به گزارش مشرق، علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با مهر درخصوص جلسات جامعتين براي وحدت اصولگرايان اظهارداشت: موضوع مهمي که بايد به آن توجه کرد در ساختار سياسي کشور ما جريانات سياسي بايد از يک اعتماد اسلامي برخوردار باشند.
وي گفت: چون مباني کشور ما تا حد زيادي در مسايل، مباني ايدئولوژيک دارد حضور روحانيت و افراد اصيل در اين زمينه کمک مي کند انحرافات و اعوجاجات به وجود نيايد. با توجه به سابقه طولاني کار سياسي که داشتم معتقدم برخي انحرافات چه قبل از انقلاب و چه بعد آن، ريشه در اين داشت که به اصالتهاي فکر اسلامي کم توجه ميشد.
نماينده قم خاطرنشان کرد: بعد از انقلاب نيز حرکاتي از قبيل گروههاي منافقين و بني صدر و برخي ليبرالها وجود داشت امروز نيز شکل هاي ديگري مطرح است که نشان ميدهد سطح سواد در مسايل اسلامي کم است يا اينکه گروهها نميتوانند همپاي تحولات خودسازيهاي فکري و نظري داشته باشند. نتيجه اين تجربيات اين است که حرکات سياسي از نظر پختگي نظري و فکري به افراد دانشمند در اين زمينه بايد تکيه داشته باشد.
رئيس مجلس در پاسخ به اين سئوال که تفاوت جلسه اصولگرايان با رئيس جمهور و جلسات جامعتين در چيست؟، تصريح کرد: بحث بر سر لباس نيست بحث بر سر نخبگي فکر اسلامي است. تبعاً علما و دانشمندان اسلامي هستند که سالها براي اين کار عمر صرف کردند. اين باعث مي شود که هم عميقتر در مسايل سياسي ورود پيدا کنند و هم اشتباهات نظري در مسايل اسلامي نداشته باشند.
وي با بيان اينکه رويکرد اصولگرايان اتکا به جامعه روحانيت مبارز و جامعه مدرسين در رسيدن به وحدت است، گفت: اصولگرايان معتقدند که اين دو جريان، دو جريان ريشه دار در تاريخ انقلاب هستند و هميشه در مسايل مختلف اصالت فکري خودشان را نشان دادند، همچنين مستقيم و با احساس مسئوليت حرکت کردند.
رئيس مجلس گفت: جريانات سياسي اصولگرا به يک پشتوانه تئوريک نيازمند است و اين پشتوانهها با دانشمندان اسلامي ايجاد ميشود. لذا مراجعه به جامعتين حتماً کار درستي است و از آن حمايت ميکنم. اين مي تواند پايه خوبي باشد که هميشه جريانات سياسي همان طور که در مسايل سياسي به برخي نخبگان توجه مي کنند در مسايل ريشهاي ديني به دانشمندان اسلامي اتکا داشته باشند. اين مسير صيانت کننده ارزشها و عمق دهنده به فعاليتهاي سياسي است.
لاريجاني در پاسخ به اين سئوال که آيا در جلسات اصولگرايان با رئيس جمهور شرکت کرده است، گفت: خير حضور نداشتم علت آن هم سفر مقام معظم رهبري به قم و ديگر جلسات بود، اما در جريان موضوع هستم.
لاريجاني در پاسخ به اين سئوال که آيا پيگيري موضوع وحدت از دو مرجع متفاوت، خود تفرقه زا نيست، گفت: اين خيلي متفاوت نيست زيرا روساي قوا نميخواهند در انتخابات دخالت داشته باشند. نبايد هم دخالت کنند. جريانات سياسي بايد خودشان در اين زمينه فعال باشند. اصولاً مقامات اجرايي و حکومتي ما نتيجه فعل سياسي هستند نه اينکه خودشان زاينده حرکت سياسي باشند. نميگويم که نميتوانند باشند اما اين درست نيست که ما مرجعيت کار سياسي را به مقامات کشوري مربوط کنيم.
وي ادامه داد: مسئولان قوا بايد کار و وظايف خود را انجام دهند ضمن اينکه ميتوانند علايق سياسي هم داشته باشند زيرا هر کسي يک حيات سياسي دارد اما جريانات سياسي بايد از اين فربه بودن فکر سياسي برخوردار باشند که خودشان بتوانند حرکتي را طراحي کنند که هم صيانت داشته باشد و هم بتواند عميق باشد. نتيجه آن ميتواند خلق عناصر سياسي در عرصه کار اجرايي يا تقنيني باشند.
رئيس مجلس در پاسخ به اين سئوال که آيا در صورت عدم حضور گروه هاي سياسي اصلاح طلب که از سوي برخي سياسيون مطرح مي شود، رسيدن به وحدت در جريان اصولگرايي معقول و منطقي به نظر مي رسد، گفت: فکر ميکنم هميشه صحنه انتخابات از قبل از برگزاري انتخابات با پيشداوريهايي همراه بوده است. در کشور ما هم طرح اين پيشداوريها در زمان فعلي خيلي عجيب نيست.
رئيس قوه مقننه گفت: آنچه مي دانم اين است که نظام راه را براي حضور همه عناصر سياسي که دغدغه نظام دارند و در چارچوب قانون اساسي حرکت مي کنند فراهم ميکند و اين ظرفيت خوبي براي کشور است.
وي درخصوص اظهارنظر ها درباره کنار گذاشتن برخي جريانات سياسي از صحنه انتخابات تاکيد کرد: : قرار نيست در فضاي سياسي کشور يک حادثه جديدي خلق شود. چنين تصوري غلط است .هميشه منش حضرت آيتالله خامنهاي اين بود که فضا ايجاد کنند که جريانات مخلتف حضور بانشاطي در انتخابات داشته باشند. البته همه بايد چارچوبهاي حقوق ملت و قانون اساسي را به درستي رعايت کنند. آن چارچوبها مهم است در غير اين صورت شرايط پيچيدهاي درست ميشود. رقابت بايد در اين چارچوبها وجود داشته باشد.
رئيس مجلس گفت: البته اصولگرايان نيز تفاوت راي هايي دارند و در اين ترديد نيست. شما هم مشاهده ميکنيد اما در يک اصولي ميتوانند مشترک باشند. کار اولي که جامعتين انجام داد اين بود که اصول و مباني اصولگرايان را تنظيم کردند. اين چارچوب ميتواند وحدتآميز باشد. در اين چارچوب افراد ميتوانند نظرات مختلفي در حوزه اقتصاد، فرهنگ، سياست و ديپلماسي داشته باشند اما روي نقاط اشتراک کار کنند.
لاريجاني در توصيه به رسانه ها در شرايط فعلي گفت: اين نکته مهمي است که رسانهها تلاش کنند در اين دوره از تاريخ ايران به اشتراکات تمرکز کنند. منافع ملي کشور ما و بالفعل کردن قدرت انقلاب اسلامي در اين است که ما روي اشتراکات تمرکز کنيم و تلاش نکنيم که توانهاي عناصر سياسي کشور ما دچار سايش شود.
وي خاطرنشان کرد: با فرض اينکه هر عنصر و جريان سياسي نقاط کليدي براي تمرکز و توجه دارد بايد تلاش کنيم روي نقاط مشترک گروههاي سياسي توجه کنيم همان طور که همين مسئله در کل جهان اسلام مطرح است و تلاش اين است که نقاط مشترک در جهان اسلام تقويت شود.
رئيس مجلس گفت: رسانهها ميتواند روي اين فکر بحث کنند که بالا بردن اقتدار انقلاب اسلامي در چه رفتار سياسي نهفته است و روي اين موضوع کار کنند تا فضاي کشور از اين فضاي مچگيرانه در حوزه سياسي خارج شود و روي يک سطوح بالاتري از انديشه سياسي قرار گيرد.
لاريجاني در پاسخ به اين سئوال که آيا اين توصيه شما به سياستمداران هم هست، گفت: بله حتماً به سياستمداران توصيه مي شود اين مسير را بپيمايند اما به شما رسانهها بيشتر توصيه مي کنم.