بروجردی در مورد سفر رئیس جمهور به نیویورک اظهار داشت: من فکر میکنم حماسه سیاسی که ملت بزرگ ایران رقم زند و انتخابات بزرگی رابر خلاف همه تصورات و محاسبات کشورهای غربی و آمریکایی شکل داد چراکه آنها فکر میکردند انتخابات فرمایشی و تصنعی صورت خواهد گرفت، در صورتی که مردم ایران همه را خلع سلاح و فضای جدیدی در دنیا ایجاد کردند.
وی تصریح کرد:این موضوع بهترین فرصت بود تا بتوان از آن استفاده کرد و همزمان با آغاز کار دولت روحانی، سازمان مجمع عهمومی سازمان ملل که مهمترین تریبون بینالمللی است، نشست سالیانه خود را آغاز کرد و طبیعی بود که از این فرصت استفاده کنیم چراکه در حال حاضر آمریکا در بحرانهای منطقهای موفق نبوده است اما ایران مدیریت این بحران را به عهده داشت.
عراقچی در ارتباط زنده از نیویورک در برنامه "نگاه یک" افزود: حضور هیئت ایرانی امسال در فضایی متفاوت و با احترام ویژهای صورت گرفت و در واقع ادامه حماسه سیاسی مردم ایران است که در انتخابات حضور پیدا کردند و فضایی را ایجاد کردند که رئیس دولت جدید و وزیر جدیدبتوانند در فضایی پر نشاط، با صلابت، قدرت و با روحیه مبتنی بر تعامل حضور پیدا کردند.
معاون حقوقی و بینالملل وزارت امورخارجه ادامه داد:دکتر روحانی با صلابت و به طور جدی از حقوق ملت ایران دفاع کردند که با استقبال خوبی هم روبرو شد.
وی تاکید کرد: شوق و علاقه دیدار با دکتر روحانی از سوی مقامات کشورهای مختلف بسیار زیاد بود و در همین فضا آقای اوباما خواستار ملاقات با ایشان شدند که این ملاقات با ویژگی های دشواری برخوردار بود و تصمیم گرفته شد تا ملاقات انجام نشود اما آقای اوباما با دکتر روحانی تماس گرفتند که در حال حاضر ایران با صلابت حرکت خواهد کرد.
عراقچی خاطرنشان کرد: ما به مقامات آمریکایی مبنی بر ادعای آنها در مورد تماس تلفنی دکتر روحانی با آقای اوباما اعتراض کردیم چراکه آقای اوباما با رئیسجمور کشورمان تماس گرفتند.
وی افزود: ما در مذاکرات با 1+5 دو رویکرد را مطرح کردیم که در ابتدا باید چارچوب مفهومی باید تببین شود و یعنی همه تحریمها باید لغو شود، در همه گفتگوها طرف مقابل ما این ایده را میپذیرفتند.پییش شرط به معنای اینکه ما از حقوق خودمان کوتاه بیاییم را نخواهیم پذیرفت.
عراقچی تاکید کرد: غنی سازی در هر صورت ادامه پیدا خواهد کرد ولی جزئیات و سطحش میتواند موضوع مذاکره باشد.