یکی از کاندید‌اهای حضور در انتخابات فدراسیون سوارکاری اعلام کرد در صورت موفقیت در انتخابات به زیر ساخت‌ها و توان مالی این فدراسیون توجه ویژه‌ای خواهد داشت.

به گزارش مشرق و به نقل از فارس، ورزش سوارکاری یکی از ورزش های مفرح و اتفاقا مورد توصیه پیامبر اسلام همچون تیراندازی و شنا است. در واقع می تواند حتی به طور خانوادگی و با شرایط کاملا اسلامی برگزار گردد و از طرفی شرایط اقلیمی کشور و نیز داشتن اسب های اصیل ایرانی پتانسیل عظیمی را در داخل برای روی آوردن مردم عزیز به این رشته زیبا فراهم آورده که متاسفانه در گذشته کمتر به آن توجه شده است تا تبدیل به ورزشی لوکس و مخصوص متمکنین قلمداد شود. در حالی که می توان با کاهش بسیاری از هزینه ها شرایطی را فراهم کرد تا مردم عادی و با درآمد مناسب و حداقلی هم بتوانند ضمن فرا گرفتن سوار کاری با خانواده خود به این رشته های زیبای ورزشی در ابعاد همگانی بپردازند.

 

دکتر علی اژدرکش یکی از کاندیداهای ریاست فدراسیون سواری کاری در خصوص برنامه های خود در این باره به سئوالات ما اینگونه پاسخ می دهد.

*آقای اژدر کش شما برای ریاست فدراسیون چه مطالعاتی و برنامه ریزیهایی داشته اید؟
مطالعات دقیقی در خصوص ورزش سوار کاری داخل کشور داشته و جدای از پیگیری اخبار داخلی گفتگوهایی نیز با برخی پیشکسوتان، قهرمانان و مربیان آن داشته ام. جهت بررسی شرایط بین المللی نیز با سفر به برخی کشورها همچون مالزی، اندونزی، امارات متحده و ... و دیدار با متولیان و مسئولین ورزش سوارکاری و همچنین بخش خصوصی این ورزش، سعی در تجزیه و تحلیل و ارزیابی خارجی این ورزش در سطح بین الملل داشته ام تا بتوانم برای داشتن آینده ای محورهای اصلی طرح "تدبیر فدراسیون سوارکاری" را تدوین نمایم.

 

*در ابعاد داخلی و ملی چه برنامه هایی دارید؟
در ابعاد داخلی جهت داشتن حرکت رو به جلو چهار لایه  ورزش آموزشگاهها، ورزش همگانی، ورزش قهرمانی و ورزش حرفه ای را سرلوحه کار قرار داده و در کنار آنها به سرفصل های دیگری همچون زیرساخت ها، اسب اصیل ایرانی، دامپزشکی و سلامت اسب، آموزش و پرورش و ابعاد فرهنگی این ورزش پرداخته ام در واقع برای هر کاری باید ابتدا پتانسیل ها را شناخت و سپس زیر ساختها را توسعه داد و تقویت کرد.

 

*یعنی در ابتدا به زیر ساخت ها توجه دارید؟
دقیقا برای موفقیت در هر فدراسیونی نخست بایست به مطالعه  مجدد و دقیق چارت سازمانی فدراسیون و تطبیق آن با چارت فدراسیون آسیائی و جهانی در عین رعایت اصول و قوانین ملی پرداخت .یعنی باید در فکر ایجاد زیرساخت لازم جهت تکمیل جامعه آماری ورزش سوارکاری و برنامه ریزی در راستای تشکیل اولین  فدراسیون کاملا" الکترونیک  جهت تدوین طرح جامع و مقررات حرکت کرد.  همچنین باید به باشگاه ها کمک کرد تا مانژهایشان را استاندارد کنند از طرفی تهیه چندین طرح تیپ باشگاه سوارکاری و ارائه بصورت رایگان به متقاضیان وایجاد بسترهای مناسب برای سرمایه گذاری بخش خصوصی وجذب اسپانسرهای مطرح و قوی از مهمترین اهداف من بوده و برای آن برنامه دارم  . از طرفی ترمیم و بازسازی مجموعه های تحت نظر فدراسیون من جمله نوروزآباد، شهدا، گنبد از جمله برنامه هایی است که توجه ویژه به آن دارم. به نظربنده هر کدام از مجموعه های فوق پتانسیل تبدیل شدن به یک مجموعه برجسته و تاریخی مثل مجموعه آزادی را دارند.

 

*آیا برای گسترش سوارکاری در آموزشگاه های این حلقه مفقوده در ورزش برنامه ای دارید؟
کار در این زمینه برنامه می خواهد  که بر روی آن هم مطالعات داشته ام. هماهنگی با اداره کل ورزش آموزش و پرورش برای ایجاد شرایط مناسب جهت آشنائی دانش آموزان با اسب و سوارکاری،برگزاری مسابقات آموزشگاه ها،مهیا کردن شرایط مناسب برای بخش خصوصی در جهت سرمایه گذاری در سوارکاری آموزشگاه ها،برگزاری فراخوانها و سمینارهای علمی و فرهنگی در سطح آموزشگاهی،هماهنگی جهت اعزام کارشناسان این ورزش به آموزشگاه ها جهت آشنا کردن هر چه بیشتر دانش آموزان با اسب و سوارکاری از مهمترنی برنامه های است که باید در این زمینه به آن توجه شود و به شخصه در این زمینه مطالعه و برنامه ریزی داشته ام.

 
*یکی از ضعف‌های فعلی ورزش سوار کاری بی توجه به بعد همگانی آن‌ است به طوری که افراد حتی با درآمد مکفی هم نمی توانند به آن  بپردازند که همین امر تاثیر بسزایی در کاهش توجه به همگانی شدن آن دارد در این زمینه چه اندیشیده اید؟
یکی از مهمترین ابعاد هر ورزشی بعد همگانی آن است که علاوه بر فواید گسترده فرهنگی و اجتماعی ، متضمن بعد همگانی و حرفه ای آن ورزش نیز است. همکاری نزدیک با ورزش شهرداری ها، کمک به راه اندازی این ورزش در پارکها، ساحلها و اماکن عمومی و   توریستی استانهای مختلف، برنامه ریزی جهت دوره های آموزشی رایگان و یا ارزان برای عموم جامعه از مهمترین مواردی است که باید در ابعاد همگانی کردن سوار کاری به آن توجه داشت و برای رسیدن به این هدف برنامه ریزی داشته ام که در کنار آن هماهنگی با صدا و سیما و ارباب جراید جهت پوشش کامل این ورزش،شرکت در نمایشگاه ها و چاپ بروشورها و تبلیغات مرتبط جهت آشنا کردن آحاد مردم با فواید علمی و فرهنگی   ورزش سوارکاری و ایجاد شرایط مناسب در باشگاه ها و کمک به راه اندازی کلاسهای منظم و مدون سوارکاری تاثیر بسزایی در این زمینه خواهد داشت.

 

*اما کار در ابعاد قهرمانی کار سخت تر است؟
شکی نیست ولی می توانیم با  برگزاری منظم و مدون مسابقات قهرمانی در رده های سنی مختلف، انتخاب سالانه تیم های ملی در این رده ها و   برگزاری اردوهای تمرینی داخلی و خارجی برای ارتقاء تیم ملی حرکت کرد که به این مقوله در سالهای اخیر بی مهری شده است. من این قول را می دهم با توجه به پتانسیلی که در سوار کاری کشور می بینم  ضمن حضور موفق در مسابقات آسیائی 2014 و کسب سهمیه در المپیک 2016  حتی در  المپیک 2020 مدال آوری هم داشت باشیم به شرطی که بشود ضمن بهره مندی از تجارب تمامی پیشکسوتان این رشته با برنامه حرکت کرد و بستر مناسبی را برای درآمدزائی قهرمانان و مربیان سوارکاری در سطوح مختلف فراهم کرد. باید در آنها انگیزه ایجاد کرد.

 
*سوار کاری جزو معدود رشته های ورزشی است که نباید فقط به خود ورزشکار توجه داشت یعنی مثل موتور سواری و یا اتومبیلرانی در این بین اسب یا عنصر دیگری در کنار ورزشکار هم هست در این خصوص یعنی توجه به اسب اصیل ایرانی برنامه ای اندیشیده اید؟
باید برای اصلاح نژاد اسبهای ایرانی برای رقابت پذیری در بازار بین المللی برنامه داشت از طرفی  ایجاد بازارهای مناسب برای ترغیب تولید اسبهای ایرانی،تهیه آئین نامه های مدون در جهت حفظ و اصلاح نژادی اسبهای ایرانی،حمایت و ترغیب بخش خصوصی در امر تولید اسب ایرانی،برگزاری فستیوالهای بزرگ ملی و بین المللی جهت معرفی نژادهای اسب ایرانی،   تهیه تبارنامه اسبهای داخل کشور،   هماهنگی لازم با مراجع ذیربط بین المللی برای تهیه و تأیید تبارنامه اسبهای ایرانی و تسهیل شرایط سرمایه گذاری خارجی در پرورش اسب ایرانی مواردی است که به شخصه در این باره مطالعه داشته و طی گفت‌وگو با بسیاری از قهرمانان و پیشکسوتان در این باره برنامه ریزی کرده ام.

 

*در کنار این موارد آیا برای دامپزشکی و سلامت اسب‌ها نیز برنامه ای اندیشیده اید؟
در حال حاضر بیش از هزار میلیارد تومان اسب در کشور داریم ولی یک کلینیک پیشرفته و با استاندارد روز دنیا مخصوص برای اسب ها نداریم این یک ضعف بزرگ است بدون شک اسب جزو لاینفک سوار کاری است و بدون اسب اصلا ورزش سوار کاری معنا ندارد لذا در نظر دارم باید با  ایجاد بیمارستان ها و کلینیکهای مجهز برای درمان اسبها گام بلندی در این زمینه بردارم،   هماهنگی با دانشگاه ها جهت اجراء طرح های مشترک با هدف ارتقاء بهداشت باشگاه ها و اسب‌ها، ایجاد زیرساختهای مناسب برای راه اندازی طرح بیمه سلامت و درمان اسبها،  ارتباط مداوم با ارگانهای بین المللی فعال در بهداشت اسب باید شرایطی را فراهم آورد تا دغدغه ذهنی سوارکاران عزیز کمتر گردد این یکی از مهمترین اهداف من است چرا که اسب ارزش بسیاری بالایی دارد و توجه به موارد فوق باعث صرفه جویی ارزی بسیاری در کشور و حتی ایجاد اشتغال زایی می گردد.

 
*هر فدراسیون برای موفقیت در مجموعه خود نیاز به افراد متخصص دارد فکری در این زمینه کرده اید؟
تمامی قهرمانان، مربیان و پیشکسوتان این رشته عزیز جزو سرمایه های ورزش ما هستند لذا باید مسیر را برای ارتقا سطح دانش فنی این عزیزان هموار کرد.اساتید برجسته ای در ایران داریم که با همراهی آنان و مربیان بنام بین المللی با  برنامه ریزی و آموزش افراد مورد نیاز ،  مربیان با دانش و آشنا به اصول تمرینی روز دنیا ، کلانتران و داوران مسابقات ،  برگزارکنندگان مسابقات، نیروهای اداری و پرسنل مورد نیاز هیات های استان‌ها و مراقبان اسبهاو کارشناسان تربیت اسب پرداخت.


*در ابعاد استانی و فرهنگی چه تمهیداتی اندیشیده اید؟
ببینید هیات استانها بازوان اجرایی هر فدراسیون هستند لذا باید به آنها توجه شود و امکانات داد بعد انتظار داشت لذا به شخصه معتقدم با تلاش در جذب اسپانسرهای منطقه ای و استانی برای هیئت های استانها، اعطاء میزبانی مسابقات رده های مختلف، برگزاری سمینارها و فستیوالهای اسب در استانها، کمکهای معنوی، مادی و فنی ،از استانهای فعال در جهت تسریع نمودار رشد آنها حمایت کرد و با برنامه ریزی برای فعال کردن بیشتر بخش خصوصی در استانهای نیمه فعال می توانیم گام موثری در این زمینه برداریم و قصد دارم از آنجاییکه به شخصه فعال  اقتصادی نیز هستم ضمن جذب اسپانسرهای مختلف برای فدراسیون بنوعی آنها را به هیات استانهای فعال معرفی کنم تا بتوانند طرحهایشان را پی ببرند  در کنار این موارد با  برنامه ریزی جهت ارتقاء روحیه ورزشکاری و جوانمردی در سوارکاران، تبلیغ و ترویج صحیح فرهنگ اسب داری در آحاد جامعه، ایجاد شرایط آسان و ارزان قیمت جهت افراد علاقه مند جهت نگهداری و پرورش اسب و آشنائی با فرهنگ اسب داری،تبلیغ و ترویج آموزه های دین مبین اسلام در مورد اسب و سوارکاری می توانیم جدای از توجه به شرایط فرهنگی بستر مناسبی را برای توجه آحاد مردم ، بخش دولتی و خصوصی برای روی آوردن به این رشته فراهم کرد.

 *اما در ابعاد بین المللی بخصوص اعزام های برون مرزی مشکلات فراتر از این حرفهاست آیا فکر می کنید برنامه هایتان در این زمینه موفق خواهد بود؟
در بعد بین الملل مهمترین مساله حل معضل ورود و خروج اسبهای داخل ایران  یا همان قرنطینه است که باید به هر نحوی و با سرعت حل شود.همچنین ایجاد مرکز مجاز صدور پاسپورت اسب، حضور مستمر در مسابقات بین المللی منطقه ای و جهانی،  تلاش در جهت ارتقاء نفوذ ایران در مجامع مختلف بین المللی،  امضاء تفاهم نامه با همسایگان جهت تبادل دانش و شرکت در مسابقات مشترک،  برگزاری مسابقات بین المللی در داخل کشور به صورت اسب قرضی، برگزاری مسابقات بین المللی در داخل کشور با اسب خود سوارکاران، تسهیل سرمایه گذاری خارجی در تربیت اسب ایرانی با توجه به پتانسیل های اقلیمی و هزینه های در داخل کشور، برنامه ریزی جهت کسب سهمیه های المپیک در رشته های مختلف سوارکاری،  ایجاد بازارهای مناسب خارجی برای صادرات اسب ایرانی از جمله برنامه های است که باید به آن توجه داشت.
 

*با این برنامه هایی که دارید پس ساختمان فعلی فدراسیون چندان به کارتان نمی آید؟
ساختمان فعلی فدراسیون که به چند اتاق خلاصه می شود همین الان هم کفاف کارهای فدراسیون را نمی دهد و یکی از اولین و ابتدایی ترین اهداف من در صورت اعتماد مجمع و بدو ورود به فدراسیون آن است که ساختمانی در شان نام بزرگ ایران و جامعه سوارکاری کشور برای فدراسیون در نظر بگیرم.

 *و کلام آخر....
مهمترین برنامه من حرکت به سمت استقلال مالی در فدراسیون و عدم وابستگی به بودجه دولتی می باشد. اعتقاد دارم که این کار را می توان به عنوان یک طرح الگو و تیپ جهت ارائه به دیگر فدراسیونها انجام داد.