گروه بینالملل مشرق - متاسفانه عدم توجه به مطالبی که در رسانه ها بیان می شود و مصطلح شدن آن می تواند هزینههای زیادی را در بر داشته باشد. واژههایی نظیر خاورمیانه، جامعه بینالملل، شش قدرت جهانی و الفاظ مشابه آن که اصطلاحاتی زاییده رسانههای غربی و برگفته از خوی استعماری برجای مانده از قرون گذشته است، هماکنون نیز این کشورها رفتاری همانند یک استعمارگر و مستعمره را با کشورهای مستقل در پیش گرفتهاند.
خاورمیانه نامیدن منطقهای در غرب آسیا – که ریشه در دوران استعمار داشته که خاور دور، خاور نزدیک و خاورمیانه به تناسب فاصلهای که با تمدن غرب داشتند نامگذاری شدند-، "جامعه جهانی" یا "جامعه بینالملل" خواندن چند کشور اروپایی همراه آمریکا، این توهم را برای کشورهای مورد نظر بوجود آورده است که هنوز در دوران استعمار به سر میبرند و کشورهای مستقل را به دیده تحقیر مینامند و این تحقیر در رفتارشان نیز پیداست.
رهبر انقلاب نیز بارها نسبت به اصلاح این واژگان نادرست تذکر دادهاند:
من اصرار دارم اين منطقه را «غرب آسيا» بگويم، نه خاورميانه. تعبير خاور دور، خاور نزديك، خاور ميانه درست نيست. دور از كجا؟ از اروپا. نزديك به كجا؟ به اروپا. يعنى مركز دنيا اروپاست؛ هر جائى كه از اروپا دورتر است، اسمش خاور دور است؛ هر جا نزديكتر است، خاور نزديك است؛ هر جا وسط است، خاورميانه است! اين تعريفى است كه خود اروپائىها كردند؛ نه، ما اين را قبول نداريم. آسيا يك قارهاى است؛ شرقى دارد، غربى دارد، وسطى دارد؛ ما در غرب آسيا قرار داريم. بنابراين منطقهى ما اسمش منطقهى غرب آسياست، نه منطقهى خاورميانه.
بیانات آیتالله خامنهای در دیدار اساتید دانشگاهها 22/5/91 (1)
جامعه بینالمللی قطعا متشکل از شش کشور نیست؛ جامعه جهانی بیش از 120 کشوری هستند که برای شرکت در اجلاس غیرمتعهدها نمایندگان خود را به تهران فرستادند و بر حق ایران در داشتن برنامه صلحآمیز هستهای تأکید کردند.
به هر روی، قرار گرفتن این "شش قدرت جهانی" – البته قدرتهای "خودخوانده" که ابرقدرتشان تا چند روز پیش با بحران تعطیلی دولت و ورشکستگی روبرو بود – با جمهوری اسلامی ایران دستکم نشان از قدرت ایران دارد که در میان تمام کشورهای جهان، آنها به مذاکره و توافق و تعامل با ایران نیاز دارند و این خود مؤید قدرت و اهمیت کشور در معادلات منطقه و جهان است.