به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، غلامرضا نوری در جمع خبرنگاران با بیان اینکه روزانه یک سوم نیاز کشور به کره تأمین می شود، گفت: در حال حاضر دو هزار تن کره از گمرکات جنوبی کشور با ارز 24هزار و 770 ریالی ترخیص می شود و این امر نشانگر حذف کره از لیست کالاهای اساسی است.
وی با تأکید براینکه دولت به جای حمایت از تولید کننده خارجی باید از تولید کننده داخلی حمایت کند، ادامه داد: با توجه به اینکه از سوی بانک مرکزی ارز 24هزار و 770 ریالی به واردات کره نیز تخصیص یافته، به همین جهت هزینههای تولیدی کارخانههای لبنی افزایش پیدا کرده و تولید کنندگان برای جبران هزینههای تولیدی و جلوگیری از توقف خط تولید کره مجبور به افزایش دو برابری قیمت کره در بازار بوده و انتظار فروش کره ازسوی تولیدکنندگان باقیمت پایین دور از منطق است.
عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با اظهار اینکه بعد از دارو، کره در جامعه به عنوان یکی از کالاهای اساسی محسوب میشود، اضافه کرد: روند صعودی افزایش قیمت کره، متناسب با قدرت خرید جامعه نبوده و تضرر مصرف کنندگان را سبب شده است.
نماینده مردم بستان آباد در مجلس، با بیان اینکه در مصرف موادغذایی حلقه بین مصرف کننده، تولید کننده و تأمین نهادهها به هیچ وجه تنظیم نخواهد شد، مگر اینکه تمرکز وظایف در وزارت جهاد کشاورزی انجام شود، تاکید کرد: قانون انتزاع و تمرکز وظایف که از مفاد آن صادرات، تنظیم بازار و صنایع تبدیلی بخش کشاورزی است باید از وزارت صنعت و معدن وتجارت به وزارت جهاد کشاورزی بازگردانده شود و متأسفانه به علت نبود دستگاه تخصصی دربحث حاکمیت و نظارتی این اقدام در دولت دهم صورت نگرفت.
نوری با اشاره به اینکه قانون انتزاع وظایف هرچه سریع تر از سوی دولت یازدهم درخصوص تغییرات و بسترسازی و اصلاحات باید اجرایی شود، افزود: تنظیم بازار محصولات کشاورزی از سوی چند وزارتخانه به علت تداخل در تصمیمات امکان پذیر نبوده و به همین جهت باید تمام وظایف تنظیم بازار و قیمت گذاری در وزارت جهادکشاورزی متمرکز شود که با مشاهده هر گونه تخلفی در بخش کشاورزی مجلس بتواند برخورد قطعی و قانونی با متخلفان صورت پذیرد.
وی با تأکید براینکه کره جزو کالاهای اساسی جامعه است، گفت: دولت باید از بیت المال به مصرف کننده یارانه دهد و نباید تخصیص یارانه از جیب تولیدکننده به مصرف کننده را انتظار داشت.
عضوهیئت رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس افزود: دولت تدبیر وامید باید از مصرف کننده حمایت عملیاتی نماید، به طوری که در جهت حمایت از سلامت جامعه و حمایت از مصرف مواد لبنی و پروتئینی باید میزانی از یارانه بخش سلامت را در خصوص کاهش هزینه ها و قیمت، به کره اختصاص دهد.
نماینده مردم بستان آباد در مجلس شورای اسلامی گفت: سرانه مصرف کره در کشور 165 هزار تن بوده و به علت عدم تخصیص به موقع ارز، روزانه فقط 50 هزار تن کره از سوی کارخانههای لبنی بستهبندی و به بازار عرضه میشود که این امر به کمبود آن و افزایش 72 درصدی قیمت این محصول منجر شده است.