کد خبر 252348
تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۱

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت : اینکه اوباما پس از رد درخواستش مبنی بر ملاقات با آقای روحانی، گفتگوی تلفنی را مطرح کرد برای ترمیم آبروی از دست رفته اش بود.

 به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، سید علاء الدین بروجردی با حضور در برنامه "نگاه یک" شبکه اول سیما اظهار داشت: برای اوباما که پاسخ مثبتی از درخواستش برای ملاقات با رئیس جمهور کشورمان دریافت نکرد ضربه شدید حیثیتی بود و قبول گفتگوی تلفنی از سوی آقای روحانی به نوعی برای حفظ آبروی از دست رفته اوباما بود.

وی تاکید کرد: اگر آقای روحانی پیشنهاد رئیس جمهور آمریکا را پذیرفت به این علت بود که بیش از این ضربه حیثیتی به آمریکا وارد نشود.

بروجردی با اشاره به اینکه مسئله ما با آمریکا با گفتگو و تماس های تلفنی حل نمی شود گفت : مشکل ما با آمریکا در زمینه سیاست ها و نگرش این کشور به انقلاب اسلامی و جهان اسلام است.

وی ادامه داد : سیاست های آمریکا در مواجهه با ایران، خصمانه است زیرا اگر این گونه نبود در کنگره آمریکا برای براندازی نظام ایران بودجه تصویب نمی کردند.

نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی افزود : نخستین گام آمریکا باید تغییر رفتار و سیاست خصمانه به سیاستی مشخص و بدون دشمنی نسبت به انقلاب اسلامی ایران باشد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: تا زمانی که ماهیت گفتمانی رئیس جمهور و کنگره آمریکا درباره ایران تغییر نکند حداقل خوشبینی به این کشور هم ساده انگاری است.

وی ادامه داد: اینکه اوباما در سخنرانی اش در مجمع عمومی سازمان ملل از فتوای مقام معظم رهبری درباره سلاح هسته ای و همچنین در خصوص پذیرش حق دستیابی ایران به فعالیت های صلح آمیز انرژی هسته ای سخن گفت ادبیات جدیدی بود که ناشی از قدرت نظام ماست.

بروجردی تاکید کرد: در هر حال آمریکا باید در مواجه با ایران در عمل گام بردارد به این ترتیب که تحریم ها را لغو کند و حق فناوری هسته ای ما را به رسمیت بشناسد و من فکر می کنم زمینه برای مذاکراتی که بتواند حقوق ما را تأمین کند و به نوعی توافق برسیم وجود دارد.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه نرمش قهرمانانه در سفر نیویورک چگونه تفسیر می شود،گفت: اگر در کنار حفظ اصول بتوانیم امتیاز بگیریم به معنای نرمش قهرمانانه و هوشمندی در رفتار با دیگران است.

بروجردی افزود: ماحصل نرمش قهرمانانه در این سفر این است که از گذرگاه فعل عبور کنیم و بسیاری از خاکریزهای فتح نشده، فتح شود تا به نقطه تعامل برسیم و مسئله‌ای به نام هسته‌ای در کشور وجود نداشته باشد.

وی اظهار داشت: البته در این بین لابی صهیونیسم کاملاً با هر گونه رویکرد جدید میان ایران و آمریکا مخالف است و درون هیئت حاکمه آمریکا نیز نظر واحدی وجود ندارد اما جمع بندی سیاسی همین است که شاهدیم.

بروجردی  آمریکایی‌ها و هم‌پیمانان‌اش را بازنده اصلی در موضوع سوریه خواند و افزود: از روز نخست، ایران مخالف جنگ آمریکایی ها در سوریه بود و روسیه و چین هم مخالف جنگ بودند و این اتفاق جدیدی بود که در نهایت منجر به شکست آمریکایی ها در بحث سوریه شد. آمریکایی‌ها به بهانه موضوع سلاح شیمیایی و پیوستن سوریه به کنوانسیون منع استفاده از این سلاح‌ها موضوع را خاتمه دادند و تمام تلاش آمریکایی‌ها این بود که سوریه را زمین گیر کنند، اما شرایط به ضرر تروریست‌ها رقم خورد.