عدم تصویب قانون بودجه در حالی است که اوباما روز دوشنبه در سخنرانی خود از کنگره آمریکا خواسته بود تا این قانون را تصویب کند اما مخالفت های جمهوریخواهان با قانون بیمه همگانی اوباما سبب شد تا دموکرات های حاکم بر مجلس سنا و جمهوریخواهان حاکم بر مجلس نمایندگان نتوانند به طور همزمان به توافقی درباره لایحه بودجه دست یابند.
در پی تصویب نشدن بودجه دولت آمریکا و تعلیق فعالیت بسیاری از نهادهای دولتی در این کشور، یک سوم کارکنان دولتی به مرخصی اجباری بدون حقوق فرستاده می شوند. دو سوم بقیه کارکنان دولتی آمریکا از جمله شخص باراک اوباما باید به کار خود ادامه دهند، اما حقوق خود را تا زمان حل شدن این بحران دریافت نخواهند کرد.
تعطیلی دولت فدرال آمریکا و بیکاری 800 هزار کارمند آن نه تنها در آمریکا تظاهرات خیابانی به راه انداخته است بلکه دولتمردان دیگر کشور ها از جمله انگلیس را نیز به وحشت انداخته است.
همانطور که شاهدیم اوباما امروز دستور تعطیلی نهادهای دولتی را صادر کرد. علت آن این بود که کنگره با بودجه درخواستی اوباما که از طریق دریافت وام بود موافقت نکرد. اخبار حاکی از این است که آمریکا بزرگترین بدهکار جهانی است. اگرچه اخبار واصله ارقام مختلفی را ارائه می دهد اما بدهی های آمریکا بالغ بر 16 تیریلیون دلار بوده در حالی که بودجه سالیانه آمریکا چیزی قریب به 4 تیریلیون دلار است.
تحلیلگران بدهی 4برابری آمریکا نسبت به بودجه این کشور را به معنای ورشکستگی اقتصاد آمریکا می دانند. دولت آمریکا به خاطر هزینه های جنگی و مقابله روسیه، جمهوری اسلامی و... نتوانست طبق میل رژیم جنایتکار اسرائیل وارد جنگ سوریه شود. بدون شک در کنار دیگر عوامل بازدارنده منطقه ای و تهدیدات بین المللی برای آمریکا عامل هزینه های جنگ برای عدم دخالت در سوریه بسیار تعیین کننده و تاثیر گذار بود.
از سوی دیگر تحلیلگران و کارشناسان اقتصادی می گویند اگر کنگره با این وام موافقت می کرد نیز تنها به بالاتر رفتنم بدهی های دولت آمریکا کمک می شد و در آن شرایط فشار بر دولت این کشور افزایش می یافت..
بر اساس این گزارش ؛ بدهی های ملی آمریکا اکنون به حدی بالاست که هر یک از 313 میلیون شهروند آمریکایی، بزرگ یا کوچک بیش از 50 هزار دلار بدهی دارد. هر مالیات دهنده آمریکایی نیز حدود 139 هزار دلار از این بدهی ها را برگردن دارد و اگر این روند ادامه یابد و تغییری ایجاد نشود، در سال 2020 برای -فقط- بهره بدهی این بدهی ها آمریکا باید سالی 2 تریلیون دلار پرداخت کند. این درحالی است که برخی از ایالت های آمریکا در سال جاری اعلام ورشکستگی کردند.
در شرایطی که فشار ها از سوی افکار عمومی بر اوباما زیاد است؛ نخست وزیر انگلیس هشدار داد ناتوانی آمریکا در برنامهریزی برای تامین بودجه و تعطیل شدن دولت فدرال اقتصاد جهان را به خطر می اندازد.
به گزارش راشا تودی، دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس هشدار داد تعطیلی دولت فدرال آمریکا در پی شکست مذاکرات چگونگی تأمین بودجه عمومی اقتصاد جهان را به خطر می اندازد.
کامرون در گفتگو با رادیو بیبیسی گفت اینکه دولت آمریکا نتواند به درستی هزینه ها و کسری بودجه خود را برنامه ریزیکند اقتصاد جهان را با خطر مواجه خواهد کرد.
گفتنی است برای نخستین بار طی 17 سال اخیر است که دولت آمریکا مجبور شده تا هزاران کارمند فدرال خود را بیکار کند. اعتراضات مردمی به این اقدام از ساعت اعلام آن توسط اوباما شروع شده است و عده ای این اعتراضات سرآغاز دوباره شعله ور شدن وال استریت می دانند.
گفتنی است وال استریت قلب تپنده اقتصاد آمریکا محسوب میشود. ساختمان بازار بورس نیویورک که بزرگترین بورس جهان از نظر میزان معاملات و حجم مالی است، در خیابان وال استریت قرار دارد. همچنین مرکز بزرگترین مراکز اقتصادی ایالات متحده آمریکا و چند بورس مهم اقتصادی این کشور از جمله بازار بورس نیویورک (NYSE)، بازار بورس نزدَک (NASDAQ)، بازار بورس آمریکا (AMEX)، بازار بورس تجاری نیویورک (NYMEX) و میز بازرگانی نیویورک (NYBOT) در این منطقه قرار دارد. در طول زمان، نام وال استریت به عنوان «مکان افراد دارای نفوذ اقتصادی در آمریکا» شهرت یافته است هم از این رو بود که اعتراضها و تجمعاتی خیابانی که از تاریخ 17 سپتامبر 2011 در نیویورک آغاز شد از همین محل شروع شد و نام آن برگرفته از قلب اقتصادی آمریکا بود و به جنبش اشغال وال استریت شهره یافت.