تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران با ترکیب محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران، سید عباس عراقچی، مجید تخت‌روانچی، حمید بعیدی‌نژاد، داود محمدنیا و امیری به‌منظور شرکت در دور جدید مذاکرات ایران با گروه 1+5، وارد ژنو شد. ظریف امشب در ضیافت شام با کاترین اشتون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا شرکت می‌کند.

به گزارش خبرنگار اعزامی مشرق به ژنو، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در رأس هیئتی برای شرکت در مذاکرات ایران و گروه 1+5 ظهر امروز تهران را به مقصد ژنو محل برگزاری مذاکرات ترک کرد.

ظريف و اشتون ديدار كردند
دكتر «محمدجواد ظريف» وزير امور خارجه و مذاكره‌كننده ارشد هسته‌اي جمهوري اسلامي ايران و «كاترين اشتون» مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا و مذاكره‌كننده اصلي گروه ۱+۵ دوشنبه‌شب در ژنو با يكديگر ديدار و گفت‌وگو كردند.
به گزارش مشرق و به نقل از ايرنا، اشتون براي انجام اين ديدار در محل اقامت «محسن نذيري» نماينده دائم كشورمان نزد دفتر اروپايي سازمان ملل متحد در ژنو سوييس حضور يافت.

اين ديدار در حالي انجام مي‌شود كه از فردا (سه‌شنبه) دور جديد مذاكرات تهران با كشورهاي گروه ۱+۵ متشكل از آمريكا، روسيه، انگليس، فرانسه، چين و آلمان آغاز مي‌شود.

هنوز جزييات مذاكرات دكتر ظريف با خانم اشتون منتشر نشده است اما ديپلمات‌ها به خبرنگاران ايرنا گفتند كه در اين ديدار، وزير امور خارجه كشورمان درباره طرح پيشنهادي جديد تهران گفت‌وگو كرده است.

كاترين اشتون شب گذشته و پيش از عزيمت به ژنو با «جان كري» وزير امور خارجه آمريكا در لندن ديدار و گفت‌وگو كرد.

ظريف و اشتون پيش از اين، چندين بار به صورت تلفني با يكديگر درباره مسايل مختلف از جمله موضوع هسته‌اي كشورمان، بحران سوريه و ساير مسايل منطقه‌اي و بين‌المللي گفت‌وگو كرده‌اند؛ همچنين در حاشيه شصت و هشتمين اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل متحد در نيويورك نيز ديدار داشته‌اند.

رييس دستگاه ديپلماسي جمهوري اسلامي ايران ظهر دوشنبه در صدر يك هبات بلندپايه سياسي، فني و حقوقي عازم ژنو شد.

«سيدعباس عراقچي» معاون حقوقي و بين‌المللي وزير امور خارجه، «مجيد تخت‌روانچي» معاون اروپا و آمريكاي وزير امور خارجه، «حميد بعيدي‌نژاد» مديركل سياسي و بين‌المللي وزارت امور خارجه، «داود محمدنيا» مشاور حقوقي وزير امور خارجه و «محمد اميري» مديركل پادمان‌هاي سازمان انرژي اتمي اعضاي تيم مذاكره‌كننده هسته‌اي كشورمان با گروه ۱+۵ هستند كه دكتر ظريف را در اين سفر همراهي مي‌كنند.

«هلگا اشميد» معاون مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا، «وندي شرمن» به نمايندگي از دولت آمريكا، «سرگئي ريابكوف» به نمايندگي از سوي دولت روسيه، «سايمون گس» به نمايندگي از سوي دولت انگليس، «ژاك اوديبر» به نمايندگي از سوي دولت فرانسه، «وانگ مين» به نمايندگي از سوي دولت چين و «هانس ديتر لوكاس» به نمايندگي از سوي دولت آلمان در مذاكرات با كشورمان حضور دارند.

پيش از اين شهر ژنو سه بار در سال‌هاي ۱۳۸۷، ۱۳۸۸ و ۱۳۸۹ ميزبان مذاكرات كشورمان با گروه ۱+۵ بوده و اين چهارمين بار است كه كشور سوييس ميزباني مذاكرات ايران با گروه ۱+۵ را برعهده مي‌گيرد.

وزيران امور خارجه ايران و گروه ۱+۵ پيش از اين در حاشيه اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل متحد در نيويورك با يكديگر ديدار كردند و براي نخستين بار پس از ۳۴ سال قطع رابطه سياسي ميان تهران و واشنگتن، دكتر ظريف با جان كري همتاي آمريكايي خود در حاشيه اين نشست به مدت ۳۰ دقيقه گفت‌وگو كرد.

ظريف تنها در مذاكرات افتتاحيه فردا حضور خواهد داشت و از دور دوم، مذاكره‌كننده ايراني «سيدعباس عراقچي» خواهد بود.

به گفته عراقچي، اعضاي هيات مذاكره‌كننده كشورمان در حاشيه نشست با ۱+۵ با نمايندگان ۶ كشور از جمله آمريكا نيز ديدارهاي دوجانبه خواهند داشت.

رایزنی ظریف و اشتون بر سر میز شام
22:30 دقیقه/ وزیر امور خارجه کشورمان و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امشب بر سر میز شام به رایزنی و گفت‌وگو پرداختند.
به گزارش مشرق، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان که برای شرکت در مذاکرات ایران و گروه 1+5 به این شهر سفر کرده، امشب (دوشنبه) با کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بر سر میز شام در محل اقامتگاه سفیر و نماینده ایران در سازمان ملل در ژنو در خصوص نشست فردای ایران و 1+5 به رایزنی و تبادل نظر کردند.

مذاکرات ایران و 1+5 قرار است از فردا (سه‌شنبه) به مدت 2 روز در ساختمان سازمان ملل در شهر ژنو برگزار شود و جمهوری اسلامی ایران طرح پیشنهادی مکتوب و جدید خود را به اعضای 1+5 ارائه خواهد داد.

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در بدو ورود به ژنو در جمع خبرنگاران از آماده شدن طرح پیشنهادی جمهوری اسلامی به 1+5 در نشست ژنو خبر داد و تصریح کرد: مبنای ما در مذاکرات امتیاز دادن و گرفتن نیست.

لازم به ذکر است، هیئت‌های مذاکره کننده ایران و گروه 1+5 در دولت نهم و دهم 9 بار بر سر یک میز به مذاکره نشستند.

تیر ماه 1387، مهر ماه 1388، آذر ماه 1389 به ترتیب مذاکرات ژنو یک، دو و سه برگزار و استانبول بهمن 1389 و همچنین 26 فروردین ماه 1391 میزبان دور بعدی گفت‌وگوها بود. این مذاکرات سوم و چهارم خرداد در بغداد و 29 و 30 خرداد ماه در مسکو برگزار و هشتم و نهم اسفند ماه 1391 و همچنین 16 و 17 فروردین ماه سال جاری (1392) نیز آلماتی قزاقستان میزبان این مذاکرات بود.
مقام ارشد دولت اوباما: آمریکا آماده کاهش سریع تحریم‌های ایران است
20:40 دقیقه/ مقام ارشد دولت آمریکا ضمن اشاره به زمان‌بر بودن مذاکرات اعلام کرد واشنگتن حاضر است در صورت برطرف شدن نگرانی‌ها از جانب تهران تحریم‌ها را سریعا کاهش دهد.
خبرگزاری رویترز به نقل از  یک مقام ارشد ناشناس در دولت آمریکا اعلام کرد قدرت‌های جهانی امیدوارند تا به توافقی با ایران دست یابند که تمام نگرانی‌های بین‌المللی درباره برنامه هسته‌ای تهران را رفع کند اما به سختی دستیابی به چنین توافقی آگاه هستند.

این مقام که خواست هویتش فاش نشود اعلام کرد که هیچ کس نباید انتظار دستیابی به توافق در عرض یک شب را داشته باشد.

این مقام همچنین اعلام کرد واشنگتن آماده است تا درصورتی که ایران سریعا نگرانی‌ها درباره هدف نهایی برنامه هسته‌ای خود را برطرف سازد فورا تحریم‌ها را کاهش دهد.

ظريف و اشتون امشب در ژنو ديدار مي‌كنند
20:35 دقیقه/دكتر «محمد جواد ظريف» وزير امور خارجه و مذاكره كننده ارشد جمهوري اسلامي ايران امشب با «كاترين اشتون» مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا و مذاكره كننده اصلي گروه ۱+۵ در ژنو ديدار و گفت و گو مي كند.
رييس دستگاه ديپلماسي جمهوري اسلامي ايران عصر دوشنبه به وقت محلي ژنو، در راس يك هبات بلندپايه سياسي، فني و حقوقي وارد شهر ژنو در سوئيس شد تا در دور جديد مذاكرات تهران با گروه ۱+۵ متشكل از آمريكا، روسيه، انگليس، فرانسه، چين و آلمان شركت كند.
ديدار امشب دكتر ظريف و اشتون پيش از آغاز دور جديد مذاكرات ايران با گروه ۱+۵ است كه در محل اقامت «محسن نذيري» نماينده دائم كشورمان نزد دفتر اروپايي سازمان ملل متحد انجام خواهد شد.
كاترين اشتون شب گذشته با «جان كري» وزير امور خارجه آمريكا در لندن ديدار و گفت و گو كرد.
ظريف و اشتون پيش از اين چندين بار به صورت تلفني با يكديگر درباره مسائل مختلف از جمله موضوع هسته اي كشورمان، بحران سوريه و ساير مسائل منطقه اي و بين المللي گفت و گو كرده اند و در حاشيه شصت و هشتيمن اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل متحد در نيويورك نيز ديدار داشته اند.
به گفته منابع ديپلماتيك مذاكره كننده ارشد جمهوري اسلامي ايران در ديدار امشب خود با مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا درباره طرح جديد پيشنهادي تهران گفت و گو خواهد كرد.
«سيدعباس عراقچي» معاون حقوقي و بين المللي وزير امور خارجه، «مجيد تخت روانچي» معاون اروپا و آمريكاي وزير امور خارجه، «حميد بعيدي نژاد» مديركل سياسي وزارت امور خارجه، «داود محمدنيا» مشاور حقوقي وزير امور خارجه و «محمد اميري» مديركل پادمان هاي سازمان انرژي اتمي اعضاي تيم مذاكره كننده هسته اي كشورمان با گروه ۱+۵ هستند.
«وندي شرمن» به نمايندگي از دولت آمريكا، «سرگئي ريابكوف» به نمايندگي از سوي دولت روسيه، «سايمون گس» به نمايندگي از سوي دولت انگليس، «ژاك اوديبر» به نمايندگي از سوي دولت فرانسه، «وانگ مين» به نمايندگي از سوي دولت چين و «هانس ديتر لوكاس» به نمايندگي از سوي دولت آلمان در مذاكرات با كشورمان حضور دارند.
مذاكرات ايران و گروه ۱+۵ قرار است از فردا (سه شنبه) و به مدت دو روز به ميزباني كشور سوئيس و در محل دفتر اروپايي سازمان ملل متحد برگزار شود. اين چهارمين بار است كه كشور سوئيس ميزباني مذاكرات ايران با گروه ۱+۵ را برعهده دارد.
وزراي امور خارجه ايران و گروه ۱+۵ پيش از اين در حاشيه اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل متحد در نيويورك با يكديگر ديدار كردند و براي نخستين بار پس از ۳۴ سال قطع رابطه سياسي ميان تهران و واشنگتن، دكتر ظريف با جان كري همتاي آمريكايي خود در حاشيه اين نشست به مدت سي دقيقه گفت و گو كرد.  

عراقچی:ایران از پتانسیل روابط خود در نشست 1+5 استفاده می‌کند
20:20 دقیقه/ عضو ارشد مذاکره کننده هسته ای ایران بر استفاده از پتانسیل موجود در روابط میان تهران و جامعه بین المللی در دور جدید مذاکرات ایران با گروه ۱+۵ تاکید کرد.
به گزارش مشرق، سید عباس عراقچی مذاکره کننده ارشد هیئت ایرانی در ژنو در گفت و گو با تسنیم با اشاره به این که ایران هسته ای دارای روابط مناسب و مفیدی با جامعه بین المللی است،افزود: هیئت مذاکره کننده ایرانی در این دور از مذاکرات دیدارها و گفت وگوهای دوجانبه ای با اعضای گروه 1+5 خواهد داشت.

وی گفت: در دور جدید گفت وگوی ایران با گروه 1+5 از پتانسیل موجود در روابط خود با جامعه بین المللی از جمله اعضای اتحادیه اروپا، چین و روسیه استفاده خواهیم کرد.

عراقچی با اشاره به تغییر نماینده چین در این دور از مذاکرات گفت که این تغییر متناسب با ساختار اداری کشور چین صورت گرفته و هیچ ارتباطی با موضوع پرونده هسته ای ایران ندارد.

تیم مذاکره‌کننده ایران وارد ژنو شد
17:54 دقیقه/ تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران با ترکیبی از محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران، سید عباس عراقچی، مجید تخت‌روانچی، حمید بعیدی‌نژاد، داود محمدنیا و امیری به‌منظور شرکت در دور جدید مذاکرات ایران با گروه 1+5، لحظاتی قبل وارد ژنو شد.

سید عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه کشورمان  شب گذشته در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما در مورد مذاکرات ایران با 1+5 گفت: تیم جدید با رویکرد و چارچوب جدیدی وارد مذاکرات می‌شود. در این چارچوب جمهوری اسلامی به‌دنبال بازی برد ــ برد است و در این راه بدون دادن امتیازی ایران به اهداف خود می‌رسد و برنامه هسته‌ای خود را حفظ می‌کند و طرف مقابل نیز از صلح‌آمیز بودن موضوع  هسته‌ای کشورمان مطمئن می‌شود.

همچنین وزیرامورخارجه کشورمان اظهار داشت: کار دشواری آغاز شده است و باید در مذاکرات منافع ملی کشور تأمین شود.

گفتنی است؛ بیش از 30 رسانه داخلی تیم مذاکره کننده هسته‌ای را به منظور پوشش نشست ژنو همراهی می‌کنند و مذاکرات ایران با گروه 1+5 روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه در ژنو برگزار می‌شود.

ظریف امشب در ضیافت شام با کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا شرکت می کند.


تصاوير استقبال از ظريف در ژنو

تيم مذاکره‌کننده هسته‌اي جمهوري اسلامي ايران، به محض ورود به ژنو، مورد استقبال مديرکل خاورميانه وزارت امور خارجه سوئيس قرار گرفت.




ظریف به محض ورود در جمع خبرنگاران گفت: مبنای ما در مذاکرات ژنو امتیاز دادن و گرفتن نیست

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در بدو ورود به ژنو در جمع خبرنگاران از آماده شدن طرح پیشنهادی جمهوری اسلامی به 1+5 در نشست ژنو خبر داد.

وی تصریح کرد: مبنای ما در مذاکرات امتیاز دادن و گرفتن نیست.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان که در رأس هیئتی برای شرکت در مذاکرات ایران و گروه 1+5 راهی ژنو شده بود، لحظاتی پیش وارد این شهر شد.

جمهوری اسلامی ایران قرار است در این نشست طرح پیشنهادی جدید و مکتوبی را ارائه دهد و تیم ایران به ریاست ظریف در این دور از مذاکرات با جدیت و با اختیارات لازم برای مذاکره‌ای هدفمند و رو به جلو آماده است و این طرح مبتنی بر رویکردهای کاملا منطقی و واقع بینانه و شامل سه بخش است که گام‌های اول و آخر مشخص شده و دارای چارچوب زمانی است.

رئیس دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه به اعتقاد ما مشکل وجود ندارد برنامه جمهوری اسلامی ایران را کاملا صلح‌آمیز خواند و افزود: نیاز است که با برخورد متوازن و متعادل که موانعی طی چند سال ایجاد شده را از میان برداریم و به سمت اجرای حقوق هسته‌ای ایران ضمن ایجاد اطمینان در سطح بین‌المللی از صلح‌آمیز بودن کامل برنامه جمهوری اسلامی به پیش برویم و در این میان منافع و معیشت مردم را بهبود بخشیده و به سمت رفع تحریم‌های ظالمانه حرکت کنیم.

وی با بیان اینکه به این مذاکرات بدبین نیستم یادآور شد: اما باید حسن نیت و اراده سیاسی طرف مقابل را در عمل ببینیم و اگر چنین اراده‌ای در طرف مقابل وجود داشته باشد که امیدوارم باشد می‌توانیم در آینده قابل تصوری به یک راه حل برسیم.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان که در رأس هیئتی برای شرکت در مذاکرات ایران و گروه 1+5 راهی ژنو شده بود، لحظاتی پیش وارد این شهر شد.

جمهوری اسلامی ایران قرار است در این نشست طرح پیشنهادی جدید و مکتوبی را ارائه دهد و تیم ایران به ریاست ظریف در این دور از مذاکرات با جدیت و با اختیارات لازم برای مذاکره‌ای هدفمند و رو به جلو آماده است و این طرح مبتنی بر رویکردهای کاملا منطقی و واقع بینانه و شامل سه بخش است که گام‌های اول و آخر مشخص شده و دارای چارچوب زمانی است.

بخصوص بی اعتمادی ما نسبت به غرب تشدید شده است و نیاز به زمان است اما امیدواریم این کار را در کمترین زمان ممکن انجام دهیم

وی ادامه داد طول کشیدن بیش از حد مذاکره اعتماد را از بین می برد و ایجاد اعتماد نمی کند.

ظریف اظهار داشت کاهش زمان مذاکره یکی از اهداف ما است

رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین از حاضر شدن دستور پیشنهادی ایران که قرار است به گروه ۱+۵ در نشست ژنو ارائه شود خبر داد و گفت که این بسته چارچوبی است برای راه حل که به طرف مقابل ارائه می دهیم و این چارچوب باید مورد بررسی قرار گیرد و جزئیات آن توسط همکاران ما مورد مذاکره قرار گیرد.

ظریف خاطرنشان کرد من و همکارانم این آمادگی را داریم که اگر ملاحظه‌ای یا سوالی وجود داشته باشد این سوالها را پاسخ دهیم ولی باید واقعیت را بپذیریم که کشورهای شرکت کننده در این نشست نیاز داشته باشند که بعد از ملاحظه بسته ما، با مقامات عالی رتبه کشورشان در اینباره مشورت کنند.

وی ادامه داد: ما توقع داشتیم که آنها با آمادگی کامل بیایند و فکر می کنم دور از انتظار نباشد توقع داشته باشیم هیأت ها برای بررسی بیشتر موضوعات که فردا و پس فردا در ژنو مطرح خواهد شد نیاز به زمان داشته باشند البته فکر می کنم این زمان باید کوتاه باشد و به فاصله کمی جلسات بعدی را داشته باشیم و به نتیجه برسیم.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا در این طرح پیشنهادی چارچوب زمانی تعریف شده پاسخ داد: مبنای طرح ما زمان است، معتقدیم یکی از روش های ایجاد اعتماد این است که زمان را باز نگذاریم و در یک بازه زمانی محدود مذاکرات را پیش ببریم که هیچ یک از طرف ها احساس نکنند که طرف دیگر می خواهد با وقت کشی برخی از اهداف جانبی را به پیش ببرد به همین خاطر ما یک چارچوب زمانی را تعیین کردیم.

وی ادامه داد قبل از این گفتم که ما فکر می کنیم حداکثر ظرف یکسال می توانیم به مرحله نهایی اجرای طرح برسیم. البته طرح ما مراحل مقدماتی، مراحل میانی و یک مرحله نهایی دارد.

ظریف گفت: فکر می کنم بتوانیم مراحل مقدماتی را ظرف ۶ ماه اجرا کنیم و حتی امکان اجرای زودتر آن نیز هست.۱+۵  به دلیل ساز و کارهای داخلی زمان بیشتری نیاز دارند و باید این موارد را در نظر بگیریم.

وی گفت: متعهدم ظرف حداکثر یکسال می توانیم موضوع هسته‌ای ایران را به موضوع عادی در آژانس تبدیل کنیم، البته این به شرطی است که حسن نیت در طرف مقابل وجود داشته باشد.

رئیس‌ دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤال دیگری با بیان اینکه جمهوری اسلامی آمادگی دارد نگرانی‌های معقول را مرتفع کند افزود: این به معنای آن نیست که ایران از حقوق خود دست می کشد. روش دست کشیدن از حقوق یا اعمال فشار به ایران برای دست کشیدن از حقوقش راه خوبی برای رفع نگرانی های غرب نیست و آنها با این روش‌ها بیشتر نگران می‌شوند.

ظریف تصریح کرد: وضعیت انرژی هسته‌ای ایران و توانمندی‌های بومی هسته‌ای ایران به شکلی است که این قابل رفع و از بین بردن نیست و با تحریم و فشار این توان از بین نمی‌رود.

وی ادامه داد: باید روش‌هایی را با هم پیدا کنیم که ضمن اجرای حقوق هسته‌ای مردم ایران دیگران اطمینان حاصل کنند که ما برنامه دیگری غیر از برنامه صلح آمیز نداریم. ما از لحاظ مذهبی، فتوای مقام معظم رهبری، ملاحظات استراتژیک، امنیتی، سلاح هسته‌ای را به نفع سیاست و امنیت کشور نمی‌دانیم و معتقدیم باید این نگرانی‌ها رفع شود و نباید از اول هم نگرانی وجود می‌داشت.

ظریف در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهارنظر دیپلمات‌های غربی مبنی بر اینکه ایران امتیازاتی را می‌دهد گفت: مبنای ما در مذاکرات امتیاز دادن و گرفتن نیست. کسانی که با دیدگاه حاصل جمع صفر صفر وارد معادلات بین المللی می‌شوند ضرر  خود و طرف مقابل را تضمین می‌کنند.این بازی می‌تواند باخت باخت باشد مثل بازی که تا حالا ادامه دادند یا بازی برد برد باشد.

ظریف تصریح کرد که در بازی برد برد نباید نگاه ما نگاه امتیاز دهی و امتیاز گیری باشد بلکه باید رسیدن به یک راه‌حل مورد قبول باشد

حاشیه‌نگاري‌های خبرنگار اعزامی مشرق به ژنو:

- در ابتدای سفر آقای ظریف به دلیل کمردرد بالا قادر به استفاده از پله‌های هواپیما نبود و مجبور شد از بالابر، خود را به در هواپیما برساند.

- هیئت همراه آقای ظریف قبل از پرواز، نماز را اقامه کرده و بعد از اقامه نماز ظهر و عصر برای حرکت به سمت ژنو آماده شدند.

- مدت پرواز هواپيماي تيم مذاکره‌کننده ايراني به ژنو، پنج ساعت بوده است.

- به محض تیک‌آف هواپیماي ظريف و هيئت همراه، قاب نمايشگر درون هواپیما از جا کنده شد و روی زمین افتاد.

- محمدجواد ظريف، در طول پرواز هواپيماي جمهوري اسلامي ايران به مقصد ژنو، در قسمت فيرست‌کلاس هواپيما به‌صورت خوابيده به نوبت با همه خبرنگاران اعزامي 30 رسانه، ديدار کرد. کمردرد شديد، باعث شد وي نتواند روي صندلي هواپيما بنشيند و به همين دليل مرتباً از اصحاب رسانه عذرخواهي مي‌کرد.

- ظريف در جمع خبرنگاران مذاکرات را عاملي براي رفع بي‌اعتمادي مان طرفين اعلام کرد و گفت: کوتاه‌شدن و چارچوب‌دار شدن و هدفمندي مذاکرات مي‌تواند باعث اعتمادسازي شود.

- همچنين سيد عباس عراقچي، در پاسخ به سؤالي مبني بر اينکه آيا تيم هسته‌اي سخنگو هم دارد، گفت: بنده هم سخنگوي تيم هستم و هم رياست تيم را بر عهده دارم اما در صورت لزوم، در هنگام برگزاري جلسات، نکاتي توسط آقاي نکونام به خبرنگاران منتقل خواهد شد.

ظریف: مردم در روز عرفه برای موفقیت‌مان دعا کنند

محمدجواد ظریف قبل از پرواز خود نيز اظهار کرد: کار دشواری آغاز شده است و به حمایت و دعای همه مردم ایران و نخبگان سیاسی نیاز داریم چراکه باید مذاکرات به نتیجه بسیار خوبی برسد و پیگیری این کار به‌صورتی باشد که منافع ملی و رفاه مردم را تأمین کند.

وی تصریح کرد: ما نیازمند این هستیم تا بسیاری از دوستان منافع ملی را مدنظر قرار بدهند و قضاوت زودرس نکنند و اجازه دهند تا ارتباطات به‌صورت خوبی پیش برود.

وزیر امور خارجه کشورمان تأکید کرد: از ملت ایران می‌خواهم تا در روز عرفه و عید قربان دعاگوی ما باشند تا ان‌‌شاءالله بتوانیم به نتیجه خوبی در مذاکرات دست پیدا کنیم.

فردا ژنو به مدت دو روز میزبان این مذاکرات است و جمهوری اسلامی ایران با دست پر و با طرح پیشنهادی مکتوب در این دور از مذاکرات حضور خواهد داشت. چهارمین بار است که ژنو میزبان مذاکرات ایران و 1+5 است، البته با این تفاوت که این شهر برای اولین بار در دولت یازدهم میزبان این مذاکرات است و هیئت ایرانی در سطحی عالی‌تر یعنی در سطح وزیر خارجه در این دور از مذاکرات حضور خواهد داشت.

هیئت ایرانی در حالی در این دور از مذاکرات حضور خواهد یافت که محمدجواد ظریف اخیرا با صراحت اعلام کرد که پیشنهاد ارائه شده در نشست آلماتی یک از سوی 1+5 مورد پذیرش ایران نیست و همانطور که عنوان کرد این طرح به تاریخ پیوسته است.

جمهوری اسلامی ایران همواره اعلام کرده که علی‌رغم اینکه نگرانی‌های مطرح شده درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ایش را بی پایه و اساس می‌داند ولی آماده رفع نگرانی‌های منطقی طرف مقابل است.

با توجه به اینکه مقامات جمهوری اسلامی ایران همواره اعلام کرده‌اند که به دنبال مذاکرات جدی، زمان‌بندی شده و هدفمند هستند و مذاکره برای مذاکره را دنبال نمی‌کنند و در پی بازی برد - برد به نفع دو طرف هستند، انتظار می‌رود که 1+5 نیز در مذاکرات ژنو با حسن نیت حضور یابند و آماده ورود به گفت‌وگوهای حرفه‌ای و جدی باشند و حقوق مسلم ملت ایران در دستیابی به فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای و غنی سازی را به رسمیت بشناسند.

لازم به ذکر است، هیئت‌های مذاکره کننده ایران و گروه 1+5 در دولت نهم و دهم 9 بار بر سر یک میز به مذاکره نشستند.

تیر ماه 1387، مهر ماه 1388، آذر ماه 1389 به ترتیب مذاکرات ژنو یک، دو و سه برگزار و استانبول بهمن 1389 و همچنین 26 فروردین ماه 1391 میزبان دور بعدی گفت‌وگوها بود. این مذاکرات سوم و چهارم خرداد در بغداد و 29 و 30 خرداد ماه در مسکو برگزار و هشتم و نهم اسفند ماه 1391 و همچنین 16 و 17 فروردین ماه سال جاری (1392) نیز آلماتی قزاقستان میزبان این مذاکرات بود.