کد خبر 24700
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۸۹ - ۱۶:۰۹

آيا اين احتمال وجود دارد که در اين سالها همه ما محمود احمدي نژاد را اشتباه گرفته باشيم؟ قريب به شش سال است که تمامي ‌ما وي را مردي مي‌دانيم وابسته به طيف اصولگراي ايران اما اين احتمال وجود دارد که آقاي رئيس جمهور در حقيقت اصلاح طلبي باشد تمام عيار.

به گزارش  مشرق به نقل ازديپلماسي ايراني،  سايت آتلانتيک در تازه ترين نگاه خود به ايران، پرونده هسته‌اي را به حاشيه رانده و محور ديگري را براي نوشتار خود برگزيده است: محمود احمدي نژاد، رئيس جمهوري ايران. اين سايت که به نوشتن مطلب خلاف واقع در خصوص ايران و برنامه هسته‌اي اين کشور شهرت دارد، اين بار هم در اين خصوص مي‌نويسد: آيا اين احتمال وجود دارد که در اين سالها همه ما محمود احمدي نژاد را اشتباه گرفته باشيم؟ قريب به شش سال است که تمامي ‌ما وي را مردي مي‌دانيم وابسته به طيف اصولگراي ايران اما اين احتمال وجود دارد که آقاي رئيس جمهور در حقيقت اصلاح طلبي باشد تمام عيار. اصلاح طلبي که در جريان اصولگرايان قرار گرفت و نام آنها بر وي نيز گذاشته شد. مردي که به دنبال اعطاي آزادي‌هاي بيشتر مدني به ايران است و حرکت وي در هدفمندي يارانه‌ها هم در حقيقت اصلاح طلبي بود تمام عيار.

اين سايت در ادامه مي‌نويسد: بر اساس افشاگري‌هاي ويکي ليکس، محمود احمدي نژاد حتي حاضر است در خصوص برنامه هسته‌اي کشورش هم وارد معامله شود. وي به راحتي با درخواست ايرانيان براي آزادي‌هاي بيشتر موافقت خواهد کرد. اما اکنون پرسش اينجاست که اگر احمدي نژاد را فردي اصلاح طلب بدانيم پس چه کسي در ايران ديگر فرمان‌ها را صادر مي‌کند؟

در اکتبر 2009 بود که مذاکره کننده هسته‌اي ايران سعيد جليلي در ژنو با نمايندگان پنج به اضافه يک دورتادور يک ميز نشست. توافقي در اين نشست حاصل شد دال بر انتقال اورانيوم غني سازي شده ايران با درصد پايين به کشوري ثاني مثلا روسيه يا فرانسه. پاي اين طرح که به تهران رسيد گويا مجلس نشين‌ها با اين امر مخالفت کردند. ويکي ليکس ادعا مي‌کند که محمود احمدي نژاد شايد در ملاعام سخنان تند و تيزي را در خصوص برنامه هسته‌اي ايراد مي‌کند اما در حقيقت از آنچه که در نشست ژنو مورد توافق جليلي و اروپايي‌ها واقع شد، حمايت مي‌کند. اروپايي‌ها اعتقاد داشتند که با اين طرح در حقيقت دست ايران براي غني سازي اورانيوم بيشتر و توليد تسليحات هسته‌اي در حنا مي‌ماند.

آتلانتيک در ادامه مي‌نويسد: در داخل ايران هم از جناح راست و هم از جناج چپ مخالفت‌هايي با موافقت احمدي نژاد براي انتقال اورانيوم غني سازي شده انجام گرفت. بحث انرژي هسته‌اي در ايران تبديل به مبحث غرور ملي شده است. رئيس مجلس ايران پس از بازگشت جليلي و درج مفاد توافقنامه ژنو به راحتي اعلام کرد که آقايان نبايد در اين بازي فريب غرب را بخورند.

آتلانتيک در ادامه مي‌نويسد: مخالفت‌ها با برنامه هسته‌اي ايران همچنان در غرب ادامه دارد. مخالفت با کنار امدن بي چون و چرا با غرب هم در ايران بيداد مي‌کند. در اين ميان برخي منابع ادعا مي‌کنند که رئيس جمهوري ايران، مذاکره و معامله بر سر توان هسته‌اي را تنها راه مفيد براي ايران مي‌داند. در فوريه 2010 بود که رئيس جمهوري ايران در سخناني به نوعي ديگر موفقت ضمني خود را با توافقنامه ژنو اعلام کرد: اگر ما به آنها مجوز غني سازي اورانيوم مورد نياز در داخل را بدهيم، هيچ مشکلي در پرونده هسته‌اي باقي نخواهد ماند.

آتلانتيک در ادامه ادعاها و تحليل‌هاي خودساخته مي‌نويسد: ماه ژوئن که از راه رسيد و همگان از به ثمر نشستن مذاکرات با ايران نااميد شدند، رئيس جمهوري ايران باز هم در سخناني به غربي‌ها چراغ سبز نشان داد: توافقنامه تهران که ميان ما و ترکيه منعقد شد همچنان به قوت خود پابرجاست. غربي‌هايي که از شرايط بوجود امده ناراحت و عصباني هستند مي‌توانند به اين توافقنامه به عنوان محوري براي پايان دادن به مشکلات رجوع کنند.

حتي تا پايان ماه سپتامبر هم محمود احمدي نژاد همچنان تاکيد داشت که شانس بسياري وجود دارد که گفتگوها ميان غرب و ايران در آينده اي نه چندان دور ادامه پيدا کند.آتلانتيک در ارجاعي ديگر به افشاگري‌هاي ويکي ليکس مي‌نويسد: پس از حاشيه‌هاي انتخابات رياست جمهوري در ايران بود که محمود احمدي نژاد به برخي منابع نزديک به خود تصريح مي‌کند که شايد بهترين راه براي کاهش از فضاي سنگين موجود، اعطاي آزادي‌هاي بيشتر به مطبوعات و ارتقاي آزادي‌هاي مدني است.! اين سايت در حالي اين ادعا را مطرح مي‌کند که هيچ گونه مدرک مستدلي براي اثبات آن در چنته ندارد.

آتلانتيک در ادامه مي‌نويسد: نگاهي به حضور رئيس جمهوري ايران در قدرت از قريب به شش سال پيش تاکنون تصويري متناقض از وي را نشان مي‌دهد. مردي که سياست‌هاي او در حوزه داخلي و خارجي بسيار با آنچه که محافظه کاران و اصولگرايان ايراني به ان اعتقاد دارند، متفاوت است.

اين سايت در ادامه به سخنان جنجالي محمود احمدي نژاد در خصوص حجاب و طرح مبارزه با فساد اجتماعي در تلويريون ملي ايران اشاره مي‌کند و آن را دليلي مي‌داند بر فاصله گيري رئيس جمهوري از تفکرات طبقه اصولگرا.

آتلانتيک در پايان اين نوشتار مغرضانه مي‌نويسد: شخصيت پيچيده محمود احمدي نژاد و ساختار سياسي عجيب و غريب اين روزهاي ايران، نتيجه گيري خارجي از اوضاع داخلي را سخت مي‌کند. هيچ کس نمي‌داند که آقاي رئيس جمهور به واقع به دنبال اصلاحات است و يا اين حرکت‌ها تنها مانورهايي سياسي هستند. اما حقيقت اين است که تمام کساني که به دنبال ازادي‌هاي بيشتر در ايران هستند، به محمود احمدي نژاد بيشترين شباهت را دارند تا ديگر سياستمدارتن ايراني.