کد خبر 252459
تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۲

خاطره نخستين ديدار حسن روحاني به عنوان رييس جمهوري اسلامي ايران با هموطنان مقيم آمريكا در نيويورك، به پربازتاب ترين واقعه بين آنان در سراسر اين كشور تبديل شده است.

به گزارش مشرق به نقل از ایرنا، پس از يك روز كاري بسيار فشرده براي روحاني و ملاقات با نخست وزير ايتاليا و سخنراني در انجمن آسيايي به هتل هيلتون رفتيم كه جمعيت بسيار زيادي از ايرانيان با پرچم هاي ايران و ابراز شور و احساسات فراوان منتظر ورود رييس جمهوري بودند.

صف بسيار طولاني در داخل هتل براي ورود به سالن مراسم تشكيل شده بود و بسياري از اين فرصت استفاده مي كردند تا جوياي احوال دوستان و آشنايان خود باشند و برخي هم مشغول نامه نوشتن براي روحاني بودند.

بعضي كه فارسي را كامل نمي دانستند، زياد مايل نبودند به انگليسي نامه بنويسند و به همين دليل از مسن تر ها كمك مي گرفتند تا با زبان مادري و شايد هم پدري احساسات خود را به عنوان يك ايراني بيان كنند.



داخل سالن جمعيت انبوهي منتظر ديدار روحاني بودند، رييس جمهوري در سالن حاضر شد كه وزير خارجه، رييس دفتر و تعدادي از مشاوران همراهي اش مي كردند.

با ورود رييس جمهوري به سالن همه به پا خواستند، دست زدن ها شروع شد و اما هچ كس از حاضران هم نمي خواست قطع شود كه حدود پنج دقيقه طول كشيد و در اين مدت، روحاني بارها به احساسات پاك ايراني هاي مقيم آمريكا پاسخ داد. برخي بغض شان تركيد، به گريه افتادند و جوان ترها بيشتر و همچنين فرياد زنده باد روحاني و روحاني دوست داريم، در سالن پيچيد.
سپس صداي روحبخش قرآن كريم دل هاي پر از احساس و شور ايراني هاي دور از وطن را آرام تر كرد، سرود ملي كشور نواخته شد و همگان همصدا سر زده از افق مهرخاوران را از عمق وجود زمزمه مي كردند.

پس از آن گروه سرود نوجوانان با لباس محلي و رژه و پرچم پرافتخار ايران وارد سالن شدند ويك سرود حماسي اجرا كردند.

روحاني پشت تربيون قرار گرفت و بازهم همه حضار به پا خاستند و تشويق هاي مكرر و مداوم شروع شد و رييس جمهوري با تشكر از ابراز احساسات و اينكه ايرانيان مقيم خارج سفيران ايران زمين در همه جاي دنيا هستند، ضمن ارايه گزارشي از دستاوردهاي سفر خود به نيويورك و همچنين فضاي جديدي كه براي توسعه ديپلماسي رسمي و عمومي جمهوري اسلامي در جهان پيش آمده است، گفت : ديپلماسي رسمي با دولت و ديپلماسي عمومي با شما مردم بويژه با ايرانيان مقيم خارج كه مي تواند الگويي از فرهنگ و عزت ملت خود در جاي جاي دنيا باشند.
روحاني به انتخابات ۲۴ خرداد نيز اشاره كرد وگفت : ملت بزرگ ايران و هوشمند به صحنه آمدند و حماسه اي را آفريدند كه نه در داخل ايران بلكه چنان حماسه خلق شد كه براي ايرانيان خارج از كشور هم قابل تصور نبود.

رييس جمهوري همچنين با اشاره به حوادث گذشته، از همه خواست گله گذاري را رها كنند و گفت: از گله هاي ديروز نگوييد و فراموش كنيد. دولت تدبير و اميد وظيفه خود مي داند، راه رفت و آمد ايرانيان به وطن را تسهيل كند، اين حق طبيعي هر ايراني است كه از سرزمين خود ديدار كند، مگر ما حق داريم ايراني را از بوي وطنش محروم كنيم.

روحاني همچنين از تعهد دولت خود براي تسهيل ايرانيان مقيم خارج براي رفت و آمد به كشور سخن گفت و تصريح كرد: ايرانيان مالك ايران هستند، كشور به همه تعلق دارد، دولت قيم مردم نيست. در نظام اسلامي هيچ كس قيم مردم نيست. فكر مي كنم اگر پيام شما را به ايران منتقل كنم شايد مهمترين پيام اين باشد كه ديدا از ايران حق مسلم ما است.
حضار پس از اين بخش از سخنان روحاني، بار ديگرا به پا خاستند و با دست زدن هاي پيوسته، از رييس جمهوري تشكر كردند.
برخي از ايرانياني كه حدود ۳۰ است از وطن خود دور هستند، با بغض هاي گشوده شده از خبرنگاران مي خواستند كه حال و هواي اين جلسه بويژه سخنراني روحاني به زبان انگليسي هم ترجمه شود و مي گفتند كه متاسفانه بسياري از فرزندان ما نمي توانند فارسي بخوانند و بنويسند، لطفا به انگليسي هم ترجمه كنيد تا آنان به سرزمين مادري و به امروز آن افتخار كنند.
در ميان ايرانيان مقيم آمريكا پس از احوال پرسي تقربيا همه از يك موضوع مهم سخن مي گفتند كه آيا اين بار رابطه برقرار مي شود، برخي خيلي خوشبين بودند و برخي نيز از تندروهاي داخل آمريكا بويژه حاميان رژيم صهيونيستي احساس نگراني مي كردند.

تقربيا همه يك مساله را مورد تاكيد قرار مي دادند كه دو ملت ايران و آمريكا خواهان برقراري دوستي هستند و از ادامه سياست هاي مداخله جويانه و تنش آفرين دولت هاي قبلي آمريكا تحت فشارگروههاي تندرو و لابي هاي مخالف از جمله آپيك خسته شده اند.

نكته ديگري كه درباره آن گفت وگوي بسياري شد، درخواست كاخ سفيد براي ديدار باراك اوباما با روحاني بود و اينگونه اظهارنظر مي كردند كه اي كاش اين موضوع عملي مي شد.

پس از پايان سخنراني آقاي روحاني، صدها نفر از آنان نيز خواهان گرفتن عكس يادگاري با رييس جمهوري بودند، اما اين كار ممكن نبود، زيرا زماني براي اين كار بود و خستگي مفرط همراه برنامه فشرده كاري نيز اجازه نمي داد كه جمعيت زياد حاضر بتوانند با رييس جمهوري عكس بگيرند.
از سوي ديگر محمدجواد ظريف وزير خارجه دولت ايران كه بين ايرانيان مقيم خارج بسيار محبوب و مورد احترام است، به نمايندگي از روحاني بين جمعيت حضور يافت و مدت زمان زيادي را براي گرفتن عكس يادگاري با ايرانيان و خانواده هايشان اختصاص داد.

اين مراسم با صرف شام، خوشحالي و اميد هاي فراوان پايان يافت، ولي خاطره ايراني ترين شب ايرانيان در پنجشنبه شب، هنوز بين آناني كه در اين مراسم بودند يا فرصت حضور نداشتند و همچنين در فضاي مجازي و وبلاگي به اشتراك گذاشته مي شود و علاقه مندان فراواني دارد.