کد خبر 259472
تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۲ - ۱۴:۵۸

در حالی که این روزها ورزش ایران در بلاتکلیفی به سر می‌برد، همه منتظرند تا ببینند این بار کدام کلید راهگشای مشکلات ورزش ایران خواهد بود.

به گزارش مشرق و به نقل از فارس، پس از عدم رأی اعتماد به سیدرضا صالحی‌امیری دومین وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان، بار دیگر سرپرستی فدراسیون به شخص دیگری سپرده شد تا بازهم این وزارتخانه مهم بدون وزیر باقی بماند.

نگاهی کوتاه به انتخاب‌های حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران نشان می‌دهد هر دو وزیری که برای ورزش و جوانان پیشنهاد داده بودند چهره‌های صرفا ورزشی نبودند و همین مهمترین عامل بود تا از مجلس شورای اسلامی رأی اعتماد نگیرند. انتخاب‌های دکتر روحانی برای وزارت مهمی چون ورزش و جوانان نشان از این دارد باز هم این وزارتخانه با اینکه قشر مهمی از جامعه را دربرمی‌گیرد اولویت‌های آخر رئیس‌جمهور محترم بوده و به همین دلیل شاید انتخاب دقیقی برای معرفی به مجلس صورت نگرفته است.

* شوک بزرگ با آخرین انتخاب؛ شریعتمداری و ورزش؟

دکتر روحانی با شعار تدبیر و امید به عنوان رئیس‌جمهور انتخاب شد و انتظار می‌رود همین شعار در ورزش هم مطرح شده و دنبال شود تا با انتخاب بهترین فرد مشکلات این روزهای ورزش حل شود، اما پس از عدم رأی اعتماد به صالحی‌امیری روحانی شب گذشته شریعتمداری را به عنوان سرپرست انتخاب کرد تا علاوه بر ورزشی‌ها و اصحاب رسانه، نزدیکان وی هم از این انتخاب شگفت‌زده شوند.

اگرچه ممکن است این انتخاب برای چند روز و یا حتی چند ساعت باشد، اما باز هم این انتخاب نشان داد ورزش در این دوره از اهمیت ویژه‌ای برخوردار نیست و اگر بخواهیم دسته‌‌بندی کنیم، این حوزه قعر جدول را به خود اختصاص خواهد داد.

* سخنی کوتاه با رئیس‌جمهور

جناب دکتر روحانی، رئیس جمهور محترم! بهتر است برای دقایقی هم شده به مقوله ورزش عمیق‌تر نگاه کنیم.

اگرچه حل مشکلات سیاسی، اقتصادی و بین‌المللی مورد توجه شما و دوستان‌تان در کابینه دولت است، اما فراموش نکنیم روزهایی را که با همین ورزش، خیلی از ناگفته‌ها را به جهانیان از جمله همین آمریکایی‌ها و غربی‌ها بیان کرده‌ایم.

شاید آن روزی که در جام جهانی 98 فرانسه تیم ملی کشورمان مقابل آمریکا صف‌آرایی کرد و به برتری 2 بر یک رسید،‌ تاثیر و نفوذش در آن روزها شاید محکم‌تر از تماس تلفنی بود و به همین دلیل آن مسابقه بازی قرن لقب گرفت.

شاید به همین دلیل است که با وجود گذشت 15 سال از برگزاری آن مسابقه همچنان مردم از آن دیدار صحبت می‌کنند و تبعاتش همچنان در ورزش کشور مشهود است.

تجربه نشان می‌دهد که پرداختن به دیپلماسی ورزش می‌تواند تیم مدیران بین‌المللی را بیشتر کمک کند و مسیر دولت را در رسیدن به خواسته‌های بین‌المللی‌اش هموارتر سازد، به شرط آنکه در داخل کشور انتخاب‌های درستی برای ریاست ورزش گرفته شود و سکان هدایت این حوزه تاثیرگذار به اهلش سپرده شود.

 

 

هم‌اکنون وقت آزمون و خطا برای وزارت ورزش و جوانان نیست. رقابت‌های مهمی از جمله بازی‌های آسیایی 2014 اینچئون، المپیک 2016 برزیل، جام جهانی فوتبال در سال 2014 و همچنین رقابت‌های آسیایی و جهانی زیادی برای کسب سهمیه المپیک پیش‌رو است و ورزشکاران نیازمند آرامش هستند، نیازمند دلگرمی و نیازمند اینکه بدون دغدغه در بهترین شرایط مالی تمام فکر و ذکرشان را برای رقابت‌های پیش‌رو متمرکز کنند.

بسیاری از فدراسیون‌ها در حال حاضر تکلیف‌شان مشخص نیست و دچار مشکل شده‌اند. تکلیف واگذاری دو باشگاه پرطرفدار و محبوب استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی مشخص نیست، فدراسیون‌ها با بحران شدید مالی مواجه شده‌اند و قرار است در این شرایط به رقابت با کشورهایی بروند که مدت‌ها است برای کسب مدال طلا در المپیک و رقابت‌های جهانی خط و نشان کشیده‌اند.

ورزشی‌ها حالا از روحانی انتظار دارند با کلیدش قفل‌ها و گره‌های ورزش را باز کرده نه اینکه آنها را قفل کند. چند سالی است که ریشه های ورزش با داس برچیده شده و شاید به دلیل حضور همین غیرورزشی‌ها است که این روزها افکار عمومی از مدیریت ورزش ناامید شده‌اند، اما هنوز هم دیر نشده و می‌توان در آخرین ثانیه‌ها بهترین تصمیم را گرفت و نشاط اجتماعی را دوباره به جامعه برگرداند.

جناب رئیس جمهور اکنون زمان فرصت‌سوزی در ورزش نیست،‌ اما جوانان و علاقه‌مندان به ورزش در این مرز و بوم منتطر تصمیم طلایی شما هستند، دوست دارند کلید تدبیر این بار قفل‌های گره خورده این حوزه را باز کند.