کد خبر 248522
تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۴:۵۷

چهارمین سمینار بین المللی نمایش های آیینی سنتی جمعه 22 شهریور ماه با حضور معاون هنری وزیر ارشاد و تعدادی از پژوهشگران داخلی و خارجی در سالن مشاهیر تئاتر ایران مجموعه تئاتر شهر افتتاح شد.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، علی مرادخانی معاون هنری وزیر ارشاد هم که در این مراسم حضور پیدا کرده بود با بیان اینکه آیین ها امکان برآورده شدن آرزوها را فراهم می کنند، خاطرنشان کرد: ما در ایران اقوام گوناگونی داریم که خود را با چنین آیین هایی همچنان حفظ کرده اند و در آن نوعی نگاه جمعی است که معرف یک قوم یا جماعت است. این در حالی است که در نگاه توحیدی تمام ادیان ابراهیمی مسلمان و مومن کسی است که از یک نگاه جمعی تبعیت می کند و به فریضه هایی تاکید می کند که جزو سنت و آیین او شده است. البته در نگاه توحیدی همواره نوعی نگاه صلح‌دوستانه و همگرایانه موج می زند و وقتی آدمی رو به جلو می رود گویی آنها را فراموش می کند، اما در بازگشت به خودش آنها را در آیین ها می بیند.

وی با اشاره به ارتباط آیین ها و سنت ها با ادیان الهی گفت: انتظار برای ظهور حضرت امام زمان (عج)  نوعی نگاه اصیل و آیینی است که در تمام ادیان با ذکر، توجه و تکرار چنین تفکری نسبت به ظهور یک منجی مطرح بوده است.

ایران می تواند محل پیدا کردن گمشده های انسان غربی باشد

معاون هنری وزیرارشاد در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه دنیای غرب برای یافتن بسیاری از پاسخ های خود در شرق به جستجو مشغول است، ادامه داد: انسان غربی بسیاری از پاسخ های خود را در شرق می جوید. او چون ارتباطی با ایران ندارد این ارتباط  را با چین و ژاپن برقرار می‌کند. اگر در ایران هم به دنبال چنین ارتباطی باشیم، آن وقت آنها به سراغ ما خواهند آمد. مطمئنا چون ایران محل تلاقی سنن مختلف بوده است می شود گمشده های جهان را در آن پیدا کرد.

مرادخانی با ابراز خرسندی از برگزاری شانزدهمین جشنواره بین المللی نمایش های آیینی سنتی و چهارمین سمینار بین المللی آن تصریح کرد: رفت و آمد مهمانان خارجی نشانه بین المللی شدن نیست بلکه به اعتقاد من باید افکاری رد و بدل شود و ما شنونده حرف آنان باشیم. در صورت این رفت و آمدها و رد و بدل کردن افکار است که  بین المللی شدن به شکل درست اتفاق خواهد افتاد.