کد خبر 257475
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۲

آزادی در مطبوعات و در حوزه کتاب با دولت گذشته تفاوت کرده و فضا را برای اندیشمندان، اصحاب قلم و اصحاب مطبوعات باز کرده و به تدریج آثار آن را مشاهده خواهیم کرد.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه همایش بین‌المللی غزنه و زبان و ادب فارسی در جمع خبرنگاران عنوان کرد: دیدگاه دولت تدبیر و امید درباره آزادی کاملا با دولت گذشته متفاوت است و به تدریج آثار این تفاوت دیده خواهد شد.

وی درباره تغییر در اداره کتاب و تفاوت‌های دولت روحانی و احمدی‌نژاد در زمینه سانسور و ممیزی عنوان کرد: اسم سانسور را اصلا قبول نداریم و ما یک وقتی گفتیم سانسور اسم غیر محترمانه ممیزی است و ما سیاست‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه ممیزی متفاوت خواهد بود و نظرات خود را در این زمینه اعلام کردیم و قطعا تغییر ایجاد خواهد شد دیدگاه دولت تدبیر و امید نسبت به آزادی فضای مطبوعات و آزادی حوزه کتاب شاهد خواهیم بود.

جنتی در ادامه افزود: باز کردن فضا برای انیشمندان، اصحاب قلم و اصحاب مطبوعات کاملا با گذشته متفاوت است و به تدریج آثار آن مشاهده خواهد شد و بسیاری از کتاب‌هایی که در گذشته توقیف شده بودند و جلوی چاپ آنها گرفته شده بازبینی و مجددا درباره آنها تصمیم‌گیری می‌کنیم. برخی از ناشرانی که در گذشته فعالیتشان ممنوع شده بود مورد بازبینی قرار گرفته و اگر با ضوابطی که دولت جدید قرار دارد تطبیق پیدا کند اجازه پیدا کرده که به کارشان ادامه پیدا کند.

وزیر ارشاد در بخش دیگری از سخنان خود درباره حذف کتیبه‌های فارسی از بنای نظامی گنجوی و اقداماتی که سایر کشورها در زمینه تصرف مفاخر انجام می‌دهند، عنوان کردک برخی با کوته‌فکری‌هایی که دارند، سعی می‌کنند زبان و ادب فارسی را از جایگاه‌های خود حذف کنند اما نمی توانند فرهنگ و تمدن ما را به فراموشی بسپارند. کشورهای پیرامونی که ما در اطرافمان داریم اعم از ترکمنستان، افغانستان، تاجیکستان، آذربایجان و حتی هندوستان و کشورهای آسیای میانه در حوزه فرهنگی و تمدنی ایران قرار دارد. و در هر کدام از این کشورها سنگ نوشته‌های فارسی وجود دارد.

وی ادامه داد: زبان فارسی، زبان فرهیختگان و دانشمندان بوده است و ما با اساتید زبان و ادب فارسی توانسته‌ایم در دانشگاه‌ها و مراکز مختلف این زبان را حفظ کنیم. یکی از مهمترین وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری گسترش زبان و ادبیات فارسی است که در گذشته هم شورایی داشتیم که با بنیاد سعدی ادغام شده است و وظایف خود را از طریق رایزنان فرهنگی انجام خواهد داد.