کد خبر 25471
تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۳:۱۵

کتاب "شاهدنامه" منظومه‌ا‌ي آييني است که يکصد و چهل سال پيش به سبک شاهنامه فردوسي توسط حجت الاسلام الهامي کرمانشاهي از قيام امام حسين(ع) تا انتقام مختار سروده و به قلم استاد علي انساني تصحيح شده است.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، مراسم رونمايي از کتاب "شاهدنامه" و سامانه بين‌المللي "سفينه نجات" از سوي دفتر هنر و ادبيات هلال وابسته به سازمان تبليغات اسلامي با حضور حجت‌الاسلام والمسلمين فاطمي‌نيا در حوزه هنري برگزار شد.
حجت الاسلام فاطمي‌نيا در سخنان کوتاهي با تجليل از تلاش استاد علي انساني در تصحيح کتاب "شاهدنامه" گفت: در ميان تصحيح کتب، تصحيح ديوان از مشکل ترين کارهاست و ديوان "شاهدنامه" فوق العاده زيباست که در آن از لغات فاخر استفاده شده است.
وي به جايگاه والاي ادبيات آئيني و ادب شيعي در ترويج معارف اهل بيت (ع) اشاره کرد و افزود: شعراي بسياري به زبان هاي عربي، فارسي، آذري و... در مدح اهل بيت شعر گفته اند. در صد سال اخير در بين شيعيان عراق نهضتي شد که شعرهاي تکان دهنده اي سرودند؛ ابتدا فکر مي کردم استعمار بين ما و شعر عربي و فارسي جدايي انداخته و هر کدام ديگري را رد مي کند اما اخيرا متوجه شدم دست استعمار از اين مسئله کوتاه شده است چون کتاب حديقه سنايي، مثنوي معنوي و گلستان سعدي در قاهره به عربي برگردانده شده است.
اين استاد اخلاق و پژوهشگر در پايان سخنان خود با اشاره به جايگاه احمد شوقي به عنوان اميرالشعراي مصر، به بيان حکايتي از علاقه اين شاعر بزرگ عربي به شعر فراتي(عراقي) در رثاي مظلوميت امام حسين(ع) پرداخت.
حجت‌الاسلام حسين فتحي، مدير دفتر هنر و ادبيات هلال در سخناني ادبيات آييني ايران اسلامي را به مکتوب و شفاهي تقسيم کرد و گفت: مشکلي که چند سال پيش در هيئات ما ايجاد شد باعث رنجش پيشکسوتان وادي مداحي اهل بيت(ع) شد که اين آسيب بيشتر در ادبيات شفاهي بود که از طريق وسايل ارتباطي چون اينترنت و موبايل به سرعت ترويج يافت و دشمنان بدترين سوء استفاده را کردند. بعد از اين مسئله بود که مقام معظم رهبري و مراجع و ديگر بزرگان توصيه هايي در راستاي حل اين مسئله فرمودند.
وي به تشريح تلاش هاي دفتر هنر و ادبيات هلال از 6 سال پيش تا کنون در جمع آوري مجموعه اي از مداحي ها پرداخت و گفت: بيش از 8 هزار ساعت مداحي را دسته بندي کرديم که در اين سامانه موجود است و در ادامه ارائه خواهد شد.
حجت الاسلام فتحي افزود: اين مداحي ها آسيب شناسي و کارشناسي شد و متوجه شديم مهمترين بخش آسيب ديده در ادبيات شفاهي به ويژه نوحه يا سرود است که اين آسيب مي رفت تا ادبيات مکتوب را نيز بيمار کند به همين دليل طي جلساتي از استاد سازگار خواستيم براي حل اين مسئله وارد شوند که ايشان نيز با آغوش باز پذيرفتند.
وي با اشاره به جلد اول کتاب "يک ماه خون گرفته" که توسط غلامرضا سازگار 4 سال پيش منتشر شد بر استقبال خوب مخاطبان از اين اثر تأکيد کرد و گفت: در سال اول 15 هزار جلد از اين کتاب توزيع شد و وقتي ديديم فضا مستعد است از استاد خواستيم براي همه مناسبت ها چنين کاري انجام شود و قرار شد هر دو ماه يکبار مناسبت هاي آن دو ماه را در قالب يک کتاب وCD تقديم جامعه مداحي و عزيزان ذاکر کنيم.
مدير دفتر هنر و ادبيات هلال افزود: همزمان با اين کار، سايت "مدايح" را راه اندازي کرديم و تمام اشعار استاد سازگار به همراه صوت ثبت و ضبط شد که به صورت رايگان قابل دسترسي علاقمندان است که جمع بازديد کنندگان اين سايت هم اکنون بالاي 400 هزار نفر است.
وي در ادامه به معرفي سامانه بين المللي "سفينه نجات" پرداخت و گفت: اين سامانه يک شبکه فراگير و‌ متشکل از مجموعه مکتوب و صوتي اشعار آييني شاعران پارسي گوي است که در سه بخش تلفن گويا، پيام کوتاه، راديو اينترنتي براي نخستين بار توسط دفتر هنر و ادبيات هلال طراحي شده است.
حجت‌الاسلام فتحي افزود: در بخش تلفن گويا به شماره 8920، اشعار آييني اساتيد برجسته اين حوزه از طريق تلفن و نمابر قابل شنيدن و ديدن است، در بخش راديو اينترنتي مجموعه برنامه‌هاي آييني شامل متن، دکلمه، نوحه، مناجات و کارشناسي زنده است، همچنين در بخش پيام کوتاه بهترين و جديدترين اشعار در مناسبت هاي مختلف به تلفن هاي همراه ذاکران و مداحان اهل بيت (ع) ارسال مي شود.
وي در مورد کتاب چهار جلدي "شاهدنامه" نيز گفت: کتاب ارزشمند "شاهدنامه" منظومه‌ا‌ي آييني است که يکصد و چهل سال پيش به سبک شاهنامه فردوسي توسط حجت الاسلام الهامي کرمانشاهي از قيام امام حسين(ع) تا انتقام مختار سروده و به قلم استاد علي انساني تصحيح شد. نام اصلي اين کتاب"چهار خيابان باغ فردوس" بود که با ديد تيزبين استاد انساني نام "شاهدنامه" که يادآور شاهنامه فردوسي است بر آن نهاده شد.
در پايان مراسم رونمايي نيز علي انساني درباره جايگاه برجسته مرحوم الهامي که کتاب "شاهدنامه" را سروده است، گفت: فردوسي قله نشين رفيعي است اما اديب الممالک مي گفت اگر قرار باشد که سمت فردوسي به شاعر آييني نسبت داده شود تنها فردوسي شاه کربلا "الهامي" است.
سامانه بين المللي "سفينه نجات" شامل راديو اينترنتي و تلفن گوياي چهار زبانه به شماره 8920 -021 گنجينه فضايل و مناقب اهل بيت (ع) است و جديدترين آثار فاخر ادبيات آييني نيز با شماره پيام کوتاه 20008920 به اطلاع مداحان و ذاکران اهل بيت مي رسد. همچنين علاقمندان جهت اطلاعات بيشتر مي توانند با شماره تلفن 88932767 و 09376232512 تماس بگيرند.
اطلاعات بيشتر از طريق نشانيهاي اينترنتي "سفينه نجات" به نشاني www.safinehnejat.com و راديو هلال به آدرس www.radiohelal.com و www.madayeh.com قابل دسترسي است.