کد خبر 25753
تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۸۹ - ۲۱:۳۶

کوره پخت سفال با قدمت 4 هزار و 700 سال پيش از ميلاد در ميان رود فارس شناسايي شد .

به گزارش مشرق به نقل از واحد مرکزي خبر ، اين کوره مربوط به فرهنگ گپ است که در فصل سوم کاوش محوطه پيش از تاريخ ميان رود فارس کشف شد .

سرپرست کاوش تپه ميان رود اعلام کرد : از اين کوره دايره اي شکل تنها قسمتي از آتشدان آن باقي مانده که ارتفاع آن يک متر و 30 سانتي متر است .

وي گفت : قطر اين کوره پخت سفال حدود يک و نيم متر است و قسمت فوقاني آن که محل قرار دادن سفال بوده ، از بين رفته است .

زارع از ديگر آثار فرهنگي بدست آمده از اين محوطه به اشياي تزييني از جنس سنگ فيروزه و صدف ، ابزارهاي استخواني و سنگي ، پيکرک هاي گلي حيواني و سفال هاي منقوش مربوط به دوره نوسنگي فارس اشاره کرد .

وي افزود : در تپه ميان رود سه دوره فرهنگي استقراري شناسايي شده که اين توالي استقراري در نوع خود بي نظير و حاکي از سکونت بيش از هزار سال در محوطه است .

زارع با بيان اينکه نخستين دوره سکونت در محوطه پيش از تاريخ ميان رود مربوط به دوره آرکاييک فارس با قدمت 6 هزار سال پيش از ميلاد است ، تصريح کرد : 2 دوره فرهنگ شمس آباد با قدمت 5 هزار و 400 سال پيش از ميلاد و فرهنگ گپ با قدمت 4 هزار و 700 سال پيش از ميلاد نيز در اين محوطه شناسايي شده است .

ديگر سرپرست کاوش محوطه ميان رود گفت : اين سازه هاي معماري از جنس چينه و به صورت اتاق هايي است که از نظر پلان ساختار منظم هندسي ندارد ، زواياي ديوارها قائمه نيست و بيشتر ديوارها با لايه اي از کاه گل اندود شده است .

عليرضا ابوالاحرار افزود : در کف اتاق ها آثار ظروف سفالي مربوط به دوره شمس آباد و استخوان هاي حيواني و لايه هاي خاکستر بدست آمده است .

تپه پيش از تاريخ ميان رود در بررسي هاي باستان شناسي در سال 84 شناسايي شد و پس از مطالعه آثار سطحي در سال 87 ثبت ملي شد .

فصل سوم کاوش باستان شناسي تپه ميان رود که از 10 آذر امسال آغاز شده است ، تا 15 بهمن ماه ادامه دارد .

محوطه پيش از تاريخ ميان رود در نزديکي روستاي ميان رود در بخش اَبرَج شهرستان مرودشت قرار دارد .

شهرستان مرودشت در 45 کيلومتري شمال شيراز واقع شده است