رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور گفت: می‌توانم با افتخار بگوییم که تمام استراتژی دفاعی کشور ، بر اساس تولیدات داخلی صنعت دفاعی کشور شکل گرفته، ما امروز متکی به دانش دفاعی بومی خودمان هستیم که می‌توانیم به اتکای آن دانش طراحی و تولید کنیم.

به گزارش مشرق به نقل از پایگاه اطلاع رسانی پایداری ملی، سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور در همایش فرماندهان بسیج،مدیران و کارکنان وزارت راه و شهرسازی ضمن گرامیداشت یاد شهیدان دوران دفاع مقدس گفت:هفته دفاع مقدس هفته‌ی یاد کرد از دورانی است که باید از آن درس بگیریم و فراموش نکنیم که هنوز در جنگی هستیم با رویکرد و چارچوب دیگر که می‌تواند برای ما پر ارزش و پر برکت باشد.
 
تشکر از رسانه ملی
 
وی گفت: از رسانه ملی تشکر می کنم به خاطر اینکه در یکی از فیلم های دفاع مقدس که از جنگ جهانی دوم شروع کرده بود و رسیده بود به دفاع مقدس و مقایسه بین این دو جنگ انجام داده بود و بسیار درس‌آموز و خوب بود و تفاوت آن‌ها را باهم نشان داده بود.
 
هولوکاست ایرانی
 
جلالی به نقش حکومت حکومت های سلطنتی(قاجاریه و پهلوی) در جنگ جهانی اول پرداخت و گفت: یک مطلب بسیار تکان دهنده ، چند وقت پیش خواندم در مورد هولوکاست ایرانی در جنگ جهانی اول، خاطرات انگلیسی‌هایی که در آن زمان در ایران حضور داشتند ؛ در جنگ جهانی اول ، ایران یک کشور بی طرف بوده ولی به گفته تاریخ، نصف جمعیت ایران کشته شدند ، حدود 10 میلیون نفر که در مقابل آن روس‌ها به گفته خودشان 17 میلیون نفر در جنگ جهانی اول و دوم کشته شده‌اند، با اینکه یک طرف جنگ آن‌ها بودند، ولی ایران یک کشور بی‌طرف بود؛ روس‌ها از شمال ، انگلیسی‌ها از جنوب کشور ما رو اشغال کردند و این باعث شد که مردم ما کشته شوند ؛ این بخش دردناک و حقارت آمیز تاریخ به هیچ عنوان در تاریخ نیست و به دست حکومت پهلوی در آن زمان حذف شده است وقایعی که بایستی با دقت در کتب تاریخی منتشر گردد.
 
 ارزش ‌های اسلامی با مدل جدید 
 
وی با اشاره به دشمنی استکبار با جمهوری اسلامی گفت:ازسال اول انقلاب امریکایی‌ها و استکبار جهانی به هر شکلی بر علیه ما اقدام کردند ، در ابتدا با اقدامات گروهک های مثل دمکرات،منافقین،کومله و غیره که آن‌هامهار شد و در ادامه جنگ ایران و عراق را راه انداختند ، طرز فکر عراقی ها نسبت به جنگ با ایران ، جنگ عرب و عجم بود که امام (ره) محور اساسی جنگ را به اسلام و کفر تغییر دادند و وقتی این اتفاق افتاد ،صحنه جنگ تبدیل شد به صحنه باز تولید ارزش ‌های اسلامی با مدل جدید یعنی کسانی به نام بسیجی پاسدار ، ارتشی ، رزمنده ، جهادی آمدن در صحنه و تلاش کردند با محوریت امام و روحانیت ، ارزش های اسلامی را باز تولید کردند ،تفاوت این جنگ با جنگ های گذشته رهبری روحانیت و ولایت فقیه در کشور بود وکشور را سازماندهی کرد و دشمن را از خاک کشور بیرون کردیم و بخش زیادی از توان آن ها رامنهدم کردیم ،ما فقط روبروی عراق نجنگیدیم ، سلاح های شیمیایی از آلمان به عراق داده می‌شد، در اوایل جنگ عراق 2 هزار تانگ و نفر بر داشت ولی در پایان جنگ عراق 5 هزار تانک و نفر ، در صورتی که ما حدود 2 هزار تانک و نفربر را از ان ها به غنیمت گرفته بودیم ، روس‌ها به عراقی ها تانک دادند ، فرانسوی‌ها هواپیما با خلبان فرانسوی در اختیار عراق گذاشتند ، منابع مالی آنها هم کشورهای حاشیه خلیج ، عربستان ، قطر ، کویت و غیره تأمین کردند ، روزهای آخرهم که خود آمریکایی‌ها حمله کردند و با این حال ما جنگ رو پیروز شدیم ، یعنی اینکه یک وجب از خاک خودمون را به آن‌ها ندادیم و توانستیم در این جنگ یک نسلی رو تربیت کنیم ، تربیت شده دفاع مقدس.
 
 اتکا به دانش دفاعی بومی
 
سردار جلالی گفت: می‌توانم با افتخار بگوییم که تمام استراتژی دفاعی کشور ، بر اساس تولیدات داخلی صنعت دفاعی کشور شکل گرفته ، ما امروز متکی به دانش دفاعی بومی خودمان هستیم که می‌توانیم به اتکای آن دانش طراحی وتولید کنیم .
 
باوربه توانمندی های خود 
 
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور گفت: امریکایی‌ها می‌دانند که اگر در خلیج فارس اقدامی انجام بدهند، بیش از آسیبی که به ما بزنند ضربه خواهند دید ، یعنی ما قدرت ضربه زدن به منافع آن‌ها را داریم ، که این خود تولید و بازدارندگی می‌کند و این از نتایج دفاع مقدس است. ما این باور را به حزب الله منتقل کردیم که می‌شود با تعداد نفرات اندک ولی مطمئن و با ایمان جلوی ارتش مجهزی مثل اسرائیل ایستاد ، تولید این باور ثمره دفاع مقدس است، اینکه گوش به فرمان بودن مردم به فرمان مقام معظم رهبری و حضرت امام؛ شما مقایسه کنید صحبت های امام علی با امام راحل نسبت به مردم ، امام علی (ع) چقدر گلایه می‌کرد از مردمش و سپاهیانش که ایشان هر وقت به مردمشان می‌فرمودند امروز برویم جنگ مردم به هر بهانه ای از آن خوداری می کردند مثلا می گفتند امروز گرم است، روز دیگر سرد است ،امروز زراعت داریم و به جایی رسید که حضرت فرمودند :«یا اشباح الرجال و لاالرجال ...» شما در ظاهر مرد هستید ولی در باطن مرد نیستید واین شکوه امام علی (ع) از مردمشان بود و مقایسه کنید با نگاهی که امام نسبت به مردم ما داشتند و می‌گفتند که شما بهترین و وفادارترین مردم از صدر اسلام هستید و انسجام و اعتباربین رهبری و مردم ،یکی دیگر از ثمرات دفاع مقدس است.
 
تداوم بادارندگی تولید شده از دفاع مقدس
 
وی ادامه داد: امروز ما در یک جنگ دیگر هستیم، ماهیت جنگ عوض شده، یکی از دلایل عوض شدن ماهیت جنگ توانمندی دفاعی ماست ، در واقع تداوم بازدارندگی تولید شده از دفاع مقدس است ، امروز یک جنگ جدی داریم به نام جنگ اقتصادی ، جنگ اقتصادی یعنی اینکه حمله به کشور با ابزار اقتصادی به اقتصاد کشور ، آن‌ها احساس می‌کنند که کاراترین و مؤثرترین رویکرد که می‌توانند داشته باشند در برخورد با ما در حوزه اقتصاد هست و دنبال این هستند که در حوزه‌ی اقتصاد کشور ما را به عقب ببرند و مجبوربه پذیرش خواسته‌های خودشان و اراده‌ی سیاسی خودشان بکنند ، هدف جنگ اقتصادی بر خلاف ادعای امریکایی‌ها که می‌گویند دولت است، مردم‌اند، آن‌ها دنبال این هستند که از جنگ اقتصادی مشکلات و چالش برای مردم ایجاد کنند تا مردم نتوانند خودشان را اداره کنند ، در اداره‌ی مردم دولت ناتوان بشود و مردم را به سمت نارضایتی و بعد هدایت کنند به سمت چالش، اغتشاش و درگیر کردن با دولت و حکومت، از این مدل که آن‌ها که اسمش را گذاشتن جنگ مردم محور یا جنگ بی قاعده، جنگی که از قواعد چنگ جدید، جنگ سنتی و کلاسیک تبعیت نمی کند، محور یک جنگ مردم هستند.
 
دفاع مقدس اقتصادی
 
جلالی گفت: یکی از کارهایی که در دفاع مقدس انجام شد جنگ را از حالت عرب و عجم که صدام اعلام کرده بود، تبدیل به اسلام و کفر کردیم وقتی شد اسلام و کفر شد دفاع مقدس، کلمه مقدس به واسطه ی محور اسلام بودن به آن اضافه شد، امروز هم اولین نکته در جنگ با دشمن این است که باید دفاع اقتصادی شکل گیرد، یعنی همه احساس کنند در یک جنگ با دشمن در حوزه اقتصاد قرار دارند، همچنین روی حوزه تقدس ودر مباحث فرهنگی ، مفاهیم ارزشی و غیر ارزشی در این جنگ باید بحث شود که کدام ارزش است و کدام ضد ارزش ، آیا خرید سکه ، دلار ، آیا تبدیل دلار به یک کالا در شرایط جنگ اقتصادی حلال است یا حرام؟ آیا سود آن در جیب دولت میرود یا مردم یا اینکه سود آن در جیب آمریکایی ها می رود. طبیعتا دستگاه فرهنگی ما ، بحث دفاع مقدس اقتصادی را تبیین کنند و هم در قالب الگوی مصرف هم در قالب مباحث فرهنگی و فرهنگ سازی این مدل دفاع.
 
حمایت از اقشار آسیب پذیر
 
وی گفت:مردم ما مردم ولایت مدارند ، مردم ما تجربه و وفاداریشان را به دفاع مقدس و انقلاب ثابت کرده اند ، پس اگر دولت مردها تکلیفشان را با خود و مردم مشخص کنند مردم بازیگر خودی می شوند در غیر این صورت مکن است مردم بازیگر دشمن بشوند. باید به مردم گفت که جنگی شکل گرفته ، مواضع دشمن چیست و رویکردهای ما این است ، وشما هم هدف هستید وآن زمان است که ما به ارزش هایی اسلامی چون قناعت، مبارزه با احتکار به عنوان یک ارزش دینی به آن نگاه می کنند که بسیار مهم است. لذا باید یک بازنگری در این زمینه کرد، جنگ اقتصادی بسیار سخت تر از جنگ دفاع مقدس است و قطعا 4 الی 5 سال آینده درگیر آن هستیم گرچه تغیر دولت و رویکردهای جدید آن سعی بر این دارد که این موضوع را مدیریت کند و سیاست های اقتصادی بلند مدت و قابل اتکا داشته باشد، حوزه های مردم را پایش و دنبال کند اینها همه امیدوارکننده است.
 
وی ادامه داد: مردم یک سری کالاهای مشخص استفاده می کنند، ما در دفاع مقدس ستاد بسیج اقتصادی داشتیم و این ستاد توزیع کالاهای خاص را با یک حداقلی از استاندارد در قالب سیستم کوپنی در بین مردم انجام می داد و مردم از حداقل معیشت برخوردار بودند، چه اشکالی دارد که ما همان را در قالب حمایت از کالای اساسی برای اقشارآسیب پذیر داشته باشیم.
 
 مشارکت مردم در دفاع اقتصادی
 
جلالی ادامه داد: خدا را شاکریم که توانستیم بخش هدفمند کردن یارانه ها را داشته باشیم و کشور را سازمان دهی کردند. امروز همه دارای حساب و کارت بانکی و شناسه هستند و درامدها تقریبا مشخص است و می توان حمایت کرد. در واقع حمایت و صیانت از حوزه مردم یک تکلیف اساسی در این دفاع است که بخشی توسط دولت و بخشی از آن هم به دست خود مردم شکل می گیرد. یکی از آموزه های دفاع مقدس مشارکت مردم در دفاع اقتصادی بود و این یک تجربه است که می توان از آن استفاده کرد. طی مباحث انجام شده با کارشناسان اقتصادی، هدف اصلی دشمنان افزایش هزینه های خانوار است به سمتی که خانوار قادر به اداره ی آن نباشد.
 
فرهنگ سازی الگوی مصرف
 
جلالی گفت: اول ما باید باور کنیم در یک جنگ اقتصادی هستیم ، دوم اینکه ابعاد این جنگ را برای مردم بشکافیم. رسانه ی ملی باید فرهنگ سازی کند و در سطح دولت نیازمند یک نقشه دفاع اقتصادی هستیم، همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند؛ اقتصاد مقاومتی، اقتصادی که بتواند در برابر فشار مقاومت کند اقتصادی که بتواند در برابر جنگ اقتصادی دشمن مقاومت کند ، کشور را اداره کند و به سمت شکوفایی اقتصاد سوق دهد و این نیازمند یک نقشه و استرتژی جامع است ومی بایست شکل بگیرد واین وظیفه دولت محترم است . در این استراتژی باید نقش مردم و الگوی مصرف معلوم شود همانگونه که معظم له سال قبل تاکید کردند ؛ دستگاه رسانه ملی ،الگوی مصرف را فرهنگ سازی بکند.
وی اضافه کرد: حماسه اقتصادی که ایشان اشاره کردند در قالب یک طرح دفاع اقتصادی یا همان اقتصاد مقاومتی که بتواند شکل بگیرد و ما بتوانیم از این گردنه تاریخی به سلامت عبور کنیم. باید کاری کنیم که آیندگان وقتی تاریخ را ورق زدند ، متوجه شوند که مردم این زمان تهدید خود را شناختن، پای حرف رهبری خود ایستادند، حرکت کردند از تهدید ها به سلامت عبور کردند.