به گزارش مشرق، در گفتگو با مهر به سوالاتي پيرامون فعاليتهاي پليس امنيت عمومي پاسخ داد. مشروح اين گفتگو را در ادامه بخوانيد:
*مهمترين چالش و مسائلي که در طول پنج سال فعاليت خود با آن مواجه بوديد چه بوده است؟
- سردار احمد روزبهاني: از سال ?? که بنده با حکم سردار احمدي مقدم به عنوان رئيس پليس امنيت عمومي نيروي انتظامي منصوب شدم تصور همگان براين بود که پليس بدون هيچگونه کارعلمي و تحقيقاتي با جرايم و ناهنجاريها برخورد مي کند برهمين اساس از همان سال کار تحقيقاتي گسترده اي در نيروي انتظامي آغاز شد و تهاجم فرهنگي در سرلوحه اقدامات قرار گرفت. در اين تحقيقات مشخص شد که تهديدات نرم و تهديدات فرهنگي حرف اول را در جامعه مي زند و نخبگان، جوانان و نوجوانان را هدف گرفته است زيرا در طول هشت سال دفاع مقدس دشمن نتوانست با جنگ سخت حريف ايران شود برهمين اساس کارشناسان سياسي و نظامي کشورهاي غربي به اين نتيجه رسيدند که به جاي بمب و موشک بايد بر روي جوانان ايران کار کرد. دشمنان با اقدامات خود در سالهاي اخير تلاش کردند تا غيرت ديني را از جوانان ايراني بگيرند برهمين اساس طرحهاي امنيت اخلاقي و اجتماعي از اواخر سال ?? در کشور کليد خورد و اقداماتي از جمله برخورد با معتادان، اراذل و اوباش، بدحجابي، مزاحمان نواميس، آلودگي صوتي و ... آغاز شد.
قبل از اجراي اين طرح مردم اراذل و اوباش را در کوچه و خيابان مي ديدند و برخلاف آسيبهايي که از سوي اين افراد متوجهشان مي شد به علت ترس از آنان هيچ شکايتي به پليس نمي کردند اما با اجراي طرحهاي امنيت اخلاقي و دستگيري اراذل و اوباش مردم جرات و جسارت شکايت پيدا کردند. از آنجا بود که جرايم بسياري از اين افراد براي پليس آشکار شد و آنان را به اشد مجازات رساند. اکنون ديگر مردم در محلهاي زندگي خود اراذل و اوباش نمي بينند و حتي اگر مواردي نيز باشد با گزارش مردم پليس با آنها برخورد قاطع مي کند.
* دليل آفتابه انداختن به گردن اراذل و اوباش در زمان اجراي طرح برخورد با ارذل و اوباش چه بود؟
- در برخي از مراحل اجراي اين طرح مردم به دليل شدت آسيبي که از سوي اين افراد ديده بودند خود اقدام به چنين کارهايي مي کردند. زماني که با حکم مرجع قضايي اراذل و اوباش نامدار در سطح محلات خود گردانده شدند تا هيمنه آنان در برابر مردم شکسته شود مردم اقدام به انداختن آفتابه به گردن آنان کردند که ماموران نيز به علت همدردي با آنان هيچ مخالفتي نکردند. اگر با حکم مقام قضايي بنا باشد براي شکستن هيمنه هر متهمي وي را در محله ها بچرخانيم باز اين کار را انجام مي دهيم زيرا گرفتن متهمان از درب منزل و بردن آنان موجب مي شود که هيچکس از دستگيري آنان مطلع نشود و جرات شکايت پيدا نکند.
* آيا هر فردي که در کوچه و خيابان دعوا کند از نظر پليس اراذل و اوباش محسوب مي شود؟
- اين گونه نيست که اگر کسي به هر دليلي يکبار دعوا مي کند از نظر پليس ارذل و اوباش به حساب آيد بلکه اراذل و اوباش افرادي هستند که مشروب خواري مي کنند، عربده کشي کرده و راه بندان مي کنند و با باج گيري و ضرب و شتم نوچه گيري مي کنند و حتي در مواردي نيز تجاوز به عنف داشته و مواد مخدر نيز مي فروشند اما اگر حواسمان نباشد، همين سر کوچه ايستادنهاي جوانان و دعواهايشان موجب مي شود تا روزي يک ارذل و اوباش نامدار شوند.
* نيروي انتظامي در اجراي طرح برخورد با بدحجابي چه وظايفي به عهده داشت و چه اهدافي را دنبال مي کرد؟
- از سال ?? پس از انجام کارهاي تحقيقاتي برخورد با افراد بدحجاب و بدپوشش در کشور آغاز شد که اگر اقدامات آن زمان نبود اکنون وضعيت حجاب در کشور بسيار وخيم بود. در آن زمان کشورهاي غربي براي ترويج بدپوششي در کشور انواع مدهاي غربي را از طريق اينترنت و ماهواره ترويج مي کردند اما پليس توانست با اجراي اين طرحها و فعاليت گشتهاي ارشاد وضعيت را ثابت نگه دارد و از پيشرفت بدپوششي در کشور جلوگيري کند.
نيروي انتظامي در اجراي طرح برخورد با بدحجابي بر اساس ماده ??? قانون مجازان اسلامي عمل کرد و هيچ اقدامي را خارج از اين چارچوب انجام نداد. در سالهاي ?? و ?? برخي افراد در قالب توليد کننده پوشاک مدهايي را طراحي کرده و به بازار مي فرستادند که با اصول ديني ما سازگار نبوده و مروج پوشش غربي بود. در واقع اين اقدامات موجب شده بود بسياري از زنان و دختران نتوانند لباسي مناسب و راحت براي خود پيدا کنند. در طول آن سالها بسياري از طراحهاي داخلي لباس دست از کار کشيده بودند و به طراحي لباسهايي مي پرداختند که براي بسياري از خانواده هاي اسلامي متناسب نبود برهمين اساس با جلساتي که با طراحان داخلي گذاشته شد وضعيت ويترينها و لباسها بسيار بهبود يافت.
اکنون در بحث تهديدات فرهنگي يکي از مسائلي که مورد هدف دشمنان قرار دارد پوشش زنان و مردان در سطح جامعه است. دشمنان تلاش دارند مليت، مذهب و مکتب جوانان را بگيرند که اين اقدامات خود را از تغيير لباس، پوشش و آرايش مو و صورت جوانان آغاز کرده اند.
* پليس امنيت اخلاقي در اجراي طرح عفاف و حجاب چه نقشي داشت؟
- بحث طرح عفاف و حجاب در سال ?? از سوي رئيس جمهور ابلاغ شد و شوراي عالي انقلاب فرهنگي نيز وظيفه ?? دستگاه را در زمينه اجراي اين طرح مشخص کرد که ?? بند اين طرح به نيروي انتظامي اختصاص دارد. بسياري از افراد عنوان مي کنند که چرا نيروي انتظامي در اين بحث به طور گسترده وارد شده در حالي که بايد بگويند چرا بقيه دستگاهها در اين زمينه کم کاري کرده اند. نيروي انتظامي از سال ?? تا کنون در صدها هزار مدرسه، دانشگاه و مدرسه نمايشگاههايي در خصوص طرح عفاف و حجاب برگزار و کار فرهنگي در اين زمينه شروع کرده که تا دوسال آينده مي توان خروجي آن را مشاهده کرد.
از سوي ديگر پليس نمي تواند منتظر اقدامات ساير دستگاهها در اين زمينه بماند و يا بگويد چون کار فرهنگي در کشور انجام نشده پليس نيز اقدامي انجام نمي دهد. برهمين اساس وقتي پليس در چارچوب قانون کار مي کند هيچکس نمي تواند ايرادي به کار پليس بگيرد. هر طرحي که در يک کشور ?? ميليوني بخواهد اجرا شود قطعا با برخي مخالفتها مواجه مي شود به نحوي که در اجراي طرح برخورد با اراذل و اوباش و مواد فروشان نيز تعدادي از افراد مخالف بودند اما مردم با تماسهاي خود و تشکر از پليس امنيت اخلاقي نشان دادند که اجراي اين طرحها بسيار موثر بوده است.
اکنون پليس صحبتهاي رئيس جمهور را سرلوحه کار خود قرار داده و طرحهاي خود را مانند سابق اجرا مي کند و با افرادي که مانکن گونه بيرون مي آيند برخورد مي کند اما مانند گذشته به اطلاع رساني در خصوص اجراي طرحها نمي پردازد.
* پليس پس از انقلاب همواره با معضل واردات قاچاق و توليد مشروبات الکلي مواجه بوده است. در اين رابطه چه تمهيداتي بکار گرفتيد؟
- در سالهاي گذشته شاهد ورود گسترده مشروبات الکلي به کشور بوديم به نحوي که مشروبات الکلي پس از گذشت تنها چهار روز از توليد با هدايت افرادي در خارج از مرزها به کشور وارد مي شد و بدون دريافت کوچکترين مبلغي در اختيار فروشندگان قرار مي گرفت و پس از فروش کامل پول به فروشنده اصلي پرداخت مي شد. دشمنان سعي داشتند با هر قيمتي مشروبات الکلي را به کشور وارد کرده و با ايجاد دسترسي آسان جوانان را مشروب خوار کنند برهمين اساس پليس با کارهاي اطلاعاتي گسترده اقدام به کشف باندهاي توزيع مشروبات کرد تا با اين فتنه پنهان برخورد کند. برخورد مناسب قوه قضائيه در سالهاي اخير و تشديد قانون برخورد با توزيع کنندگان مشروبات الکلي موجب شده تا ريسک کار براي توزيع کنندگان مشروبات بالا رفته و ورود آن به کشور کاهش يابد.
* آيا در داخل کشور نيز توليد مشروبات الکلي داريم؟
- سال گذشته توليد مشروبات الکلي دست ساز در کشور صدمات جبران ناپذيري در پي داشت به طوري که در يک مورد باعث مرگ دسته جمعي ?? نفر از مردم شد و تعدادي نيز دچار بيماريهاي مختلف شدند. مشروبات الکلي دست ساز به مراتب اثراتي زيانبارتر و خطرناکتر از مشروبات خارجي دارد اما در حال حاضر در کشور مشروبات الکلي که با برند خاصي توليد شود نداريم.
* همچنان در کشور شاهد فعاليت باندهاي فساد هستيم، پليس براي برخورد با اين باندها چه اقداماتي انجام داده است؟
- در هر کشوري باندهاي فساد فعاليت مي کنند اما در برخي از کشورها فعاليت آنان آزاد بوده و در برخي ديگر نيز محدود است و با آنها برخورد مي شود. متاسفانه در ايران همواره افرادي هستند که اين باندها را تشکيل داده و بر روي دختران و زنان فراري سرمايه گذاري مي کنند و با شکار آنان اقدام به توسعه باندهاي خود مي کنند اما در برخي از موارد نيز خود افراد به دنبال اين باندها رفته و به آنان مي پيوندند. پليس همواره اقدام به شناسايي و برخورد با اين باندها کرده است و همچنان نيز اقدامات خود را در اين زمينه ادامه مي دهد.
* آيا تا کنون مواردي از قاچاق زنان و دختران به کشورهاي ديگر داشته ايم؟
- هيچگاه نمي توان فردي را به زور به کشوري ديگر برد بلکه بعضا افراد خود در قالب مسافر به کشورهاي ديگر رفته و در آنجا به کارهاي فساد مي پردازند. بيشتر مورادي که به فساد دختران و زنان در کشورهاي ديگر منجر مي شود دعوت به کار در موسسات است. برخي از موسسات اقدام به انتشار آگهي استخدام دختران در شکل و ظاهر خاص و اعزام آنان به کشورهاي ديگر مي کنند و در اين کارها بيشتر از اينکه به کار و حرفه دختران توجه شود ظاهر آنان مد نظر قرار مي گيرد. در حالي که توجه بيش از حد به ظاهر دختران در دعوت به کار بايد براي آنان سوال برانگيز شود بسياري از دختران به علت جذابيتي که اشتغال در خارج از کشور براي آنها دارد به اين موضوع بي توجه هستند.
* پليس براي مقابله با تهديداتي که از آن به جنگ نرم تعبير مي شود چه تمهيداتي انديشيده است؟
دشمنان فضايي را در کشور فراهم کرده اند تا هوس نهفته جوانان را از طريق فضاي مجازي، ماهواره، شرکت در پارتي هاي شبانه، رعايت نکردن شئونات، دوست يابي غلط، دير آمدن به خانه و ... بيدار کند و موجب بروز چنين روابطي شود. بسياري تصور مي کنند پليس در برخورد با اين مشکلات مخالف کارهاي فرهنگي است اما پليس به علت برخورد مستقيم با فساد و اقدامات مجرمانه بيش از هر فرد ديگري خلا موجود در اين زمينه را احساس مي کند. برخي از مسائل در کشور نيازمند کارهاي فرهنگي هستند که متاسفانه همه چشمانشان را بر روي اين موضوع بسته اند. مسئولان با اقدامات فرهنگي و خانواده ها با پيگيري و نظارت خود بايد جوانان را در رابطه با تهاجم فرهنگي و تهديدات نرم آگاه کنند زيرا در جنگ سخت دشمن با اولين شليک آغاز آن را اعلام کرد اما در جنگ نرم زماني متوجه آغاز آن مي شويم که جوانانمان به پاي دار رفته باشند. کشته هاي جنگ سخت شهيد محسوب مي شدند اما کشته هاي جنگ نرم ننگ محسوب شده و موجب سرافکندگي خانواده ها مي شود.
* با توجه به فعاليت گروههاي شيطان پرستي در کشور چه اقداماتي تا کنون براي شناسايي اين گروهها انجام شده است؟
- گروههاي مبتذل غربي و شيطان پرستي مانند هر کشور ديگري در ايران نيز وجود دارد اما برخوردهاي پليس با مروجان اين گروهها موجب شده تا در سالهاي اخير تعداد آنان بسيار کاهش يابد. استفاده کنندگان از آرمها و علائم گروههاي مبتذل غربي و گروههاي شيطان پرستي در کشور به دو دسته تقسيم مي شوند که دسته اول افرادي هستند که بدون اطلاع و تنها به علت جذابيت از اين علائم استفاده مي کنند اما دسته ديگر کساني هستند که آگاهي کامل از اين گروهها دارند و با اهدف خاص اقدام به اين کار مي کنند. اگر اقدامات فرهنگي در زمينه گروههاي شيطان پرستي سريعتر آغاز نشود روزي مي رسد که جوانان به صورت سازماندهي شده در اين گروهها فعاليت کنند. در حال حاضر فعاليت گروههاي مبتذل غربي و شيطان پرستي در کشور جدي نيست اما با ادامه اين روند جوانان بيشتري در دام فريب اين گروهها گرفتار مي شوند. گروههاي مبتذل غربي يکي از کانالهاي خطرناک تهديدات نرم است برهمين اساس غفلت پليس و مسئولان از اين گروهها موجب گسترش اقدامات آنان در آينده مي شود برهمين اساس در طول سالهاي اخير برخوردهاي جدي و قاطعي با محافل شيطان پرستي در کشور انجام شده است.