هيئت دولت‌-8/6/1389

قانون را اهميت دهيد، ولو که قبول نداشته باشيد
قانون را اهميت بدهيد. قانون - وقتى که با ساز و کار قانون اساسى پيش رفت - حتميت و جزميت پيدا ميکند. ممکن است همان مجلس يا دولت يا ديگران مقدماتى فراهم کنند که آن قانون عوض بشود - با طرحهايى که در مجلس مى‏آيد، با لوايحى که دولت ميدهد، با تصميم‏سازيهايى که در بخشهاى مختلف انجام ميگيرد - عيبى ندارد؛ اگر قانون نقص دارد، ضعف دارد و غلط است، عوض بشود؛ اما تا مادامى که قانون، قانون است، حتماً بايستى به آن عمل بشود و به آن اهميت داده بشود. من اين را تأکيد مى‏کنم. در بخشهاى مختلف همين‏جور است. ممکن است يک چيزى را شما معتقد باشيد که روال قانونى‏اش درست طى نشده، يا متصدى اين کار قوه‏ى مجريه نيست؛ وقتى که قانون مجلس - با همان ساز و کار قانون اساسى - به دولت ابلاغ شد، قوه‏ى مجريه بايد آن را قانون بداند. حالا اگر چنانچه ضعف يا چيز ديگرى وجود دارد، عواملِ ديگرى وجود دارد که اگر قانون مشکلاتى دارد، بايستى آن را از بين ببرند؛ چه در خود مجلس، چه در شوراى نگهبان و از اين قبيل. به قانون اهميت بدهيد..... سند چشم‏انداز را هيچ نبايستى مورد غفلت قرار داد. اين حقيقتاً يک سند واقعى و يک نقشه‏ى راهِ حقيقى است. بايد دستگاههاى نظارتى خودتان را محاسبه کنيد. حالا ديگران ممکن است نظارت بکنند، ممکن است نکنند؛ ممکن است نظارتشان درست باشد، ممکن است ناقص باشد؛ اما در درون خودِ مجموعه‏ى قوه‏ى مجريه - که نقشش در رسيدن به اهداف چشم‏انداز، بسيار حساس است - دستگاههاى نظارتى را فعال کنيد، بعد ساز و کارهاى نظارتى را بکار بيندازيد تا ببينيم برنامه‏ها و سياستها چقدر جلو رفته؛ يعنى اينجور نباشد که سال دهم سند چشم‏انداز، نگاه کنيم و ببينيم پيشرفتى پيدا نکرده‏ايم؛ نه، بايستى اينها را مرتباً رصد کنيد که معلوم شود چقدر پيش رفته‏ايم و چقدر به آن اهداف نزديک شده‏ايم و چقدر زمينه‏ها فراهم شده است.
ديدار رئيس‏جمهوري و اعضاى هيئت دولت-2/6/1387

چشم انداز سندي بسيار معتبر است
امروز بحمداللَّه جمهورى اسلامى اين فرصت را پيدا کرده است که بر روى طرحهاى بلندمدت براى رفع کمبودها و نقيصه‏ها و تخريبهاى دورانهاى گذشته برنامه‏ريزى کند. چشم‏انداز بيست ساله يک سند بسيار معتبر و مهم است که مسئولان کشور - چه در قوه‏ى مجريه، چه در قوه‏ى مقننه - و در بخشهاى مختلف موظف شده‏اند گام به گام اين سند چشم‏انداز را تعقيب کنند و به آن اهداف نزديک شوند. مردم هوشمند و جوانان بااستعداد در هر نقطه‏ى کشور مسئوليت بزرگى در اين زمينه بر دوش دارند. من به شما مردم عزيز و بخصوص به جوانان عرض ميکنم که ساختن کشور، پيش بردن کشور يک وظيفه‏ى مشترک است؛ مشترک بين مسئولان و مردم؛ مردم هم داراى مسئوليتند. خيلى بايد مراقب باشيم که دشمنان پيشرفت کشور نتوانند ذهن و حواس ما را به نقاط فرعى و درجه‏ى دوم منعطف کنند، تا همه با وحدت کامل بتوانيم به سمت اين هدفها حرکت کنيم.
ديدار با مردم مريوان-26/2/1388
هيچ سندي مهمتر از سند چشم انداز نداريم
جهتگيرى‌‌‌‌‌‌هاى برنامه‌‌‌‌‌‌اى و کارى دولت را با شاخص سند چشم‌‌‌‌‌‌انداز بسنجيد. اين سند چشم‌‌‌‌‌‌انداز چيز مهمى است؛ اين را دست‌‌‌‌‌‌کم نبايد گرفت. شايد بتوان گفت که بعد از قانون اساسى، ما هيچ سندى را در کشور به اين اهميت نداريم. يک نگاه کلان و بلندمدت است. سند چشم‌‌‌‌‌‌انداز مهم است. نگاه کنيد ببينيد الان چهار سال از سند چشم‌‌‌‌‌‌انداز گذشته، يعنى ما شانزده سال به پايان اين چشم‌‌‌‌‌‌انداز داريم. چقدر پيش رفته‌‌‌‌‌‌ايم؟ يک ادعا اين است که از چهار سال بيشتر پيش رفته‌‌‌‌‌‌ايم؛ يک ادعا اين است که نه، کمتر پيش رفته‌‌‌‌‌‌ايم؛ نصف اين چهار سال پيش رفته‌‌‌‌‌‌ايم. اينها بايد درست سنجيده بشود؛ درست بايد ملاحظه بشود. در اين سند چشم‌‌‌‌‌‌انداز، آينده‌‌‌‌‌‌اى در نظر گرفته شده که براى ملت ايران اين آينده لازم و شايسته است. اگر به آن آينده نرسيم، عقب ميمانيم. آن وقت بايد هم بدانيم که همين طور که ما داريم به سمت آن هدف حرکت ميکنيم، اطراف ما هم همه ثوابت نيستند؛ آنها هم دارند حرکت ميکنند. بايد سرعت را تنظيم کنيم، زمان‌‌‌‌‌‌بندى‌‌‌‌‌‌هاى برنامه‌‌‌‌‌‌ها را تنظيم کنيم؛ جورى اين سرعت را تنظيم کنيم که بتوانيم واقعاً به هدف چشم‌‌‌‌‌‌انداز برسيم. يعنى اين دولت در سهم خود کار درست خودش را انجام داده باشد.
ديدار با اعضاي هيات دولت-18/6/1388
سندچشم انداز را ما تهيه کرديم
اگر برنامه‏ى پنج‏ساله‏ى امروز در جهت مقابل برنامه‏ى پنج‏ساله‏ى ديروز يا در جهت مقابل برنامه‏ى پنج‏ساله‏ى فردا باشد، اين کارها همديگر را از بين خواهد برد و اصلاح هرگز صورت نخواهد گرفت؛ چون فعاليتها همديگر را خنثى ميکنند و نتيجه، ضايع شدن سرمايه‏هاى ملى است. ما براى اينکه اين اتفاق نيفتد، برنامه‏ى بلندمدت کلىِ عام را به عنوان سند چشم انداز تهيه کرديم. اين، برنامه‏ى کلىِ بيست ساله است. برنامه‏ها زير اين سقف بايد شکل بگيرند؛ برنامه‏هاى پنج ساله در اين جهت بايد حرکت کنند. هر دولتى سر کار مى‏آيد، اين جهت را حفظ کند؛ آن وقت برنامه‏ها ميشوند مکمل هم. البته دولتها همه يک‏جور نيستند؛ بعضيها کند کار ميکنند، بعضيها تند کار ميکنند، بعضيها همه‏ى نيرويشان را به صحنه مى‏آورند، بعضيها آن جور نيستند، بعضى ممکن است اشتباهات بکنند، بعضى نکنند؛ اينها همه‏اش قابل اصلاح است؛ ولى جهتگيرى بايد يکى باشد. بنابراين در همه‏ى برنامه‏ريزيها اين را هم ملاحظه کنيد.
ديدار رئيس‏جمهور، مسئولان و کارگزاران نظام‏-9/4/1386