به گزارش مشرق به نقل از مهر، اين طرح ديماه سال گذشته پس از بررسي و تائيد توسط کميسيون بررسي طرحهاي قرآني وزارت ارشاد به تصويب اداره کل هماهنگي و ترويج و توسعه فعاليتهاي قرآني اين وزارتخانه نيز رسيد و قرار بود پس از مدتي کوتاه وارد فاز اجرايي شود اما بحث و بررسي درباره نحوه اجراي آن در اين ادارهکل همزمان شد با برکناري صفارهرندي از وزارت ارشاد (تابستان 88) و با آمدن سيدمحمد حسيني هم تاکنون اقدامي عملي براي اجراي اين طرح صورت نگرفته است.
طرح "گنجينه جامع باز قرآني" با هدف جمعآوري و متمرکزسازي "ذخاير و سرمايههاي فکري همه انديشمندان جهان اسلام پيرامون علوم قرآني از ديرباز تا کنون" و با بهرهگيري از روش "برگه" است؛ در اين طرح هر برگه حاوي اطلاعات متنوع علوم قرآني نظير تفسير، تجويد و حفظ هر يک از آيات قرآن خواهد بود.
از جمله ويژگيهاي اين طرح ميتوان به امکان بازسازي گنجينه اشاره کرد چرا که تمام اطلاعات در آن به صورت الکترونيکي نگهداري ميشود و در صورت بروز حوادث طبيعي و غير طبيعي امکان بازسازي کامل گنجينه وجود دارد. ايجاد گنجينههاي مشابه، تسهيل در امر تحقيقات علوم قرآني و بهروز کردن اطلاعات گنجينه، از ديگر امکانات اين طرح است.
موضوعاتي که در طرح مذکور گنجانده شدهاند، عبارتند از: مجموعههاي تفسيري مانند تفسير الميزان، مجموعه ترجمههاي قرآني به ترتيب نگارش در طول زمان، مجموعههاي آموزشي، مجموعههاي ادبي قرآن و مجموعه کارت معارف عمومي.
در مجموعه ادبي قرآن اين طرح، نکات ادبي آيات قرآن همراه با تفاسيري که از جنبه ادبي به بررسي آيات قرآن پرداختهاند، جمعآوري شده که در مواردي از قبيل تبيين ساختار واژهها (مباحث صرفي)، مباحث نحوي، نکات بلاغي، ترجمه واژهها در فرهنگهاي لغات، ترجمه واژهها در آثار مترجمين، ترجمه واژهها در تفاسير به صورت جداگانه، ترجمه آيات در آثار مترجمين، ترجمه آيات در تفاسير به صورت جداگانه، درج تفاسير ادبي در قرآن، درج فرازهاي مشابه آيه در قرآن و نيز نمونههاي ديگر دستهبندي شده که اين موارد در دست طراحي است.
بر اساس ارزيابيها اجراي طرح "گنجينه جامع باز قرآني" در سراسر کشور دست کم حدود 4 ميليارد تومان هزينه دربرخواهد داشت.
با گذشته يکسال و نيم از تصويب طرح "گنجينه جامع باز قرآني" در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي هيچ اقدامي براي اجرايي شدن آن صورت نگرفته است.