کد خبر 258729
تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۴

67 فیلم از کارگردانان پرآوازه و تازه کار سینمای ایران در حال تولید و پیش تولید است و احتمال نمایش آنها برای اولین بار در سی و دومین جشنواره فیلم فجر می‌رود.

به گزارش گروه فرهنگی مشرق به نقل از فارس سی و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر می‌تواند یکی داغ‌ترین دوره‌های جشنواره در سال‌های اخیر باشد و این رقابت به یمن حضور حداکثری کارگردانان نام‌آور است.

کارگردانانی که اسمشان به جشنواره اعتبار می بخشد و علاوه بر آن رونق خوبی به گیشه سال های آینده خواهد داد. همچنین در کنار این چهره های نامی کارگردانان جوانی حضور دارند که نباید دست کم گرفته شوند و بانی اتفاقات خوبی در سینما خواهند بود. اسامی این کارگردانان و فیلم هایشان را که به احتمال بسیار زیاد به این دوره از جشنواره فجر می رسد ، به ترتیب حروف الفبا باهم مرور می کنیم.

67 فیلم از کارگردانان پرآوازه و تازه کار سینمای ایران در حال تولید است و احتمال نمایش آنها برای اولین بار در سی و دومین جشنواره فیلم فجر می‌رود.

 

• 43 فیلمی که قطعا به جشنواره می‌رسند

این فیلم‌ها با توجه به مرحله ساختی که در آن قرار دارند به مهلت اعلام شده توسط دبیرخانه جشنواره یعنی 30 آبان می رسند و می توانند فیلم خود را در جشنواره امسال شرکت دهند. بعضی ازا ین فیلم ها کاملا به اتمام رسیده و برخی در مراحل پایانی تدوین یا صداگذاری و انتخاب موسیقی به سر می برد.

 

• نرگس آبیار (شیار 143)

فیلم سینمایی «شیار 143» دومین اثر بلند سینمایی نرگس آبیار بعد از «اشیا از آنچه در آیینه می بینید به شما نزدیک تر است»‌ به نقش زن در 8 سال دفاع مقدس می پردازد و داستان خانواده ای در دوران جنگ تحمیلی است، اکنون مراحل پایانی صداگذاری و ضبط موسیقی را پشت سر می گذارد و به احتمال قوی در سی و دومین جشنواره فیلم فجر حضور خواهد داشت.

در این فیلم مریلا زارعی، مهران احمدی، گلاره عباسی، جواد عزتی، حسام بیگدلو و یدالله شادمانی و رضا کیانیان نقش آفرینی کرده اند.

 

• ابراهیم ابراهیمیان (ارسال یک آگهی تسلیت برای روزنامه )

فیلم سینمایی « ارسال یک آگهی تسلیت برای روزنامه» آخرین ساخته ابراهیم ابراهیمیان از 15مهر ماه در تهران کلید خورده است و با پشت سر گذاشتن مراحل فیلم برداری برای حضور در سی و دومین جشنواره فیلم فجر آماده خواهد شد.

در این فیلم ریحان و طاها مدتی است به واسطه یک آگهی در روزنامه مشغول پرستاری از پیرمردی به نام منوچهر آصف هستند. به زودی در خانه آصف حوادثی رخ می‌دهد که طاها و ریحان را دچار استیصال کرده و آنها را بر سر دو راهی تصمیم‌گیری قرار می دهد.

بازیگران این فیلم سینمایی عبارتند از :‌صابر ابر، نازنین بیاتی، پریوش نظریه، خسرو بامداد، رابعه مدنی، نقی سیف جمالی و سورن مناچکانیان

ابراهیم ابراهیمیان پیش از این  تجربه ساخت فیلم ویدئویی «سیا زنگی» را در کارنامه خود دارد.

 

• محمدرضا اسلام لو (شهابی از جنس نور)

محمدرضا اسلام‌لو در نخستین تجربه کارگردانی‌اش برای یک فیلم سینمایی، با کمک مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی «شهابی از جنس نور» را در لبنان جلوی دوربین برد. فیلمبرداری این فیلم سال قبل آغاز و اکنون در مرحله صداگذاری و ضبط موسیقی است.

«شهابی از جنس نور» به زبان عربی ساخته شده است و بازیگر نقش اصلی آن امین زندگانی است که به هر دو زبان عربی و انگلیسی صحبت می‌کند. داستان فیلم از جنگ 33 روزه‌ی لبنان آغاز می‌شود و این جنگ در فیلم به نوعی تداعی تقابل سپاه نور و ظلمت است و بیشتر حالت سمبولیک دارد.

از عوامل این فیلم سینمایی می توان به محمدعلی قاسمی به عنوان فیلم بردار، احمد صالحی؛ صدابردار، مسعود میامی؛ برنامه ریز و بهنام خاکسار؛ جلوه های ویژه اشاره کرد.

 

• رضا اعظمیان (دلتنگی‌های عاشقانه)‌

«دلتنگی‌های عاشقانه» آخرین ساخته رضا اعظمیان در سی و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر پذیرفته شد اما به دلیل تمام نشدن مراحل فنی از حضور در بخش مسابقه انصراف داد و چندی به خاطر مشکلات مالی در مرحله ساخت موسیقی متوقف شد و اکنون برای حضور در سی و دومین جشنواره فیلم فجر آماده شده است.

این فیلم داستان فرشته و منوچهر است که به هنگام بازگشت از ماه عسل متوجه حمله نیروهای عراقی به ایران شده و زندگی عاشقانه‌‌شان دستخوش تغییراتی می‌شود. در این فیلم محمدرضا فروتن، میترا حجار، رویا تیموریان، شاهرخ فروتنیان، سیامک اطلسی، مریم کاویانی، شیوا خنیاگر و … حضور دارند.

فهرست عوامل اصلی این پروژه عبارتند از نویسنده و کارگردان: رضا اعظمیان، مدیر فیلمبرداری: نادر معصومی، مدیر صدابرداری: حسین بشاش، طراح صحنه: مجید لیلاجی، طراح لباس: ژاله زکی‌زاده، طراح گریم: محمدرضا قومی، برنامه‌ریز و دستیار کارگردان: داوود بابایی، مدیر تولید: رحمت عبدالله زاده، جانشین تولید: محمدحسین شرف‌الدین، مدیر تدارکات: سجاد نوری، عکس: حبیب مجیدی و تهیه‌کننده: محمدرضا شرف‌الدین.

• مهشید افشار زاده  (پنج ستاره)

این اولین فیلم بلند سینمایی مهشید افشارزاده در مقام کارگردان است که امیر سمواتی تهیه کنندگی آن را برعهده دارد و روایتگر داستان مریم است که برای تأمین هزینه‌هایش در یک هتل پنج ستاره مشغول به کار می‌شود و در این رابطه با آدم‌های مختلفی آشنا و درگیر روابطی تازه می‌شود.

به احتمال فراوان اولین نمایش فیلم در جشنواره سی ودوم فجر خواهد بود و  بازیگرانی چون شهاب حسینی، بهناز جعفری، بهنوش بختیاری ، دیبا زاهدی، همایون ارشادی، امید روحانی، شیرین بینا و لیلا بلوکات در آن نقش آفرینی کردند.

• جهانگیر الماسی (رنج و سرمستی)

جهانگیر الماسی بازیگر سینما، ساخت اولین فیلمش را به‌عنوان کارگردان با عنوان «رنج و سرمستی» آغاز کرد و چندی قبل فیلمبرداری آن را به‌پایان برد.

این فیلم در تهران، ایلام و مشهد فیلمبرداری شده و کیانوش عیاری تدوین همزمانش را برعهده داشته است.

ماه‌چهره خلیلی، احمد کاوری، شهرام پوراسد و مهدی صبایی بازیگرانی هستند که در این فیلم با جهانگیر الماسی همکاری کرده‌اند.

• بهروز افخمی ( آذر، شهدخت، پرویز و دیگران )

مرجان شیرمحمدی همسر بهروز افخمی کارگردان شناخته شده سینمای ایران قصد داشت نخستین فیلم خود در مقام کارگردان با نام «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران» بر اساس رمانی از خودش جلوی دوربین ببرد که پس از توافقاتی تهیه کنندگی و کارگردانی فیلم را بهروز افخمی برعهده گرفت.

مهدی فخیم‌زاده، رامبد جوان، مرجان شیرمحمدی، گوهر خیراندیش، علیرضا خمسه، امیرعلی دانایی ،آزاده اسماعیل‌خانی به عنوان بازیگر در دهمین فیلم بلند سینمایی بهروز افخمی نقش آفرینی می‌کنند که عمده فیلمبرداری آن در تهران و حوالی دماوند است. این فیلم تولید مشترک بشرا فیلم و بهروز افخمی است که فیلمنامه آن توسط مرجان شیرمحمدی نوشته شده است.

• علیرضا امینی (بلوک9 خروجی 2)

علیرضا امینی پس از آنکه دو سال قبل با «انتهای خیابان هشتم» در جشنواره فجر شرکت کرد و فیلمش در گیشه با استقبال مخاطبان روبرو شد، مجددا سراغ یک سوژه اجتماعی رفته و جدیدترین فیلم سینمایی خود با عنوان «بلوک 9 خروجی 2» را جلوی دوربین برده است.

فیلمبرداری این فیلم چندی قبل به پایان رسید و اکنون تدوین و دیگر مراحل فنی آن در حال انجام است.

در «بلوک 9 خروجی 2»  امیر جعفری‌، پانته‌آ بهرام‌، حمیدرضا آذرنگ‌، الهام کردا‌، شبنم مقدمی‌ و... ایفای نقش کرده‌اند و نخستین نمایش آن در جشنواره فجر خواهد بود.

• داوود بیدل (عبور از مه)

فیلم «عبور از مه» نخستین اثر سینمایی داوود بیدل به تهیه کنندگی روح ا... شمقدری بی حاشیه و سر و صدا ساخته شد و برای حضور در سی و دومین جشنواره فیلم فجر آماده است. 

قصه این فیلم در دو زمان روایت می‌شود و از زمان حال به 30 سال گذشته بر‌می‌گردد و در دشت مغان تصویر‌برداری شده است.

در این فیلم بازیگرانی همچون «همایون ارشادی‌«،«میلاد‌ کی‌مرام»، «نسرین مق4انلو»، «سحر قریشی»، «جمشید هاشم‌پور»، «اسماعیل خلج‌« و «علی اوسیوند‌« به ایفای نقش پرداختند.

• کمال تبریزی (طبقه حساس)

درحالی که کمال تبریزی هنوز نتوانسته تکلیف دو فیلم «پاداش» و «خیابان‌های آرام» را برای اکران مشخص کند و پروانه ساخت «قبر دو طبقه» را  پس از یکی دو سال دوندگی و اصلاح با نام «طبقه حساس» گرفت با حضور رضا عطاران و سه صداپیشه‌ی مجموعه‌ی «کلاه قرمزی» کلید زد.

بازیگران «طبقه‌ حساس» عبارتند از: رضا عطاران، پانته‌آ بهرام،‌آزاده صمدی، سوگل قلاتیان، ناصر عرفانی، هوتن شکیبا، بهاره رهنما،‌پیمان قاسم‌خانی،‌بهادر مالکی، محمد بحرانی، کاظم سیاحی، لیلی فرهاد‌پور، حسین افشار، رضا بهبودی، اصغر قاسم‌خانی، شبیر پرستار، بهرام ابراهیمی، رضا کریمی، نادر فلاح، شاهرخ دولکو، حسین پناهی، مسعود ریحانی، احسان بیات‌فر،‌عباس ده‌منش، عسگر رضایی، مهدی پاشایی و محمدرضا فروتن

• نیما جاویدی (ملبورن)

«ملبورن» نخستین فیلم نیما جاویدی در مقام کارگردان است ، درامی معمایی است که داستان زوجی جوان را روایت می‌کند که در آستانه سفر، ناخواسته درگیر ماجراهایی پیچیده می‌شوند.

این فیلم که اکنون مراحل تدوین خود را پشت سر می گذارد به احتمال قوی در جشنواره فجر سی و دوم حضور خواهد داشت و نظر منتقدان را به خود جلب خواهد کرد.

بازیگران «ملبورن»‌ عبارتند از: پیمان معادی، نگار جواهریان، الهام کردا، روشنک گرامی، پرستو مقدم، مارتین شمعون‌پور، ویدا جوان، مهرنوش شاه‌حسینی، علیرضا استادی، علی گل‌زاده، مارال مختاری، شهناز الله‌ دردی‌زاده، صبا گرگین‌پور، علیرضا رشیدی، نصرت شاه‌نظری، سروش بنی‌نژاد، غزل قزاقی

• فریدون جیرانی (خواب زده ها)

جیرانی یکی از پرحاشیه‌ترین کارگردانان سینمای ایران در سال گذشته بود. «من مادر هستم» اگرچه توانست فروش خوب دو میلیارد تومان را تجربه کند اما طعم تجمع انصار حزب‌الله روبروی وزارت ارشاد را هم به مسوولان چشاند.

او اسفند سال 91 فیلمبرداری فیلم جدیدش که یک کمدی اجتماعی بود را با نام «زندگی 2گانه فیروز » آغاز و چندی قبل با نام جدید «خواب زده ها» آن را به پایان رساند.

فرهاد اصلانی، ساره بیات، صابر ابر، شقایق فراهانی، ملیکا شریفی‌نیا و اکبر عبدی از جمله بازیگران این فیلم سینمایی هستند که با نگاهی دینی ماجرای مردی میانسال را روایت می‌کند که بسیار خسیس بوده و بروز ماجراهایی، تحولی را در زندگی وی ایجاد می‌کند.

• ابراهیم حاتمی کیا (چ)

پروژه سینمایی ابراهیم حاتمی‌کیا درباره‌ی شهید چمران، یکی از پر سر و صداترین پروژه‌های سینمایی سال قبل بود. او با فیلم سینمایی «چ» دوباره به دوران دفاع مقدس بازگشته و قرار است دو روز و دو شب از زندگی شهید مصطفی چمران را روی پرده سینماها بیاورد. برخی منتظر بودند تا این فیلم در جشنواره سال قبل دیده شود  اما کارهای فنی آن به‌طول انجامید و تاکنون نیز ادامه یافته است.

بازیگران اصلی فیلم سینمایی «چ»، فریبرز عرب‌نیا در نقش شهید چمران، سعید راد در نقش شهید تیمسار فلاحی، بابک حمیدیان، امیر دلاوری و مریلا زارعی هستند و این فیلم با احتمال قریب به‌یقین در جشنواره امسال حضور خواهد داشت.

• شهاب حسینی (ساکن طبقه وسط)

اگرچه شهاب حسینی تاکنون تجربه کارگردانی نداشته اما قطعا فیلمی که این بازیگر سینمای ایران بسازد، در جشنواره فجر مورد توجه قرار خواهد گرفت.

«ساکن طبقه وسط» طنز فلسفی درباره یک نویسنده جوان است که وارد یک خانه سه طبقه می‌شود و در آن خانه درگیر اتفاقاتی خواهد شد.

در این فیلم که تهیه کنندگی آن را امیر سمواتی بر عهده دارد بازیگرانی از جمله: شهاب حسینی، حسین یاری، فرهاد اصلانی، ساره بیات، طناز طباطبایی، هنگامه قاضیانی، آنا نعمتی، بابک حمیدیان، حسین محجوب، نیما رئیسی، فخرالدین صدیق شریف، امید روحانی، جواد عزتی، فرید سمواتی، مانی کسرائیان، حسین محب اهری، دیبا زاهدی، علی شادمان و ... نقش آفرینی کرده اند.

• رضا درمیشیان (عصبانی نیستم)

رضا درمیشیان که دو سال قبل «بغض» را به‌عنوان نخستین تجربه کارگردانی‌اش ساخته بود، پس از کش و قوس‌های زیاد توانست پروانه ساخت «عصبانی نیستم!» را بگیرد.

«عصبانی نیستم!» داستانی اجتماعی دارد و تمام صحنه‌های آن در تهران و در بیش از 60 لوکیشن مختلف از شمالی‌ترین تا جنوبی ترین نقطه تهران صورت گرفته است.

همچنین این فیلم از تولیدات مستقل سینمای ایران است. سینمای مستقل به این معنی که برای ساخت این فیلم از هیچ نهاد، سازمان ، مرکز، موسسه، ارگان، شبکه، بنیاد دولتی و غیر دولتی هزینه، وام و کمک هزینه‌ای دریافت نشده است.

بازیگران این فیلم سینمایی عبارتند از: باران کوثری، نوید محمدزاده، رضا بهبودی، میثاق زارع، میلاد رحیمی، بهرام افشاری، امیررضامیرآقا ، تینو صالحی، رضا کولغانی، وحیدقاضی زاهدی، عباس جمالی، امین میری ،مرجان قمری، سجاد تابش، احمد یاوری، پژمان کاشفی ، محمد کارت، میناکریمی جبلی، حامد شیخی، مهران میرزایی، اکبر لطیفی، سام رجبی، شیما بختیاری، کیارش خداشناس ، مهدی رودافشانی ، جواد جوینده میرزا و... که همگی از میان بازیگران تئاتر انتخاب شده اند.

• احمدرضا درویش (رستاخیز)

احمد‌رضا درویش در سال‌های اخیر مشغول ساخت یک فیلم سینمایی درباره امام حسین (ع) است. او بیش از چهار سال روی بخش‌های مختلف تولید «رستاخیز» وقت گذاشته و نهایتا آن را به‌پایان رسانده است.

در «رستاخیز» که بودجه آن از بخش خصوصی تامین شده، طارق انوار تدوین‌گر نامزد اسکار در سال 2010 و استیفن واربک موزیسین برگزیده‌ی اسکار همکاری دارند.

این فیلم از مقطع تاریخی مرگ معاویه تا شهادت امام حسین (ع) در روز عاشورا را روایت می‌کند و بازیگرانی مانند آرش آصفی، پوریا پورسرخ، حسن پورشیرازی، فرهاد قائمیان، بابک حمیدیان، بهادر زمانی، انوشیروان ارجمند، علی جاویدفر، انوش معظمی، حمید جدیدی و میرطاهر مظلومی از بازیگران آن هستند. همچنین شقایق فراهانی، مهتاب کرامتی، لیلا بلوکات، زهره‌حمیدی، پرویز پورحسینی، سروش گودرزی و سیدجواد یحیوی به‌عنوان بازیگر مهمان در این پروژه جلوی دوربین رفته‌اند.

• مهدی رحمانی (برف)‌

«برف» سومین ساخته سینمایی مهدی رحمانی پس از فیلم های «دیگری» و «پنهان» است که به یک روز از زندگی خانواده‌ای شهری که درگیر مراسم خواستگاری دخترشان هستند می پردازد.

این فیلم اکنون در مراحل پایانی تدوین به سر می برد و منتظر نمایش آن در فجر سی و دوم هستیم.

رویا تیموریان، محمد رضا غفاری، آناهیتا افشار، رابعه مدنی، شیرین یزدانبخش و میلاد کی مرام و افشین هاشمی بازیگران فیلم سینمایی «برف» هستند.

• عباس رافعی (فصل فراموشی فریبا)

«فصل فراموشی فریبا»‌آخرین ساخته عباس رافعی روایت داستان زنی است که گذشته نامتعارفش سایه بر روی زندگی عاشقانه اش انداخته و تلاش وی برای فرار از این گذشته سرنوشت نافرجامی را برای او رقم می زند.

این فیلم مراحل پایانی تدوین و صداگذاری را پشت سر می گذارد و احتمال حضورش در فیلم قطعی است.

بازیگران آن ساره بیات ،امین زندگانی ، شهین تسلیمی ،هومن کیایی ، مرجان سپهری ، ماجین موسوی، عباس شجاع ، فریبا آهنگ ، ژیلا آل رشاد ، ژیلا‌‌ شاهی،مهدی محتشمی، سعید فرجی، عباس رستگار پور،پرستو مدانلو،عدنان کاپوسیان ، بهزاد مشایخ ، ابراهیم ابراهیمی،ابوالحسن علی محمدی ، علی گل زاده ، امیر کیوان معصوم، محمد سلمان اعلایی، محمد خالصی، مهسا نوعی ،سمانه صالحی ، فرناز قره خانی،سادیا جلالی پور ،سحر عبدالهی،گلاره دربندی، هدیه مشایخ، نازنین امینی،بهروز باغبان ، امیر حسی روحی ،عبد الرضا حمیدی ، شراره میزانی، سمانه صالحی، ساسان صالحی و ... هستند.

• رضا سبحانی (به تهران خوش آمدید)

رضا سبحانی بعد از فیلم‌های سینمایی «رژیم طلایی»، «خاک سرد» و «زیستن» برای سی و دومین جشنواره فیلم فجر«به تهران خوش آمدید» را به تهیه کنندگی مجتبی امینی  در دست تولید دارد و اکنون مراحل پایانی تدوین آن را پشت سر می گذارد.

«به تهران خوش آمدید» در پیرامون تحریم ایران است که جریان دو توریست را به بهانه عبور از کشور ایران و آشنایی با فرهنگ مردم روایت می کند. در این بین آنها با مشکلاتی روبرو می شوند و همه این اتفاقات و سختی ها را ناشی از تحریم‌هایی می دانند که کشورهای خودشان ایجاد کردند.

هنگامه قاضیانی، مهرداد صدیقیان، همایون ارشادی، رضا ناجی، بابک حمیدیان، رابعه مدنی، عمارتفتی، شقایق فراهانی و سام قریبیان از جمله بازیگران «به تهران خوش آمدید» هستند.

• سامان سالور (تمشک)

آخرین فیلم سینمایی سالور به نام «آمین خواهیم گفت» که در جشنواره سی‌ام فجر (سال 89) حاضر بود هنوز نتوانسته مجوز اکران بگیرد، اما این کارگردان جوان با گرفتن موافقت اصولی برای «تمشک» دنبال ساخت فیلم جدیدش است.

«تمشک» یک فیلم اجتماعی است و تمام فیلمبرداری آن در شمال کشور انجام می شود. تهیه کنندگی این فیلم برعهده ساسان سالور است. نیکی کریمی، مهدی پاکدل، سمیرا حسن پور ، شعله مرادی به همراه تبسم هاشمی، بیژن افشار و محمود نظرعلیان از بازیگران قطعی «تمشک» هستند و با توجه به آغاز فیلمبرداری در اواسط مهرماه به احتمال زیاد به این دوره از جشنواره فجر خواهد رسید.

• سعید سهیلی (کلاشینکف)

سهیلی پس از «گشت ارشاد»‌ که حواشی زیادی را برای سینمای ایران به‌راه انداخت، سراغ ساخت «کلاشینکف» رفته که به‌گفته خودش در راستای فیلم قبلی‌اش محسوب می‌شود.

«کلاشینکف» در ژانر اجتماعی ساخته می شود و داستان مردی است که با یک کلاشینکف در خیابان حضور دارد و... فیلمبردار این فیلم فرشاد محمدی، طراح صحنه و لباس بابک کریمی است و محسن دارسنج طراح گریم و بهروز معاونیان صدابردار از عوامل این پروژه خواهد بود.

 

• ناصر ضمیری (با دیگران)

ناصر ضمیری پس از ساخت فیلم‌های کوتاه «شیر تلخ» که توانست نظر کارشناسان و منتقدان را به خود جلب کند این بار فیلم سینمایی «با دیگران»‌ را در کارنامه هنری خود ثبت می کند . فیلمی که مراحل ساخت آن به اتمام رسیده و منتظر نمایشش در سی و دومین جشنواره فیلم فجر هستیم.

در این فیلم آرزو به دلیل سقط جنین های مکررامیدخودرابه داشتن فرزند،ازدست داده و زندگی مشترک او با امیر حسین در شرایط بحرانی قرار دارد. مریم دوست و همکاراو با اقدامی فداکارانه مسیر تازه ای را در برابر این زوج جوان قرار می دهد.اما آزادی یعقوب شوهر سابق طاهره از زندان زندگی انها را پیچیده می کند.

حسین محجوب ، هنگامه قاضیانی، بابک حمیدیان، حمیدرضا آذرنگ، لیلا زارع و... از جمله بازیگران «دیگران»‌هستند.

• محمد مهدی عسگرپور (میهمان داریم)

محمدمهدی عسگرپور که مدت‌هاست درگیر حواشی ادامه‌دار خانه سینما و معاونت سینمایی است، پس از چهارسال یک فیلم جدید سینمایی را به‌تهیه‌کنندگی حوزه هنری جلوی دوربین برده است.

«مهمان داریم» در مراحل پایانی فنی قرار دارد و پرویز پرستویی، آهو خردمند، بهروز شعیبی، معصومه قاسمی‌پور و سهیلا گلستانی در آن ایفای نقش کرده‌اند.

• علی عطشانی (نقش نگار)

فیلم سینمایی «نقش نگار» به تهیه کنندگی و کارگردانی علی عطشانی که بهرام رادان نقش اصلی آن را بازی می کند در سکوت خبری کامل ساخته شد و آتیلا پسیانی، گوهر خیراندیش، الهه حصاری، سعید چنگیزیان و ... در آن ایفای نقش کرده اند.

فیلمنامه «نقش نگار» را مهران کاشانی نوشته که در کارنامه اش نگارش فیلمنامه «آواز گنجشکها» به چشم می خورد. ظاهرا فیلم تازه عطشانی کاری متفاوت در کارنامه اش به حساب می آید.

در خلاصه داستان این فیلم سینمایی آمده است: فرزاد بدون هماهنگی با پدرش قصد ازدواج با نگار را دارد.رضایت موقت پدر همه چیز را برای مراسم خواستگاری فراهم می کند.اما گذشته نگارهمه شرایط را دچار تغییر می کند.

بازیگران:بهرام رادان،آیلین حسینیان،آتیلا پسیانی،گوهر خیر اندیش،الله حصاری،سعید چنگیزیان،شیوا خسرو مهر و ناصر ملک مطیعی همچنین تورج اصلانی (مدیر فیلمبرداری)، عبدا... اسکندری (طراح گریم)، محمد شاهوردی (صدابردار)، سعید هاشمی (مدیر تولید) دیگر عوامل اصلی پشت دوربین این فیلم هستند.

• رضا عطاران (فرش قرمز)‌

رضا عطاران فیلمبرداری نخستین اثر سینمایی اش با عنوان «ردکارپت» را در حاشیه جشنواره کن آغاز کرد و کار خود را با گرفتن صحنه‌های هواپیما آغاز کردند و سپس فیلمبرداری را در بازار فیلم و محوطه‌ی مقابل کاخ جشنواره کن ادامه دادند.

این فیلم که نقش اصلی آن را رضا عطاران بازی می‌کند، درباره یک علاقه‌مند به سینماست که با مشقت فراوان خودش را به جشنواره فیلم کن می‌رساند و اتفاقات فیلم در این شهر به‌ وقوع می‌پیوندد.

فیلمبرداری «ردکارپت» که احمد احمدی عهده‌دار  بود و بخش‌هایی از آن هم در شهر «مونت‌کارلو» فرانسه فیلم‌برداری شد.

کیوان مقدم(طراح صحنه و لباس)، محسن بابایی (طراح گریم)، رود ریگو آلی‌سا (صدابردار)، جمال هاشمی و آنابلا ماچالت (دستیار کارگردان)، کارلا لارسون (مدیر تهیه) و احمد احمدی (مجری طرح) بخشی از عوامل ساخت «رد کارپت» هستند.

• احسان عبدی پور ( سیاه و سفید)

عبدی پور که فیلم تحسین شده «تنهای تنهای تنها» را در حال اکران دارد فیلم سینمایی «سیاه و سفید» را در بوشهر کلید زده و تا هفته آینده فیلم برداری آن را تمام می کند و به احتمال قطعی در جشنواره فجر سی و دوم حضور خواهد داشت.

«سیاه و سفید» روایت گوشه ای اززندگی سیاهانی که سالیان پیش بلاجبار ازموطن خود روی به هجرتی سیاه اوردند، می باشد. برای گریز از فقر وحقارت، بیماری و مرگ، بیچارگی و درماندگی هجرتی سیاه کردند تا برده و سرخورده نباشند و حقوقشان همسو باشد با سفیدان.

این فیلم درسه اپیزود درحال حاضر توسط گروهی از هنرمندان بوشهری دردست تولید می باشد که نویسندگی و کارگردانی آن را فیلمساز جوان بوشهری احسان عبدی پور برعهده دارد.

• هاتف علیمردانی (مردن به وقت شهریور)

علیمردانی پس از «به خاطر پونه»‌ اثری شبیه به آن با نام «مردن به وقت شهریور»‌را در دست تولید دارد. این فیلم نیز ماجرای دو جوان است که در زندگی خود دچار مشکلاتی می شوند.

حمید فرخ نژاد، هانیه توسلی، نازنین بیاتی، صبا گرگین پور و نوید لایقی مقدم از جمله بازیگران این فیلم سینمایی هستند. همچنین از دیگر عوامل این فیلم سینمایی می توان به مهدی جعفری مدیر فیلمبرداری، سودابه خسروی  طراح گریم، فروزان جلیلی ‌فر مدیر هنری صحنه و لباس، علی افشین راد دستیار کارگردان و برنامه ریز، امیر ادیب پرور تدوین، افشین عزیزی آهنگساز، میثم یاردیلو صدابردار،  شاهین حدادیان مدیر تولید و ناصر هادیان فر جانشین تولید اشاره کرد.

فیلمبرداری فیلم سینمایی «مردن به وقت شهریور» چندی است آغاز شده است و احتمال حضور این فیلم در جشنواره سی و دوم قوی است.

• حامد کلاهداری (شاباش)

«شاباش» پس از فیمهای «شکلات داغ» و «پایان نامه» سومین ساخته سینمایی حامد کلاهداری است که داستان زندگی حاج احمد عباچی (اکبر عبدی) را روایت میکند که پول پیش خانه‌اش را در عروسی خواهرزاده‌اش شاباش میدهد و درگیر اتفاقاتی می‌شود.

«شاباش»‌آماده نمایش است و به احتمال بسیار زیاد در جشنواره فجر امسال حضور خواهد داشت.

بازیگران آن شامل اکبر عبدی، کامبیز دیرباز، رضا رویگری، روح‌ا... کمانی، مرجانه گلچین، نیما گرانی، سارا خوئینی ها، الیزابت امینی، زهره حمیدی و کامران فیوضات است.

• مسعود کیمیایی (متروپل)

جدیدترین فیلم مسعود کیمیایی که به تازگی فیلمبرداریش آغاز شده است، در پیچ و خم تغییر اسم گیر کرده است. او که با نام «کلید شکسته» پروانه ساخت فیلمش را گرفته است پس از انتخاب حسن روحانی به‌عنوان رییس‌جمهور و به‌دلیل نماد کلید او، مجبور به تغییر این نام شد و در حال حاضر قرار است با نام «متروپل» به سی و دومین جشنواره فیلم فجر بیاید.

محمدرضا فروتن، پولاد کیمیایی، مهناز افشار، پگاه آهنگرانی، شقایق فرهانی، یوسف مردایان، تینا پاکروان و ساعد سهیلی بازیگران اعلام‌شده‌ی فیلم جدید کیمیایی هستند.

• بهمن گودرزی (آتیش بازی)

«آتیش بازی» ‌دومین فیلم بلند سینمایی بهمن گودرزی پس از « شیش و بش» است که در سال 90 یکی از پر فروش ترین فیلم های سال بود و امسال هم مخاطبان مخصوص به خود را در سی و دومین جشنواره فیلم فجر جلب خواهد کرد.

این فیلم که می خواهد بگوید:‌قدیمیا می گن طرف این قدر شیر داغ خورده دهنشو سوزنده، موقعی که می خواد دوغ بخوره فوتش می‌کنه. حالا این شده حکایت آدمای آتیش بازی یا اینقدر تخته گاز می رن که یاتاقان می زنه یا این قدر احتیاط رو رعایت می‌کنن که از انورو بوم می افتن. از بازی امین حیایی، الناز شاکردوست، سحر قریشی ، شقایق دهقان ، میرطاهر مظلومی، عزت الله مهرآوران بهره برده است.

• مجید مجیدی (محمد«ص»)

به‌نظر می‌رسد پروژه سینمایی مجید مجیدی که «محمد (ص)» نام دارد را باید پر هزینه‌ترین فیلم سینمای ایران دانست. البته تاکنون هزینه ساخت «محمد (ص)» اعلام نشده است، اما ارقام چند ده میلیاردی‌ درباره بودجه این فیلم بیان می‌شود.

مجید مجیدی که با «بچه‌های آسمان» نامزد دریافت جایزه اسکار نیز شده بود، برای ساخت «محمد (ص)» یک شهرک سینمایی ساخته و بخش‌هایی را هم در آفریقا جلوی دوربین برده است. همچنین در این پروژه افرادی مانند اسکات اندرسون مدیر جلوه‌های ویژه سینمای هالیوود و... با مجیدی همکاری کرده‌اند.

علیرضا شجاع‌نوری، مهدی پاکدل، محسن تنابنده، مینا ساداتی، ساره بیات، پانته‏‌آ مهدی‏‌نیا و... بازیگران این فیلم سینمایی بوده‌اند که از دوران جاهلیت و به‌هنگام تولد آخرین پیامبر خدا حضرت محمد (ص) آغاز شده و در 12 سالگی ایشان در اولین سفر به همراه عمویشان ابوطالب، به شام پس از رسیدن به صومعه بحیرا به پایان می‌رسد.

• شهرام مسلخی (سربازها ایستاده می میرند)

فیلم سینمایی «سربازها ایستاده می میرند» به کارگردانی شهرام مسلخی توسط ابراهیم سعیدی در حال تدوین است و با طی مراحل صداگذاری و آهنگسازی یکی از گزینه های قطعی فجر سی و دوم محسوب می شود.

البته این فیلم که تا به حال بارها نام خود را تغییر داده هنوز هم به اسم قطعی نرسیده و از نام موقت «سربازها ایستاده می میرند»‌ استفاده می کند.

در خلاصه داستان این فیلم سینمایی آمده است: رضا با بازی سروش صحت، رزمنده دوران جنگ تحمیلی است که اکنون به عنوان خبرنگار مشغول به فعالیت است، او یک روز در حین کار متوجه گزارشی می شود که در حال پخش از تلویزیون است، در این گزارش همرزم کرد و ناجی او در دوران جنگ را می بیند که بر علیه صدام می جنگد. رضا برای دیدار همرزمش با او عازم کردستان عراق می‌شود...

سروش صحت، پوریا پورسرخ و لعیا زنگنه از جمله بازیگران این فیلم هستند و از دیگر عوامل «سربازها ایستاده می‌میرند» به کارگردانی شهرام مسلخی می‌توان به محمدرضا سکوت مدیر فیلمبرداری، محمد حبیبی صدابردار و سعید آهنگرانی طراح صحنه و لباس اشاره کرد.

• آرش معیریان (کالسکه)

«کالسکه» به کارگردانی آرش معیریان قصه کشمکش و چالش‌های بین یک زوج جوان است بر سر اینکه در وطن بمانند یا مهاجرت کنند، ضمن اینکه شرایط اقامت در یک کشور دیگر برای آنان فراهم شده است. در این میان مسائل تازه ای مطرح می شود که موضوع را به سمت و سوی دیگری سوق می‌دهد.

در این فیلم که بیش از نیمی از مراحل فیلمبرداری را پشت سر گذاشته است بازیگرانی چون دانیال عبادی، بهنوش بختیاری و مهران غفوریان حضور دارند و نخستین اکرانش را در شی و دومین جشنواره فجر تجربه خواهد کرد.

متن این فیلم از آرش اسد است و توسط آرش برهانی و قربان محمد پور بازنویسی شده است

• شهرام مکری (ماهی و گربه)

«ماهی و گربه»  دومین فیلم بلند شهرام مکری پس از «اشکان، انگشتر متبرک و چند داستان دیگر» است که در سال 2009 ساخته شده بود در هفتادمین جشنواره فیلم ونیز در بخش افق‌ها به نمایش درآمد.

این فیلم که جایزه بخش افق‌ها را دریافت کرد، درباره گروهی است که هر سال در حوالی دریای مازندارن در یک منطقه خلوت اردو می زنند. یک گروه از این افراد مجبور می شوند برای کمک به سه فرد که در جاده منتهی به اردوگاه گم شده‌اند، بروند. یکی از این سه مرد که بابک کریمی  بازیگر فیلم «جدایی» و «گذشته» نقش آن را ایفا کرده تنها با طرح سوال های عجیبی حاضر به کمک به این افراد می شود  و تنها با گرفتن قول این که در رستوران نزدیک کمپ با هم غذا بخورند به آنها کمک می کند.از همینجا سیر ماجراهای عجیب شروع می شود. در عین حال هر یک از این پسرها ماجرای خودش را تعریف می کند. این فیلم که دومین فیلم بلند مکری است از مجموعه پیچیده ای از قصه های کوتاه به هم پیوسته ساخته شده است.

«ماهی و گربه»  فیلمی 134 دقیقه ای است که به صورت دیجیتال فیلمبرداری شده و در یک شات بلند و مداوم ساخته شده است. این فیلم که از آن به عنوان فیلمی درخشان، فلسفی و مملو از نمادهای سنتی مردمی یاد شده موفق به کسب جایزه اول بخش افق ها شد. سعید ابراهیمی‌فر و عابد آبس دیگر بازیگران این فیلم هستند.

• فرزاد موتمن (سایه روشن)

آخرین فیلم فرزاد موتمن با نام «سایه روشن» نوشته امیر افشار و محصول بشری فیلم است. سیدجمال ساداتیان تهیه‌کنندگی این فیلم را بر عهده دارد و فیلم در لوکیشنی واقع در کامرانیه فیلمبرداری می‌شود، تا کنون محمدرضا فروتن و شقایق فراهانی جلوی دوربین رفته‌اند.

«سایه‌ روشن» داستان مرد میانسالی به نام رامین است که دچار فراموشی شده و خانمی به او کمک می‌کند که حافظه‌اش را به دست آورد. «سایه روشن» تریلر عاشقانه‌ای است.

این فیلم با چهار کارکتر در یک خانه می‌گذرد و روایتی غیر خطی دارد. محمد رضا فروتن،  شقایق فراهانی، الهه استیری، سونیا اسپهروم در این فیلم به ایفای نقش می‌پردازند.

 

• سید رضا میرکریمی (امروز)

رضا میرکریمی که سال قبل به‌عنوان تهیه‌کننده، فیلم خوش‌ساخت «خسته نباشید» را به جشنواره فجر فرستاده بود، در مرحله‌ی پیش‌تولید یک فیلم سینمایی جدید است تا آن را کارگردانی کند.

فیلم سینمایی «امروز» که چندی است فیلم برداری خود را آغاز کرده درباره یونس راننده‌ تاکسیِ کهنه‌کاری است که در پایانِ یک روزِ کاری به زن جوانی کمک می‌کند تا به بیمارستان برسد. غافل از اینکه در بیمارستان اتفاقاتِ زیادی در انتظارِ اوست.

بازیگران «اِمروز»  عبارتند از: پرویز پرستویی،سهیلا گلستانی، شبنم مقدمی، حسام محمودی، اشکان جنابی، آسیه ضیایی، آوا شریفی، مدیا ذاکری، روزبه حصاری، امیر کربلایی، بهرام سروری‌نژاد، مهتاب کُرکوندی، امین میری، شهلا نَدری، شیرین فرخنده‌نژاد، سجاد تابش، جلیل شعبانی، مرجان قمری، مهناز میرزایی، نیوشا گودرزی، علی‌اصغر کُردبچه، بهارکریم‌زاده، عباس موسوی، گیتی قاسمی، مریم توکلی.

• فرهاد مهرانفر (بر بال های خیال)

این فیلم که جدیدترین فیلم مهران فر بعد از «قطعه زمستانی» است ، داستان بهرام نویسنده و کارگردان تئاتر است که به همراه دختر کوچک‌اش رها به ناکجا آبادی در دل طبیعت سفر می‌کند. ذهن آشفته بهرام در جهان تخیل و کلمات به دنبال معنای هستی خویش است و تنها راهنمای او یک نجوای زنانه است.

«بر بال های خیال» مراحل تدوین را پشت سر می گذارد و قطعا برای حضور در جشنواره فیلم فجر آماده خواهد شد.

در این فیلم بهزاد حقیقی (بهرام)، رها بدرطالعی (رها). مهدی مخبری (محمود). سیما محمدزاده (صحرا خاتون)، مسعود بدرطالعی (مراد) به ایفای نقش می‌پردازند.

• مسعود نوابی (متل قو)

با پایان مراحل فنی فیلم سینمایی «متل قو» آخرین ساخته مسعود نوابی که داستانی اجتماعی و امروزی دارد ،فیلم آماده نمایش است و نخستین اکرانش را در سی و دومین جشنواره فیلم فجر تجربه می‌کند.

فیلم سینمایی «متل قو» به تهیه کنندگی بیژن امکانیان بعد از سی جلسه فیلمبرداری در لوکیشن‌هایی واقع در شهرهای تهران، سلمانشهر، نمک‌آبرود، چالوس و نوشهر جلوی دوربین رفت.

دانیال عبادی، تینا آخوندتبار، مجید حاجی‌زاده و سولماز حصاری نقش‌های اصلی «متل قو» را بازی می کنند. جواد یحیوی، کیانوش گرامی، میرطاهر مظلومی، میثم رازفر، مهروز ناصرشریف، فرخنده فرمانی‌زاده، مهشید قاسمی، رضا برزگر، اشکان متقیان و با حضور: مونا فرجاد دیگر نقش های این فیلم را بر عهده دارند. کودکان خردسال: امیرحسین خوبکار، پارسا جغتایی نیز در این پروژه جلو دوربین نوابی قرار گرفتند.

• حسن نجفی (اسب ها همچنان می تازند)‌

فیلمبرداری فیلم سینمایی «اسب ها همچنان می تازند» در تبریز به پایان رسیده و آماده حضور در سی و دومین جشنواره فیلم فجر است.

فیلم داستانی اجتماعی دارد و درباره بایرام است. او مردی است که با شنیدن خبری برای گرفتن انتقام راهی تهران می شود و خیابان های تهران صحنه تاخت وتاز او است.

در این فیلم سعید راد،پوریا پورسرخ،بهاره افشاری، الهام چرخنده، شیوا مکینیان، ضرغام استادی اصل، مهتاب شکریان، صبا سهیلی، سمیه رمضانی، امیررضا گیتی بان، منیژه مهتاج الفضل، یزدان آخوندی، آرشان استادی اصل به ایفای نقش می پردازند.

• برزو نیک نژاد (جاده بی انتها)‌

فیلم سینمایی «جاده بی انتها» به کارگردانی برزو نیک نژاد با حضور  بازیگرانی چون مهتاب کرامتی، مهرداد صدیقیان و الناز حبیبی کلید خورده است و قطعا برای حضور در فجر آماده خواهد شد.

«جاده بی انتها» یک فیلم جاده ای است و دست اندرکاران فیلم قصد دارند در جاده های شهرهای مختلف ایران سکانس های فیلم را جلوی دوربین ببرند. جاده های کاشان، یزد، بیابانک و ... بخش هایی از لوکیشن های «جاده بی انتها» هستند. فیلمنامه این فیلم را برزو نیک نژاد خود به نگارش درآورده است.

نیک نژاد به عنوان دستیار کارگردان و برنامه ریز با فیلمسازانی چون محمد حسین لطیفی، سیروس مقدم، سعید سلطانی و ... همکاری کرده و البته نگارش چند سریال و فیلم سینمایی را نیز در کارنامه اش دارد. این اولین تجربه کارگردانی نیک نژاد در سینماست. تهیه کنندگی «جاده بی انتها» را محمد حسین لطیفی و سید امیر سید زاده برعهده دارند.

• منوچهر هادی (زندگی جای دیگری است)

سومین فیلم بلند منوچهر هادی بعد از «قرنطینه» و «یکی می خواد باهات حرف بزنه» است. فیلم قبلی او دو سال قبل در جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و با استقبال مردم و منتقدان روبرو شد و سیمرغ بلورین بازیگر مکمل زن را برای یکتا ناصر در فیلم «یکی می خواد باهات حرف بزنه» به ارمغان آورد.

این فیلم اکنون در مرحله صداگذاری است و برای نمایش در جشنواره فجر آماده خواهد شد.

حامد بهداد، نیکی کریمی، یکتا ناصر، محمدحسین سیدزاده، رضا سخایی، بازیگران نوجوان: امید کماری، ثمین حاجی مختاری و پارسا پیروزفر بازیگران این فیلم هستند و درباره مردی به نام داود، بهیار مجرب بیمارستان است که بیماران مبتلا به مرگ را احیا می‌کند اما حالا مرگ به سراغ او آمده است.

 

 

• 24 فیلم احتمالی

 

فیلم های زیر یا مراحل گوناگون ساخت را پشت سر می گذارند یا هنوز کلید نخورده‌اند و یا اینکه مشکلات متعدد دیگری دارند که حضورشان در سی و دومین دوره جشنواره فیلم فجر را مشروط می کند.

• محسن امیریوسفی (آشغال های دوست داشتنی)

جدیدترین فیلم امیریوسفی با نام «آشغال‌های دوست داشتنی» که داستان آن در ایام پس از انتخابات سال 88 و حواشی مربوط به آن می‌گذرد، قرار بود در سی و یکمین جشنواره فجر رونمایی شود اما نهایتا اعلام شد که هنوز بخشی از فیلمبرداری آن باقی مانده و فیلم به جشنواره نرسید و با این حساب اگر مشکل مضمونی و اعمال ممیزی این فیلم حل شود باید منتظر دیدنش در جشنواره فجر امسال باشیم.

شهاب حسینی، حبیب رضائی، هدیه تهرانی، نگارجواهریان، صابر ابر، شیرین یزدان بخش و اکبر عبدی بازیگران «آشغال‌های دوست‌داشتنی» هستند.

• سیروس الوند (عاشق شدی، بیا)

جدیدترین فیلم سیروس الوند به‌نام «عاشق شدی، بیا» یک فیلم اجتماعی است که به موضوع عشق زمینی و عشق آسمانی می‌پردازد که البته  با توجه به نامشخص بودن وضعیت سرمایه گذار فیلم، هنوز کلید نخورده است اما به محض مشخص شدن بودجه و شروع فیلمبرداری به احتمال زیاد به سی و دومین جشنواره فیلم فجر می رسد.

• مرضیه برومند (شهر موش‌ها)

مرضیه برومند قصد دارد، نوستالژی «مدرسه موش‌ها» را زنده کند. او که سال 64 نخستین نسخه از فیلم سینمایی «مدرسه موش‌ها» را روی پرده برده بود، این‌بار قصد دارد با تهیه‌کنندگی علی سرتیپی و منیژه حکمت نسخه‌ی به‌روز شده این فیلم را بسازد.

پروژه سینمایی «شهر موشها» با فیلمنامه فرهاد توحیدی طی مراسمی در بوستان ولایت 5 مهرماه کلید خورد. همچنین محسن شاه ابراهیمی طراحی دکورها را برعهده دارد. . تمام لوکیشن های در بوستان ولایت و دکورها در چهار سوله ساخته شده است و طبق آخرین خبر از وضعیت تولید آن 15 درصد از فیلمبرداری این فیلم به پایان رسیده و کپل و نارنجی باهم ازدواج کرده اند.

بهرام دهقانیار ضبط موسیقی را در استودیو بل آغاز کرده است. ما به موسیقی فیلم همزمان با فیلمبرداری نیاز داریم به همین دلیل ساخت موسیقی را انجام دادیم و عروسکها به صورت پلی بک آن را اجرا می کنند.

اگرچه این فیلم در حال حاضر با سرعت مراحل فیلم برداری را پشت سر می گذارد اما به دلیل پروسه عظیم و تولید و ساخت دکورهای سنگین احتمال دارد که به این دوره از جشنواره فجر نرسد.

• کیومرث پوراحمد (50قدم به آخر مانده)

کیومرث پوراحمد از جمله کارگردانانی است که سال هاست هیچ فیلمی نساخته است. از آخرین ساخته پوراحمد (اتوبوس شب) تاکنون هفت سال می‌گذرد و اکنون او قصد دارد به‌تهیه‌کنندگی سعید سعدی «50 قدم به آخر مانده» را بسازد.

او اکنون نسخه بازنویسی شده فیلمنامه را برای جذب سرمایه به انجمن سینمایی انقلاب و دفاع مقدس و بنیاد سینمایی فارابی ارائه کرده است. به‌گفته سعدی، تلاش گروه بر این است که فیلم را برای جشنواره فجر آماده کند.

فیلم جدید پوراحمد داستان رزمنده‌ای است که در یک عملیات پایش روی مین می‌رود و 18 روز در خاک عراق گرفتار می‌شود اما طی عملیاتی توسط رزمندگان ایرانی نجات می‌یابد. این فیلم سینمایی سرگذشت واقعی یکی از نیروهای اطلاعات عملیات لشگر زرهی 8 نجف اشرف در عملیات والفجر 4 را نمایش می‌دهد.

• بهرام توکلی (یک داستان خانوادگی)

«یک داستان خانوادگی» جدیدترین فیلم بهرام توکلی، کارگردان جوان سینمای ایران است که می‌خواهد با آن یک جشنواره فجر دیگر را تجربه کند. فیلم «اینجا بدون من» این کارگردان با واکنش‌های بسیار مثبت مخاطبان و منتقدان روبرو شد اما درباره «آسمان زرد کم‌عمق» او که در جشنواره سال قبل روی پرده رفت، اختلاف‌نظرهای زیادی وجود داشت.

فعلا درباره «یک داستان خانوادگی» که قرار است سعید ملکان آن را تهیه‌کند، هیچ‌ خبری به‌جز صدور پروانه ساخت منتشر نشده است. بهرام توکلی در چند سال گذشته معمولا پس از دریافت پروانه ساخت، کارش را در سکوت خبری جلو برده و بعید نیست که چند ماه دیگر خبر پایان کار فیلم جدید او را بشنوید.

• امیرحسین ثقفی ( همه چیز برای فروش)

«همه چیز برای فروش» به کارگردانی امیرحسین ثقفی و تهیه کنندگی سال گذشته فرم حضور در سی و یکمین جشنواره فجر را پر کرد اما تا آخرین فرصت نتوانست مجوز نمایش در جشنواره را دریافت کند و به همین دلیل بیرون گذاشته شد، حالا این فیلم پس از گذشت حدود یک سال توانسته با حذف یک سکانس پروانه نمایش عمومی بگیرد و در آستانه اکرانش به تصمیم تهیه کننده اش می خواهد به فجر سی و دوم بیاید.

البته این فیلم هم مانند « زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» ممکن است طبق قوانین نتواند در این دوره جشنواره شرکت کند مگر اینکه دبیر شخصا اجازه دهد.

• رامبد جوان (خندنده)

رامبد جوان که فیلم‌های سینمایی‌اش با استقبال خیلی خوبی در گیشه مواجه شده است، قصد دارد «خندنده» را به‌عنوان جدیدترین اثرش جلوی دوربین ببرد. پیش‌تولید این فیلم از مردادماه آغاز  شده و به احتمال خیلی قوی به سی و دومین جشنواره فجر می رسد.

«خندنده» یک کمدی اجتماعی است که فیلمنامه آن را پیمان معادی نوشته و در خلاصه داستان آن آمده است: «فکر می‌کنید برای این که وقتی فردا صبح از خواب بیدار می‌شوید، روی لب مردم این شهر خنده ببینید، جادو لازم است؟»

• روح ا... حجازی (زندگی مشترک آقای محمودی و بانو)

فیلم سینمایی «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» به کارگردانی روح الله حجازی که سال 91 تولید شد و به دلایل نامعلومی موفق به حضور در سی و یکمین جشنواره فیلم فجر نشد،  پس از مدتها تلاش به تازگی بدون هیچ گونه ممیزی پروانه نمایش دریافت کرد.

به گفته تهیه کننده فیلم از آنجا که «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو»  یک بار در بازبینی جشنواره فیلم فجر سال گذشته شرکت کرده طبق آیین نامه نمیتواند امسال متقاضی شرکت در جشنواره باشد اما با صلاح دید دبیر این اجازه را پیدا می کند.

در این فیلم  حمیدفرخ نژاد، ترانه علیدوستی، پیمان قاسم خانی، هنگامه قاضیانی، ترلان پروانه و… به ایفای نقش پرداخته اند.

• پوران درخشنده (خانم، مال معرفی کنید)

پوران درخشنده که در جشنواره‌ی اخیر فیلم فجر، با فیلم «هیس دخترها فریاد نمی‌زنند»‌ توانست یکی از سیمرغ‌های مخاطبین را بگیرد.اکنون مشغول نگارش فیلمنامه فیلم اجتماعی دیگری است که به‌گفته خودش تحقیق درباره آن در مجتمع خانواده ونک و شوراهای حل اختلاف می‌گذرد.«خانم، مال معرفی کنید» که به‌موضوعی درباره طلاق می‌پردازد و هنوز وارد مرحله فیلم برداری نشده است اما به احتمال بسیار زیاد در سی و دومین جشنواره فیلم فجر حضور پیدا خواهد کرد.

• علیرضا رئیسیان (دوران عاشقی)

رئیسیان که پس از «چهل سالگی» در سال 87 فیلم سینمایی دیگری نساخته ، قصد دارد با پیدا شدن سرمایه‌گذار، تولید «دوران عاشقی» را آغاز کند.

«دوران عاشقی» دارای چهار شخصیت اصلی زن و مرد است که تعداد بازیگران اصلی زن در این فیلم بیشتر از آقایان خواهد بود. البته این فیلم به دلیل به توافق نرسیدن با سرمایه گذار هنوز مراحل رسمی تولید خود را آغاز نکرده اما با برطرف شدن مشکلات به احتمال زیاد برای حضور در جشنواره فجر سی و دوم آماده خواهد شد.

• دکتر علی رفیعی(سالتو)

دکتر علی رفیعی کارگردان مطرح تئاتر، قصد دارد برای ساخت سومین فیلم سینمایی‌اش سراغ یک سوژه ورزشی برود. رفیعی در فیلم جدیدش که با نام «سالتو» مجوز ساخت گرفته است، جهانگیر کوثری را به‌عنوان تهیه‌کننده در کنار خود دارد .

این فیلم یک درام اجتماعی است که به ورزش کشتی می‌پردازد. قرار است پنج بازیگر اصلی در پروژه «سالتو» حضور داشته باشند. با توجه به گفته‌های جهانگیر کوثری، احتمالا باید «سالتو» را یکی از فیلم‌های حاضر در جشنواره فجر امسال دانست.

• سعید سلطانی (ازدواج سعید و لیلا)

سعید سلطانی حالا پس از ساخت سریال های تلویزیونی پربیننده از جمله «پس از باران»، «ستایش» و... که توانست نظر مخاطبان را به خود جلب کند فیلم سینمایی «ازدواج سعید و لیلا» را خواهد ساخت که اولین ساخته بلند سینمایی وی به شمار می آید.

آقا مرتضی دیوانه وار لیلا را دوست دارد و لیلا هم دیوانه وار سعید را دوست دارد. راه رسیدن به لیلا، گذشتن از ایمان و اعتقاد است و این برای آقا مرتضی راه دشواری محسوب می شود.

این فیلم در مرحله انتخاب بازیگر به سر می برد و به گفته تهیه کننده اش تمام تلاشش را می کند تا به سی و دومین دوره جشنواره فیلم فجر برسد.

• نادر طالب‌زاده - پکستون وینترز (ایرباس)

بالاخره پس از 25 سال غفلت، سینمای ایران قصد دارد درباره حادثه تلخ حمله به ایرباس فیلمی بسازد. این فیلم که با نام «ایرباس» شناخته می‌شود، توسط مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی به نادر طالب‌زاده و پکستون وینترز سپرده شده و آن‌ها پیش‌تولیدش را آغاز کرده‌اند. این فیلم محصول ایران و سرمایه‌گذاران خارجی خواهد بود و پیش‌بینی می‌شود که بازیگران چون وال کیلمر و شان استون در آن بازی کنند.

البته به گفته نادر طالب زاده هنوز وضعیت ساخت آن مشخص نیست و نمی دانیم که به جشنواره فیلم فجر می رسد یا نه !

• ابوالقاسم طالبی (یتیم خانه ایران)

ابوالقاسم طالبی با «قلاده‌های طلا»ی با موضوع انتخابات سال 88، حواشی زیادی برانگیخت و این ‌بار به سراغ یک موضوع سیاسی تاریخی رفته است تا تجربه‌ای دیگر را به کارنامه خود اضافه کند.

«یتیم خانه ایران» فیلم جدید طالبی است که درباره‌ی تاریخ معاصر ساخته خواهد شد. البته این فیلم هنوز در مرحله نگارش فیلمنامه است و پروانه ساخت آن صادر نشده و فقط یکی از گزینه های احتمالی فجر سی و دوم محسوب می شود.

• علی غفاری ( خانواده عامر)

علی غفاری قصد دارد بزودی فیلم سینمایی «خانواده عامر» را به عنوان کار جدید خود در لبنان جلوی دوربین ببرد. علی غفاری کارگردان سینمای ایران گفته است: مدت هاست پیش‌تولید کار را آغاز کردیم البته هنوز در حال تکمیل فیلمنامه نیز هستیم. تمام این فیلم که درباره یک خانواده لبنانی است در همین کشور فیلمبرداری خواهد شد.

خانواده عامر از شهدای معروف لبنان هستند که در برابر اشغال رژیم صهیونیستی مقاومت زیادی کردند. فیلم در سال 1985 در جنوب لبنان می گذرد که یک خانواده در مقابل رژیم صهیونیستی مقاومت می کنند. متن به یک نویسنده لبنانی تعلق دارد و محمود غلامی دوباره آن را بازنویسی کرده است.

• جلال فاطمی (پرنده)

فیلم سینمایی «پرنده» به کارگردانی جلال فاطمی و تهیه کنندگی سعید شرفی کیا با پشت سر گذاشتن مراحل پیش تولید قصد دارد به سی و دومین جشنواره فجر بیاید که البته باید توجه به زمان اعلام شده از سوی دبیرخانه احتمال آن ضعیف است.

«پرنده» درباره زندگی سهراب سپهری نقاش و شاعر بزرگ ایران است که در سه مقطع زمانی کودکی، جوانی و میانسالی این شاعر روایت میشود. زندگی شخصی و سیر تحولات شخصیتی سهراب سپهری در این فیلم قرار است به تصویر کشیده شود. از آنجا که جلال فاطمی خواهر زاده سهراب سپهری است از روحیات و زندگی شخصی او اطلاعات کاملی دارد. با توجه به این مسئله پیش‌ببنی میشود فیلم بتواند حق مطلب را درباره شخصیت چند بعدی سهراب سپهری ادا کند.

شرفی‌کیا پیش از این تهیه کنندگی فیلم‌های سینمایی «آقای الف»، «گلوگاه شیطان»، «چراغ قرمز» را برعهده داشته و جلال فاطمی کارگردانی فیلم های سینمایی «بچگی تو فراموش نکن» و «نخودی» را در کارنامه خود دارد.

• علی قوی تن (بازگشت)

فیلم سینمایی «بازگشت» به کارگردانی علی قوی تن از خرداد ماه کلید خورده و اکنون آماده نمایش در سی و دومین جشنواره فیلم فجر است.

«بازگشت» که بخش اعظم آن در کویری میان دامغان و طبس و حدود  20 درصد آن در تهران جلوی دوربین رفته است داستان مردی است که برای رسیدن به حقایقی به دل طبیعت می‌رود و در این سفر دختری نیز با او همراه می‌شود.

در این فیلم علی قوی تن،شهرزاد بختیاری، محمد جواد سلطانی به ایفای نقش های اصلی می‌پردازند.

تعدادی دیگر از عوامل فیلم عبارتند از: نویسنده ، کارگردان و تهیه کننده : علی قوی تن/ مدیر فیلمبرداری : شهاب نوروزیان / مدیر تولید : داریوش بابائیان / جانشین تولید: علی حسین نژاد/ طراح چهره پردازی : رحیم مهدی خانی / اجرای چهره پردازی: سروش نمیری، روشنک وکیلیان/ طراح لباس و صحنه: فاطمه ناحی/ برنامه ریز: بیژن موسوی کاشانی/ منشی صحنه : سارا اصلانی/ صدابردار: احمد صالحی / دستیاراول کارگردان: حامد قوی تن /دستیاراول فیلمبردار: رضا محلاتی / دستیاراول صدابردار: جواد شاکری

• مهدی کرم پور (کیمیاگر)

مهدی کرم‌پور از جمله کارگردانانی است که حوزه هنری با اکران فیلم آخرش موافق نبود و همین امر باعث شد که اکران «پل چوبی» به‌تعویق بیفتد. این فیلم که در جشنواره فجر دوسال قبل شرکت کرده بود، اشاره‌ای به حواشی پس از انتخابات ریاست جمهوری سال 88 دارد و قرار است در اکران شهریورماه روی پرده سینماها رفت.

کرم‌پور اکنون در حال نگارش فیلمنامه «کیمیاگر» با موضوعی اجتماعی است که به گفته‌ی خودش آن را پاییز جلوی دوربین خواهد برد و به احتمال زیاد به فجر سی و دوم می رسد.

• مصطفی کیایی (خط ویژه)

مصطفی کیایی کارگردان جوان سینمای ایران که «ضد گلوله‌« ‌اش با استقبال خوب سینمادوستان مواجه شده بود، پس از یک‌سال بالاخره توانسته پروانه ساخت فیلم جدیدش را با نام «خط ویژه» بگیرد.

این فیلم یک تریلر شهری است که قرار بود در فصل تابستان جلوی دوربین برود تا بتواند برای جشنواره فجر آماده شود و اگرچه هنوز خبری از کلید خوردن آن نیست اما در انتظار نمایش آن در سی و دومین جشنواره فیلم فجر هستیم.

• داریوش مهرجویی (اشباح)‌

تازه‌ترین فیلم داریوش مهرجویی با عنوان اشباح هم اکنون در مرحله پیش تولید است و قرار است اواسط پاییز جلوی دوربین برود.

داریوش مهرجویی در دو فیلم آخرش چه خوبه که برگشتی و نارنجی پوش نتوانست انتظارها را برآورده کند و طرفداران این فیلم ساز کهنه‌کار سینمای ایران از مهرجویی نا امید شدند. اشباح در رده فیلمنامه های دهه 50 مهرجویی است و تداعی کننده فیلم های ماندگار این کارگردان سینما خواهد بود. مهرجویی در این فیلم می خواهد یک درام خانوادگی را به تصویر بکشد

این فیلم هفت بازیگر اصلی خواهد داشت و هنوز بنا بر وسواس مهرجویی نامی از بازیگران این پروژه سینمایی منتشر نشده است.

نخستین اکران فیلم داریوش مهرجویی در سی‌ودومین جشنواره بین المللی فیلم فجر خواهد بود.

• تهمینه میلانی (فری کثیف)

تهمینه میلانی که آخرین فیلمش به‌نام «یکی از ما دو نفر» را سال 89 ساخته بود، می‌خواهد سراغ پروژه سینمایی «فری کثیف» برود.

او از ابتدای سال 90 قصد ساخت این فیلم را داشت و چندی قبل درخواست صدور پروانه ساخت برای این فیلم را به سازمان سینمایی ارائه کرده است. به‌گفته میلانی، «فری کثیف» درباره خشونت در جامعه است و اینکه چگونه فقر با خودش فرهنگ می‌آورد.

این فیلم داستانی واقعی دارد و شخصیت اصلی فیلم بنام فریدون، مرد جوان لمپنی گمشده در شهر است.

• اسی نیک نژاد (لاله)

بدون شک «لاله» یکی از پر سر و صداترین پروژه‌های چند سال اخیر سینمای ایران است که پس از ماه‌ها کش و قوس بین دولت، مجلس و رسانه‌ها توانست به‌کارگردانی اسی نیک‌نژاد جلوی دوربین برود. این فیلم فاخر نامیده شده‌ی سازمان سینمایی، آخرین مراحل فیلمبرداری خود را سپری می‌کند و احتمالا به‌زودی وارد مراحل فنی خواهد شد.

در «لاله» سارا امیری (در نقش لاله)، ایرج نوذری (در نقش پدر لاله)، سینان تازچو (Sinan Tuzcu ) در نقش «امیر» مربی لاله، نیکی کریمی، سام قریبیان و... بازی کرده‌اند.

به گفته مجری طرح «لاله»، این فیلم میلیاردی احتمالا در خارج از کشور تدوین خواهد شد و هنوز مشخص نیست به نمایش در جشنواره فجر برسد یا نه!

• حمید نعمت ا... (آرایش غلیظ)

بعد از توافق با حبیب رضایی و پرویز پرستویی برای حضور در «آرایش غلیظ» ، لیلا حاتمی هم نقش اصلی زن سومین فیلم بلند سینمایی حمید نعمت الله را به عهده گرفت. حاتمی که برای بازی در بی پولی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن را از جشنواره فجر دریافت کرده بارها در مصاحبه هایش اعلام کرده بود دوست دارد بار دیگر با نعمت الله همکاری کند. خبر دیگر درباره «آرایش غلیظ» انتخاب سعید ملکان به عنوان طراح چهره پردازی این فیلم است .

«آریش غلیظ» یک کمدی اجتماعی است و داستانش در تهران و چند شهر مختلف می گذرد. این فیلم دو نقش اصلی زن و مرد دارد و فیلمنامه اش توسط حمید نعمت الله با همراهی هادی مقدم دوست نوشته شده است. سازندگان این فیلم در تلاشند آن را برای نمایش در سی و دومین جشنواره فیلم فجر آماده کنند.

• محمدرضا هنرمند (خواهران نازنین)‌

تقریبا 10 سال از آخرین فیلم سینمایی که محمدرضا هنرمند ساخته، می‌گذرد. او پس از این سال‌ها می‌خواهد «خواهران نازنین» را جلوی دوربین ببرد. هنرمند اکنون در حال بازنویسی فیلمنامه این فیلم است و به گفته‌ خودش مشخص نیست که چه زمانی فیلمبرداری‌اش را کلید بزند.

«خواهران نازنین» فیلمی در ژانر اجتماعی است که به گفته او برای تهیه‌کنندگی آن با حوزه هنری مذاکره شده است.

 

• فیلم های بلاتکلیف

 

البته در این میان باید از فیلم هایی مانند «خانه پدری»‌، «آیینه شمعدان»، و ... نام برد که همچنان بلاتکلیفند و اگر بتوانند مجوز نمایش یا حتی موافقت اصولی وزارت ارشاد را دریافت کنند به سی و دومین جشنواره فیلم فجر راه می‌یابند.


مخاطبان محترم گروه فرهنگی مشرق می توانند مقالات، اشعار، مطالب طنز، تصاویر و هر آن چیزی که در قالب فرهنگ و هنر جای می گیرد را به آدرس culture@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود.