کد خبر 250128
تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۶

محمدرضا پورابراهیمی در مورد نحوه حذف دهک‌های پردرآمد از دریافت یارانه نقدی در صورت تصویب دولت گفت: برای اجرایی شدن این تصمیم، نیاز به اطلاعات دقیق از دهک‌های درآمدی جامعه است.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه حذف یارانه پردرآمدها از نگاه دولت دهم با عدالت سازگار نبود، گفت: ایجاد نظام جامع اطلاعات خانوار و افراد پیش‌شرط انجام این کار است و در حال حاضر دولت و مجلس موافق این اقدام هستند.

محمدرضا پورابراهیمی در مورد نحوه حذف دهک‌های پردرآمد از دریافت یارانه نقدی در صورت تصویب دولت گفت: برای اجرایی شدن این تصمیم، نیاز به اطلاعات دقیق از دهک‌های درآمدی جامعه است.

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: سال گذشته در جلسات کارگروه مشترک دولت و مجلس در دولت دهم یکی از موضوعات مورد بحث حذف یارانه پردرآمدها بود که رئیس‌جمهور سابق با این کار مخالف بود و عنوان می‌کرد که امکان اجرای این طرح وجود ندارد.

وی گفت: اولین گام برای اجرای این کار راه‌اندازی یک نظام جامع اطلاعاتی است، تا بتوانیم برآوردی از وضعیت افراد جامعه داشته باشیم.

پورابراهیمی ادامه داد: اطلاعات دهک‌های کم‌درآمد جامعه که تحت پوشش نهادهای حمایتی نظیر کمیته امداد و بهزیستی هستند، وجود دارد، اما اطلاعات دقیق و مشخصی از سایر دهک‌ها وجود ندارد.

وی با بیان اینکه مجلس به طورکلی موافق حذف دهک‌های پردرآمد جامعه است، گفت: مبالغی که به صورت یارانه نقدی به این اقشار پرداخت می‌شود، هیچ تأثیری در زندگی آنها ندارد و اگر بخشی از آن به سمت تولید یا پرداخت‌های غیرنقدی منتقل شود، به رفع برخی مشکلات کمک می‌کند.

این نماینده مجلس قانون هدفمندی یارانه‌ها را قانون مناسبی دانست و افزود: ممکن است این قانون نیاز به اصلاحاتی هم داشته باشد، اما دست دولت را باز گذاشته تا یارانه نقدی را به همه اقشار پرداخت کند یا به برخی اقشار ندهد.

پورابراهیمی ضمن ابراز تأسف از تفسیر به رأی قانون هدفمندی از سوی دولت دهم با این صحت که حذف دهک‌های پردرآمد با عدالت سازگاری ندارد، گفت این اقدام صحیح نبود.

نایب‌ رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، ایجاد نظام جامع اطلاعات خانوار و افراد را با اجرای حذف پردرآمدها از دریافت یارانه نقدی گفت: ضمن اینکه بسیاری از مشکلات دیگر نظیر پرداخت مالیات هم در این صورت حل خواهد شد.

وی افزود: همچنین اگر قرار است عده‌ای از دریافت یارانه حذف شوند می‌توان به جای آن یارانه غیرنقدی اعم از خدمات اجتماعی را که در قانون هدفمندی هم بر آن تأکید شده، جایگزین آن کنیم.

پورابراهیمی ضمن ابراز خرسندی از تمایل دولت برای حذف دهکهای پردرآمد گفت: در قانون هدفمندی هم این اجازه به دولت داده شده و همچنین فضای جامعه برای حذف پردرآمدها از دریافت یارانه نقدی مساعد است، ما هم در مجلس موافق انجام این کار هستیم.

محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت چند روز قبل گفت: در حال حاضر هر ماه 3 هزار و 500 میلیارد تومان یارانه نقدی در جامعه توزیع می‌شود که به سمت مصرف می‌رود.

وی گفت: اگر راهکاری در نظر گرفته شود که این یارانه به جای تقاضا به سمت عرضه برود، مشکل واحدهای تولیدی که هم‌اکنون برای مبالغ محدودی سرمایه در گردش معطل هستند، حل می‌شود.