در حالی این روزها حضور مقامات فوتبال جهان و آسیا در ایران خبرساز شده که این ماجرا دارای ابعاد قابل توجهی است که کمتر بدان پرداخته شده است.

گروه ورزشی مشرق - وقتی صحبت از حضور ژورف سپ بلاتر (رئیس فدراسیون بین‌المللی فوتبال) و شیخ سلمان (رئیس کنفدراسیون فوتبال آسیا) در ایران شد، بسیاری از آن با عنوان اتفاقی کم‌نظیر یاد کردند. نگاهی اجمالی نیز دلالت بر این دارد که این سفر فرصتی قابل توجه برای فوتبال کشور بوده و می تواند به اتفاقی مهم تبدیل شود.

اما این تمام ماجرا نیست چرا که این سفر دارای ابعاد قابل توجهی است که بدان پرداخته نشده یا کمتر مورد توجه بوده است. مهم‌ترین موضوع نیز حضور شیخ سلمان از عوامل فعال در سرکوب مردم مسلمان بحرین و از دشمنان جمهوری اسلامی ایران است. در این بین، مواردی نیز مطرح شده که در نوع خود قابل توجه است و البته، تآمل‌برانگیز.


"حمایت از خلیج فارس از گرفتن جام ملت‎های آسیا هم برای ما مهم‌تر است. ما هشت سال جنگیدیم به دلیل قطعنامه الجزایر سر اروندرود و شط العرب. ما ایستادیم تا یک وجب از خاک ما جدا نشود. فرصت خوبی است تا در مورد خلیج فارس با بلاتر صحبت کنیم ..."

* خلیج فارسی که فراموش شد
وقتی علی کفاشیان عنوان کرد درباره جعل نام خلیج فارس در لیگ برخی کشورهای حاشیه این خلیج با بلاتر صحبتی نداشته و چنین برنامه‌ای نیز نخواهد داشت، موجی از شگفتی و حیرت را میان مخاطبان باعث شد. وی صراحتاً اذعان داشت که در این مورد بحثی نخواهد شد. این البته پایان ماجرا نبود چرا که از پرسش خبرنگار یکی از خبرگزاری‌ها در این باره نیز ممانعت شد تا بلاتر در معرض این ماجرا قرار نگیرد.

اما جامعه فوتبال که شوکه شده بود، به‌سرعت به این موضوع واکنش نشان داد تا نشان دهد که مخالف رئیس خود است. "ضرورتی ندارد به خاطر شیخ سلمان، رئیس AFC درخصوص تغییر نام خلیج فارس در امارات سکوت کنیم. هشت سال جنگ کردیم تا این نام را زنده نگهداریم. حتما در مورد خلیج فارس صحبت می‌شود" این جملات را مهدی تاج، نایب رئیس فدراسیون بر زبان آورد تا نشان دهد که نظرش مخالف کفاشیان است. البته، سایران نیز چنین موضعی داشتند که البته، در ادامه با سکوت رئیس همراه شد.

* میزبانی را در عوض چه چیزی می‌گیریم؟
در این بین، برخی عنوان داشتند که سکوت درباره این موضوع، در واکنش به حضور شیخ سلمان بود تا در راه کسب میزبانی جام ملت‌های آسیا سنگ‌اندازی نکند. در واقع، از لفظ "معامله" پنهان برای این رویداد استفاده شد. در این میان، "غلامرضا بهروان" نیز سخنان جالبی بر زبان آورد. "تمام شواهد تاریخی نشان می‌دهد که نام خلیج فارس همیشه فارس است. عناوین جعلی نمی‌تواند جایگزین این اسم شود.  بر نام خلیج فارس تأکید می‌کنیم و هیچ معامله‌ای هم دراین خصوص نباید صورت بگیرد." وی که از یاران کفاشیان است، در موضع‌گیری خود چنین ماجرایی را رد نمی‌کند.

"حمایت از خلیج فارس از گرفتن جام ملت‎های آسیا هم برای ما مهم‌تر است. ما هشت سال جنگیدیم به دلیل قطعنامه الجزایر سر اروندرود و شط العرب. ما ایستادیم تا یک وجب از خاک ما جدا نشود. فرصت خوبی است تا در مورد خلیج فارس با بلاتر صحبت کنیم." اینها را "عزیز محمدی" بر زبان می‌آورد که اکنون رئیس اتحادیه فوتبال است؛ البته زمانی این بحث را مطرح می‌کرد که فرصتی برای رایزنی وجود داشت؛ اما در ادامه این فرصت بدون بهره از دست رفت.

در حقیقت، این اقدام شیخ‌نشین‌های حوزه خلیج فارس با مدیریت و حمایت ویژه شیخ سلمان صورت گرفته است. می‌توان ادعا داشت که وی محور جریان‌های ضد ایرانی در قاره کهن است که در این اقدام جعلی نیز نقش محوری داشته است. طرح این موضوع می‌توانست مانع از ادامه این جریان‌سازی‌ها باشد.


شیخ سلمان عنوان داشت که ایران در قلب من است؛ اما محور عملیات علیه ایران در سال‌های اخیر با مرکزیت وی بوده است. در ماجرای خلیج فارس نیز که تمامی ادله و مستندات تاریخی از بدیهی‌بودن این نامگذاری روایت دارند، وی و سایر شیخ‌نشینان از هیچ کوششی دریغ نمی‌کنند تا تاریخ را جعل کنند. با تمام اینها، فوتبال ما سکوت می‌کند و فقط نظاره‌گر است.

* یک میزبانی و تمام امتیازهایی که دادیم
"این مسئله همان جایی هست که شما با برخی کشورهای عربی مشکل دارید؟" این پرسشی بود که رئیس سوییسی فیفا در یکی از دیدارهای خود در سفر به ایران مطرح کرد که نشان می‌داد در جریان این ماجرا هست؛ اما مسؤولان فوتبال ما با وی رایزنی نداشتند تا این ماجرا به نتیجه مطلوبی برسد. در حقیقت، میزبانی جام ملت‌های آسیا در آینده موجب شد تا در این روزها پذیرای کسی باشیم که در دشمنی با مردم مظلوم بحرین، مشهور و معروف است.