به گزارش مشرق به نقل از جهان، در حالي اين خبر به طور وسيع منتشر شد که متاسفانه هنوز اين سايت مراحل آزمايشي خود را طي مي کند و چندان به سامان و درست نيست که بشوئ آنرا سامانه ملي قلمداد کرد.
در اين باره چند نکته حائز اهميت وجود دارد که خوب است توسط مسئولين مربوطه مورد عنايت بيشتري قرارگيرد:
?. به سايت که مراجعه شود، اولين نکته اي که بسيار جلب توجه ميکند، آدرس سايت است http://???.??.???.??:????/web/guest (با عنوان صفحه example.com)، يعني اينکه اين سايت هنوز مراحل آزمايشي خود را سپري ميکند و آماده بهره برداري نشده است.
?. همچنين مشخص ميشود که اين سامانه کشوري کلا داراي سه صفحه است :
a. صفحه اصلي :يک ليست از رويدادهاي علمي کشور مشاهده ميشود که روي نوع رويداد و گروه هاي علمي امکان محدود سازي داشته و نيز امکان جستجو روي عنوان رويداد نيز ميسر است.
b. صفحه جزييات: که با مراجعه به يک رويداد، ليستي از مقالات آن رويداد که برخي از آنها فهرست نويسي هم شده، نمايش داده ميشود. البته به صفحه چکيده مقاله هم ميشود دسترسي داشت.( همينطور نسخه PDF مقاله)
به هر حال زحمتي است که کشيده شده و به نظر يک الگوسازي از نرم افزاري است که قرار است انشاء الله بعدا توليد شود. (و مثلا شايد قرار بوده بودجه آن تامين شود و پيشاپيش افتتاح آن نيز اعلام گردد).
نفس اين قضيه که در پي توليد يک نرم افزار به منظور مديريت اطلاعات مجامع علمي کشور يا رويدادها علمي باشيم بسيار مناسب و ضروري ميباشد. اما؛ شايد بهتر بود که معاون محترم علم و فنآوري قبل از افتتاحيه لااقل يک کارشناس را مسئول بررسي اين سامانه ملي مينمود تا لااقل دقت بيشتري در انتشار اخبار مربوط به افتتاحيه صورت ميگرفت.
و در رابطه با SID نيز؛ هيچ کس منکر خدمات پايگاه اطلاعات علمي جهاد دانشگاهي به حوزه پژوهش و علم و فناوري در اين کشور نيست ولي اينکه تا اين حد اعتماد بنفس بوجود آيد که دوصفحه با چند رکورد را بعنوان يک سامانه ملي توسط معاون محترم رييس جمهور افتتاح کنيم بسيار جاي تعجب دارد.