سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، با اشاره به اینکه روحانی به نمایندگی از نظام در امریکا عمل کرد، گفت: روحانی مجوز لازم برای گفتگو با اوباما را از نظام گرفته بود.

به گزارش مشرق، سیدحسین نقوی حسینی در گفت‌وگو با خانه ملت با اشاره به تماس تلفنی روسای جمهور امریکا و ایران گفت: تماس تلفنی اوباما با دکتر روحانی، در آخرین لحظاتی که رییس جمهور کشور قصد بازگشت به ایران را داشت، نشان‌دهنده تسلیم امریکایی‌ها در برابر مقاومت و ایستادگی ملت ایران علیه سلطه‌پذیری بود و آنها بالاخره مجبور شدند در برابر عظمت و عزت ملت ایران و رهبری نظام جمهوری اسلامی تسلیم شوند.

نماینده مردم ورامین و پیشوا در مجلس شورای اسلامی افزود: این گفتگو، زمینه‌ساز نشست‌ها و گفتگوهای دیگری است تا مشکلات و مسائل ایران و امریکا به‌ویژه در پرونده هسته‌ای مورد بحث و بررسی  قرار گیرد.

جمهوری اسلامی منتظر اقدامات اعتمادساز غرب است

نقوی حسینی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران به دنبال حل و فصل پرونده هسته ای جمهوری اسلامی ایران است، ادامه داد: ایران اعتقاد دارد در فعالیت‌های هسته‌ای در چارچوب مقررات بین‌المللی حرکت کرده و برخوردهای اتحادیه اروپا و غربی‌ها با این مساله بر اساس حق و عدالت نیست.

وی بیان کرد: بعد از این گفتگو، ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی منتظر اقدامات اساسی اعتمادساز غرب است و آنها باید در رفتار و عمل نشان دهند خواهان گفتگو و مذاکره و حل مسائل فی‌مابین هستند تا جمهوری اسلامی نیز بتواند این راه را با اطمینان ادامه دهد.

عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس، گفت: اگر رفتار غربی‌ها به‌ویژه امریکایی‌ها این بار نیز خلاف گفتارشان باشد، هیچ‌گاه اعتماد ملت ایران جلب نخواهد شد و هزینه روابط ایران و امریکا بسیار سنگین‌تر می‌شود.

وی همچنین با بیان اینکه "روحانی مجوز گفتگو با اوباما را از نظام جمهوری اسلامی دریافت کرده بود"، تصریح کرد: روحانی به نمایندگی از طرف نظام در امریکا عمل کرد اما اگر برخی بدبینی‌ها در داخل کشور در ارتباط با مثمرالثمر نبودن این گفتگو وجود دارد، به دلیل رفتار گذشته امریکایی‌ها است.

نقوی حسینی خواستار آن شد که امریکایی‌ها نشان دهند برداشت منفی برخی گروه‌های داخلی نسبت به آنها درست نیست و توضیح داد: در گذشته شاهد آن بودیم که اوباما یا کلینتون، وزیر خارجه سابق او، ادعای مذاکره با ایران را داشتند ولی عملا تحریم‌ها را امضا می‌کردند و این اتفاقات، بی‌اعتمادی را در ملت ایران به وجود آورد.

وی بیان کرد: اختلافات میان ایران و امریکا مربوط به چهار دهه گذشته است و یخ روابط بین ایران و امریکا آنقدر سخت شده که برای ذوب شدن آن به زمان و فرصت نیاز است؛ البته دولت امریکا می‌داند که جمهوری اسلامی ایران یک کشور بزرگ در منطقه است که زیر بار سلطه، تجاوز و زور نمی‌رود و نمی‌توان با زبان قلدری با او صحبت کرد.

اوباما کار سختی در پیش رو دارد

این نماینده مردم در مجلس همچنین به فضای داخلی امریکا و مسئولیت سخت اوباما در بهبود روابط با ایران اشاره کرد و افزود: لابی‌های صیونیستی به شدت فعال در امریکا هستند و بیشترین وحشت از حل مسائل بین ایران و امریکا را صهیونیست‌ها و رژیم اشغالگر قدس دارند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، با بیان اینکه نفع صهیونیست‌ها در  تنش و اختلاف بین امریکا و ایران است، گفت: لابی‌های صیونیستی نمی ‌خواهند رییس جمهور و دولت امریکا به سوی حل مسائل با ایران پیش رود و اوباما نیز کار سختی در پیش رو دارد.

پیش از پایان حضور هیأت ایرانی در نیویورک،‌ باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا در تماس تلفنی با حسن روحانی رئیس‌جمهوری اسلامی ایران گفت وگو کرد.